Doğuma Hazırlık Kızıma isim önerir misiniz ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kötü bir anlami yok- sadece Julius ailesinden gelen kadin demek :)

Simdi italyan arkadasa sordum. Italyancada julietta diye geciyor bi anlami yok sadece eserde gecen romeo ve juliet dedi. Hatta zaten venus yunan mitolojisi dedi (ki bende oyle biliyorum) arkadas italyan dili ve edebiyati ve sanat tarihi mezunu. Neyse sayenizde baya sorgulamis olsum iyi oldu ;)

Simdi italyan arkadasa sordum. Italyancada julietta diye geciyor bi anlami yok sadece eserde gecen romeo ve juliet dedi. Hatta zaten venus yunan mitolojisi dedi (ki bende oyle biliyorum) arkadas italyan dili ve edebiyati ve sanat tarihi mezunu. Neyse sayenizde baya sorgulamis olsum iyi oldu :KK66:

anlami olmaz olurmu canim- gens Julia (arastirsin arkadasin, gens Julia normalde 8. sinifta, tarih dersinde isleniyor :KK43: )
tanimamasina gercekdende sasirdim.
Ki sonucda Jül sezarin soyu...

yunan mitolijisinde Afrodit.
Venus Roma mitolojisi.
arkadasin italyan dili ve edebiyati ve sanat tarihi mezunu olduguna eminmisin?
aslinda fazlada önemli degil- sadece bilin diye yazmistim.

anlami olmaz olurmu canim- gens Julia (arastirsin arkadasin, gens Julia normalde 8. sinifta, tarih dersinde isleniyor :KK43: )
tanimamasina gercekdende sasirdim.
Ki sonucda Jül sezarin soyu...

yunan mitolijisinde Afrodit.
Venus Roma mitolojisi.
arkadasin italyan dili ve edebiyati ve sanat tarihi mezunu olduguna eminmisin?
aslinda fazlada önemli degil- sadece bilin diye yazmistim.

Eminim ve kendisi italyan ayni zamanda.. ama baska bi arkadasa daha sorucam

Eminim ve kendisi italyan ayni zamanda.. ama baska bi arkadasa daha sorucam

gercekden sasirdim-
gens julia (italyancasi gens Giulia, latince gens Iulia) Jül sezarin (italyancasi Giulio cesare) köküne verilen isim.
Jül sezarin soyu Roma edebiyatının en büyük eserlerinden biri sayılan “Aeneid”de anlatılıyor aslinda.
Venüs zaten kesinlikle Roma tanricasi (yunan mitolijisinden alinti ama yunan mitolojisinde isimi afrodit)
aslinda italyan sanati okuyan (veya ilgili olan) her kisi ünlü boticelli nin "la nascita di venere" - venusun dogumu- tablosunu tanir.

neyse, ben konuyu baya sulandirdim. konusahibi kizmasin.
ama isim kesinlikle anlamsiz ve sadece Shakespeare romanindan alinti degil- roman 1594-96 yillari arasinda yazildi- Jüliyet/Iulia/Giulia bildigime göre ilk defa 272 yilinda aniliyor (tarih kitaplarinda).

yavrunuz saglicakla dogsun. ismiyle yasasin

Bizim kızımızın adı Melisa, Defne ya da İpek olacak..Bir ara Selin ismini de dusunmustuk..Fikir olur belki.

Back
X