Doğuma Hazırlık Kızıma isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce ilk isim hangisi olsun

• Ankete Katılan
    11

MasalPrenses

Koydum sevinçlerimi önüme baktım hepsi Masal'm
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
469
234
323
38
Bursa
Merhaba canlar Allah'ın izniyle kızım olacak ve eşimle sevgililik döneminden beri ismini Masal istiyoruz yanına kuranda geçen bir isim daha koyalım dedik Ebrar hoşumuza gitti anlamı da Hayır sahipleri.İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar.İyilik seven, hayır seven, itaatkâr, iyi ve salih kullar. demek
Sormak istediğim hangisi ilk isim olsun :) bir kaç kişiye sordum fikirlerini
İlk isim daha çok kullanılıyor diyende oldu Masal Ebrar gibi
İlk isim noktalı kullanılıyor diyende oldu E. Masal gibi
O yüzden kararsız kaldım yardımlarınız bekliyorum

Bence ilk isim daha çok kullanılıyor

Illa kuranda geciyorsa azrail koyun.bi dunya kuranda gecen kelime var.her kelimeyi sirf kuransa geciyor diye isim yaptiniz.
Birde hamgi ayette var cocugunuza kuranda gecen usim koyun diye! Anlami iyi olsun yeter...isim bu..

Herkes istedigi ismi koyabilir. Turkce disi her dil yabancidir. Kuranda cocuklariniza arapca yada kurandan isim koyun yazmiyor. Guzel isim koyun diyor sadece. Arapcada turkce olmadigi icin yabanci isimdir. Harflerin okunusu bile farkli. Koyabilirsiniz tabiiki. Ama secerken en azindan dilimize uygun mu , herkes dogru telafuz edebilir mi ona dikkat edin. Ebrar bence zor telafuzu. Masal ve ebrar hic uyumlu degil biri modern birinin telafuzu bile zor. Koymak istersen koyun yinede.

Son düzenleme:
Ebrar ismini beğenmiyorum. Kaba bir isim.

Anlam olarak da dinen uygun olmadığını okudum bazı yerlerde. Berra ve Berre isimleriyle aynı kökten geliyormuş ve anlam olarak çok iddialıymış.

Eski bir isim olsa da Ebru çok daha güzel bence

Görüşleriniz için teşekkür ederim sadece fikir almaktı amacım düşündük soyisim uzun olduğu için 2 isim 1 soyisim okul zamanı çocugum cok zorlanacak o yüzden sadece Masal koyacağız

Illa kuranda geciyorsa azrail koyun.bi dunya kuranda gecen kelime var.her kelimeyi sirf kuransa geciyor diye isim yaptiniz.
Birde hamgi ayette var cocugunuza kuranda gecen usim koyun diye! Anlami iyi olsun yeter...isim bu..

Azrail kelimesi kuranda geçmiyor ki ölüm melegi olarak geçiyor :)

Back
X