• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma nasıl davranmalıyım?

Bırakın istediği oyuncakla oynasın geç olgunlaşsın. Benim kızım şu anda 13 yaşının içinde tıpkı sizin kızınız gibiydi geçen sene. Hiç büyümeyecek hep çocuk kalacak diye düşünüyordum. Yaşıtları benimle oturup sohbet ediyordu bizim kız çizgi film izliyordu. Bu sene birden olgunlaştı sanki. Sessiz sessiz odasında oturuyor, ergenlikte daha hırçın olur diye düşünüyordum ama hiç karşılık vermiyor ne desem yapıyor. Çok oyuncak alma konusunda bir sürü yorum gelmiş zaten ben birşey yazmıyım :KK30:

Teşekkür ederim oyun oynamasında sokınca görmüyorum zaten ama beceri kazanmasını da istiyorum kursu vardı voleybol ama kolunu kırdı napacam bilmiyorum.Bende kaliteli zaman geçirmesi taraftarıyım zaten arkadaşlarıyla oynnuyorlar.Şu anda durumumuz maddi açıdan iyi değil zaten istesemde alamıyorum.Dikkat ediyorum evet her istediğini yapmıyorum ve para biriktiriyoruz kumbarasında.

Hanımlar kızımla daha öncede sıkıntılarımız oldu kendisi 11 yaşında 6. sınıfa geçti bu sene yaşıtlarını izlemliyorum, oyun oynamakla büyümek arasındalar ama benim kızım okula başladıgı ilk günden beridir hiç ders çalışmak istemez evde sürekli oyun oynamak istiyor.daha önce istediği bütün oyuncakları aldık hiç gözünde bir şey kalmadı ama bu sene hala gidiyor kinder süpriz yumurta alıyor oyuncak için kızım bunları ne yapacan atıyorsun diyorum ,aynen atıyor meğerse arkadaşları da alıyormuş.Şimdi de benden barbi bebek istiyor ben büyüdüğünü düşünüyorum bu yüzden bisiklet,paten,scotter aldık ama o an istiyor sonra hep yeni bir şey hatta şu minişler mi ney var ondan dahi istedi.Sorum şu ben bunları alım oynasın mı ?NOT:anne olarak kek felan da yaparız ama evde oldugu zaman ,sürekli tv izler sıkıldım der tablate girer ondan çıkar telefonumu alır o biter sıkıldım diye gezer evde gündüzleri zaten arkadaşlarıyla oynuyor aksam oldumu yatana kadar bu şekilde hep sıkıldım diyor.Neden sıkılıyor anlamıyorum zaten.Oyuncakları alsam da bir süre sonra atacak biliyorum.Daha iki gün önce arkadaşı barbi verdi attı bile.
İstediği hiç bi şey gözünde kalmamış ne güzel maşAllah.Benim hiç dile getirmediğim 3isteğim vardı.Maddi durumumuz ortaydı.Söyleseydim annem babam alırdı yapardı ama ben hiç istediğimi söylemedim yaşım 26 hala içimde.Olsa ne kadar sevinirim.1.si biz hiç annem babam kardeşim çekirdek aile olarak pikniğe gitmedik ki istediğim şeylerdi bunlar.2.si karşı komşumuzun torununun bi ayakkabısı vardı önden cırt cırtlı kırmızı parlak ayakkabıydı çok özenirdim onlara hala gözümün önünde.3.sü uçurtma uçurmak ama bunu kızımın doğum gününde hediye olarak yapayım dedim kızıma.Yani annesi yaş kaç olursa olsun hep içimizde çocukluktan bi parça kalmıyo mu

Merhaba. Ben 13 yaşına kadar arkadaşlarımla evlerde ve dışarda barbie oynadım çok da iyi yapmışım keşke daha fazla yapsaydım. Kinder sürpriz hala alıyorum bunda ne gibi bir sorun var? Kızınız barbie oynamak yerine internette adamlarla konuşsa daha mı iyi olurdu ?

Ona sorumluluk sahibi olmayı öğreten. Sevmeyi, dikkat etmeyi, korumayı öğreten bir kuş, hamster, köpek, su kaplumbağası alabilirsiniz. Bence o yaşlar. Sevme öğrenme yaşı. 5 yaşlarında falan iken köpeğim ve kuşlarım vardı. Kuşlarım ölmüşlerdi.:( Köpeğim de yaşlandı ve vefat etti. Ondan sonra ki köpeğim badi hala yaşıyor. Bir tane daha aldık doby (harry potter'a selamlar) Bunlar aile evimde olanlar. Kendi evimde bir hamster besliyor idim. Adı miçu :)

Kitap okumayı aşılayabilirsiniz. Babam 3'ü sınıfa geçeceğim tatilde bana bir kitap verdi. Oku sana 1.000.000 vereceğim dedi. Ah o eski bir milyonlar. Birden fazla dondurma alabiliyorduk. :)) O hevesle okudum bende tabi. Ardından diğer kitap. Ardından diğer kitap derken. Sadece 3'nden para alabilmiştim. Ama 80'e yakın kitap okuyup okul kütüphanemizi sömürmüştüm. :)) Yanımda sevebileceğim bir kitap varsa. Sıkılmak biraz lükse kaçıyor. :)

Hanımlar kızımla daha öncede sıkıntılarımız oldu kendisi 11 yaşında 6. sınıfa geçti bu sene yaşıtlarını izlemliyorum, oyun oynamakla büyümek arasındalar ama benim kızım okula başladıgı ilk günden beridir hiç ders çalışmak istemez evde sürekli oyun oynamak istiyor.daha önce istediği bütün oyuncakları aldık hiç gözünde bir şey kalmadı ama bu sene hala gidiyor kinder süpriz yumurta alıyor oyuncak için kızım bunları ne yapacan atıyorsun diyorum ,aynen atıyor meğerse arkadaşları da alıyormuş.Şimdi de benden barbi bebek istiyor ben büyüdüğünü düşünüyorum bu yüzden bisiklet,paten,scotter aldık ama o an istiyor sonra hep yeni bir şey hatta şu minişler mi ney var ondan dahi istedi.Sorum şu ben bunları alım oynasın mı ?NOT:anne olarak kek felan da yaparız ama evde oldugu zaman ,sürekli tv izler sıkıldım der tablate girer ondan çıkar telefonumu alır o biter sıkıldım diye gezer evde gündüzleri zaten arkadaşlarıyla oynuyor aksam oldumu yatana kadar bu şekilde hep sıkıldım diyor.Neden sıkılıyor anlamıyorum zaten.Oyuncakları alsam da bir süre sonra atacak biliyorum.Daha iki gün önce arkadaşı barbi verdi attı bile.
Oyuna ve oyuncaklara olan ilgisi gayet normal merak etmeyin. Zaten 1 bilemediniz 2 yıl sonra azalacak sonra da bitecektir. Sıkılması daha önemli. Herhangi bir spor ya da sanat dalıyla ilgilenmeli bence. E kızınız artık yavaş yavaş çıkıyor çocukluktan ama en iyi bildiği, zevk aldığı şey oyun ve oyuncaklar artık eski tadı vermemeye başlıyor ona. Yavaş yavaş nelerden hoşlanabileceğini keşfetmesi gerekiyor, kendini tanıması gerekiyor. Ergenlik dediğimiz de bu değil mi zaten. Yani kızınız nne yapacağını, nasıl iyi vakit geçireceğini, kim olduğunu ve kim olmak istediğini bilmiyor. Sıkılıyor. En iyi bildiği oyuncak o nedenle bu alışkanlığını sürdürüyor ama sıkılıyor.

Bir de şey, oyun yetişkinler için de çok önemli. Hepimiz hala oyun oynuyoruz. Oyun insan için önemli. Türü ne olursa olsun.

Tam oyun yaşı, oynayacak elbet. Hayaller kuracak, oyun kuracak. Ders ders ders diye yüklenmeyin bu kadar çocuklara. Ama ders diye yüklenmezken sınırsız oyuncağı, tableti, olanağı sunmayın önüne. O zaman hayal kurmasına engel oluyorsunuz. Çocuklar doyumsuz oluyor. Biz bir bebek için yıllarca bekledik, sizin kız oyuncaklarını çöpe atıyormuş.
Neden her istediğini alıyorsunuz? Neden sürekli atabileceği kadar oyuncağa sahip? O yaşta tableti niçin kullanıyor? Bu soruların cevapları sizde, onda değil. Otoritenizi sorgulayın.

Son düzenleme:
Bende o yaşlarda oyun oynamayı özlerdim. :KK16: Normal bence sıkılması da oyuncak istemesi de daha tam büyümüş değil arada kalmış bir dönemde. Bir şeylerle meşgul olsun örneğin sen büyüdün artık bana şu konuda yardım et falan derseniz belki kafası dağılır zaman geçer .

Bnm kiz kardesim 12 yasinda.
Asla buyumek istemiyor
Bu yuzden sacini bile uzatmiyor
Yasitlarina bakiyorum genc kiz gibi hepsi
Bir ay sonra 13 yasindasin diyorum kabullenmiyo
Hala 6 yasindaki cocuklarla oynar cizgi filmine bakar
Parmak bile emiyo emzik versek onu da emecek ☺

Ama buyuklerle de iletisimi gayet iyi sanirim biraz cocuksu..
Olabiliyor boyle durumlar

Çocuğu boş bırakmayın ya telefona ya televizyona dalar. Haklılar da düşünün evde yapıcak baska bişeyleri yok. Gençlik merkezlerinde her türlü kurs var onlara yazdırın götürün ve kursunu ihmal etmesine izin vermeyin. Benim kardeşimde öyleydi bizde evdeki interneti kapattık ilkbaşta çok zorlansa da normalde hiç dışarı çıkmayan çocuk şuan nırmale döndü 11 yaşında. Parka gidiyor kursa gidiyor kitap okuyor evcil hayvan aldı onunla ilgileniyor.

Cocugunuzun biraz sikilmasina izin verin, yaraticiligi tesvik eder.Evdeki malzemelerden kendi kendine birseyler uretebilir.Her istedigini alarak doyumsuz bir birey yetistireceksiniz sinir koymasini bilmeniz lazim.11 yasta bana cok buyuk gelmedi

Back
X