• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızıma salıncak çarptı :(

merhabalarr geçmiş olsunn önceliklee. Bende küçükken salıncak vakası yaşamış biriyim :) tam kaç yasındaydım hatırlamıyorum ama o salıncagın alnımın tam ortasına çaaat diye geçmesini unutamam ki o zaman plastık degıldı salıncaklar .. Kan gövdeyi götürdü ama en fazla 3 dikiş attılar ve suan sadece izi var. Süt dişinin kalıcı dişi etkileyecegini sanmam .. endişelenmeyinn ama yinede eczanede pansumana falan götürüp fikir alabılırsınız..

arkadaşım dişlerinin yamuk çıkacagını zannetmıyorum;
benımde bır sıkıntım var kızımın ayağına termosun kapagı patlayıp çay dökulup yandı okadar moralım bozukkı her gece ağlıyorum acaba yavrumun ayağında iz kalırmı dıye 2.derece yanık ayagının üstü 1 hafta oldu hemen soğuk suya tutup sılverdın surdum ve yakınımızdakı tıp merkezıne gıttık.yanık zaten soyulmustu hemsıre de soydu pansuman yapıp sardılar ve antıbıyotık kullandı 3 gun pansuman oldu ve 4. gun yanık merkezıne gıttık sımdı 1 hafta oldu 10 gun daha sargıda kalacak ;bılgısı olan var mı arkadaslar iz kalır mı lutfen acıl cevap yazın üzüntüden perısan oldum yavrum daha 1.5 yasında çook korktu ve acı cektı sımdı acısı yok lutfen bılgınız varsa paylasın

canım kardeşimin bacağına çay döküldü.şortu çaydanlığa takılmış bir demlik sıcak çay döküldü. kötü yandı tabii. şimdi iz falan kalmadı.çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun, keşke bir doktora götürme imkanı bulabilseniz.

Diş konusuna takılma derim, benim 5 yaşındaki kızım da okulda yüzüstü düşmüş üst ön dişi çok fazla sallanıyordu düştü düşecek gibi, hemen kendi diş doktoruma götürdüm, eğer kendisi çıkartmaya çalışırsa yeni çıkacak dişin yerini vs. bozar diye.

Doktorumuz filimini vs. çekti, sonrada mecburen dişini çekti, ön dişini kaybettiği için yer tutucuya vs. gerek görmedi, yeri kapanmaz ama 2 sene tek dişi olmayacak, çünkü filimde diş vs. görünmüyor, dişleride sağlam ve sağlıklıymış dedi, (muhtemelen 7 yaşlarında dökecek süt dişleridi dedi) onada şükrederek döndüm evime. Sende dişi takma bence ve bunada şükret.

bizde doktora gittik doktor baktı ana dişleri çıkana kadar birşey yapmak mümkün değil zaten dişi de sallanmıyor çok gerekmedikçe çekme taraftarı değiliz dedi.
ertesi gün dişi yerine oturmaya başlamıştı şuan dişi yerine geçti çok şükür

merhabalarr geçmiş olsunn önceliklee. Bende küçükken salıncak vakası yaşamış biriyim :) tam kaç yasındaydım hatırlamıyorum ama o salıncagın alnımın tam ortasına çaaat diye geçmesini unutamam ki o zaman plastık degıldı salıncaklar .. Kan gövdeyi götürdü ama en fazla 3 dikiş attılar ve suan sadece izi var. Süt dişinin kalıcı dişi etkileyecegini sanmam .. endişelenmeyinn ama yinede eczanede pansumana falan götürüp fikir alabılırsınız..

çok teşekkür ederim
size de geçmiş olsun kızımı o halde düşündükçe fena oluyorum hala
kızım uyanır uyanmaz şehre diş hastanesine gittik doktor baktı ama röntgen çekmedi
bu yaşta gerek duyulmuyormuş filan açıkcası başta pek içime sinmemişti.
antibiyotik verdi apse yapmasın kan toplanmış diye,diş konusundada süt dişleri düşmeden bir şey yapılamaz dedi sık sık kontrole getirin ana dişleri çıkana kadar dedi
ertesi gün kızımın dişi yerine oturmuştu şuan sanki hiç birşey olmamış gibi çok şükür

çok geçmiş olsun çok üzüldüm ya
inş.bişey olmamıştır yavrunuza
en çok korktugum şeylerden biridir ya

çok teşekkür ederim
doktora götürdüm il merkezindeki diş hastanesinin aciline
doktor baktı antibiyotik verdi
şuan birşey yok dişi de düzeldi çok şükür

arkadaşım dişlerinin yamuk çıkacagını zannetmıyorum;
benımde bır sıkıntım var kızımın ayağına termosun kapagı patlayıp çay dökulup yandı okadar moralım bozukkı her gece ağlıyorum acaba yavrumun ayağında iz kalırmı dıye 2.derece yanık ayagının üstü 1 hafta oldu hemen soğuk suya tutup sılverdın surdum ve yakınımızdakı tıp merkezıne gıttık.yanık zaten soyulmustu hemsıre de soydu pansuman yapıp sardılar ve antıbıyotık kullandı 3 gun pansuman oldu ve 4. gun yanık merkezıne gıttık sımdı 1 hafta oldu 10 gun daha sargıda kalacak ;bılgısı olan var mı arkadaslar iz kalır mı lutfen acıl cevap yazın üzüntüden perısan oldum yavrum daha 1.5 yasında çook korktu ve acı cektı sımdı acısı yok lutfen bılgınız varsa paylasın

çok geçmiş olsun
ben 8-9 yaşlarındayken bir tepsi dolusu çay göğsüme dökülmüşrü pansuman ve kremlerle geçti hiç leke kalmadı
bir de bir arkadaşıma başından aşağı bir demlik kaynar su dokülmuştü
o kadar durumu kötüydü ki kıyafet giyemiyordu
gelinlik tarlatanı giydirip kızı pansumana götürüyorlardı hergün
yüzünde hiç bir iz yok vücudunda da çok az dikkatli bakınca.
yaş küçükken deri kendini daha kolay yenileyebiliyor
ama pansuman merkem krem ihmal etneyin

çocuğunun iyi olmasına çok sevindim. yani konuyu okuyunca içim bi tuhaf olmuştu.. çok üzülürüm çocuklara.. ama biliyomusun onlar bizden daha da dayanıklılar ve çok çabuk iyileşiyolar her konuda. endişe etme, zaten doktorda bişey yok demiş..

bu arada çocuğu yanan arkadaş, benim kardeşimin yüzüne ve boğazına da küçükken kaynar mama kasesi düşmüş.. fotoğrafları vardı, derisi büzüşmüş gibi, çok fena.. o zamanlar ben bebektim, olayı sadece fotoğraflardan ve anlatılanlardan biliyorum.. ama çocukluktan, kendimi bildiğimden beri yüzünde boynunda o yanıktan, izinden eser yok.. çocukların derileri çoook çabuk yenileniyor.. sen hiçbişey yapmasan bile iz miz kalmaz hiiiç merak etme.. bak o yanık yetişkin insanda olsaymış yıllar sürerdi izlerinden kurtulması ama çocuklar öyle değil.. hiç endişen olmasın, içini ferah tut..

çocuğunun iyi olmasına çok sevindim. yani konuyu okuyunca içim bi tuhaf olmuştu.. çok üzülürüm çocuklara.. ama biliyomusun onlar bizden daha da dayanıklılar ve çok çabuk iyileşiyolar her konuda. endişe etme, zaten doktorda bişey yok demiş.. .

çok teşekkür ederim canım
evet hızla düzeldi çok şükür
ilacı bitince kontrole götüreceğim
zaten dişinin ertesi gün yerine geçtiğini görünce o zaman inandım düzeleceğine
dişi hep öyle kalsaydı her gün ağlardım herhalde:25:

Back
X