- 24 Haziran 2010
- 378
- 62
- 118

DEFNE
DURU
ÖVGÜ
şimdilik aklımızda bunlar var. Bakalım siz hangisini beğeniceksiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cevap için teşekkürler, neyse ki eşim bu yazışmaları görmüyor
Al benden de o kadarDuru bence çok kibar çok zarif bi kız ismi
Merhaba arkadaşlar, eşimle bir kızımız olacak ve 6. Ay dayız fakat hala isim konusunu netleştiremedik. Git gide daha da zorlaşıyor bu gidişle isimsiz kalacak diye korkuyorum
aklımızda bir kaç isim var bir çok isim arasından olabileceğini düşündüğümüz sizin fikirlerinizi almak istedim. Sizce hangisi en güzeli???
DEFNE
DURU
ÖVGÜ
Merhaba arkadaşlar, eşimle bir kızımız olacak ve 6. Ay dayız fakat hala isim konusunu netleştiremedik. Git gide daha da zorlaşıyor bu gidişle isimsiz kalacak diye korkuyorum
aklımızda bir kaç isim var bir çok isim arasından olabileceğini düşündüğümüz sizin fikirlerinizi almak istedim. Sizce hangisi en güzeli???
DEFNE
DURU
ÖVGÜ
istersen sayfanım başına anket ekle cnm daha kolay olur öyle :)Merhaba arkadaşlar, eşimle bir kızımız olacak ve 6. Ay dayız fakat hala isim konusunu netleştiremedik. Git gide daha da zorlaşıyor bu gidişle isimsiz kalacak diye korkuyorum
DEFNE
DURU
ÖVGÜ
Canım cevabın için çok teşekkür ederim. Ne kadar güzel üşenmeden anlatmışsın, işte eşimde tam da bu yüzden çok beğeniyor sanırım.istersen sayfanım başına anket ekle cnm daha kolay olur öyle :)
ayrıca defne daphne dan gelen bir isim yunan mitolojisinde yer alır..
Apollon Thessalia'da kıyıları ağaçlarla gölgelenen Peneus ırmağı kenarında, güzel genç bir kız gördü. Bu güzelin adı Daphne idi ve Apollon görür görmez ona aşık olmuştu. Daphne ormanların derinliklerinde dolaşmaktan zevk alıyor, ay ışığında yabani hayvanları kovalamak avlamak en büyük eğlencesi idi. Yalnız başına dolaşmayı çok seviyordu. Dahası Daphne hayatı boyunca yalnız yaşamaya yemin etmişti. Erkeklerden nefret ediyordu bu yüzden evlenmeyi kesinlikle istemiyordu.
Fakat Apollon ona delicesine tutulmuş peşini bırakmıyordu. Ormanda karşılaştıklarında Tanrı Apollon güzeller güzeli bu kızla konuşmak istedi ancak Daphne ondan korkarak koşmaya başladı. Apollon ne dediyse onu durmaya ikna edememişti, Daphne korkmuştu bir kere. Yorgun düşene kadar koştu koştu, daha fazla koşacak gücü kalmadığında yere yıkıldı ve toprak anaya yalvarmaya başladı.
"Ey toprakana beni ört beni sakla, kurtar"
Toprak ana onun yakarışını duymuştu, az sonra Daphne yorgunluktan ağrıyan bacaklarının sertleştiğini, odunlaşmaya başladığını hissetti. Gri renginde bir kabuk göğsünü kapladı. Güzel kokulu saçları yapraklara dönüştü ve kolları dallar halinde uzandı, küçük ayakları ise kök olup toprağın derinliklerine doğru indi.
Apollon sevdiği kıza sarılmak isterken bu Defne ağacına çarpınca şaşırdı. O günden sonra Defne ağacı Apollonun en sevdiği ağaç oldu, ve defne yaprakları genç tanrının saçlarının çelengi oldu. Kahramanlara ödül olarak defne yapraklarından yapılma taçlar taktılar.
bende tarihi çok severim arada sırada öle mitolojiydi oydu buydu bakarım .. defne de ismi bu yüzden hep hoşuma gitmiştir. bence defne duru koyun daha da güzel olur ismi :)Canım cevabın için çok teşekkür ederim. Ne kadar güzel üşenmeden anlatmışsın, işte eşimde tam da bu yüzden çok beğeniyor sanırım.![]()
Bu arada anket ekleme nasıl oluyor hiç bilmiyorum? Daha önce hiç denememiştim. Bilgi verebilir misiniz?istersen sayfanım başına anket ekle cnm daha kolay olur öyle :)
ayrıca defne daphne dan gelen bir isim yunan mitolojisinde yer alır..
Apollon Thessalia'da kıyıları ağaçlarla gölgelenen Peneus ırmağı kenarında, güzel genç bir kız gördü. Bu güzelin adı Daphne idi ve Apollon görür görmez ona aşık olmuştu. Daphne ormanların derinliklerinde dolaşmaktan zevk alıyor, ay ışığında yabani hayvanları kovalamak avlamak en büyük eğlencesi idi. Yalnız başına dolaşmayı çok seviyordu. Dahası Daphne hayatı boyunca yalnız yaşamaya yemin etmişti. Erkeklerden nefret ediyordu bu yüzden evlenmeyi kesinlikle istemiyordu.
Fakat Apollon ona delicesine tutulmuş peşini bırakmıyordu. Ormanda karşılaştıklarında Tanrı Apollon güzeller güzeli bu kızla konuşmak istedi ancak Daphne ondan korkarak koşmaya başladı. Apollon ne dediyse onu durmaya ikna edememişti, Daphne korkmuştu bir kere. Yorgun düşene kadar koştu koştu, daha fazla koşacak gücü kalmadığında yere yıkıldı ve toprak anaya yalvarmaya başladı.
"Ey toprakana beni ört beni sakla, kurtar"
Toprak ana onun yakarışını duymuştu, az sonra Daphne yorgunluktan ağrıyan bacaklarının sertleştiğini, odunlaşmaya başladığını hissetti. Gri renginde bir kabuk göğsünü kapladı. Güzel kokulu saçları yapraklara dönüştü ve kolları dallar halinde uzandı, küçük ayakları ise kök olup toprağın derinliklerine doğru indi.
Apollon sevdiği kıza sarılmak isterken bu Defne ağacına çarpınca şaşırdı. O günden sonra Defne ağacı Apollonun en sevdiği ağaç oldu, ve defne yaprakları genç tanrının saçlarının çelengi oldu. Kahramanlara ödül olarak defne yapraklarından yapılma taçlar taktılar.
konuyu açarken olupdu sanırım bi bakayım konu açmaya çaluşayım bakalımBu arada anket ekleme nasıl oluyor hiç bilmiyorum? Daha önce hiç denememiştim. Bilgi verebilir misiniz?
Bunu da bir düşünelim eşimi de kırmak istemiyorum ve kesinlikle hoş bir hikayesi var ama benim de gönlümden geçen böyle işte. İki isim konusuna da ikimizde pek sıcak bakmadık hiç ama yine de bir düşünelim. Çok teşekkürler değerli yorumlarınız içinbende tarihi çok severim arada sırada öle mitolojiydi oydu buydu bakarım .. defne de ismi bu yüzden hep hoşuma gitmiştir. bence defne duru koyun daha da güzel olur ismi :)