kızımı alabilir mi?

kafestekikiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
1.468
2.639
63
34
önceki konularımdan beni tanıyan olur belki. eşim dün gece babamı darp etti sabah karakola gidip şikayetçi olduk uzaklaştırma kararı çıkarttırdım. boşanacağımız netleşti ancak kızımı alacağını söylüyor. babam da hiç şansın yok şimdi almasa sütten kesilince alır diyor. eve gelemez, benim de yanımda hep insan oluyor her ihtimale karşı. ben burada kalıp iyice düşünmek bir yerden başlamak istiyorum ama babam ısrarla gidelim diyor onun evine. bir süre bende kal diyor. kendinin de alkol problemi var zehir edecek bana orayı. annem de gel diyor onunla da geçinemeyeceğimizi biliyorum. kuru ekmek mi yiyeceksiniz orada, kalamazsın buraya gel diyor. hiç gitmek istemiyorum hanımlar bir akıl verin ne olur

Babanız saçmalamış. Çocuk zaten babaya kolay kolay verilmiyor. Bir de hakkında uzaklaştırma çıkartılmış bir babaya hiç hiç verilmez. Almaktan kastınız zorla alıp kaçırmaksa o ayrı.

Yalnız nerede kalıyorsunuz? Babanız nereye gel diyor anlaşılmıyor? Eşinizle kalıyosanız hem uzaklaştırma kararı çıkarttırıp hem boşanıcam diyip hem eşinizle kalmanız biraz çelişkili değil mi?

ben şu an eşimle yaşadığımız evde kalıyorum ev için uzaklaştırma çıkarttırdım. babam da istanbulda kendi yaşadığı eve götürmek istiyor zorla bilet aldı şimdi çocuğu kaldırıp götürecek.
evet eve giremiyor şu an.

Konuyu tam anlamadim ama cocugu alamaz.

Haysiyetsiz yasam, madde bagimliligi, akil hastaligi, cocuğa kötü muamele varsa anneden alinip babaya veriliyor.
Hele ki 0-3 yas araliginda annenin gelir durumu vs hic önemli degil.

Yalniz bazi insanlarin daha esit oldugunu unutmayalim. Cevremde var bir örnek, baba cocugu aldi hic bir mecburi sebep yokken...

dediklerinizin hiçbiri yok asla mağdur etmedim kızımı. umarım dediğiniz gibidir

Kadın ev hanımı falan mıydı? Sanırım çalışmayan kadınlara maddi geliri yok diye çocukları baba alabiliyor...

bu kısmı konuda da düzenlerseniz iyi olur, kim nerde kalıyor kim kimi nereye çğırıyor anlaşılmıyor. ama babanız saçmalamış, çocuğu ahlah masasına kayıtlı bir suçunuz yoksa, sistematik işkenceniz yoksa kimse alamaz ki anneden, hele hele bu kadar küçüğü siz vermedikçe kimse vermez babaya. size nafaka bağlanır.

Kadın ev hanımı falan mıydı? Sanırım çalışmayan kadınlara maddi geliri yok diye çocukları baba alabiliyor...

Degil, calisan biri.

kafestekikiz esin araya tanidik vesaire sokup olaylari rutin gidisattan ayirabilecek nufuzlu biri mi?
Yoksa hic korkma alamaz.

Konuyu tam olarakk anlamadim babaniz nereye cagiriyor sizi?

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi annede çok ekstrem şeyler olmadıktan sonra anne ve çocuğun ayrıldığına şahit olmadım, mahkemece çocuğun üstün menfaati gözetilir her zaman.
Anne velayet talep etmezse o zaman durum değişir tabi ki...

Bu kadar küçük bir çocuğu kimse babaya vermez

Kaldı ki adam darp etmiş sizi, uzaklaştırma kararı var. Babanız sağlam saçmalamış.

Bu durumu babanız da biliyordur ama işine gelmiyotdur ya boşanmayın diye öyle demiştir ya da çocuğu bırak gel demeye getiriyordur. Bir an önce iş bulun derim aileniz pek güvenilir gelmedi burdan

Son düzenleme:
Geliriniz var mı?
hayır
umarım dediğiniz gibidir babam çok aklımı karıştırdı
Benim çevremde babaya verilen tek bir çocuk bile yok. Hakkinda uzaklastirma karari cikmis bir babaya da asla vermezler diye düşünüyorum.
çok sağolun

çocukla nasıl çalışacaksın diye ona da ket vuruyorlar. yanlarına gidersem okey ama bana buradayken destek çıkmak istemiyorlar

Babani dinlesenize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…