Kızımı Babaannesine bırakmalı mıyım?

Haftaiçi babaannede kalacak haftasonu alacak konu sahibi
Bunun neresi hoş Allah aşkınıza yaaa
Siz de anne olacaksınız siz bırakabilir misiniz evladınızı
Neler var bir bilsen ben eğitimciyim anne baba ayrılıp çocuğu anneanne veya babaanneye bırakan, birde üzerine evlenip yeni çocuklar doğuran, haftasonu bile görmeye gitmeyen ebeveynler var. Ki bu kişilere ebeveyn diyemeyiz.
Benim beyin devrelerim yanıyor.
İnan ol tahmin ettiğinden daha fazla var.

Yani diyorsunuz ki; kızınızın iyiliğini değil , şuan ki şartlarda en yapıcı olanını değil de , en zorunu seçin, kızınız da bu kötü şartların psikolojisine katlansın. Öyle mi?
Kötü sartlar mı?

Sartları kötü hale getiren sizsiniz.

Maddi durumunuz iyiyken bi bakıcı bulup cocuğu erkenden evine getirtmek yerine, basınızdan savıp babaannesine veriyorsunuz.

Kacan sizsiniz ve kötü olan da.

Neler var bir bilsen ben eğitimciyim anne baba ayrılıp çocuğu anneanne veya babaanneye bırakan, birde üzerine evlenip yeni çocuklar doğuran, haftasonu bile görmeye gitmeyen ebeveynler var. Ki bu kişilere ebeveyn diyemeyiz.
Benim beyin devrelerim yanıyor.
İnan ol tahmin ettiğinden daha fazla var.
Allah büyük konuşturmasın da bir evladın senin hasretinle yanarken nasıl başka adamdan/kadından çocuk yapıp bağrına basarsın :(
hiç mi vicdan yok ya
ben kırkkat yabancı çocukları görünce yüreğim sızlarken insan öz evladını nasıl kendinden ayırır bile isteye
gözünün içine bakıyorum kızımın, eşimle aramızın iyi olmasını en çok onun için istiyorum huzurumuz yerinde olsun k, ne benden ne babadan ayrı olmak zorunda olmasın diye
ben anlamıyorum cidden hele ki konu sahibi iyi de kazandığını söylüyor maddi sıkıntın da yok nasıl tek alternatifi bu olabilir

Yani diyorsunuz ki; kızınızın iyiliğini değil , şuan ki şartlarda en yapıcı olanını değil de , en zorunu seçin, kızınız da bu kötü şartların psikolojisine katlansın. Öyle mi?

Kusura bakmayın ama siz herkesten oo çocuk için en iyisi bu iyi düşünmüşsün fln beklediniz sanırım. kızınızın ''iyiliğinin'' hangisi olduğuna karar vermişsiniz. yorumlarda vardı 6 yaşına kadar anne-babamdan ayrı büyüdüm ama hiç bi yer onların yanı gibi olmazdı diye. hiç okumadınız mı yazılanları. neden bilmiyorum sizin kızınızla çok iyi bir ilişkiniz yok gibi geldi bana. yanılıyor olabilirim tabiki. ama hani şu pedagogların dediği güvenli bağlanmayı sağlayamamışsınız da kızınızın bağlandığı babaannesi onun yanın da mı mutlu diyorsunuz. bu çocuğa babannesi hergün seni annen bana bıraktı seni istemedi seni ben seviyorum dese (dememe garantisi var mı) bu çocuk sizden giderek uzaklaşır. bunları nasıl göze alıyorsunuz anlamıyorum.

akşamları neden babannesinde kalıyor yahu. o zaman velayetin sizde olmasının manası ne?

Amaç nedir babaannesinde kalmasında?
Zorlanmamak mı? Şimdi işten çıkmışken git babaanneden al, sabah bi daha götür bunun yağmuru soğuğu var. Ben hafta da 2 gün göreyim rahat edeyim mi diyorsunuz.. Tek ben değil kimse mantığını kuramamış kusura bakmayın.
Karşısındaki pir olsa, evliya olsa ana gibi olamaz. Sizin yerinizi kimse dolduramaz.
Başka birşey demiyorum.

Maddi durumun iyi madem babasida nafaka veriyordur çocuğa, yarim gün gönder kreşe yarim günde bakici tut... siz olabilecek secenekleri eleyip hic düşünmeden çocuğu babaanneye vermek istiyorsunuz. Almasaydiniz velayeti yazik o çocuğa insan kendi çocuğunu düşünmez mi? Farkli birşeyler var büyük ihtimal çocuğu evden uzaklaştırmak istediğinize göre

Merhaba Hanımlar,

Ben 3 ay önce eşimden ayrıldım ve 1 hafta öncede resmi olarak anlaşmalı boşandık, 3 yaşında kızımız var, velayeti bende kaldı, babası ile anlaşmazlığımız yok kızımız hususunda.
Ben özel sektörde iyi gelire sahip bir çalışanım. Kızım bende kalıyor, ben işyerindeyken kızımda tam gün kreşe gidiyor, babası izinli olduğu günler haftada 2 gün alıyor, böylelikle babaannesi ve dedesi de vakit geçirmiş oluyorlar (kızıma doğduğundan beri babaannesi baktı büyüttü).
Ancak kızım sabah 7 akşam 19.30 arası kreşte oluyor çünkü benim çalışma saatlerim bu şekilde :KK43: bulunduğum şehirde ailem falan yok hatta kimsem yok. Bu kadar uzun süre kreşte olması beni çok üzüyor, kendisi de üzülüyor.
Babası ile konuştuk ve şu konuda karara vardık; Kızımız babaannesine yakın olan kreşe gidecek sabah 8 akşam 4 olacak, dedesi getirip götürecek, benim istediğim kreş olacak, bende haftasonları kızımı alacağım, haftaiçi akşamları da gidip görüp vakit geçirebileceğim.
Babaannesi ile konuşmuyoruz ama kötü biri değildir, kızıma çok çok iyi bakıyor, beni de "henüz" kötülemiyor.

Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız?
Bu karar nasıl sonuçlar doğurur?

YANİ AKŞAMLARI onsuz mu uyuyacaksınız ?
SANIRIM ben kaldıramazdım.

Damarlarından annelik fışkıran fedakar anneler,bir çocuğu sırf yanında tutmak için her sabah,sabahın köründe babaannesine bırakmak ,işkence çektirmek nasıl bir mantık anlayamadım.bakıcı tutmak gibi maddi bir imkanınız yoksa ve çalışmak zorundaysanız sizin hafta içleri gidip vakit geçirmeniz ve haftasonu almanız daha mantıklı hem sizin hem de çocuk açısından.

Çalışmak zorunda olduğunuzda ve bakıcı tutma imkanınız yoksa,ve malesef eşinizden ayrıldıysanız durum zaten bu şekilde oluyor.Sizin düşündüğünüz gibi işten gelip çocuğu babanneden ya da annenizden alıp da eve getirip sonra sabahın köründe işe gitmeden çocuğu tekrar aldığınız yere bırakıp işe gitmek sandığınız kadar kolay değil öyle.Hem anne için hem çocuk için kolay değil.Öyle oturduğu yerden,sıcak sorunsuz tatlı yuvasında başına gelmeden bilemiyor insanlar bazı şeyleri,ya da çok kolay zannediyor.

Merhaba Hanımlar,

Ben 3 ay önce eşimden ayrıldım ve 1 hafta öncede resmi olarak anlaşmalı boşandık, 3 yaşında kızımız var, velayeti bende kaldı, babası ile anlaşmazlığımız yok kızımız hususunda.
Ben özel sektörde iyi gelire sahip bir çalışanım. Kızım bende kalıyor, ben işyerindeyken kızımda tam gün kreşe gidiyor, babası izinli olduğu günler haftada 2 gün alıyor, böylelikle babaannesi ve dedesi de vakit geçirmiş oluyorlar (kızıma doğduğundan beri babaannesi baktı büyüttü).
Ancak kızım sabah 7 akşam 19.30 arası kreşte oluyor çünkü benim çalışma saatlerim bu şekilde :KK43: bulunduğum şehirde ailem falan yok hatta kimsem yok. Bu kadar uzun süre kreşte olması beni çok üzüyor, kendisi de üzülüyor.
Babası ile konuştuk ve şu konuda karara vardık; Kızımız babaannesine yakın olan kreşe gidecek sabah 8 akşam 4 olacak, dedesi getirip götürecek, benim istediğim kreş olacak, bende haftasonları kızımı alacağım, haftaiçi akşamları da gidip görüp vakit geçirebileceğim.
Babaannesi ile konuşmuyoruz ama kötü biri değildir, kızıma çok çok iyi bakıyor, beni de "henüz" kötülemiyor.

Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız?
Bu karar nasıl sonuçlar doğurur?
Kızınıza terk edilmiş hissi verirsiniz böyle... akşamları ne şartta olursa olsun sizinle olması en iyisi. Daha çok küçük. Yapmayın.

Çalışmak zorunda olduğunuzda ve bakıcı tutma imkanınız yoksa,ve malesef eşinizden ayrıldıysanız durum zaten bu şekilde oluyor.Sizin düşündüğünüz gibi işten gelip çocuğu babanneden ya da annenizden alıp da eve getirip sonra sabahın köründe işe gitmeden çocuğu tekrar aldığınız yere bırakıp işe gitmek sandığınız kadar kolay değil öyle.Hem anne için hem çocuk için kolay değil.Öyle oturduğu yerden,sıcak sorunsuz tatlı yuvasında başına gelmeden bilemiyor insanlar bazı şeyleri,ya da çok kolay zannediyor.
1)Maddi imkanı varmis bakici tutulabilir.2)ayrılma durumunda anneanne ile babanne aynı değildir. Kocadan boşanmışsınız annesine çocuk baktırmak nedir?o zaman babannesi alsaydı velayeti.dunden bugune bir olay degil ki bosanmak isterken cocugun nerde kalacagi konusulmamis mi 3)yuvam tatlı sıcak hayatım kolay değil 4)damarlarımdan fiskiriyo:)

Bakıcı tut yarım gün kreşten erken çıksın çocuk.. Ya da evini babanneye yakın yere taşı.
Düşünüyorum da çocuğum akşamları evinde yanımda uyumazsa gözüme uyku girmez. Rahat edebilecek misin?

1)Maddi imkanı varmis bakici tutulabilir.2)ayrılma durumunda anneanne ile babanne aynı değildir. Kocadan boşanmışsınız annesine çocuk baktırmak nedir?o zaman babannesi alsaydı velayeti.dunden bugune bir olay degil ki bosanmak isterken cocugun nerde kalacagi konusulmamis mi 3)yuvam tatlı sıcak hayatım kolay değil 4)damarlarımdan fiskiriyo:)
Maddi imkan varsa olaya bakış açım tamamen farklı.Bakıcı hem çocuğun rahatlığı hem annenin konforu için en iyisi ayrıca en mantıklısı tabi.

Düzen bozulmamalı,K.valdeye yakın bir yere taşınılmamalı. Çocuk saat 08:00-16:00 arası kreşe gidip siz gelene kadar 16:00 sona bakacak biri bulunmalı diye düşünüyorum. Boşandıktan sonra eş ve ailesiyle bu kadar içli dışlı olmak saçma. O zaman boşanmanın bir anlamı yok. Maden böyle olacaktı çocuğunun velayetini babaya verip hafta sonları alaydınız.

Birakmazmim yarin bigun babanne ben baktim buyuttum der kiymete biner ben ne yiyorsam ne iciyorsamda hangi sartlarda olursa olsun cocugumu birakmazdim el gibi gidip aksamlari goremem

Maddi imkani olduğunu eski konusunda da belirtmis... velevki orta standarta maddi durumu, babaanne dede olmasaydı bu sefer çocuğu ne yapacaktı ortalığa mi bırakacaktı... bir evlat var hadi annelik duygularimiz fışkırmasın, bir insan var yetişen onun duyguları ne olacak.. evet o çocuk büyür ama nasıl büyür... bir insan yetiştirmek kolay değil onun duygularini hice saymak terkedilmis hissetmek... baştan almasaydı çocuğu bu oyuncak mi ordan oraya savrulsun.
Maddi durumu iyi olmasada krese gidiyorsa tam gün yarim olunca fiyat inecek, arti nafaka bakici tutabilir gayt rahat kaldi ki işi iyimis.
Eşiyle ayrilmamis ama hiçbir yakini bulunmayan ınsanlar çocuklarını is durumundan dolayi sabah erken bırakıp aksam gec alıyorlar ayni durumda olsaydi bu sefer çocuğu ne yapacakti.

Büyüyünce affetmez o çocuk ahada yazıyorum

Maddi imkani olduğunu eski konusunda da belirtmis... velevki orta standarta maddi durumu, babaanne dede olmasaydı bu sefer çocuğu ne yapacaktı ortalığa mi bırakacaktı... bir evlat var hadi annelik duygularimiz fışkırmasın, bir insan var yetişen onun duyguları ne olacak.. evet o çocuk büyür ama nasıl büyür... bir insan yetiştirmek kolay değil onun duygularini hice saymak terkedilmis hissetmek... baştan almasaydı çocuğu bu oyuncak mi ordan oraya savrulsun.
Maddi durumu iyi olmasada krese gidiyorsa tam gün yarim olunca fiyat inecek, arti nafaka bakici tutabilir gayt rahat kaldi ki işi iyimis.
Eşiyle ayrilmamis ama hiçbir yakini bulunmayan ınsanlar çocuklarını is durumundan dolayi sabah erken bırakıp aksam gec alıyorlar ayni durumda olsaydi bu sefer çocuğu ne yapacakti.

Demin de belirttiğim gibi Maddi imkan varsa olaya bakış açım tamamen farklı.Bakıcı hem çocuğun rahatlığı hem annenin konforu için en iyisi ayrıca en mantıklısı tabi.
Ama maddi sıkıntı varsa ve bayan çalışmak zorundaysa ben çocuğu aksam olduğu yerden alıp sabahın köründe kaldırıp da akrabaya bırakmayı mantıklı bulmuyorum.

Back
X