Kızımı emziremiyorum

kiyamu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
22
2
86
35
merhabalar eylülün ilk haftası sezeryanla doğum yaptım ancak ilk günler ağrılarımdan dolayı be bebeğimde sarılık riski olmasından dolayı emzirmekten ziyade sağıp verdim ve biberonla mama vermek zorunda kaldım şimdi de beni emmek istemiyor bebedorun silikon göğüs ucunu aldım başta da onunla emmek hoşuna gitti şimdi onunla da istemiyor çok şaşkınım ne yapacağımı bilemiyorum alıştı sanırım biberona çok şaşkınım öyle ağlıyor ki sanki biryerine zarar veriyorum gibi geliyor

Aynı beni anlatmışsın...
Benim bebeğim üç aylık oldu hala sağıp az da olsa veriyorum. Sütüm o kadar azdı ki kızım içmek için sabredemezdi. silikon göğüs ucunu da bi türlü emdiremedim...

Şimdi günde 10 cc ancak çıkıyor.
Sütümü artırmak için diyetisyene bile gittim. Bi artış falan olmadı.

Anne sütü konusunda çok fazla ahkam kesen insanla karşılaşacaksın.
AVM lerde bile bana akıl vermeye kalkışanlar olmuştu. Başta çok üzüldüm şimdi takılmıyorum insanlara.

Anne sütünün mevcudiyeti hem psikolojik hem fizyolojik bir olaydır.
Sen gönlünü ferah tut sütün azalmasın. Doktorum aylarca bebeğini sağarak besleyen çokça hastasının olduğunu söylemişti.

Allah yardımcın olsun.
Son olarak: Kimsenin söylediklerine kafanı takma!

Bende çok yoruldum kendimi eksik gibi hissetmeye başladım bu loğusalik denen süreç gerçekten yıpratıcı gün sayıyorum geçsin diye

Aynı şeyleri yaşadım ilk oğlumda
Aç bırak bir süre
Yıka
İyice acıkınca biri kafasını tutup dayasın göğsüne bak nasıl emecek
Senden daha iyi annr yok dünyada unutma..

Sağda solda akıl veren insanlara sinir oluyorum!! O bebeğin annesi sizsiniz,kimse sizden çok düşünecek değil bebeğinizi,kimseyi dinlemeyin takılmayın ciddiye bile almayın..Ben de sezeryanla doğum yaptım,ilk iki gün sütüm gelmedi mecbur biberonla mama verdik,3. Gün annem kızımı her kucağıma aldığımda kaşıkla meme ucuma mama döküyordu tutması için..hem meme ucu ıslanmış oluyordu hem de süt hemen ağzında sanıp kızım çekmeye çalışıyordu,rayına oturtana kadar hep annem başımızda memeye çay kaşığıyla mama döktü:)

Bende çok yoruldum kendimi eksik gibi hissetmeye başladım bu loğusalik denen süreç gerçekten yıpratıcı gün sayıyorum geçsin diye

eksik filan degilsiniz..9 ay boyunca var gucunuzle yavrunuza bedeninizle ev sahipligi yapmissiniz ve simdi haliyle biraz yorgunsunuz..hepimiz gectik o gunlerden..inanin o lohusalik geciyor ve insan ogunler hatirlamiyor..
emmesine gelince..
benim oglumda zar zor 5 ay emdi mama destekli olarak..
eksigi mi var..hayir cok sukur masallahi var,koca adam oldu cikti.:nazar:
siz iyi olun once,besin her sekilde takviye edilir..

sizi emmemesinin nedenine göre değişir.

sütünüz çok yavaş ve az geliyorsa, yetmiyordur, ya da yoruluyordur, çocuğunuz güçlenene kadar hem emzirmeye çalışın hem de sağıp veriin.

kardeşimde şöyle bir problem olmuştu, sütü çoktu, çocuk emmek istemiyordu, meğer süt çok gelip çocuk içemiyormuş, o da sütünü azaltacak kürler yaparak problemi çözdü.

her şekilde daha çok yeni, kendinizi bu kadar sıkmayın, sütünüzü ve bebeğinizi inceleyin, sebebini bulun. Ona göre size tavsiye verelim, ya da sebebi bulursanız siz çözümü de gelecektir belki.

Back
X