- Konu Sahibi zorhayat76
-
sagol canim,
siz memnunsunuz özel okuldan anladigim kadariyla, yani söyle diyeyim verdiginiz paraya
degiyormu?
Canım şöyle söyleyim, devlet okulunu asla aşalamiyorim sadece devlet okulunda 30 40 kisi varsa özel okulda yarısı kadar ogrenci var,Özelde ögrencilerle ilgi alaka daha bire bir oluyor, biz memnunuz canım sabah bırakıyorum aksam alıyorum,
Kafamda en ufak bir soru işareti olmuyor, egitim olarakta memnunuz..
Orta Okulu'da orada devam edecek liseye Allah Kerim:)
Verdigimiz paraya değiyor canım..
canım çok fazla da ikna etmek için uğraşmanı doğru bulmuyorum ben.
sonuçta anne baba olan sizsiniz o da sizin çocuğunuz...
özel okula gitmen senın açından daha faydalı babanla oturduk konuştuk bu okula gitmeni uygun bulduk orada bir sürü arkadaşın olur deyip meseleyi çok da fazla sündürmeyin bence...
Ben de çocukla ilgili önemli kararların çocuğa bırakılmamasından yanayım.Ama tabiki çocuğun da birey olduğunun hissetirilebilmesi için daha basit konularda seçim çocuğa bırakılmalıdır.Zaten araştırdığınızda uzmanların da bunu söylediğini göreceksiniz.Eğer aldığınız kararın çocuğun içine sinmesini istiyorsanız ona geleceğiyle ilgili idealler yaratmasında yardımcı olun.Mesela ileride çok iyi bir mesleği olması için iyi eğitim alması gerektiğini, örneğin doktor olmak istiyorsa bunun için şimdiden okula çok önem vermesi gerektiğini söyleyebilirsiniz.Her çocuk bir dönem doktor olmak istemiştir
Çocuklar,arkadaşlarından etkilenebilirler ancak önemli konularda kararı siz vereceksiniz.
Kızınız,yaşı itibariyle,kendisi için doğru olanı düşünemiyor olabilir.
Bence diğer okulu kötülemeden,iyi olan okulun olumlu taraflarını anlatın.
Gelecekte ona katacaklarını filan anlatırsınız tabii ama şu an getireceği avantajları da mutlaka söyleyin.
Örneğin okuldaki yemek veya servis,çocuklar için eğitimin kalitesinden daha önemli olabiliyor:)
Arkadaşından sözettiği zaman,onun ailesi öyle uygun görmüş,biz böyle uygun görüyoruz diyebilirsiniz.
Tabii arkadaşlıklarının bitmeyeceğini,her zaman görüşebileceklerini,zaten önemli olanın okuldaki değil,hayattaki arkadaşlık olduğunu ekleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?