Kizimi hangi okula yazdirsam?

zorhayat76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
26
0
36
Almanya
Günaydin Arkadaslar,

benim cok ciddiye aldigim bir sorum olacakti. Ben Almanyada yasiyorum ve burda okul sistemleri türkiyeden biraz degisik.

Simdi kizim ilk okulu bitirdi, yani ilk dört sinif bitti. Artik bundan sonra, yani besinci sinifi baska okulda devam ettirecek.

Burada istedigin okula yazdira biliyorsun. Biz kizimizi bir özel okula (ücretli) vermeyi düsünüyoruz, kizimda ilk etapda cok
istiyordu. Onun simdiye kadar birlikte gittigi sinif arkadasi var ve onunla cok iyi anlasiyor, fakat o kizin bazi huylarini esim ve
ben tasvip etmiyoruz. O nedenle aslinda onunla bundan sonra ayni okula gitmesini pek istemiyoruz. Kizimda istemiyordu ilk basta
özel okulu istemisti. Fakat o kiz bizim kizimizi ikna etmeye calisiyor gel benimle devlet okuluna felan diye. Fakat burdaki Almanyada
devlet okulunda ahlak yönunden zorluk yasayan cok aileler var. Zigara var alkol var, öpüsmek var ... Her sey burda cok rahat.
Özel okulda bunlari dikkate aliyorlar .... Ben kizima güveniyorum ama yinede ... insanin icine kusku giriyor ...

Dedigim gibi kizim arkadasindan ayrilmak istemiyor ... yani devlet okulunu istiyor, fakat sirf arkadasi icin ...

Bizde kizimizin gelecegi icin, özel daha iyi olur diyoruz ... kizimi ikna etmeye calisiyorum ama ... dogru mu olur yanlismi
yani arkadasmi önemli yoksa ilerisimi ?? sonra kizim beni ayirdiniz diyip dik kafalilik yapip okulu ciddiye alirmi almazmi?

Yardim ederseniz sevinirim ... :26:

Yeni okulunda bir sürü arkadaşı olur eskisini unutur bile
Tabiki iyi olan okulu tercih edin..

tesekkür ederim canim, aslinda bende öyle düsünüyorum esimde ama ...

bu zamana kadar hep istiyordu, büyük ihtimal arkadasi baski yapiyor .. zaten kendiside söylüyor, ikna etmeye calisiyormus, agliyormus
gitme benimle ayni okula git diye, kizimda haliyle dayanamiyor arkadasini kirmak istemiyor ...

Sonucta unutur herhalde zaten unutmasina gerek yok evlerimiz yakin, cok sIk görüstürürüz dedik zaten

İciniz rahat degilse maddi durumunuz yeterliyse özel okula verilmesi taraftarıyım,
Eğitime yapılan yatırım en iyi yatırımdır,
Size karşılık olarak geri dönecektir,
Benimde 11 yasında oğlum var ve özele gidiyor,
Kızınız için hayırlısı neyse o olsun..

sagol canim,

siz memnunsunuz özel okuldan anladigim kadariyla, yani söyle diyeyim verdiginiz paraya
degiyormu?

Canım şöyle söyleyim, devlet okulunu asla aşalamiyorim sadece devlet okulunda 30 40 kisi varsa özel okulda yarısı kadar ogrenci var,Özelde ögrencilerle ilgi alaka daha bire bir oluyor, biz memnunuz canım sabah bırakıyorum aksam alıyorum,
Kafamda en ufak bir soru işareti olmuyor, egitim olarakta memnunuz..
Orta Okulu'da orada devam edecek liseye Allah Kerim:)
Verdigimiz paraya değiyor canım..

Son düzenleme:
canım çok fazla da ikna etmek için uğraşmanı doğru bulmuyorum ben.

sonuçta anne baba olan sizsiniz o da sizin çocuğunuz...

özel okula gitmen senın açından daha faydalı babanla oturduk konuştuk bu okula gitmeni uygun bulduk orada bir sürü arkadaşın olur deyip meseleyi çok da fazla sündürmeyin bence...

Ben de çocukla ilgili önemli kararların çocuğa bırakılmamasından yanayım.Ama tabiki çocuğun da birey olduğunun hissetirilebilmesi için daha basit konularda seçim çocuğa bırakılmalıdır.Zaten araştırdığınızda uzmanların da bunu söylediğini göreceksiniz.Eğer aldığınız kararın çocuğun içine sinmesini istiyorsanız ona geleceğiyle ilgili idealler yaratmasında yardımcı olun.Mesela ileride çok iyi bir mesleği olması için iyi eğitim alması gerektiğini, örneğin doktor olmak istiyorsa bunun için şimdiden okula çok önem vermesi gerektiğini söyleyebilirsiniz.Her çocuk bir dönem doktor olmak istemiştir

tesekkürler canim, cok yardimci oldun

tesekkürler canim,

evet sündürme konusuna gelince, cok sündü gercekten, uzun süredir evde bu konu geciyor ...

artik son noktayi zaten bugün veya yarin koymamiz lazim, cünkü kayit günleri geciyor

Çocuklar,arkadaşlarından etkilenebilirler ancak önemli konularda kararı siz vereceksiniz.
Kızınız,yaşı itibariyle,kendisi için doğru olanı düşünemiyor olabilir.

Bence diğer okulu kötülemeden,iyi olan okulun olumlu taraflarını anlatın.
Gelecekte ona katacaklarını filan anlatırsınız tabii ama şu an getireceği avantajları da mutlaka söyleyin.
Örneğin okuldaki yemek veya servis,çocuklar için eğitimin kalitesinden daha önemli olabiliyor:)

Arkadaşından sözettiği zaman,onun ailesi öyle uygun görmüş,biz böyle uygun görüyoruz diyebilirsiniz.
Tabii arkadaşlıklarının bitmeyeceğini,her zaman görüşebileceklerini,zaten önemli olanın okuldaki değil,hayattaki arkadaşlık olduğunu ekleyin.

evet aynen bende öyle düsünüyorum ...

tek gayem, okulda kendine uygun arkadas bulamiycak ve derslerinde kötülesip bizim basimizin etini yiyecek ... sizce mümkünmü böyle bir sey?

yoksa ister istemez arkadas bulacakmi acaba?

Yani 11 yasinda cocuk zaten nerden bilecek hangi okulun onun icin iyi olup olmayacagini, biz istiyoruzki gönlü kirilmasin, cani gönülden gitsin ... o nedenle takiyorum kafama ... zaten ilk baslarda hep istiyordu sonradan degistirdi fikrini ...

tesekkürler canim,

evet bugün tekrar konusmamiz lazim, bencede böyle önemli bir karari kendisi tek basina veremez ... insallah hayirlisi neyse o olur

ben öğretmenim.velilerime her zaman çocuklarına karşı anlayışlı olmalarını,ancak abartmamalarını söylerim.nihayetinde son söz her zaman anne babada olmalıdır.
çocuğunuzun isteklerine saygı göstermeniz güzel,ama o daha çok küçük.o çok önemsediği arkadaşı gibi onlarcası girecek hayatına,ve yine girdikleri gibi çıkıp gidecekler zamanı geldiğinde.
arkadaş sevdasına ona daha iyi imkanlar sunmaktan vazgeçmeyin,kendi tercihlerini yapamayacak kadar küçük henüz.

Bence kızınızın eğitimi, arkadaşının isteklerinden daha önemli.
Benzer bir hatayı yapmış biri olarak anlatayım.

Ben de 4. sınıfı bitirdiğimde en yakın arkadaşımla beraber Ankara'nın en iyi özel okullarından birinin bursluluk sınavına girdik. Milletin okumaya can attığı yerden burs aldım. Arkadaşım alamadı ama.
Çağırdılar aylarca, gelsin görüşelim, ilkokulu burda tam burslu bitirsin, Lise'de bir kolaylık yaparız vs vs. Ben ne mi yaptım ?
"Anne ben arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum" dedim, ağladım, zırladım ve ayağıma kadar gelen o güzelim şansı kendi ellerimle ittim. Nerden bileyim, çocuk aklı işte. Arkadaşlarından ayrılma, çekingenlik konusu ortaya gelince tabiki istemedim. Annem de beni üzmek istemedi. Ve gitmedim o okula.
Zamanla baktım ki arkadaşım dediklerimin birisi de kalmamış.. Şimdi ki aklım olsaydı bir dakika düşünmezdim. Asla devlet okullarını kötülemiyorum, ben de devlet okullarında okuyorum ama hepimiz biliyoruz ki dünyanın neresinde olursa olsun özel okullarda görülen eğitim, kültürün devlet okullarında verilmesi mümkün değil. Eğer biraz mantıklı düşünebilseydim şimdi daha iyi bir lisede olurdum, daha iyi imkanlarda okumuş olurdum, kültürüme kültür katardım.
Sonra ne mi oldu ? Ondan ayrılmamak için güzelim okula gitmediğim arkadaşım, ertesi sene başka bir özel okula yazıldı. Sonra Kastamonu'ya taşındılar vs..

Anlayacağınız o daha küçük. Tabi ki şu an eğitiminden önce arkadaşlarına önem veriyor. Onun dünyası şu an toz pembe. Mutlaka oraya da alışacak.
Eğer imkanınız da varsa, çocuğunuzun istekleriyle beraber, onun için en iyi kararı siz verecekiniz. Geçin arkadaş işlerini. O yaştaki arkadaşlıklar oyun arkadaşlığından ötesi değil.. Yaşamış biri olarak, hala da keşke diyorum..

Son düzenleme:
selam bende avusturyada yasiyorum
devlet okulari burdada öyle her ülkeden insanlar var bin bir tür adetler var bende kizimi ilk okulda özele baslatim
sonrasida öyle olacak önemli kararlari cocuklarima birakmam kizina söylersin okuldan sonra görüsürsünüz felan öyle atlatirsin
derslerin icine düsünce görüsme felan olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…