Kızımı kedi tırmıkladı

Asla riske atmam kendim dahil yaptiririm kuduz aşısı ve tetanoz. Hic belli olmuyor çünkü. Onlem almak lazim. Valla eşimin ayağına çivi batmıştı resmen makale okudum. Askerdeyken yapilan tetanoz aşısı korur mu vs. Bu tür konularda evham yapmak hayat kurtarir... :KK52:

Asla riske atmam kendim dahil yaptiririm kuduz aşısı ve tetanoz. Hic belli olmuyor çünkü. Onlem almak lazim. Valla eşimin ayağına çivi batmıştı resmen makale okudum. Askerdeyken yapilan tetanoz aşısı korur mu vs. Bu tür konularda evham yapmak hayat kurtarir... :KK52:
Valla evham yaptikca en olmayacak seyler beni buluyor. Rahat biri olmayi oyle isterdim ki :(

Çok geçmiş olsun, oğlumu da geçen sene köpek isirmisti ama sahipliydi şükür ki..
Haklısınız korkunuz da.
Ben asi karnesini görüp veterineriyle görüşmüştum, öyle içim rahat etmisti.
Bu arada aşıların huy degisttirtigine inanıyorum malesef..
Ama siz içinizi rahat tutun artık, yapılması gerekeni yapmışsınız.

Tetanoz vardır cocukluk asılarında bdahaya gerek yok kuduz ise şart kesnlkle yaptırım riske atmayın

Çok geçmiş olsun, oğlumu da geçen sene köpek isirmisti ama sahipliydi şükür ki..
Haklısınız korkunuz da.
Ben asi karnesini görüp veterineriyle görüşmüştum, öyle içim rahat etmisti.
Bu arada aşıların huy degisttirtigine inanıyorum malesef..
Ama siz içinizi rahat tutun artık, yapılması gerekeni yapmışsınız.
Iste simdi de keske yaptirmasa miydim diye uzuluyorum. Gereksiz mi oldu asi yaptirmam daha cok zarar mi verdim diye. :(Genel olarak diger asilar da huy degistiriyor daha cok hasta ediyor vs diyorlar kizimin tum asilari tam herhangi bir yan etkisini gormedim cok sukur. Insallah bunda da birsey olmaz:(

Bilmiyorum ben cocukluktan beri kedilerle buyudum heryerim tirmiklar icinde harita gibi dsun. Kedilerde nadir kuduz olur hayvan agzindan salyalar olur karanlik ortamda olur ulu orta drmaz. Ciddi Isirsa neyse tirmiktn bisey olmaz bence.
Muhtemel cok sinirlendi ve korktu cunku kendi istegi kadar sevdirir toleransi yok :D.

Siz hastaneye götürmekle en iyisini yapmışsınız. Onlar zaten prosedürü bilir ona göre aşısını yaparlar. Kedi tirmalamalari genel de bir sorun çıkarmaz ama tedbir önemli..

Kedi tiemigindan kuduz bulasmaz. Kedinin isirmasi lazim.
Kuduz asisi huy degistirmiyor ama vucut dengesini kan degerlerini inanilma bozuyor. Bir sure bagisiklik guclendirici surup kefir probiyotik vs ile destekleyin.
Normalde tetanoz asisi yapilmali tirmikta ama 12 ay ve 24 ay asilarinda var o yuzden tekrarlamamis olabilirler. Kendi adima ben kuduz asisi yaptirmazdim tirmiktan dolayi. Ozellikle surekli gordugum bilinen bir kedi ise.Belkide kedilerle yasadigimdan dolayidir.

Cok gecmis olsun.yaptirmasaniz olurdu ama yaptirmissiniz artik en azindan iciniz rahat olur.benim kizim da kedileri cok sever.gecen yil sitenin bahcesindeki bir kediyi severken elinin ustunu tirmaladi.daha once annem kuduz asisi oldugu icin cok acidigini soylemisti.ben de kizimin caninin yanmasini istemedim.hastaneye gitsem illa ki yapacaklardi.riske atamazlar elbette.gitmedim tabii.hic de birsey olmadi.kuduz bulasmasi icin kedinin kuduz olmasi patisini yalayinca salyasinin patisinde kalmasi lazimmis ki tirmalayinca bulassin.cok cok dusuk bir ihtimal yani.ama yine de kizimin atesi ciksa kalbim yerinden cikacak gibi olurdu yalan yok.

Merhaba hanimlar. Bugun aksam uzeri ben markete girdim 2 yasinda kizim esimle birlikte marketin onunde her zaman duran kediyi seviyorlardi.Kizim cok yakin degildi. Beni uyarmislardi daha once tirmiklar diye ama esime soylemeyi unuttum. Esim kizimin elinden tutmasina ragmen engel olamamis kedi birden ustune atlamis. Uzun kollu kiyafeti oldugu icin onemsemedim sadece korktugu icin agladigini dusundum. 1 saat kadar sonra farkettim ki gogus ve kol kisminda bir cok yeri kanamis. Hemen hastaneye goturduk. Kuduz asisi yapildi daha 3 dozu var. Kizimin zaten hastane korkusu vardi cok cok agladi. Esim de bize kediler kopekler neler neler yapmadi hic gerek yoktu asiya diyor. Yani sanki bos yere canini acitmisim aglatmisim gibi yorum yapiyor moralim iyice bozuldu. Bir de daha once birisi kuduz asisi olan cocuklarin cok huy degistirdigini soylemisti aklimda oyle kalmis boyle bir durum yasayan var mi? Cok yan etkisi olur mu?
Senelerdir kollarım kan içinde geziyorum bana bir şey olmadı ama iyi ki yaptırmışsınız öbür türlü acaba bir şey olur mu korkusu daha beter

Çocukken defalarca farklı kediler tarafından tırmalandım, hiçbirinde aşı olmadım. Ve hiç kudurmadım..

Geçenlerde oğlumu kahvaltı için gittiğimiz yerdeki kedi tırmaladı. Oğlum göstermedi ben farkettim. Hiç gidip de kuduz aşısı yaptırayım demedim.

Ben en çok çocuğun canının yanmasına üzülürüm. Kuduz aklıma gelmez pek..

Aşı mutlaka yapılmalıdır. O hastalık önemsenmeyecek bir ihtimal değil çünkü. Canının yanması veya huy değiştirmesi ki ben buna asla inanmıyorum o kötü hastalıktan çok cok daha iyi. Türkiye de kuduz hastalığı hala var. Özellikle köylerde zaman zaman karantina uygulanır. Lütfen içinizi rahat tutun ve aşılarını tamamlayın.

Şu kedilerden çok tırsıyorum ya sağı solu belli değil birden atlıyorlar :) ama napsın onlarda kendilerini koruyorlar

çok abartmışsınız hayvanda bir hastalık olsa zaten belli olurdu, çizikleri bir sildirseydiniz yeterdi.aşı olunca huy değiştiğine inanacak kadar ne yaşadınız? :işsiz:

geçen yıl oğlumuda kedi tırmaladı yanağına boynuna vs geldi küçük kediydi ama yaptılar kuduz aşısını yinede el kol bacak çok önemli değil ama yüz boyun bölgesi özellikle riskli oluyormuş yapılması gerekiyormuş 3 doz yaptırdık kedi Avm içinde nerdeyse her gün görüyorduk olay olduktan sonra hiç göremedik ama oradaki görevliler biliyordu kediyi temiz biz besledik hep falan demişlerdi ama kanama vs olduğu için riske atamadım şükür ki bir sorun yaşamadık korkmayın neselibella sizde hiçbirşey olmaz Allah’ın izni ile🙏🏻

Son düzenleme:
Tetenoz aşısı Demir kesikleri pas vs ile ilgilidir kuduz aşısı hayvanlar tarafından ısırılıp tırmalandığında yapılır geçen yıl oğlumuda kedi tırmaladı yanağına boynuna vs geldi küçük kediydi ama yaptılar kuduz aşısını yinede el kol bacak çok önemli değil ama yüz boyun bölgesi özellikle riskli oluyormuş yapılması gerekiyormuş 3 doz yaptırdık şükür ki bir sorun yaşamadık korkmayın neselibella sizde hiçbirşey olmaz Allah’ın izni ile🙏🏻
Tetanoz sadece pasla demirle bulaşmaz. Toz toprak her yerde olabilir. Kediler patilerini yere bastığı için tırnak yaralarında kişinin tetanoz aşısı yoksa ilk yapılacak aşı odur. Kuduz genel olarak toplum sağlığını korumaya yönelik yapılır. Kuduz olabilmeniz için hayvanın kuduz olması gerekir. Hayvan kuduz mu değil mi diye sorgulamadan yapılan bir aşıdır prosedür olarak. Hayvan gözlemlenemiyorsa tüm dozları, gözlenebiliyorsa ilk 3 dozu olursunuz.

Back
X