Kizimi kizla yakaladim

Kızınıza yaptığı ve arkadaşıyla keşfettiği davranışın çok özel ve doğal bir durum olduğunu, hoşuna gidebileceğini, yalnız herkesin içinde yapılmaması gerektiğini odasında ya da banyoda bireysel yapılması gerektiğini söyleyebilirsiniz, mahremiyetin önemini anlatabilirsiniz; fakat bu süreçte kızmayın öfkelenmeyin veya onu suçlu hissettirmeye çalışmayın.

Çocuğunuza bol bol ilgi sevgi verin, beraber vakit geçirin, onunla her şeyi konuşabileceği güvenini verin; sizi arkadaşı olarak bilsin ve kafasına takılanı yaşadığını gidip anlatabileceği ilk kişi olun.

Annelerimiz anlatmadığı hâlde o süreçleri yaşadık, şimdi gülerek anlatıyoruz işte. Ortalığı velveleye verip panik yaratmayın, travma yaratmak istemiyorsanız sakin olun; zaten herkes kendince sizi rahatlatıyor, daha ne istiyorsunuz bol ünlemli mesajlarla ne yapmaya çalışıyorsunuz?
💐 👍🏻

Merhaba 6 yasinda kizim var bugun akrabann evinde 9 yasindaki kiziyla oynuyordu bende bahcedeydim kizimla esra odada oynarken kapıyı kapatmislardi 3 defa uyardim kapi acik kalsin die o arada servis vs yapiyorjm kapının kapalı oldugunu gordugumde kapiyi actim esra ayaklarini uzatio oturmus benim kizim onun ustunde sarilmis sanki oousuyolar gibi sok oldjm sakince napiyksunuz ne oynuyosunuz dedim ayi ve ari oyunu bi telasla esra anlatmaya basladi kizim hemen korkulu bakislarla oda bisiler aatmaya calisti esra cik odadan kizimla konusucam dedim napiyosunz annecim dedigimde cok utaniyorum diyerek aglamaya basladi neden kucagina oturdun dedim oyu. Oynuoduk sariliyorum dedi seni optumu dedimyanagimdan optu bende optum dedi ama gördüğüm sekil hic hosuma gitmedi benmi cok abartiyorjm kizimin boyle seylerle hic alakasi ilgisi yoktur asiri derecede oyun duskunu cocuk duskunudur ona kusuyorum sunu yao deseler hemen yapar napicagimi nasil davrancahimi bilemedim eve dondum ama kendi kendimi yiyorjm nasil anlatmaliyim ona ona bisisler yaptirmak istediklerinde yapmamasi gerektigini sirf oyun icin herseyi yapabilicek sekilde yardim fikir lutfen
cocugu uzmeseydiniz keske. televizyonda gordukleri bir seyi taklit etmek istemis olabilirler, cocuk bu.

Ben 7-8-9 yaşlarında iken kendimden büyük kız kuzenimden sistematik olarak böyle şeyler yaptırılmaya yönlendirildim. Orasını burasını bana elletip ohh falan diyordu beni de elleyip güzel mi diyordu hayır diyordum sonra kimseye söylememe konusunda söz verdiriyordu oynamam diyordu falan. Uzun yıllar unutmuşum bunu yeni yeni aklıma geliyor. O kadar normalleşmiş kafamda.
ama şimdiki çocuklar erken ergenleşiyor bizim 9u onların 6si sayabilirsin.
İkisi de güzellikle uyarılmalı.
Bunu normallestirirse istismara açık hale gelir

Ben 7-8-9 yaşlarında iken kendimden büyük kız kuzenimden sistematik olarak böyle şeyler yaptırılmaya yönlendirildim. Orasını burasını bana elletip ohh falan diyordu beni de elleyip güzel mi diyordu hayır diyordum sonra kimseye söylememe konusunda söz verdiriyordu oynamam diyordu falan. Uzun yıllar unutmuşum bunu yeni yeni aklıma geliyor. O kadar normalleşmiş kafamda.
ama şimdiki çocuklar erken ergenleşiyor bizim 9u onların 6si sayabilirsin.
İkisi de güzellikle uyarılmalı.
Bunu normallestirirse istismara açık hale gelir
Evet. Bende bunun icin normallestiremiyorum evet cocuk bunlar nasil ogrensirse oyle giderler die dusunuyorum artik hersey cok erken yasaniliyor kizim ilerleyen zamanda iste bu dusuncesi aklina gelmemesi için cabam yinede herkeze tesekkur ederim yazilariniz ilginiz icin ( basliga dikkat cekmesi acisindan yazdim acil oldugu için in) ben herseye tekrardan baslamaya karar verdim ozel bolgeleri ilk zamanlar yabancilari soylerdik ama artık arkadaslari kuzen yasitlarinidaa katip anlaticam tekrardan. Bugun oyun oynarken ogretmrn oldum kizimla bebekleri uzerinde konustugmda aklina geldi ve tekrardan anne ogretmenlikten cik anne ol cok utaniyorum dedi neden die sordugumda utaniyorum dio😔

Merhaba 6 yasinda kizim var bugun akrabann evinde 9 yasindaki kiziyla oynuyordu bende bahcedeydim kizimla esra odada oynarken kapıyı kapatmislardi 3 defa uyardim kapi acik kalsin die o arada servis vs yapiyorjm kapının kapalı oldugunu gordugumde kapiyi actim esra ayaklarini uzatio oturmus benim kizim onun ustunde sarilmis sanki oousuyolar gibi sok oldjm sakince napiyksunuz ne oynuyosunuz dedim ayi ve ari oyunu bi telasla esra anlatmaya basladi kizim hemen korkulu bakislarla oda bisiler aatmaya calisti esra cik odadan kizimla konusucam dedim napiyosunz annecim dedigimde cok utaniyorum diyerek aglamaya basladi neden kucagina oturdun dedim oyu. Oynuoduk sariliyorum dedi seni optumu dedimyanagimdan optu bende optum dedi ama gördüğüm sekil hic hosuma gitmedi benmi cok abartiyorjm kizimin boyle seylerle hic alakasi ilgisi yoktur asiri derecede oyun duskunu cocuk duskunudur ona kusuyorum sunu yao deseler hemen yapar napicagimi nasil davrancahimi bilemedim eve dondum ama kendi kendimi yiyorjm nasil anlatmaliyim ona ona bisisler yaptirmak istediklerinde yapmamasi gerektigini sirf oyun icin herseyi yapabilicek sekilde yardim fikir lutfen
Çok tepki vermeden büyümeye başladığı için anlatın

O yaş grubunda biz de öyle oyunlar oynardik. Sırf Tv'de görüp merak ettiğimiz için. Hatta ben bir kez evde tek oldugumuzda kiz kardeşimi dudagindan öpmeyi düşündüm merak ettiğim için. Tabi yapmadım. Sonra bir şekilde nasıl laf oraya geldi bilmiyorum ama yastıkla öpüşmeye karar vermistik. Ensest düşüncelerim veya kadınlara ilgim yok. Başka arkadaş grubumuzla da kızlarla böyle oyunlari hatırlıyorum. Hatta bir arkadaşım daha curetkardi. Abim ben ve o kız oyun oynadığımizda o odanın kapısını kapatıp abimle bisiler yapmaya calismisti falan . Eskiden sansür Tv'de de ailede de yoktu. Akşam izlerken bisiler görürdük ve merak ederdik. Şimdi de Tv'de ve ailede sansür var ama internet dünyasında yok. Çocuklar kaşla göz arası saçma sapan videolar izliyorlar. Mine craf videosu anlatan bir oyunda mesela adam başka bir örümcek adama gel benle yat falan diyordu nelere denk geldim. Açık açık görüntü olmasa bile videolarda yönlendirme var. Endişe edecek bir durum olduğunu düşünmüyorum

Evet hayat hiç masum değil. Yeni nesil çocuklarda maalesef erken yaşta tanışıyorlar birşeylerle. Ama abartılı tepkiler çocuğa daha çok iz bırakır. Benim annem babamında ben kızının yaşlarındayken yaptığı bu aşırı korumacı tepkiler yüzünden psikolojim çok etkilenmişti. Şimdi 2 çocuk yetiştiriyorum bir kız bir erkek elimden geldiğince dikkatliyim ama abartmıyorum. Oğluma da kızıma da mahremiyet eğitimi veriyorum. Oğlum 10 yaşında o konuyu hallettik kızım 2 yaşında yavaş yavaş o da anlıyor. Fakat kendi yaş gruplarıyla oyunlarına hiç müdahale etmedim. Aynı yatağa da giriyorlar oynuyorlar. Biliyorum ki cinsellik değil yaptıkları. Farklı cinsiyet ve farklı yaşlar olsa daha da dikkat ederim tabi ama sert çıkmam. Odak noktalarını değiştiririm farklı oyun kurmalarını sağlarım.
Biz abimle yasitiz. Normalde beş yaş dönemini hatırlamıyorum. Abimle salıncakta ben abimin kucağına yüz yüze bakacak şekilde binmistim. Görüntü olarak belki hoş olmuyor ama tamamen çocukça neticede. Ve annem uyarmıştı ama tedirgin uyardığı için insan alıyor birseylerin yanlış olduğunu. O anı hatirliyorum mesela. Kendi çocuğuma bunu yapmamaya calistim ama zaman o kadar kötü ki bir dönem endiselerimi bir şekilde çocuğa hissettirmistim. Mahremiyet eğitimini de dengeli vermeye çalıştım ama kuzeninin ailesi daha dikkatli olduğu için ondan gordukten sonra daha da abartti mahremiyet kısmını. Takıntı gibi oldu. Normal yaşamımıza etki edecek şekilde. Bu dengeyi sağlamak çok zor. Ama her an çocuklar odada ne yapacak kısmını da yansitmamak gerekiyor. Annem hala benim çocuklar için bile bu endişeyi yansıtıyor bana. Çocukları yalnız bırakma. Arada kontrol edin. Vs vs. Tamam zaman kötü ama bu endişeleri de yansitmamak lazım gibi geliyor bana

Baana malesefki normal gelmiyor boyle kizima tabikide ogreytim 2 sene anaokuluna gotti esrayida suclamiyorum ailesinin bu rahatligi beni rahatsiz etti evet esimlede kinustum daha gorusmeyide dusunmuyoruz 10 tane cocuk buyutmedim ilkdefa basima gelen bi olayda tabikide tecrubeli annelerden fikir akmak icin buraya kostum siz nasil yaptınız nasil davranmam lazim vss ben zaten kendimi sucluyorum demekki yeterli kadar dikkat etmemisim die benim burdaki amacim nasil davranmam gerektigi nasil olaylari idare ettiginz surda iki uc icinzdeki cirkefligi cikartmayin cunku benm icin durum bu kadar olumlu anlayisli karsilayabilcegim durum deil iste travma yasanmasin olmasin die ugrasiyorjm
Ama bu aklınin daha karışmasına da yol acabilir. O yüzden dogal tepkiler verseydiniz. Bazı karakterleri yasak cezbeder mesela. Bir de kızla gorusturmeyerek falan daha cazip hale getirebilirsiniz bilinçaltında. Tam cinsel kimliğinin oturduğu yaş çünkü. O yüzden çaktırmadan müdahale etseniz daha iyi olurdu..

Bir şekilde dikkatlerini dağıtıp hadi gelin oyun oynayalım demek gibi. Arkadaşı ile görüşme aralığını yavaş yavaş çaktırmadan azaltmak gibi.

Biz abimle yasitiz. Normalde beş yaş dönemini hatırlamıyorum. Abimle salıncakta ben abimin kucağına yüz yüze bakacak şekilde binmistim. Görüntü olarak belki hoş olmuyor ama tamamen çocukça neticede. Ve annem uyarmıştı ama tedirgin uyardığı için insan alıyor birseylerin yanlış olduğunu. O anı hatirliyorum mesela. Kendi çocuğuma bunu yapmamaya calistim ama zaman o kadar kötü ki bir dönem endiselerimi bir şekilde çocuğa hissettirmistim. Mahremiyet eğitimini de dengeli vermeye çalıştım ama kuzeninin ailesi daha dikkatli olduğu için ondan gordukten sonra daha da abartti mahremiyet kısmını. Takıntı gibi oldu. Normal yaşamımıza etki edecek şekilde. Bu dengeyi sağlamak çok zor. Ama her an çocuklar odada ne yapacak kısmını da yansitmamak gerekiyor. Annem hala benim çocuklar için bile bu endişeyi yansıtıyor bana. Çocukları yalnız bırakma. Arada kontrol edin. Vs vs. Tamam zaman kötü ama bu endişeleri de yansitmamak lazım gibi geliyor bana
Hah durum bu. Benim oğlum 8 yaşındayken kızım 1 yaşındaydı. Oğlum aşırı kibar ve saf bir
Çocuk. Hiçbir küfür kelimesini bilmez. Kardeşiyle boğuşuyordu güldürüyordu. Teması genital bölgesine denk gelince annem baktım tepki vericek susturdum. Bezli ve kıyafetliydi bebeğim üstelik. Oğlum senin için olan mahremiyet kardeşin içinde geçerli. O senin mahrem yerlerine dokunamaz asla sen de ona dokunmamalısın gibi. Ama daha sonra konuştum ki çocuk suçluluk hissetmesin diye. Bir daha asla öyle bir durum oluşmadı. Çünkü çocuk bunlar cinsellik için olmaz bu dokunmalar refleks olur merak olur oyun olur falan

• Beğen
Reactions: Gif
kimsenin kucağına oturma kimseye sarılma kimseyi öpme kimsenin seni öpmesine izin verme . yapma etme sakın... bu kelimeler ileride cinselliğini etkiler. çocuğa bu şekilde konuşulmaz. buyudugunde cinsellikten kaçar kaçamadığı noktada da yaşadıgında haz alamaz. cinsellik yemek içmek kadar doğaldır. cahilce cevaplara kulak tıkayın önce. cinselliği keşif etme diye bir şey var. doğal bir gelişim sürecidir bu. çok doğaldır sağlıklıdır da. önce bunu kendi kendinize söyleyin panik ataktan bir çıkın. kapalı kapılar arkasında yalnız bırakmayın cocugu ama ona caktırmayın bunu. yani sen bunu bunu yapacaksın diye riskli diye seni kolluyorum gözetiyorum değil. sessizce sakince... kontrol sizde olacak ama o anlamayacak. ikincisi bazı cinsel yonelimler vardır. cok ufak yaslarda kendini belli edebilir. bu da doğaldır. kızınız cok ufak diger kız 9 yasında biraz daha artık algiları yonelimleri acık olabilir. cocugunuzu sadece kendi yaş gurubuyla oynasın ama demin de dedim. bunu saglarken o bunu bilmeyecek her sey dogal akısında olacak. bir pedagog yada cocuk psikiyatrıstıyle de gorusun. cinselliği hangi kelimelerle cumlelerle anlatmam lazım deyin. bunun uzerine okumalar da yapılabilir (kitaplar mevcut). cinsellik kötü değil tukaka değil. anlatırken dogal bir seyden bahsettiğiniz gibi sakin olun gergin olmayın üzerinde ciddi ciddi durmadıgınızı anlaması lazım. benim sahsi gorusum anlattıgınız olayda 2 sey olabilir 9 yas manipüle etmis biraz ama o da cocuk. kapıyı kapatıyor ki onun ailesi de baskıcı maalesef. 2. ise cocugunuz cinselliği merak ediyor oyun sanıyorlar once. ablası yasında kız cocuguyla oyun oynadı oyle goruyor. cocuklardaki cinsellik algısında her sey oyun. kontrolünüzde sadece yasıtlarıyla vakit gecirsin derim. sakin olun:) saglıklı bir cocugunuz var. bogmadan bilimsel yaklasın konuya ve bol bol sarılın opun koklayın onu ne kadar cok sevdiğinizi soyleyin ve bunu babası da soylemelidir.

Ya
kimsenin kucağına oturma kimseye sarılma kimseyi öpme kimsenin seni öpmesine izin verme . yapma etme sakın... bu kelimeler ileride cinselliğini etkiler. çocuğa bu şekilde konuşulmaz. buyudugunde cinsellikten kaçar kaçamadığı noktada da yaşadıgında haz alamaz. cinsellik yemek içmek kadar doğaldır. cahilce cevaplara kulak tıkayın önce. cinselliği keşif etme diye bir şey var. doğal bir gelişim sürecidir bu. çok doğaldır sağlıklıdır da. önce bunu kendi kendinize söyleyin panik ataktan bir çıkın. kapalı kapılar arkasında yalnız bırakmayın cocugu ama ona caktırmayın bunu. yani sen bunu bunu yapacaksın diye riskli diye seni kolluyorum gözetiyorum değil. sessizce sakince... kontrol sizde olacak ama o anlamayacak. ikincisi bazı cinsel yonelimler vardır. cok ufak yaslarda kendini belli edebilir. bu da doğaldır. kızınız cok ufak diger kız 9 yasında biraz daha artık algiları yonelimleri acık olabilir. cocugunuzu sadece kendi yaş gurubuyla oynasın ama demin de dedim. bunu saglarken o bunu bilmeyecek her sey dogal akısında olacak. bir pedagog yada cocuk psikiyatrıstıyle de gorusun. cinselliği hangi kelimelerle cumlelerle anlatmam lazım deyin. bunun uzerine okumalar da yapılabilir (kitaplar mevcut). cinsellik kötü değil tukaka değil. anlatırken dogal bir seyden bahsettiğiniz gibi sakin olun gergin olmayın üzerinde ciddi ciddi durmadıgınızı anlaması lazım. benim sahsi gorusum anlattıgınız olayda 2 sey olabilir 9 yas manipüle etmis biraz ama o da cocuk. kapıyı kapatıyor ki onun ailesi de baskıcı maalesef. 2. ise cocugunuz cinselliği merak ediyor oyun sanıyorlar once. ablası yasında kız cocuguyla oyun oynadı oyle goruyor. cocuklardaki cinsellik algısında her sey oyun. kontrolünüzde sadece yasıtlarıyla vakit gecirsin derim. sakin olun:) saglıklı bir cocugunuz var. bogmadan bilimsel yaklasın konuya ve bol bol sarılın opun koklayın onu ne kadar cok sevdiğinizi soyleyin ve bunu babası da soylemelidir.
Yapma etme demek cinselligi etkilerse biz nasil anlatcaz bu durumu

Back
X