- 12 Ocak 2014
- 1.330
- 821
- 133
- Konu Sahibi Evcilkaktus19
-
Evet kendini ifade edebiliyor. Yaşadığı şeyleri sonradan aklına geldiğinde yada sorduğumuzda anlatabiliyor. Çok teşekkür ederim dikkat edicem bu noktalara kreş araştırırken.Kızınız ne düzeyde konuşuyor?yani cümle kurabiliyor mu?kendsini ifade edebiliyor mu?eğer öyleyse anlarsınız kreşte ne yaşadığını.gerçi olumsuz bişeyle karşılaşınca içine kapanabilir anlatmamayı tercih edebilir ama kendsini ifade edebiliyorsa gün içinde neler yaptığını sorarak çıkarımda bulunabilirsiniz.benim kızım 22 aylık.bakıcımız var ve 29 aylıkken kreşe vermeyi düşünüyorum.oyun grubu için bi kaç kreş gördüm.şimdiki kreşler montessori,İngilizce filan diyip İngilizce bi isim de koyunca iyi reklam yapıyorlar.fakat bi çoğu hiç de tecrübeli ve güvenilir değil.kreş belirlemede önceliğiniz çocuğunu o kreşe göndermiş bi ailenin tavsiyesi ve kreşin kurucu müdürünün deneyimli olması olsun.tabiki öğretmenlerinde.o aylarda ki çocuğun İngilizceden,motor gelişiminden ziyade güvenilir bir yerde huzurlu olması önemlidir.eğer bi kreş bunları yani öz bakımı iyi sağlıyorsa diğer gelişim evreleri de sıkıntısız atlatılacaktır
Bende sosyalleşmesi açısından çok istiyorum kreşe gitmesini. İnşallah bu alışma sürecini kolay atlatırız.Şimdi kreşe gitmese bile ilerde mutlaka yaşıtlarıyla aynı ortamda bu Tür olaylar yaşayacak . O Yüzden en baştan alışması guzel olur . Hem sosyalleşir de
Çok haklısınız yani şu yaşlarda çocuk ne görürse ne öğretilirse onu öğreniyor. kendini ezdirmesin vurmayı öğrensin diyerek bilerek bunu öğreten anne babalar var. En başından çocuk değil anne babalar bunun bilincinde olsa daha az sıkıntı yaşanır bence.En ufak bir rahatsızlığınız olursa hemen öğretmeniyle konuşun. Bazı öğretmenler Veli'den bir şikayet olmadıkça ufak tefek şeylere müdahale etmiyorlar. Ama etsinler. Çünkü bazı Veli'ler de " ne yapayım çocuğum Lider ruhlu" diyip kendi çocuğunun zorbalığını öğretmene bile kabul ettirmeye çalışıyor.
InşallahBende sosyalleşmesi açısından çok istiyorum kreşe gitmesini. İnşallah bu alışma sürecini kolay atlatırız.
Sınıf mevcudu en fazla kaç olmalı sizce. Evet şuanda bende yaşıtlarıyla bir araya geldiğinde gözüm sürekli üzerinde oluyor. Tedirgin oluyorum. Şuanda hep yanındayım içim rahat ama kreşe bırakınca saatlerce göremeyeceğim neler yaşayacak, hangi durumlara maruz kalıcak nasıl alışıcaz bu duruma bilmiyorum.Anne olarak sizin gibiyim bende. Kızımda hiç vurmaz, vurana da bakar öyle sadece. Anlam veremez yaptığına. O yüzden çocuklarla yalnız bırakırken hep tedirgin oluyorum.
Okulöncesi öğretmeni olarakta, sınıf mevcuduna dikkat edin diyebilirim. Çalıştığım anaokulunda 3 yaşta 8 öğrenci vardı mesela. Genelde hepsi tam olmuyordu. 5-6 kişi oluyorlardı. O zamanda şiddet gösteren oluyordu ama daha kontrol edilir oluyordu.
Keşke imkan olsada 5-6 kişi olsalar. Ama bildiğim kadarıyla 10 kişinin altı olamıyor. Bizim okulda tek sınıftı 3 yaş. Onlarda fazla başlamışlardı ama çabuk azaldılar. O yüzden 8 kişi devam ettiler. Siz 10-12 kişilik sınıflara bakın. Fazlası çok zor.Sınıf mevcudu en fazla kaç olmalı sizce. Evet şuanda bende yaşıtlarıyla bir araya geldiğinde gözüm sürekli üzerinde oluyor. Tedirgin oluyorum. Şuanda hep yanındayım içim rahat ama kreşe bırakınca saatlerce göremeyeceğim neler yaşayacak, hangi durumlara maruz kalıcak nasıl alışıcaz bu duruma bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim yani farklı kreşleri de araştıracağım tabiki detaylı bir şekilde ama bu bakanlık kreşleri hakkında bi bilginiz var mı başvurum kabul edilirse kültür bakanlığında çalışıcam. Kreşini biraz araştırdım sınıf mevcutları 10-15 arasında değişiyor en küçüklerin mevcudu 10 kişiydi her sınıfta 2 öğretmen var. Daha detaylı araştırırım tabiki başlamadan önce ama bakanlık personel çocukları ya daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum.Keşke imkan olsada 5-6 kişi olsalar. Ama bildiğim kadarıyla 10 kişinin altı olamıyor. Bizim okulda tek sınıftı 3 yaş. Onlarda fazla başlamışlardı ama çabuk azaldılar. O yüzden 8 kişi devam ettiler. Siz 10-12 kişilik sınıflara bakın. Fazlası çok zor.
Birde şöyle bir durum var; hayatı boyunca şiddete meğilli insanlarla karşılaşacak. Bu 2-3 yaşa kadar indiyse onunda karşılaşması ve kendini savunmayı öğrenmesi gerekiyor. Tabiki absürt hareketleri olan çocuklar oluyor. Bi kız sürekli ısırıp tırnaklıyordu arkadaşlarını. 1-2 saniye içinde. Hergün yara bere çocuklarda. E onlarda tekrar etmeye başlıyor zamanla. Siz onu kontrol edin. Korktuğu bir arkadaşı olursa zaten davranışlarına da yansır evde.
Kültür ve turizm bakanlığına ne olarak basvuracaksiniz?Mesleğinize merak ettim :)Selamlar, yakında işe başlayacağım, kızım 29 aylık, bakıcı düşünmüyorum kreş sosyalleşmesi açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. Ancak tedirginim. Kızım arkadaş canlısıdır. Çok sever yaşıtlarıyla bir araya geldiğinde çok mutlu olur o konuda hiçbir Sıkıntımız yok ama oyun parklarında filan gittimizde gözlemlediğim kadarıyla birlikte oynamaya çalıştığı çocuklar tarafından itip kakma ya da elinden oyuncağını almaya çalışma gibi çok fazla şeyler oluyor. Bu durum karşısında kızım sadece masum masum bakıp kalıyor. Vurma huyu kesinlikle yok zaten istediğim vurması kırması değil tabiki ama acaba kreşte geçirdiği zamanlarda çok fazla bu tür olaylara maruz kalır mı çok endişeliyim bu konuda. Her anne benim gibi mi hissediyordur acaba ya da bu konu da yapabileceğim bişeyler var mı fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim zaman ayırıp okuyan yorum yapanlara :)
Edit: başvurum kabul edilirse kültür turizm bakanlığında çalışacağım, bu bakanlığa bağlı kreşler hakkında bilgisi olan var mı?
İşletme mezunuyum bakanlık binasında değil şuanda açığa alınan memurlardan dolayı oluşan açık için arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci gibi posizyonlara 70 kpss üzeri alan lisans mezunları başvurabiliyor işte nerde açık varsa bakanlık oraya atayacak, benimde aklımda yoktu bakanlıkta çalışan bi aile dostumuzdan öğrendim böyle bi alımın yapıldığını. Kesin kabul edilicem diye birşey yok tabiki belki küçük bi ihtimal ama insan bütün ihtimaller üzerine hayal kurup değerlendirebiliyor.Kültür ve turizm bakanlığına ne olarak basvuracaksiniz?Mesleğinize merak ettim :)
2 öğretmen olması çok güzel. 15 kişi bile olsa sorun değil. Ama personel çocuğu olmasının bi avantajı yok. Çocuk çocuktur. He bütün çocukların ailesini tanıma imkanınız olacaksa iyi olur. İstediğiniz zaman fikir danışırsınız birbirinize.Çok teşekkür ederim yani farklı kreşleri de araştıracağım tabiki detaylı bir şekilde ama bu bakanlık kreşleri hakkında bi bilginiz var mı başvurum kabul edilirse kültür bakanlığında çalışıcam. Kreşini biraz araştırdım sınıf mevcutları 10-15 arasında değişiyor en küçüklerin mevcudu 10 kişiydi her sınıfta 2 öğretmen var. Daha detaylı araştırırım tabiki başlamadan önce ama bakanlık personel çocukları ya daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum.
Zaten hemen değil işe ne zaman başlayacağımı bilmiyorum belki yaza ancakBu sene çok hasta olabileceğini belirtmek isterim
birakin karsidaki zarar verecek boyutta vurmaz olacak olsa ogretmeni mudahele edwr ama biz cok koruyucu okursak kendini korumayi nasil ogrenecek? bunu siz ogretmeyin birakin o ogrensin. zamanla uyum saglar. kendini ezdirmez sadece gozlemleyinEvet haklısınız tabiki olucaktır ama bu durum karşısında kızıma herhangi bi tepki vermesini öğretmeli miyim acaba
Zaten hemen değil işe ne zaman başlayacağımı bilmiyorum belki yaza ancak
Elbette kötü şeyler değil benim istediğim başkasını ezmeden ezilmemeyi öğrenebilmesi yani gerektiğinde kendini savunabilmesi ve kendini ifade edebilmesi. Acaba kreşe başladığında bunu öğrenebilir mi yoksa psikolojik olarak daha da içe kapanıp pasifleşir miBen böyle durumlarda hiç karışmıyorum ve kendilerinin çözüm bulmasını bekliyorum.
Her akşamda evde konuşuyorum. Parka gitmeden kuralları anlatıyorum kitaplar okuyorum. Bırakın kaydıraktan başka çocuk önde kaysın elinde ki oyuncağı alındığında başka oyuncakla oynamayı öğrensin bunlar kötü şeyler değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?