Kızımı kreşe başlatmayı düşünüyorum tedirginim :(

Evet kendini ifade edebiliyor. Yaşadığı şeyleri sonradan aklına geldiğinde yada sorduğumuzda anlatabiliyor. Çok teşekkür ederim dikkat edicem bu noktalara kreş araştırırken.

Şimdi kreşe gitmese bile ilerde mutlaka yaşıtlarıyla aynı ortamda bu Tür olaylar yaşayacak . O Yüzden en baştan alışması guzel olur . Hem sosyalleşir de
Bende sosyalleşmesi açısından çok istiyorum kreşe gitmesini. İnşallah bu alışma sürecini kolay atlatırız.

Anne olarak sizin gibiyim bende. Kızımda hiç vurmaz, vurana da bakar öyle sadece. Anlam veremez yaptığına. O yüzden çocuklarla yalnız bırakırken hep tedirgin oluyorum.

Okulöncesi öğretmeni olarakta, sınıf mevcuduna dikkat edin diyebilirim. Çalıştığım anaokulunda 3 yaşta 8 öğrenci vardı mesela. Genelde hepsi tam olmuyordu. 5-6 kişi oluyorlardı. O zamanda şiddet gösteren oluyordu ama daha kontrol edilir oluyordu.

Çok haklısınız yani şu yaşlarda çocuk ne görürse ne öğretilirse onu öğreniyor. kendini ezdirmesin vurmayı öğrensin diyerek bilerek bunu öğreten anne babalar var. En başından çocuk değil anne babalar bunun bilincinde olsa daha az sıkıntı yaşanır bence.

Sınıf mevcudu en fazla kaç olmalı sizce. Evet şuanda bende yaşıtlarıyla bir araya geldiğinde gözüm sürekli üzerinde oluyor. Tedirgin oluyorum. Şuanda hep yanındayım içim rahat ama kreşe bırakınca saatlerce göremeyeceğim neler yaşayacak, hangi durumlara maruz kalıcak nasıl alışıcaz bu duruma bilmiyorum.

Ben zorlanabileceğinizi düşünüyorum yaş itibariyle...

Her çocuk bir değil ama kendi çocuğum da dahil pek çok 2,5-3 yaş çocuğunda kreşe başlamada sorun yaşandığını gördüm.

Öyle deneyelim olmazsa bırakırız da olmuyor. Çünkü başlayıp istemeden gittiği sürede huy değiştiriyor çocuk. Sonra kreşi bıraksa da evde farklı davranışlar sergiliyor. Kimi içine kapanıyor, kimi hırçınlaşıyor, kimi daha yaramazlaşıyor...

Tam gün için en iyisi 4 yaş olmakla birlikte, 3-3,5 yaş da olabilir.

İlla ki sosyalleşsin istiyorsanız oyun grubuyla başlayıp duruma göre yarım gün kreş düşünebilirsiniz.

Keşke imkan olsada 5-6 kişi olsalar. Ama bildiğim kadarıyla 10 kişinin altı olamıyor. Bizim okulda tek sınıftı 3 yaş. Onlarda fazla başlamışlardı ama çabuk azaldılar. O yüzden 8 kişi devam ettiler. Siz 10-12 kişilik sınıflara bakın. Fazlası çok zor.

Birde şöyle bir durum var; hayatı boyunca şiddete meğilli insanlarla karşılaşacak. Bu 2-3 yaşa kadar indiyse onunda karşılaşması ve kendini savunmayı öğrenmesi gerekiyor. Tabiki absürt hareketleri olan çocuklar oluyor. Bi kız sürekli ısırıp tırnaklıyordu arkadaşlarını. 1-2 saniye içinde. Hergün yara bere çocuklarda. E onlarda tekrar etmeye başlıyor zamanla. Siz onu kontrol edin. Korktuğu bir arkadaşı olursa zaten davranışlarına da yansır evde.

Çok teşekkür ederim yani farklı kreşleri de araştıracağım tabiki detaylı bir şekilde ama bu bakanlık kreşleri hakkında bi bilginiz var mı başvurum kabul edilirse kültür bakanlığında çalışıcam. Kreşini biraz araştırdım sınıf mevcutları 10-15 arasında değişiyor en küçüklerin mevcudu 10 kişiydi her sınıfta 2 öğretmen var. Daha detaylı araştırırım tabiki başlamadan önce ama bakanlık personel çocukları ya daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum.

Kültür ve turizm bakanlığına ne olarak basvuracaksiniz?Mesleğinize merak ettim :)

Kültür ve turizm bakanlığına ne olarak basvuracaksiniz?Mesleğinize merak ettim :)
İşletme mezunuyum bakanlık binasında değil şuanda açığa alınan memurlardan dolayı oluşan açık için arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci gibi posizyonlara 70 kpss üzeri alan lisans mezunları başvurabiliyor işte nerde açık varsa bakanlık oraya atayacak, benimde aklımda yoktu bakanlıkta çalışan bi aile dostumuzdan öğrendim böyle bi alımın yapıldığını. Kesin kabul edilicem diye birşey yok tabiki belki küçük bi ihtimal ama insan bütün ihtimaller üzerine hayal kurup değerlendirebiliyor.

Son düzenleme:
29 aylık ve başlayana kadar 3 yaşa yaklaşacak anladığım kadarıyla.
Güzel bir kreş bulduktan sonra çok tereddüt edilecek yaşlar değil, aksine çocuğunuza güvenin ve ona güvendiğinizi hissettiriN, annenin tedirgin yaklaşımını hissedecektir aksi durumda.

Sana vurana sen de vur şeklinde değil ama hayır bana böyle davranamazsın demeyi öğretmek gerekir. Biraz da çocuğun mizacıyla alakalı olarak öğretmenin de desteği ile bu cevabı verdikten sonra kendine güveni artacaktır.

Çok çekingen bir çocuğum var, huyu öyle hala 5 yaşa yaklaştı, 2 yaşında kreşe başladı, bizim deneyimimiz hep olumlu yönde oldu. Kardeşi de 2 yaş civarı başlayacak.

2 öğretmen olması çok güzel. 15 kişi bile olsa sorun değil. Ama personel çocuğu olmasının bi avantajı yok. Çocuk çocuktur. He bütün çocukların ailesini tanıma imkanınız olacaksa iyi olur. İstediğiniz zaman fikir danışırsınız birbirinize.

Benim kızım 26 aylık başladı. Ben işe başlayacağım için. Sınıflara dikkat edin. Oyun oynanan, uyunan yerlerin temizliğine bakın. Ben hatta ilk gününde kamera odasında kaldım. Öğlen uyuyunca öğretmenlerle yemek yedim. Yemeklerin tadını vs.kontrol etmiş oldum. 32 aylıkken tuvalet eğitimini kreşte aldı. Okul müdürü ile mutlaka konuşun aklınızda ne varsa. Bir de pedagog var mı öğrenin.

Evet haklısınız tabiki olucaktır ama bu durum karşısında kızıma herhangi bi tepki vermesini öğretmeli miyim acaba
birakin karsidaki zarar verecek boyutta vurmaz olacak olsa ogretmeni mudahele edwr ama biz cok koruyucu okursak kendini korumayi nasil ogrenecek? bunu siz ogretmeyin birakin o ogrensin. zamanla uyum saglar. kendini ezdirmez sadece gozlemleyin

Zaten hemen değil işe ne zaman başlayacağımı bilmiyorum belki yaza ancak

Ben de onu diyecektim, bu aylar çok tehlikeli, kreşe başlayınca ilk ay bir mikroba alışma dönemi oluyor, salgın aylarına denk gelmemek lazım. Yazın veya kış girmeden Eylül ekim gibi başlanabilir.
Bir de ben salgın zamanı ailemi çağırıp göndermemiştim bir hafta kadar, 2 yaş grubundayken bir kez rota virüsü bir kez de domuz gribi salgını olmuştu. Şuan bağışıklığı baya kuvvetli zaten salgın falan etkilemiyor :) doktora da danışılabilir, bizim doktorumuz kreşe başladığı yıl bağışıklık kuvvetlendirici takviye önermişti.

Ben böyle durumlarda hiç karışmıyorum ve kendilerinin çözüm bulmasını bekliyorum.
Her akşamda evde konuşuyorum. Parka gitmeden kuralları anlatıyorum kitaplar okuyorum. Bırakın kaydıraktan başka çocuk önde kaysın elinde ki oyuncağı alındığında başka oyuncakla oynamayı öğrensin bunlar kötü şeyler değil.

Elbette kötü şeyler değil benim istediğim başkasını ezmeden ezilmemeyi öğrenebilmesi yani gerektiğinde kendini savunabilmesi ve kendini ifade edebilmesi. Acaba kreşe başladığında bunu öğrenebilir mi yoksa psikolojik olarak daha da içe kapanıp pasifleşir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…