ablacım öncelikle hayırlısı olsun.allah tamamına erdirsin.nişanı kız tarafı yaptığı için (heralde öyle yapıyorsunuzdur die düşündüm) siz ev sahibi gibisiniz şu durumda.salona herkesten önce siz gidin erkek tarafındanda önce hatta.siz onları bile karşılayın bence çok nazik bir davranış olur.oğlunuz veya eşiniz biraz ilgiliyse son hazırlıklara bir göz atsın.masa dağılımı,ikram edilecek yiyecek içecekler,müzikler,fotoğraf,video.illaki bundan sorumlu bir şef garson vardır onunla sürekli irtibatta olun.herkesi kapıda eşiniz ve dünürlerinizle karşılayın.damada takacağınız hediyenin kimde olduğuna emin olunki son anda telaşlanmayın.
alyansların duracağı tepsiyi siz hazırlayacaksınız sanıyorum.tepsi genelde kız tarafından bir genç kıza tutturulur onu belirleyin,kurdelada kız tarafından bir büyüğe kestirilir.o kişileri belirleyin.gençler yüzükler takılınca önce erkek tarafının sonra sizin ellerinizi öperler.en yakınlardan başka pekte takı takılmaz nişanda.amman sakkın ola ki takı töreni die bişi yapmayın.hele ki 5 yıldızlı bir otelde yapıyorsunuz nişanı.birazcık görgüsüzlük olur.bu devirde pekte yapılan bişi değil artık.zaten nişan kalabalık bir ortam değil.
gençler dans ederkende siz masaları dolaşıp herkese hoşgeldiniz diye masa ziyareti yapabilirsiniz eşinizle.ama dedim ya siz ev sahibisiniz.kontrolu elden bırakmayın ve dünürlerinize bir ihtiyaçlarının olup olmadığını zamanla sorun.çok hoşlarına gidecektir.
söz tepsisi hazırladıysanız onuda erkek tarafına annesine veya anneanne-babaanneye teslim edin.bohça falan varsa da olur.
biraz fazla detaylı oldu galiba ama 3 yıl önce bende yaşadım bunları sonralarıda o kadar çok arkadaşımın nişanında gerek annelerine gerek arkadaşlarıma yardımlar ettimki başı sıkışan beni yada annemi arar hep.
siz kibar ve düşünceli birer cemiyet sahibi olduktan sonra gerisi kendiliğinden gelir.
hayırlısı olsun tekrar size de allah kolaylık versin derim....