Kızımı okula gondermesem cezası varmı

Vitamin tavsiye etmiyorum geçen yıl kullandim bn çocuğu şişirdi resmen yeni düzeldi kizim
Ne manada şişirdi? Benimki çiroz gibi zaten şişse biraz fena olmaz 😂 iştahı açılan çocuk yeterli vitamini de alır diye düşünüyorum. Adını yazar mısınız şaka maka neymiş o 🤔

Ram raporu diye birşey var aldığınızda çocuğun e okuluna işleniyor ve tüm okul hayatı boyunca öyle kalıyor diye okumuştum aynı sebepten göndermek istemiyordum ama yapacak pek birşey yokmuş diye okudum çocuğumun okul hayatına da engel olmak istemiyorum yaşıtlarıyla okuması onun için en iyisi hastalık var dye tek düşüncem ama okuluda ona göre ayarlayacaklarmış her an herşey olabilir diye söylüyorlar belki evde de devam edecekler
Hayır öyle Bişey yok ram raporları yıllık olarak alınır Ve bu RAM raporları bağışıklığı düşük diye verilen bir rapor değil

Sanirim degismis,benim yegenim de 5,5 yasinda basladi gecen sene. Sinifinda 8 yasinda cocuk da vardi saka gibi. Bu isin bir standardi neden yok saskinim. Bizim zamanimizda 6 yasini doldurdugumuzda okula basliyorduk. Akademik takvim 6 yasini dolduran cocugu 7 yasinda olarak goruyor. Olmasi gereken o. Garip yani simdi herkes en buyuk cocuk kendisininki olsun istiyor. En buyuk olsun,en uzun,en sisman vs vs. Bunun sonu yok ki
Simdi 5.5 yasindaki çocukla 7 8 yanındakinin algılaması anlaması öğrenebilmesi bir olmaz ki.. birde aynı sınıfa gidip aynı dersleri gorecekelr.. 5.5 yaşındaki çocuk ister istemez geriden gelecek.. eğitim anlamında da arkadaşları atasında sosyal anlamda da..

Herkesin kendine göre önemli gerekçelerle, çocuğunu bir yıl okula geç başlatmak istemesine ben anlam veremiyorum.
Devlet buna bir yaş sınırı/kural getirmiş ve demiş ki '72 aylık ve üzerindeki çocuklar 1.sınıfa başlar.'
Yani 2014 Eylül ve öncesi doğumlu çocuklar zorunlu eğitime tabii.

Okula devam etmeye engel bir durum varsa RAM'a başvurulur ve gerekli değerlendirme yapılıp rapor verilir.
'RAM raporu çocuğun siciline işleniyor' diye yorum yapanlar işleyişi bilmiyorlar, lütfen emin olmadığımız konularda eksik-yanlış bilgi vermeyelim konu açanlara/takip edenlere.

2014 Ekim, Kasım, Aralık doğumlu olanlar ise velisinin vereceği dilekçe ile bir yıl daha okul öncesi eğitime devam edebilir.

Herkes, kendine göre okula başlatmama kararı almamalı.
Pandemi var evet ama tüm çocuklar bundan az veya çok etkilenecek.
Devlet-MEB de ona göre bir düzenleme yapacaktır.

Son düzenleme:
Hayır öyle Bişey yok ram raporları yıllık olarak alınır Ve bu RAM raporları bağışıklığı düşük diye verilen bir rapor değil
Hayır aslında okul için Ram raporu kademe geçisi boyunca yani 4 yıl geçerli. Çocuk özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyorsa, orası için her yıl yenilemek gerekiyor. Ayrıca çocuk ilkokuldan ortaokula geçtiğinde e-okul üzerinden ram raporu görünür ancak yenilenmezse raporu varmis gibi işlem yapılamaz. Liseden sonra ise hiçbir sistem üzerinden ram raporu görülmez, herhangi bir yerde karşına çıkmaz. Hatta ailelerin isteği üzerine ram raporunun kalktığı durumlarda oluyor.

İlkokul 1. Sınıf çocukların zaten bol hasta olduğu yaşlardır. Bu kadar hassas olmamaya çalışın bu konuda. Gerçekten çocuktur diyebilmek lazım. Paniklememeye çalışın.
Bu yaşlarda çocuklar arasındaki yaş, hatta ay farkı bile çok fark ediyor. Çocuğu koruyayım derken, sınıfa adaptasyonunu da bozabilirsiniz. Göndermemek yerine bağışıklığını güçlendirecek takviyelere de yoğunlaşabilirsiniz.

Merak ettim cok hastalaniyordan kastiniz ne??
Şunun icin soruyorum premature kizim var gecen kis cok hastalaniyor dedim doktora. Abisi ilkokula gidiyor. Oglum basit bi nezle geciriyor ama kizimin daha uzun suruyor. Ama doktoru surekli takip ettigi icin hayir ben premature olmasina ragmen bagisikliginin dusuk oldugunu dusunmuyorum. Cok sık hastalanmiyor. Aksi bi durumda universite hastanelerine gonderip daha detayli tetkikler istiyoruz dedi.

Hastaliktan kastiniz ne grip olmasi mi ... Her ay kutu utu antibiyotik kullanmaniz mi.. Surekli takip eden bir doktoru var mi. Doktoru ne soyluyor bu konuda.. Biz anneler cocuk hasta olunca cok endiseleniyoruz hakli olarak... Ama cozumu okula gondermemek olmamali.. Altta yatan bir saglik sorunu yoksa bagisikli guclendiricek takviyeler deneyebilirsiniz

Inanın bazen evde hiç bir şey olmuyor yinede götürmüyorum pazara veya markete hava alması içinde eşimin izin gününde ormanlık alanlara pikniğe gidiyoruz bende mecbur kalmadıkça çıkmıyorum
İlk basta 2 3 hafta gondermeyin bence duruma bakin 1 donem gitmezse drvsmsizliktan kalir sadece

Hanımlar kafamı çok kurcalayan bir şeyi sizede danışmak istedim internette araştırdım ama net bı bilgi alamadim belki bilenler vardır aranızda kızım okul açıldığında 74 aylık yani zorunlu birinci sınıf oluyo ben coronadan dolayı göndermek istemiyorum çünkü bağışıklığı çok zayıf bı çocuk ve her şeyi elini sürer dışarı çıkarsam bile sürekli uyarıyorum dokunma bir yerlere diye ne yapabilirim bu yıl gönderme mek için bide ne gibi cezalar uygulanir sizce
Merak etmeyin okullar hergün dezenfekte edilecek ve veliler okullara alınmıcak... Eger rapor alırsanız çocugunuz malesef tüm okul hayatında o rapor karşısına çıkacak ve istediği meslek yapamıcak yani bir nevi engelli raporu olarak geçiyor... Düşüncem okula gönderin nereye kadar böyle devam edecekki.. Seneyede belki bitmeyecek (Allah korusun) ama çocugunuza yapmayın... Okullar şuanda daha tedbirli olacak çocuk sayısı azalacak ve galiba ikili sistem olacak sabahçı öglenci gibi

Eger rapor alırsanız çocugunuz malesef tüm okul hayatında o rapor karşısına çıkacak ve istediği meslek yapamıcak yani bir nevi engelli raporu olarak geçiyor...
Burada RAM raporu olan ya da alması gereken çocukların ebeveynleri olabilir. Lütfen böyle kesin konuşmalar yapmayın.
İstediği mesleği yapamayacak falan gibi bir durum yok.
Orası bir öcü merkezi değil.
Bir çocuğun çeşitli alanlarda ihtiyacı varsa bunu belirlemek ve ihtiyaçlarını gidermek üzerine çalışırlar. Yani aldın raporu bitti hadi bakalım durumu yoktur.
Oradan alınan rapor bağlamında gerekli eğitim düzenlemesi yapılırsa -ağır derece tabir edilen zihinsel yetersizlik gibi durumlar haricinde- her çocuk istediği mesleği yapabilir.

Bağışıklığı zayıf olması okula göndermemek için makul sebep değil. Bu sene korona olur, sonraki sene kızamık, şu çiçeği vs. Çocuklar zaten okul cağında atlatıyor bu hastalıkları. Bagisikliklari da bu şekilde güçleniyor. korunan çocuk her zaman daha zayıf olur. Allah korusun ekstra bi hastalığı yoksa bu kadar sakınmayın. Annem bizi çok sakindi. 26 yaşındayım hala rüzgar esse zatürre oluyorum. Çünkü çok korunaklı yetiştirilmişim.

Eger rapor alırsanız çocugunuz malesef tüm okul hayatında o rapor karşısına çıkacak ve istediği meslek yapamıcak yani bir nevi engelli raporu olarak geçiyor.
Bunu nerden çıkardınız?
Böyle bir şey yok.
Lütfen yanlış bilginizi düzeltin ve başkalarına da aktarmayın, rica ediyorum.
RAM raporu fişleme amacıyla değil çocuğun gelişim geriliğinin-yetersizliğinin-engelinin tespit edilip gerekli desteğin-eğitimin verilmesi için çıkarılır.

Yani cevaplara cok sasirdim sanki kadin zaman normal ama gondermeyeyim demis gibi.pandemi var ve daha ne oldugunu dunya cozemedi organlara hasar veriyor iyilesse bile.bagisikligi dusuk olan bir cocuk okulda illa ki kapar.korkmakta cok hakli buldum ben hanimefendiyi.bence bunu doktora danisin.gecirdigi hastaliklari vs anlatin o sizi dogru yonlendirir.

Yani cevaplara cok sasirdim sanki kadin zaman normal ama gondermeyeyim demis gibi.pandemi var ve daha ne oldugunu dunya cozemedi organlara hasar veriyor iyilesse bile.bagisikligi dusuk olan bir cocuk okulda illa ki kapar.korkmakta cok hakli buldum ben hanimefendiyi.bence bunu doktora danisin.gecirdigi hastaliklari vs anlatin o sizi dogru yonlendirir.

Dediğiniz gibi pandemi var ve daha ne olduğunu dünya çözemedi. Korkmakta haklı ama bu korkunun çözümü çocuğu okula göndermemek değil. Bütün anneler çocuğunu okula göndermesin o zaman belki 10 sene eğitim öğretim dursun mu? Daha aşısı olmayan bir hastalıktan söz ediyoruz. Bağışılklığı düşükten kasıt çabuk hastalanması sanırım o yaş grubundaki çocuklardan okula/kreşe/anasınıfına başladığı aylarda sık hastalanmayan mı var? Okumasına engel olacak ciddi bir rahatsızlığı yoksa ki yok doktor neden geç okula devam etmesi için yardımcı olsun? Kaldı ki evde bir sene oturduğunda çocuğun bağışıklığı anında güçlenecek ve o bir senenin sonu bu hastalık bitecek gibi bir garanti yok

Uzak tutunca bağışıklığı kuvvetlenmiyecegini bence biliyorum ama diğerlerine göre böyle çocuklar daha çabuk hasta oluyor ve zor geçiriyor bu sıcakta bile şuan grip

Ama çözümü yok bunun. Siz uzak tutsanız da tutmasanız da hastalanacak. Evlerde olduğumuz bu süreçte bile hastalanıyorsa demek ki eve de girmesin bu çocuk. Hayır kesinlikle bu değil çözüm. Çocuk fiziksel olarak nasıl gelişiyorsa zihinsel olarak da gelişmeli sosyal olarak da.. Hastalanacak iyileşecek daha çok hastalanacak ama kendine gelecek bir gün. İmmunoloji bölümü ile görüşüp bağışıklık için takviye alabilirsiniz bu arada.
(Bağışıklığı düşük iki kız kardeştik, ablamı 1 yıl geç gönderdiler okula bense tam zamanında gittim. Ne mi değişti? Hiç bir şey o hala bu sıcakta dondurma yiyemez. Bense annemden kaçamak yapıp yerdim şimdi çok şükür daha kuvvetliyimdir ondan)

Dediğiniz gibi pandemi var ve daha ne olduğunu dünya çözemedi. Korkmakta haklı ama bu korkunun çözümü çocuğu okula göndermemek değil. Bütün anneler çocuğunu okula göndermesin o zaman belki 10 sene eğitim öğretim dursun mu? Daha aşısı olmayan bir hastalıktan söz ediyoruz. Bağışılklığı düşükten kasıt çabuk hastalanması sanırım o yaş grubundaki çocuklardan okula/kreşe/anasınıfına başladığı aylarda sık hastalanmayan mı var? Okumasına engel olacak ciddi bir rahatsızlığı yoksa ki yok doktor neden geç okula devam etmesi için yardımcı olsun? Kaldı ki evde bir sene oturduğunda çocuğun bağışıklığı anında güçlenecek ve o bir senenin sonu bu hastalık bitecek gibi bir garanti yok

Hastalik zarar vermez diye bir garanti de yok ama.veya cocuk bu hastaliga karsi bagisiklik kazanacak diye de yok.cocugum yok ama olsaydi doktor gorusu alirdim.bagisikligi guclendirmenin yollarina bakardim.sonra okul aciliyor mu okullar acilinca surec nasil seyrediyor diye bakardim.milli egitim bakanina sahsen guvenim tam👌onlem alacaktir.

Back
X