Kızımı yürümeye nasıl cesaretlendiririm?

nymphedoraa

❤️
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
818
1.547
63
31
Merhaba sevgili anneler 32 haftalık prematüre doğan bir bebeğim var şuan kronolojik 13 düzeltilmiş 11 aylığız. Aşırı hızlı emekliyor istediği yere emekleyerek çok rahat gidiyor koltuklardan tutunuyor sıralıyor yürüme yardımcısıda ben arkadan tutunca çok rahat evi turluyor çünkü yürüme yardımcısını çevirmek zor nasıl yapmışlarsa anlamadm yani yürümeyen bir çocuk çokta rahat kullanamaz kendi sürdüğünde önüne engel çıkana kadar ilerliyor. artı olarak koltuğa da tırmanıyor rahat birşekilde 😂 evet yürümeden tırmanmayı öğrendi.. geçenlerde epey cesaretlendirdm koltuğa dayadım kendisini gel bana yaptm 3 adım atarak geldi. tek elinden tutunca da biraz yürüyebiliyoruz ama tek başına henüz yürümüyor ben daha fazla nasıl cesaretlendirebilirim? deneyimli annelerdende bebeklerinin nasıl yürüdüğüyle ilgili hikayeler bekliyorm 😇
bide hiç akranı yok ankarada yaşıt bebeği olan annelerle tanışsak ne güzel olur ya 😇

1. Bebeğini diğerleri ile kıyaslama.
2. Bebek kendini ne zaman hazır hisseder de, kendine güvenirse o zaman yürür. Bu tuvalet eğiti için de geçerli, erken (2 yaşında) falan bıraktırmaya çalışma, makatındaki kaslar ne zaman gelişirse o zaman yapmaya başlar.
3. Hiçbir şekilde zorlama. Hangi konuda olursa olsun, ters tepebilir.
4. Hele hele örümcek kullanma.

Babası tutsun sen gel gel yap sen tut babası çağırsın. Öyle öyle alıştı benim oğlum. 16 aylıktı anca yürüdü :D
Ama hiç sıralamadan yürüdü hantaldı zaten.
Tutunuyordu ama sıralamadan yürüdü
Senin bebeğin çok küçük daha :)

Merhaba sevgili anneler 32 haftalık prematüre doğan bir bebeğim var şuan kronolojik 13 düzeltilmiş 11 aylığız. Aşırı hızlı emekliyor istediği yere emekleyerek çok rahat gidiyor koltuklardan tutunuyor sıralıyor yürüme yardımcısıda ben arkadan tutunca çok rahat evi turluyor çünkü yürüme yardımcısını çevirmek zor nasıl yapmışlarsa anlamadm yani yürümeyen bir çocuk çokta rahat kullanamaz kendi sürdüğünde önüne engel çıkana kadar ilerliyor. artı olarak koltuğa da tırmanıyor rahat birşekilde 😂 evet yürümeden tırmanmayı öğrendi.. geçenlerde epey cesaretlendirdm koltuğa dayadım kendisini gel bana yaptm 3 adım atarak geldi. tek elinden tutunca da biraz yürüyebiliyoruz ama tek başına henüz yürümüyor ben daha fazla nasıl cesaretlendirebilirim? deneyimli annelerdende bebeklerinin nasıl yürüdüğüyle ilgili hikayeler bekliyorm 😇
bide hiç akranı yok ankarada yaşıt bebeği olan annelerle tanışsak ne güzel olur ya 😇
Bence hic cesaretlendirmeyle falan ugrasma vakti gelince kendisi yurur. Ben emeklemesi ve yurumesi konusunda hic karismadim ona. 7 aylikken emekledi ama 14 aylikken yurudu. Eninde sonunda yuruyecek aceleye gerek yok. Hic yurutec de kullanmadim.

Benim kızım da 13 aylık ve desteksiz yürüyemiyor hala ama her bebek farklıdır zaten. Demekki daha zamanı var diyorum. Doktorlar sıkıntı yok diyorsa problem etme bence. Tek elinden tutunca yürüyo benmki ama bırakınca cesaret edemiyo hala korkuyor. Ben de zorlamyrum. Sıkıntı şu ki babasıyla oynarlarken ayağının üstüne sert düşmüş. Ciddi bi probblem yok şükğr ama tam basamıyo şimdi acıyo ayağı yavrumun😣biraz gecktrcek bu malesef. Sağlıklı olsunlar da yürürler mersk etme

Kendi haline bırakmanızda yarar var. Doktorlar bir problem görmediği sürece zorlamamak lazım bence. Ki bebişiniz daha küçük sağlıkla yürüsün inşallah :)

benim kızım 13 aylık yeni emeklemeye başladı o da 4 adım fln gidiyordur.Doktor kilodan hemen kendini kaldıramayabilir diyordu.Ben hiç takmıyorum 18 aya kadar meydan var.Ben 18 aylık yurumusum hem popoca gidermişim benim kızımda öyle :d

Back
X