kızımın babası geldi....

bi kere denemişşin olmamış bence düşünmen bile hata bak boşanmışın en zorlu süreçleri atlatmışın tekrar evlensen boşanman kolay olmaz

ben geçmiş konuyu bilmiyorum ama anladığım kadarıyla ilişkinizde şiddet,aldatma vs...varmış.demekki aranızdaki saygı bitmiş.sana geri dön yada dönme diyemem ancak çocuk için asla dönme.siz birleşince çocuğunuz anası babası başında diye çokmu mutlu olacak sanki,belkide mutsuz bir ailede büyüyecek,psikolojisi bozulacak.örnek ben!benim annem yıllarca babama çocukları için katlanmış(aldatma yok dövme var)keşke katlanmasaymış,keşke ayrılsalarmış,o zaman daha mutlu bir çocukluk geçirir,şimdi daha mutlu bir birey olurdum.

Son düzenleme:
7'sinde neyse 70'inde de aynı olur derler ya.Kurtulmuşsunuz,kendinizi tekrar o hayatın içine sokup sıkıntı çekmeyin.

bence sende kendıne ıtıraf edemıyorsun ama sende ozlemıssın bellkı,canm ama ne varkı yasanan olumsuzluklar senı engellıyor haklısında,sonuna kadar.ama sevsende ozlesende ne yazık testı kırılınca duzelmıyor.

o kızının babası ne olursa olsun nasıl davranmasını bekliyordun ki cnmm....bence hiç gönlünü kaydırma daha çok pişman olursun... o çocuğunnun babası tabiki çocuğun onu özleyecek bu çok normal onunda kızınıza yakın davranması çok normal

Ben arada bu kadar ciddi nedenler olduğunu bilmiyodum.Evet evde şiddet çalışmama vs vs vs varsa bide boşanmışsan geri dönememesi lazım hemde ç.ok yeni zamanla görecektir verdiği kararın doğru olduğunu.

Klasik yeni boşanmış erkek psikolojisindedir,

kolay değil yalnız kaldı,onu derleyen toparlayan yemeğini çamaşırını ütüsünü yapan bir kadın yok,
parayla yapdırsa çok masraflı olacak e çocuğunu da özlemişdir artı cinsel ihtiyaçlar...

O süklüm püklüm halinin nedeni bunlardır,sakın ha kanmayın..

acele etmemek lazım.... hani can çıkar huy çıkmaz derler ya... gerçekten bir süre daha analiz et bakalım.. belki boşlukta kalmış olmanın verdiği duyguyla sana iyi davranıyor da olabilir... tek tavsiyem aceleci olma... gerçekten pişman olmuşsa eğer sabırla bekler zaten.......

Kesip atın içinizdeki o duyguları, kafanızın karışmasına izin vermeyin.
6 aydır kurduğunuz bu düzeni bozmasına müsade etmeyin.Zaman bırakmayı bile haketmiyor.
Boşanmadan önce yaşadıklarınızı düşünün, sonrasında çektiğiniz ağrıları düşünün tekrar geri dönmek istediğinizde.
Anne içgüdüsüyle yaklaşmayın..
''Çocuğum için'' düşüncesinden sıyrılmazsanız arkadaşlarında dediği gibi bir daha toparlanamazsınız, enkaz altında kalmış olursunuz.

Yıkılmış bir halinin olmasının tek nedeni, kurulu düzeninin bozulmasındandır..

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Son düzenleme:

eski mesajlarından bir tanesi
böyle biriyle tabiki barışmak ister...
Allah sana daha hayırlısını versin inş.

Allahı' ma asla buyuk konusmak ıstemıyorum ama "tükürdüğünü yalama " derim

aam tabıkı yavrun gözunun onune gelmezse her defasında

eski konularini okumadan once
belki bir seyler yeniden gozden gecirilebilir diye dusundum
ama yasadiklarini okudugum icin o adam bir sansi hakketmiyor
diyorum
Allah seni ve kizini mutlu etsin

Kızın için herşeye değer diyen arkadaşlar,

tabii değer, annesinin dayak yiyip nasıl ezildiğini görsün, babasının aslında ne kadar sorumsuz bir insan olduğunu görerek büyüsün. Annesinin sırf onun için güya iyi bişeymiş gibi babasına katlandığını görüp kendini suçlasın. Sorunlu bir ortamda büyüsün.

Tabii yaaa herşeye değer.

eski konularını hatırlıyorum, cesaret edip boşanmışsınız tebrikler, herkes yapamıyor.

konuya gelince; kimsenin 2. bir şansı hak etmediğini düşünüyorum ben, kendim de dahil...

Annem zamanında çok acılar çekti, çok sıkıntılar yaşadı.
Bir dönem boşanacaklardı babamla, fakat benim varlığımdan dolayı annem vaz geçti.
30 yıldır evliler, bir birlerini seviyorlar mı? Evet seviyorlar. Hemde deliler gibi, bu da enteresan bir durum... Fakat acılar? Hiç bir zaman silinmedi.
Silinmeyecekte.

Babam annemi aldattı zamanında. Zaaflarına yenildi belki, belki o an gerçekten onu yaşaması gerekiyordu bilemiyorum. İnsan konduramıyor en sevdiğine bunları... Keşke yaşanmasaydı ama yaşandı.
Annem mülayim ve herşeyini babama ve bana adamış bir insan.
Hak etmedi bunların hiç birini, biz hak etmedik bir aile olarak!
Zamanında 10 yıl kayınvalide kahrı da çekti. Neler yaşadığını bir annem bir biz bir de Allah bilir.
Dedem bile (annemin babası) vefat ederken annemden helallik istemiş "kızım mutsuzluğuna ben sebep oldum, sen evlenmek istemedin ben zorladım seni" diye... Hala bunu hatırlayınca içim parçalanır...
Gençliklerinde şiddette görmüş... Ben bunları tabii ki bluğ çağından sonra öğrendim.
Annem hiç birini bana hissetirmedi çocukken, hep uzak tuttu kavgalardan, gürültüden.
Ne yaşadıysa kendi yaşadı, bir çok şeyi annemin ailesi bile iş işten geçtikten sonra öğrendiler.

Ama annemin dediği bir laf var, hala aklımdadır.
Muhterem bir kadıncağız, anneme demiş ki "kızım kaderin değişmez ama yastığın değişir, sende kararlarını ona göre ver"..
Ben bu görüşe karşıyım! Hayat sadece kahırlarla dolu değil, emin ol kızın ayrı olduğunuz zaman daha mutlu olacak, kavgalar, gürültüler, geçimsizlik yaşamasındansa, baba özlemi yaşasın... Senin yaşadığın veya yaşayacağın acılar ona daha farklı tesir edecek, beni annem baba sevgisinden hiç bir zaman yoksun bırakmamak için kendi hayatından ödün verdi, fakat bu da çözüm değil. Ben evlenme aşamasında 3 yıldır annem ile uğraştım kendisini toparlayabilmesi için. Hamd olsun şimdi iyi fakat son 10 yılda annemin rahatsızlıkları açısından neler çektiğimizi Allah bilir. Bir de bunu düşün. Sen senlikten çıktıktan sonra, ne evladına faydan olur, ne de eşine...
Hem baba evladın kıymetini belki daha iyi anlar. (lafımı yanlış anlamayın, evladını düşünen insan eşine böyle davranmaz!)
Nasip kısmet diyorum bir noktada, annem boşanmadı ama keşke boşansaymış. Yıllarca çekti, ne psikolojik hastalıkları kaldı, ne cilt hastalıkları. Hala doktorlara gidiyor.

Böyle biri haline gelmek ister misin? Ben evlilik arifesindeyim ve annemin üzüntüsünü sana anlatamam.
Çünkü kadın hayatını bana adadı, şimdi bende evleniyorum, o kadar yalnız hissedecek ki kendisini.

Ha babam var, evet. Şu anda yurtdışında, ama kısmetse annem onun yanına gidecek.
Fakat anacığımın yarısı burada kalacak. Bunca yaşananlara değmedi, şimdi inşallah birbirlerinin kıymetini bilecekler.
Yine de ben kötü şeyleri anlatmış olmama rağmen, dünyaya değişmeyeceğim bir babam var. Bunu da inkar edemem.
Hep bana destek oldu, hep ileri görüşlü oldu. Bugün yeterince özgürsem, ayaklarımın üzerinde dimdik durabiliyorsam beni yetiştiren, ileri görüşlü olmamaı sağlayan babam sayesindedir.
Ama ne zaman böyle bir sorunu olan görsem, yaşananlardan bir nebze ibret olsun diye paylaşma gereği duyuyorum.

benle düşüncelerini paylaşan bütün arladaşlara çok ama çok teşekkür ediyorum.en zor zamanlarımda aslında bilmeden yanımda oldunuz.hepinizden allah razı olsun.
konuya gelince aynı kitabı bende tekrar okumak istemiyorum ve çocuk aklıyla hareket etmeyecek kadar akıllı bi kadınım.
eski eşimin gelişinde gördüm ki;kızıyla eskisinden daha ilgili,en azından demekki bölelikle baba olma yönünde ilerliyo.
savunduğum düşünce şu;kızım bu şekilde daha mutlu.telefonda kızları için konuşabilen anne , baba...en azından daha iyi anlaşabildiklerini ,kavga etmediklerini anlayan bi çocuk...psikolojisi bu şekilde daha düzgün olacak inşallah...
ama gene söylüyorum ne için büyük konuştuysam bu hayatta başıma geldi o yüzden asla şu olmaz bu olmaz demicem.rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin.
burada gördüm ki benim durumundan daha kötü olan arkadaşlarımız var...beterin beteri var yani...
rabbim onların da yar ve yardımcısı olsun inşallah....

birşey sormak istiyorum konu acmak istemedım bu yuzden lütfen bana biri yardımcı olsun...
ben 4 senelik evliyim 11 aylık oglum var,calısmıyorum eger ayrılırsam eşim benden oglumu alabılırmı çalışmadıgım için.?
hakım bana verırımı cocugumu...
lütfen bi bilgisi olan bana cvp versın...

Ben Hukuk bürosunda çalışıyorum canım hakim oğlunu sana vercektir sana da nafaka bağlıyacaktır.

Ben Hukuk bürosunda çalışıyorum canım hakim oğlunu sana vercektir sana da nafaka bağlıyacaktır.

ya sana cok tesekkur ederım ,nafaka falan ıstemem bn hemen boşanamammı acaba bırde esımın anneme gelıp rahatsız etmesını önleyemmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…