64 ilmekle başlıyoruz,4-5 sıra haroşa örüyoruz sonra düz olarak devam ediyoruz,arka sıralar ters örülür,istediğimiz uzunlukta örüyoruz.Kola geldiğimizde kesimleri başlıyoruz:6 ilmek kesiyorz sonra 2-3 ilmek düz örüyoruz,2 ilmek birden sola örüyoruz,sıranın sonunda aynı şekilde ama sağa doru iki ilmek örüyoruz.Her düz sıra da bu işlemi tekrarlıyoruz ta ki 24 ilmek kalana kadar,4-5 sıra haroşa ile bitiriyoruz ilmek kesmeden.Aynı şekilde arkayi örüyoruz6-8 sıra haroşa ile bitiriyoruz ve askıları örüyoruz,düğme için ilik açıyoruz.kol oyuntusundan ilmek çıkarıyoruz ve 4-5 sıra haroşa örüyoruz.parçaları bileştiriyoruz.ve sık iğneyle tamamlıyoruz.
Arkadaşlar,eğer anlamadığınız bir yer varsa sorabilirsiniz,türkçem çok düzgün değilde de....
yeleği arkadaşım benden kızına istedi,bende kıyamadım verdim,kendime birtane daha öreceğim,o zaman yapılışını resimli çekip koyarım.
ellerine sağlık canım bende kızıma atkı bere takımı örmek istiyorum ama örnek bulamadım sende warmı değişik bişeyler warsa eklermisn onlarıda bulamazsam selanik yapıcam galiba pek fazla örnek bilmiyorumda:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?