Örgü Kızımın cicileri

• Konu Sahibi Konu Sahibi kleo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
ozi16,sen örgü yapamıyormusun?yapamıyorsan ben sana yapar gönderirim,ama 2-2,5 hafta sonra,taşınıyoruz da pek zamanım yok,bebişim küçük.Aslında çok basit,eğer örgü örüyorsan anlatayım :),sen bana yaz yeter
bu yelek kazak olacaktı da ip yetmedi(bir battaniyenin kalıntılarıydı),böyle bir yelek çıktı.Çoğu zaman kafamdan ya da azcık değiştirip örüyorum.

64 ilmekle başlıyoruz,4-5 sıra haroşa örüyoruz sonra düz olarak devam ediyoruz,arka sıralar ters örülür,istediğimiz uzunlukta örüyoruz.Kola geldiğimizde kesimleri başlıyoruz:6 ilmek kesiyorz sonra 2-3 ilmek düz örüyoruz,2 ilmek birden sola örüyoruz,sıranın sonunda aynı şekilde ama sağa doru iki ilmek örüyoruz.Her düz sıra da bu işlemi tekrarlıyoruz ta ki 24 ilmek kalana kadar,4-5 sıra haroşa ile bitiriyoruz ilmek kesmeden.Aynı şekilde arkayi örüyoruz6-8 sıra haroşa ile bitiriyoruz ve askıları örüyoruz,düğme için ilik açıyoruz.kol oyuntusundan ilmek çıkarıyoruz ve 4-5 sıra haroşa örüyoruz.parçaları bileştiriyoruz.ve sık iğneyle tamamlıyoruz.
Arkadaşlar,eğer anlamadığınız bir yer varsa sorabilirsiniz,türkçem çok düzgün değilde de....
yeleği arkadaşım benden kızına istedi,bende kıyamadım verdim,kendime birtane daha öreceğim,o zaman yapılışını resimli çekip koyarım.

canım benim bende çok beğendim ellerine kollarına sağlık çok ii olmasada örgü biliyorum benim merak ettiğim haroşa ördükten sonra düz ördüm demişsin ipin cinsinden mi desenli gibi çıkmış hangi marka ipi kullandığını ve bu ipin numarasını yazarmısın rengi çok güzel eğer ipden kaynaklanıyorsa bu desen gerçekten çok basit ozaman bende hemen başlıycam :)))

evet canım,ipin kendisinden desen oluyor - ben şuan hatırlayamam,ama yine de nakonun sanırım,kağıdı çektim ama bunu olup olmadığını bilemiyorum,genelde kağıtları saklamam...yine de numarasını yazıyorum:renk 8414

bak,NAKO da bulduğum resim,benim ipime çok benziyor ama kağıdı farklı,istersen bi sor,gerçi NAKOnun çok güzel ipleri var,ve bu benim ördüğüm çok güzel,yumuşacık.

turkuazz81,canım,ben şimdi baktım da gösterdiğim kağıt bu ipin kağıdı,bu da kendinden şeritler oluşturuyor,sen artık sorarsın mağazada,profiline baktımda,eğer anadolu yakasında oturuyorsan Kadıköye kesin gidiyorsun,ben o ipi oradan aldım,boğanın sağ tarafından iskeleye bakarken bir sokaka var sağda,oraya girdiğinde hemen yol ikiye ayrılıyor,tam o ayrımda koşe mağaza var,oradan aldım

sağol,canım
bende birkaç örnek olacak ama bilgisayarı kurcalamam lazım.eklerim sonra,tabi acil değilse,bu hafta sonu taşınıyoruz da çok fazla vaktim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…