• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızımın dişlerindeki sarılık

benmatmazel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
691
341
123
Arkadaşlar...3.5 yaşındaki kızımın dişleri köklere yakın kısımları sapsarı oldu.fırçalıyoruz da.kötü görünüyor ve ağzı sürekli kokuyor.tecrübeli anneler ne yapabiliriz?

Benimde küçükken dediğiniz yerlerde siyah lekelerim vardı.
Doktora gittik 6 yaşlarında, temizlediler geçti. Büyüyüne kadar da zaman zaman tekrarladı.
Bir doktora gösterin belki aynı uygulamayı yaparlar.

Edit: Vitamin şuruplarından olmuştu benimki.

Benim kızımda da var ve 2 yaşında. ROCS diş macunu aldım eczaneden bir de iyisinden fırça ama kendi iyi fırçalayamıyor doğal olarak oyun yapıyor. Zaten 1 yaşından beri kullandırıyorum bu fırçayı, fırçalayacağından değilde alışsın şimdiden ilerde fırçalasın diye. Neyse ben fırçalayayım diyorum fırçalatmıyorda. Bir kere o sarılıklar gitsin diye zorla fırçaladım ama pişman oldum çünkü ağladı ve 1-2 hafta fırça almadı eline. Ben fırçalarken koşup gelir fırçamı ver derdi, o sıra çekindi. Güzelce anlatıyorum ver fırçalayayım diye ama yanaşmıyor ben de veriyorum eline işte ne olursa :)

Seninki gayet büyük, fırçalayabilir. Eczaneden ROCS ve iyi bir fırça al ve fırçalamasını sağla. Bence faydalı olur.

Ağız kokusunun temel nedeni de çürük. Hele gece süt emen çocuklarda çok olur.

Flörur hapı veriyor doktorlar,yakınım bebeğin de oldu.Dişlerinin arkası sararmış karardı. DOKTOR İCİRME dedi be eğin dişlerini görünce.

Ben geldim yirmi küsür yaşına aynı sıkıntı bende de var..
Hepsi o lanet antibiyotikler yüzünden.Dişlerimdeki problemin sorumlusudur...
Sigara kullanmama rağmen sanki içiyormuş gibi sapsarı oluyor.Çay,kahve ve asitli içecekleri de çok tüketen biri değilim.
Dişlerimde hafif bir eğrilik var ve bu yüzden sürekli diş taşı oluşuyor.Her yıl mecburen temizletiyorum.
Ağız kokusu ya çürükle alakalıdır ya da mide kapakçığının tam kapanmamasından kaynaklıdır.
Uzun lafın kısası diş hekimine gidin fakat sonradan düzelebilir sonuçta daha üç buçuk yaşında...

Antibiyotik çürüğü olabilir belki? Kullandınız mı yakın zamanda?
Sürekli kı
Benim kızımda da var ve 2 yaşında. ROCS diş macunu aldım eczaneden bir de iyisinden fırça ama kendi iyi fırçalayamıyor doğal olarak oyun yapıyor. Zaten 1 yaşından beri kullandırıyorum bu fırçayı, fırçalayacağından değilde alışsın şimdiden ilerde fırçalasın diye. Neyse ben fırçalayayım diyorum fırçalatmıyorda. Bir kere o sarılıklar gitsin diye zorla fırçaladım ama pişman oldum çünkü ağladı ve 1-2 hafta fırça almadı eline. Ben fırçalarken koşup gelir fırçamı ver derdi, o sıra çekindi. Güzelce anlatıyorum ver fırçalayayım diye ama yanaşmıyor ben de veriyorum eline işte ne olursa :)

Seninki gayet büyük, fırçalayabilir. Eczaneden ROCS ve iyi bir fırça al ve fırçalamasını sağla. Bence faydalı olur.

Ağız kokusunun temel nedeni de çürük. Hele gece süt emen çocuklarda çok olur.
Nesquikli süt içiyor her gece.sensodyine çocuk macunu al demişti çocuk doktoru.dediğinizi de göz önüne alacağım teşekkürler

Ağız Kokusu genelde mideden gelir. Hazım sorunu ya da ilaçlardan olabilir.
Dişini fircaliyor musunuz anlayamadım. Kızım 3 yaşında dislerimiz siyah olmasın önce anne temizlesin sonra sen parlat diyorum fircaliyoruz. Yutulmasinda sakinca olmayan dış macunumuz var minicik dış fırçası var. İlaç ya da şekerli gıda sonrası mutlaka su içermeli. Kakao da sarılık yapıyor diste.

Anne değilim ama ablam ve yeğenimden gördüğüm kadarıyla çocuğunuz diş fırçalamak için müsait bir yaşta. Benim yeğenim 1,5 yaşından beri fırçaya alışkın, son 2 yıldır da düzenli fırçalamaya alıştı, 4,5 yaşında.
Çocuklar için yutulduğunda sakıncası olmayan diş macunları var, hem şimdiden alışmazsa diş fırçalama alışkanlığı kazanması zor olmaz mı bilemedim.
Bence düzenli olarak diş fırçalamaya alışması çok fark edecektir.
Tabii ki bir pedodonti uzmanına da göstermelisiniz.

Ağız Kokusu genelde mideden gelir. Hazım sorunu ya da ilaçlardan olabilir.
Dişini fircaliyor musunuz anlayamadım. Kızım 3 yaşında dislerimiz siyah olmasın önce anne temizlesin sonra sen parlat diyorum fircaliyoruz. Yutulmasinda sakinca olmayan dış macunumuz var minicik dış fırçası var. İlaç ya da şekerli gıda sonrası mutlaka su içermeli. Kakao da sarılık yapıyor diste.
Evet fırçalıyoruz ama ağız çevresinde alerji tarzı yaralar oluştu bi ara prof.a götürdüm geçmeyince .macun yapabilir macunsuz fırçala demişti.çocuk macunlarından kullanıyordum.macunumuzu değiştirmek gerekli belki

Evet fırçalıyoruz ama ağız çevresinde alerji tarzı yaralar oluştu bi ara prof.a götürdüm geçmeyince .macun yapabilir macunsuz fırçala demişti.çocuk macunlarından kullanıyordum.macunumuzu değiştirmek gerekli belki
Yazdığım yanlış anlaşıldı galiba şöyle düzelteyim.evde fırçalıyoruz.diş doktoru kendi yaptığı bir işlemle fırçalarsam geçer dedi.o işlemi küçük diye yaptırmıyorum

Back
X