Kızımın emzik yırtmasından bıktım

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Ciddiyim. Maddi manevi soruna yol açıyor bu durum. Gündüzleri yırtıyor diye sadece gece uyuturken veriyordum geceleri daha az çiğniyor. Ama nasıl olmuşsa bugün eline geçmiş ve çiğneyip koparmış saat 11 gibi farkettim. O saatten bu yana emziksiz uyutmaya çalışıyorum ama uyutamadım. Eşim yorgun olduğu için nöbetçi eczaneye gitmem demişti ama baktı ki çocuk uyumuyor ağlayıp kendisini de uyutmuyor, nöbetçi eczaneye gitti şimdi. Bu birkaç defa başımıza geldi. Ve genellikle sadece gece vermeme rağmen haftada en az 3 defa emzik alıyoruz. Sık yırttığı için en uygunundan wee marka alıyorduk ama o bile bize ağır gelmeye başladı haftada 30 liraya yakın emziğe para mı verilir ya... Yırtılmayan ya da yırtılmaya çok dayanıklı emzik var mı? 50 lira olsa da alırız arkadaşlar bir defa alalım 1 ay gitse bile kâr yani... :KK43:

:)) ne kadarlık bebeğiniz kökten çözün emziği bıraktırın
18 aylık. Bıraktırmayı deniyorum ama olmuyor. Çok zor. Anca çok yorulacak gün içinde hiç uyumamış olacak kendisi düşüp bayılacak o şekilde emziksiz uyuyor ama en fazla 1 saat. Sonra ne oluyorsa ağlıyor ve emzik vermezsek susmuyor. Emzikle uyuduğunda da sık sık ağlıyor gece emzik ağzından düştüğü için. Gece en az 3 defa kalkıp emzik vermekle uğraşıyorum.

18 ay emzik bıraktırmak için uygun. Hepsini ortadan kaldırın görmesin.
Ben "kediler almış" falan demiştim gündüz uyutacağım zaman.
Benimki o ara meme emdiği için daha kolay bırakmıştı..

18 aylık. Bıraktırmayı deniyorum ama olmuyor. Çok zor. Anca çok yorulacak gün içinde hiç uyumamış olacak kendisi düşüp bayılacak o şekilde emziksiz uyuyor ama en fazla 1 saat. Sonra ne oluyorsa ağlıyor ve emzik vermezsek susmuyor. Emzikle uyuduğunda da sık sık ağlıyor gece emzik ağzından düştüğü için. Gece en az 3 defa kalkıp emzik vermekle uğraşıyorum.
Emzik her türlü sıkıntı olmuş size , büyükte aslında aa bak emzik yırtılmış kuş almış pis olmuş gibi şeyler denedinizmi bırakın ağlasın taviz vermeyince bırakacak mecbur

Yırtık emziği verin ağzına, bir süre sonra zevk vermeyeceği için bırakır. Zaten emzik bıraktırmak çok kolay değil, bir de bıraktırmaya çalışırken ağladı diye tekrar verirseniz bırakması çok daha zor olur.

Keşke hiç başlamasaydınız gerçekten bu emziğin neyini bu kadar tutuyorlar anlamıyorum kopardığı emziği verin hatta her gün az az sizde kesin sonrasında aaa gitti artık bize başka emzik satmıcaklarmış gibi şeyler söyleyin daha uygun olcak sanırım 18 aylıkta az değil umarım işkencesiz kurtulursunuz :anneadayı:

Emziğin küçük bebeklerde ani bebek ölümlerini ilerki yaşlarda da alerji ihtimalini düşürdüğünğ gösteren bir sürü çalışma var. Emzik faydalı aslında. Sizin durumunuzda da ne zaman bırakılır doğru zaman ne bilmiyorum açıkçası. Ama tiksindirmek için karıncalanmış emziği göstermişti bizim komşular. Bebek bir daha istemedi:halay:

Birak yirtik emsin zaman zaman birakmaya baslaycak 18 aylik yoksa emzige devam ederse dis ve agiz bozuklugu baslayabilir benim eltimin cocugu 3 bucuga yasina kadar emzigi emdi ama nasil ciglik atiyor emzik vermeyince eltim bi bakti bu böyle olmaycak deyip butün biberonu emzigi falan atti cöpe cünkü agiz tam kapanmiyordu emzik yüzünden dislerin yapisi agiz yapisi bozuldu anca 1 bucuk sene toparlandi disleri agiz kisminda tedavi edilerek hemde haberiniz olsun emzigi verme aglayacaksa aglasin 1 haftaligina unutur gider

Bebegin diş çıkarıyor olabilir bir donem benim büyük kızım da memeleri hep yirtardi bir ay da 7 tane meme almıştık. Ne zaman ki dişleri çıktı tamamen bu yırtma olayı da bitti.

Ben de memeyi bu hafta tamamen kestim kızım 3.5 yaşında geç bile kaldık ama neresinden dönersem kârdır.

Chicco’nun kauçuk emziği var çok iyi ve en azından daha güvenilir. Yırtılma ihtimali yok.
Merhaba görünce yazmak istedim aynı sorun bende de var hemde chicco nun kauçuk emziği ve başkasını almıyor onuda çiğneye çiğneye koparıyor canavar bunlar :) malesef yırtılmayan emzik yok tek çare emziği bıraktırma

Avent in emzigini almistim yirtar acaba bogazina filan kacarmi parcasi diye kendim disleyip cekelemistim hicbisey olmadi :) ama bence sizin icin emzigi birakma zamani gelmis, 18 ay cok uzun bir sure emzik icin bence. Biraktirmayi deneyin.

Cok sukur oglum 8 aylikken kendiliginden birakti emzigi, ama birakmasaydi da 1 yasindan sonra ben biraktirmaya ugrasirdim muhtemelen

Back
X