Doğuma Hazırlık kızımın ismi sizce nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

askvesen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
299
1
118
Ankara
merhaba hanımlar kısmet olursa yakında bir kızım olacak adını berra koymayı istiyorum.kız olduğunu öğrendiğimden beride başka bir isim düşünmedim.ama ismini soranlara söylediğimde her kafadan bir ses çıkıyor.hevesimi kaçırıyorlar.sizce bu isim nasıl güzelmi yoksa başka bir isimmi düşünmeliyim.banada fikir verirseniz çok sevinirim.

bence çok güzel isim,
bende hamileyim, benimki erkek olacak, eğer kız olsaydı aklımdaki isim berraydı ama eşim beğenmedi..

ben çok seviyorum bu ismi, sende sadece kendi içinden geldiği gibi , eşinle ortak kararınızı belirleyin kimsenin dediğine bakma bence..

sağlıklı doğumlar diliyorum..

yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
ismin anlamı doğru sözlü,hayır işleyen kimse demek.kızımın ismini beğendiğinize çok sevindim.

yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
ismin anlamı doğru sözlü,hayır işleyen kimse demek.kızımın ismini beğendiğinize çok sevindim.

bence güzel bi isim eğer içine sindiyse kimseyi dinleme anlamıda güzel benim yeğenimin ismi berre aynı anlama geliyo sanırım berre daha yumuşak geliyo kulağa hayırlısıyla alırız inşallah bebişlerimizi kucağımıza:)

Canim....inan ayni düsünmüsüz..
bende kizim oldugunda ilk aklimdaki isim Berra'dir.
uzzuuuun bir süredir bu böyle, fakat benim hatam bunu bikac kisiyle paylasmam (kendi cevremde)
sonuc; kuzenim kizina koydu bu ismi, dolayisiyla beni soguttu.
hem söylemekte fayda görüyorum; efendimiz bu ismi duydugunda degistirmistir,her ne kadar begensemde ,sevsemde onun degistirdigi ismi kendi cocuguma koymasini ne kadar dogru olur bilmiyorum :26: (efendimizin anneannesinin ismidir,ve eslerinden birinin ismi idi degistirmis)
ben cokkk seviyorum bu ismi ....:71:

Canim....inan ayni düsünmüsüz..
bende kizim oldugunda ilk aklimdaki isim Berra'dir.
uzzuuuun bir süredir bu böyle, fakat benim hatam bunu bikac kisiyle paylasmam (kendi cevremde)
sonuc; kuzenim kizina koydu bu ismi, dolayisiyla beni soguttu.
hem söylemekte fayda görüyorum; efendimiz bu ismi duydugunda degistirmistir,her ne kadar begensemde ,sevsemde onun degistirdigi ismi kendi cocuguma koymasini ne kadar dogru olur bilmiyorum :26: (efendimizin anneannesinin ismidir,ve eslerinden birinin ismi idi degistirmis)
ben cokkk seviyorum bu ismi ....:71:

seninki daha kötü olmuş arkadaşım istediğin bir ismi başkasının senden duyup uyanıklık yapması eminim çok sinir bozucu olmuştur.peygamber efendimizin bu ismi değiştirdiğine gelince bunuda araştırdım onun değiştirdiği isimi berre olarak biliyorum.seninde yazdığın gibi anneannesi, üvey kızı ve eşlerinden birisinin ismi.ama berra peygamber efendimizin 8 halasından birisinin ismiymiş.berre'yide anlamının kötü olmasından dolayı değil aksine insanı kibire götürecek kadar güzel olmasından dolayı değiştirdiği söyleniyor.(berre:yüksek ahlaka sahip,tertemiz günahsız insan demek) senin kızın doğdu galiba allah evledına sağlıklı uzun ömür versin.teşekkür ederim yorumun için.

kızlar cevaplarınız içimi çok rahatlattı.burada yorum yapan herkesin beğenipte etrafımdaki insanların beğenmemesi garip. bazen tarafsız kişilerden fikir almak en iyisi galiba.çok canım sıkılmıştı olumsuz yorumlara birde bunca zaman bir başka isimde hiç düşünmemiştim.

görümcemin kızının adı berra 2 yaşında çok akıllı çok şımarık çok yaramaz ve çok tatlı

allah sağlıklı sıhhatli doğmasını büyümesini nasip etsin. . . ayrıca herkes değişik isim ve çift isim koyma telaşında.(sözüm sana değil yanlış anlama konu sahibi arkadaşım)...:31:

berra kızımın adı..bence çok güzel
beyya da çok şirin,beyya beyya diye şarkı söylüyorum ben ona:))
ayrıca peygamberimizin değiştirdiği isim berre,ve ikisinin anlamları çok farklı,için rahat olsun.
hayırlı doğumlar.

Sizin içinize sindiyse koyun bence. Bende gebeyken kızıma koyacağım isimler arasında olduğundan bir kaç kişiye söyledim. Ama hepsinin ortak fikri söylenişinin zor olduğuydu. Sonra bende böyle düşününce koymamıştım. Hayırlı sağlıklı bir evladın olsun.

hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için kızlar.kızımın ismini kesin berra koymaya karar verdim.herhalde bundan sonrada değiştirmem gibi geliyor.bana bu konuda çok yardımcı oldunuz, insanın tarafsız kişilerden fikir alması daha iyi karar vermesini sağlıyor.

Benim de kızımın adı berra..Meleğim çok tatlı..İsmi de meleğime çok yakışıyor...Berra ve Berre ismi aynı kökten geliyormuşş.Yani manaları aynıymışş.Bunu diyanetten bilgi alarak öğrendimm.Peygamber efendimiz zamanında Berre adında birisi varmış..isminin anlamıyla övünür kibirlenirmiş..kibirlendiği için peygamber efendimiz isimini değiştirmiş..Bana diyanetten yapılan açıklama bu..oradaki yetkili bana;bunun şahsi bir mesele olduğunu,berra isminden daha da çok,insanı kibre yöneltebilecek isimlerin var olduğunu söyledi..Mesela Aziz Ve Ahmet isimlerini örnek verdii..Buradaki isim değişikliğinin şahsi bir meseleden dolayı olduğunu belirtti.Ayrıca isim arapça olduğu için araplar ismin manasını her söyleyişte anlıyorlar....Biz Arap olmadığımız ve Arapça konuşmadığımız için günümüzde koyulan Berre ve Berra isimlerinin insanı kibre sevketmeyeceğini,çünkü berre yada berra dediğimizde ilk olarak akla ismin manası gelmeyeceğini Birkaç yerden aynı açıklamayı alınca bu ismi vermekte h,çb,r tereddüt yaşamadımm:))Kızımın adaşı ismiyle yaşasınn..

valla ben bu isimleri duymaktan çok sıkılan biri olarak bencede değiştir derim çünkü yanlış söyleyen çok olcak..özellikle yaşlı teyzeler amcalar..berru derler berrin derler berfu derler..bide bu isimler çok sık koyuldu herkeste var değişik olsun bence..komşumun kızının adıda berru..:19:

Back
X