Doğuma Hazırlık Kızımın ismine bir türlü karar veremiyoruz...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fatma2005

canım elif duru 'm
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
2.041
3
356
MERHABA ARKADAŞLAR FİKİR VERİN LÜTFEN GÜZEL ANLAMLI İSİM ARIYORUM BİZİM AKLIMIZDA HİRA NUR VE HİRANİL VAR AMA TAM İÇİME SİNMİYOR BİLDİĞİNİZ İSİMLERİ BENLEDE PAYLAŞIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM...:teytey:

selam öncelikle hayırlı ve kolay doğum diliyorum size isim konusunda ben ne söylesem boş yüzlerce güzel ve anlamlı isim var ama Hira ismini okur okumaz hiç hoşuma gitmedi açıkçası tabiki zevkler tartışılmaz ama madem fikrimizi sormuşsunuz söylemek istedim hera-hira isminde bir çok köpek tanıdığım için yani bana hep bu tarz isimler köpek ismiymiş gibi geliyor lütfen beni yanlış anlamayın hira da bunu çağrıştırdı bende kızınız büyüdüğünde arkadaşlarıda bu şekilde dalga geçmesin sonra bu tür şeyler bilirsiniz hep olur çocuklar arasında isimler hep alay konusudur onlar anlamının güzelliğine bakmaz söyleniş şekillerine bakarlar ve bu da birbirlerini üzmelerine sebep olur o yüzden kızınız için bu fikrimi dile getirmek istedim lütfen beni mazur görün. Benim beğendiğim onlarca isim var top on yaparsak ALMİNA ve ALMİRA listenin başında gelir ama bir çocuğum olduğunda belki farklı bir isimde seçebilirim o anki ruh halime bağlı olarak tabi :D

yok canım neden yalnış anliyim fikrin için teşekkür ederim. bir türlü içime sinmiyor :)başka isimlerde var aklımda:nazar::teytey: diğer arkadaşlar sizdende fikir bekliyorum.

selamm

öncelikle bebişinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim :nazar:

bizim için de bu isim konusu uzun süre muamma oldu. önce Ada koymaya karar vermiştik. Daha sonra Nil ismi aklımıza girmeye başladı ve kararsızlık yaşadık hangisi olsa diye. Ama en sonunda ben Mira ismini duydum ve duyar duymaz bayıldım. Eşim de bu ismi çok beğendi ve sonunda kızımızın adını Mira koymaya karar verdik. Mira yunuslara yol gösteren bir kuyrukluyıldız adı. Aynı zamanda eski türkçede prenses demek, ve ayrıca likya medeniyetlerinden birinin de adı. Bizim çok hoşumuza gitti. Fikir olması açısından paylaşmak istedim. Bunların dışında çok beğendiğim bir kaç ismi de yazayım belki içinize sinen bir tanesi olur:

Burçe
Oya
Selin
Nehir
Ece
Ela
Lara
İnci
Lina
Defne
Su
Ceren

mira ismini hiç duymamıştım çok güzel hemde değişik bir isim gerçekten eşimlede paylaşıyım:)teşekkür ederim ayrıca sizin bebeğinizde sağlıcakla gelir kucağınıza işallah...

züleyha ismide çok hoşuma gitti şimdi netde buldum eşime bir türlü isim beğendiremiyorum tanem ismini beğendi kendisi bu gidişde biz bi isime karar veremeyiz :))hayırlısı olur işallah...ismiyle doğarlar bizim canlarımız.:nazar:

slm canm öncelikle rabbm tamamna erdirsin sağlıkla kucağna alırsın inş

sinem,esra,sedef,defne,ipek,eylül,...

babalar çok zor karar veriyo

bizde henüz kızımızın ismine karar veremdik bikaç tanede ben ekliyim fikir olsun

elizan:gökteki ezan sesi
evra
efsa
erva
alya
lina
beliz
benan
belemir
evla
ılgın
su
buğlem
kayra
beren
ilya.......

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar beğendiklerimi kenara yazdm zaten çok saolun...:teytey::nazar:

züleyha ismide çok hoşuma gitti şimdi netde buldum eşime bir türlü isim beğendiremiyorum tanem ismini beğendi kendisi bu gidişde biz bi isime karar veremeyiz :))hayırlısı olur işallah...ismiyle doğarlar bizim canlarımız.:nazar:

isme karar vermenin bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim:( 39 hafta geçti, hala netlik yok...

isme karar vermenin bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim:( 39 hafta geçti, hala netlik yok...

bende ya bir türlü içime sinmiyor eşimde güzel diyor ama içime siniyor diyor :))kalıyorum tekrar isimlere bakmaya hem anlamlı hemde kulağa hoş gelsin istiyorum ama zor gercekten....

canım aynı sorun bizde de var eşim isim beğenmiyor ben istiyorum ki değişik olsun .ama o bilinen isimlerden olmasını istiyor.bende cok araştırdım bulduklarımı sanda aktarayım belki beğendiğin olur.etrafımız tanem ismini çok beğendi. eşim beğenmiyor.
su,elfin,ela,lal,ecmel,buğlem,dila,mina,neva,şimal,çişe,esila,buğçe,nihle,yuşra,duru,serra aklıma gelenler bunlar geldikce yazarım..Allah sağlıcakla kucaklamanı nasip eder inş.

bende 9.ayımın içindeyim ama henüz karar veremedim...Ahu ve dila arasında kararsızım bilmiyorumkismile

benim kızıma koymayı düşündüğüm isimler...
ama istediklerimin hiçbirini koyamadım eşim ve aileler yüzünden...

ada
dila
esila
duru'yu çok istemiştim ama koydurmadılar..

bencede dila güzel isim anlamıda güzel biz bi eşimle ortak karar veremiyoruz :)şimdi tanem olsun diyor bnde bilmiyorum yaaa işimiz zor gerçekten:nazar:

benim kızıma koymayı düşündüğüm isimler...
ama istediklerimin hiçbirini koyamadım eşim ve aileler yüzünden...

ada
dila
esila
duru'yu çok istemiştim ama koydurmadılar..

bende duru yu çok istiyorum ama eşim istemiyor ne koydun güzel kızına :)bizim aileler çok şükür bişey demiyor ama eşim le uyuşmuyoruz ismim fatma olmasyadı fatma koymak istiyorum ama bakalım hayırlısı doğuma kadar çok değişir fikrim herhalde ...

ayşe ismini düşün derim çok uğurlu bir isimn diye duymuştum birde zeynep bir arkadaşım zeynep efsa koydu kızının adı

ayşe ismini düşün derim çok uğurlu bir isimn diye duymuştum birde zeynep bir arkadaşım zeynep efsa koydu kızının adı

zeynep koyamıyorum kayınvalidemin adı :):emir_bebek:anam bana ters bakyor annem adıda zehra oda zeynep olsaydı hemen zeynep koyardım hiç düşünmeden ewet ayşe ismide aklımızda 6,7 isim var zaten çok beğendiğimiz işallah karar vericez yakında:)saol firin için efsa ismide güzelmiş ama...

Back
X