Doğuma Hazırlık Kızımın ismine yorum bekliyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

cancan2

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2010
237
0
296
İstanbul
20 haftalık hamileyim ve kızım oluyor, isim olarak Nefes adını düşünüyorum, eşimi daha ikna edemedim ama kısmet, samimi yorumlarınızı bekliyorum, kulağa nasıl geliyor, ilerde bir zorluk yaşarmı??? Teşekkür ederim

nefes ismini ilk duyduğumda bende çok beğenmiştim:16:
şimdi alya ismine takığım ama eşim istemiyo:19:

cnm sen bilirsin ama ben beğenmedim nefesi isim olarak düşünemiyorum sevmiyorum daha tatlı sevimli kız isimleri bul bence:12:

İlginize teşekkür ederim, anlamı güzel yaşam kaynağı...ama bu arada değişik isim teklifleride bekliyorum :)

bence ısımlerın soylendıgınde ınsan uzerınde etkılerı var..
nefes ısmı bana agırlık ve zorluk hıssı kattı nedense...
cok anlamlı bır ısım ama dedıgım gıbı bende degısık bır hıs yarattı..
arya ayliz diye ısımler ver bu ıkısı bnm cokhosuma gıder..
hıc dusundunmu..

bu arada saglıklı hayırlı bır evlat sanada rahat bır dogum dılerım cnm :49::16:

Nefes ısmı banada hıc sıcak gelmıyor , baska bı ısım dusun bana kalırsa ama sevdıysen kımse bısey dıyemez tabı koy ıstedgın ısmı

nefes ilk duyduğumda benimde hoşuma gitmişti ama erkek ismimi kız ismimi olduğu belli değil bi garip ya bence başka isim düşün canım daha sevimli isimler var..aseyra benim çok hoşuma gider misal

İleride zorluk yaşayacaktır bence.
Malum biliyorsunuz, bilhassa yaşı ufak olanlar isimle alay etme konusunda hiç merhametli değiller..

bence güzel bi isim..benim bi tanıdığımın kızının adı Ayşe Nefes..dünya tatlısı bi bebek..bende düşünmüştüm kızım olursa koyarım diye..ama bence tek başına değil de çift isim olarak daha hoş olabilir..mesela Alya ismini de beğenirim ama Alya Dua olarak duymuştum..

Nefes ne ya bildiğin nefes işte tamam farklı isimler olsun da çocuğunuzu da düşünün adım nefes olsa ilk işim değiştirmek olurdu farklı gerçekten anlamlı güzel isimler varken mesela okulda nefes al nefes ver dense beden dersinde hemen alay konusu olur ki bi de erkeklerin bu ver kelimesine yüklediği anlam bambaşkayken.

Nefes ne ya bildiğin nefes işte tamam farklı isimler olsun da çocuğunuzu da düşünün adım nefes olsa ilk işim değiştirmek olurdu farklı gerçekten anlamlı güzel isimler varken mesela okulda nefes al nefes ver dense beden dersinde hemen alay konusu olur ki bi de erkeklerin bu ver kelimesine yüklediği anlam bambaşkayken.

aslında sen de haklısın canım...ilk başta insana sade hoş tatlı bi isim gibi geliyor ki bence başta sonda hep öyle...tabi bi de bebeğin büyüyeceğini de düşünmek lazım...bebekken yakışıyor o isimler ama ne bilim sende haklısın bende haklıyım galiba..masal ismi mesela çook beğenirdim ben sonradan düşündüm büyüyünce anne olunca sorcaklar annenin adı ne masal:) ya da masal teyze falan:D

İlginize teşekkür ederim, anlamı güzel yaşam kaynağı...ama bu arada değişik isim teklifleride bekliyorum :)

arsevi:masum aşk,alkım:ulu,bahar (eski türkçe) kalina:bir türk kahraman savaşçı kadın ve çiçek, selvin : selviden geliyor, sare de güzel bence,oben: bir yahudi peybamberi, darian(daryan): allahın yücelttiği kul , alen:gerçek, sermina : anlamını bilmiyorum. ilkyaz,selina:ay ışığı,onuray (kuzenimin arkadaşının ismi),özlin,beliz,alisa,sidelya:çerkesçe çiçek,tameris:değerli yada ulu (çrksç),semiramis:asurlu bir kraliçe,biğçe:prenses yada kraliçe (Eski göktürklerde) farah:sevinçli haber,alaz:bahar,vera:inanç.nasıl isim koymayı düşünüyorsun türkçe mi ? bana mesaj at bende bir ton isim var koymayı düşündüğüm yazarım sana.ptesi yazarım.

nefes ismi bana da ağır bir isim gibi geliyor canım sen bilirsin tabi önemli olan senin beğenmen.

nehir ve eylül isimleri benim hoşuma gidiyor belki fikir olur.bide değişik isim olarak şimal

arsevi:masum aşk,alkım:ulu,bahar (eski türkçe) kalina:bir türk kahraman savaşçı kadın ve çiçek, selvin : selviden geliyor, sare de güzel bence,oben: bir yahudi peybamberi, darian(daryan): allahın yücelttiği kul , alen:gerçek, sermina : anlamını bilmiyorum. ilkyaz,selina:ay ışığı,onuray (kuzenimin arkadaşının ismi),özlin,beliz,alisa,sidelya:çerkesçe çiçek,tameris:değerli yada ulu (çrksç),semiramis:asurlu bir kraliçe,biğçe:prenses yada kraliçe (Eski göktürklerde) farah:sevinçli haber,alaz:bahar,vera:inanç.nasıl isim koymayı düşünüyorsun türkçe mi ? bana mesaj at bende bir ton isim var koymayı düşündüğüm yazarım sana.ptesi yazarım.

Evet canım Türkçe olmalı tabii, ama kurandan diyerek aslında hiçbir anlamı olmayan ama anlam yüklenmiş isimlerede şiddetle karşıyım

Back
X