• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın kilo problemi

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Merhaba arkadaşlar,

Bu konu gerçekten beni tedirgin etmeye başladı görüşlerinizi almak istiyorum. 10 yaşındaki kızım 45 kg. özellikle mide kısmında kilolar çok daha fazla. İnternette biraz araştırdım ne yapabilirim diye pilav, makarna gibi yemekleri tamamen kesmek yerine porsiyonlarını küçültün yazıyordu (gelişim çağında olduğu için tam olarak kesmeyin yazıyordu) Bende öyle yaptım, abur cubur almadım, çikolata yemesine haftada bir gün izin verdim o da çok büyük olmamak şartıyla. Her şey iyi gidiyordu hafif hafif kilo vermeye de başlamıştı ama bir anda öfke patlaması yaşadı sanki. 5 yaşındaki oğlum da tam tersi çok zayıf o yüzden ona kısıtlama getirmedik. Kızım ise bize siz beni sevmiyorsunuz ben bunu anladım yediğim yemeği bile az veriyorsunuz bana üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz kardeşimi daha çok seviyorsunuz o istediği her şeyi istediği kadar yiyebiliyor ben ise yiyemiyorum siz beni kilolu olduğum için sevmiyorsunuz diye açtı ağzını yumdu gözünü. Ki ben ona onu her haliyle çok sevdiğimizi ama kendi sağlığı ve ileride kilo problemiyle uğraşmaması için kilo vermesini istediğimizi defalarca anlattım. Bir süre kendi haline bıraktım karışmadım ama gelin görün ki sürekli yemek istiyor ve her geçen gün biraz daha kilo alıyor. Eğer kimseye söylemezsem diyetisyene gideceğini söyledi bu aramızda sır olarak kalacakmış (bunun kötü bir şey olduğunu birilerinin duyunca onunla alay edeceğini düşünüyor ve ne kadar konuşursam konuşayım bu düşüncesinden vazgeçiremiyorum) o yüzden bende söz verdim. Ama diyetisyene mi yoksa çocuk endokrolonoji bölümüne mi götürmem gerekiyor onu tam olarak bilemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim.

nereye götürmek gerekır bılmıyorum,hormon takıbı yapılmalı ama sporu hayat tarzı olarak benımsetsenız çocuğunuza..

mısal yüzme kursuna gönderın..harcadığı enerjı fazla olacağından boğazından kesmek zorunda kalmazsınız..

kocamın erkek kardesı oda 10 yasında yavaş yavaş başladı kılo almaya suan 80i gördü..

Diyetisyene gitsenizde mutlaka öncsinde birtakım tetkikler yaptırcaktır. Ama bu yaşta kilo almasının mutlaka sağlıksal bir nedeni vardır.Bence ihmal etmeyin..

Öncelikle bir çocuk doktoruna görünmeli diye biliyorum.
Herhangi bir sağlık sorununa karşı çeşitli tahliller v.s. yapılır, sonrada gerekli görmesi halinde doktor sizi diyetisyene yönlendirir.
Patronumun kızı şu an 8 yaşında ve 50 kilo, onlarda girmişlerdi ama çok istikrarlı olmadıkları için pek bir sonuç elde edemediler.
İstikrar çok önemli tabi bunun yanısıra çocuğun psikolojisi de.
Son yıllarda çok yaygınlaştı ama insan ne yapacağını şaşırıyor sizde bir pedagog desteği alabilirsiniz belki o bu durumu daha iyi anlatabilir.
Allah yardımcınız olsun, çocuk büyütmek çok zahmetli

nereye götürmek gerekır bılmıyorum,hormon takıbı yapılmalı ama sporu hayat tarzı olarak benımsetsenız çocuğunuza..

mısal yüzme kursuna gönderın..harcadığı enerjı fazla olacağından boğazından kesmek zorunda kalmazsınız..

kocamın erkek kardesı oda 10 yasında yavaş yavaş başladı kılo almaya suan 80i gördü..

Cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Yüzme kursuna yazdırmayı çok istedim, fakat yüzmeyi kesinlikle istemiyor kızım onun yerine basketbola gitmek istediğini söyledi. Basketbola gönderdik 4-5 ay gitti o dönem daha iyiydi ama daha sonra onu da bıraktı. Mazereti ise, hem okula git hem basketbola git sıkıldım gitmek istemiyorum dedi.

Merhaba arkadaşlar,

Bu konu gerçekten beni tedirgin etmeye başladı görüşlerinizi almak istiyorum. 10 yaşındaki kızım 45 kg. özellikle mide kısmında kilolar çok daha fazla. İnternette biraz araştırdım ne yapabilirim diye pilav, makarna gibi yemekleri tamamen kesmek yerine porsiyonlarını küçültün yazıyordu (gelişim çağında olduğu için tam olarak kesmeyin yazıyordu) Bende öyle yaptım, abur cubur almadım, çikolata yemesine haftada bir gün izin verdim o da çok büyük olmamak şartıyla. Her şey iyi gidiyordu hafif hafif kilo vermeye de başlamıştı ama bir anda öfke patlaması yaşadı sanki. 5 yaşındaki oğlum da tam tersi çok zayıf o yüzden ona kısıtlama getirmedik. Kızım ise bize siz beni sevmiyorsunuz ben bunu anladım yediğim yemeği bile az veriyorsunuz bana üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz kardeşimi daha çok seviyorsunuz o istediği her şeyi istediği kadar yiyebiliyor ben ise yiyemiyorum siz beni kilolu olduğum için sevmiyorsunuz diye açtı ağzını yumdu gözünü. Ki ben ona onu her haliyle çok sevdiğimizi ama kendi sağlığı ve ileride kilo problemiyle uğraşmaması için kilo vermesini istediğimizi defalarca anlattım. Bir süre kendi haline bıraktım karışmadım ama gelin görün ki sürekli yemek istiyor ve her geçen gün biraz daha kilo alıyor. Eğer kimseye söylemezsem diyetisyene gideceğini söyledi bu aramızda sır olarak kalacakmış (bunun kötü bir şey olduğunu birilerinin duyunca onunla alay edeceğini düşünüyor ve ne kadar konuşursam konuşayım bu düşüncesinden vazgeçiremiyorum) o yüzden bende söz verdim. Ama diyetisyene mi yoksa çocuk endokrolonoji bölümüne mi götürmem gerekiyor onu tam olarak bilemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim.

bence diyetisyene degil iyi bir pedagoga goturun. diyetisyen dediginiz 4 senelik genel beslenme egitimi almis olan cogu da fasa fiso insanlar... en son seceneginiz diyetisyen olsun yani sonucta siz de biliyorsunuz kizinizin abur cuburdan uzak durmasi gerektigini vs. beslenme konusundaki arastirmalariniza devam edin, iyi doktorlarin (diyetisyenlerin degil) yazdiklari kitaplari okuyun.
pedagogla anlasip kizinizi diyetisyene goturuyormus gibi davranabilirsiniz. kiziniz doktorun diyet listesi verdigini dusunurse belki daha az hircin davranir size karsi.
bir de kan degerlerine falan bakilmali tabi ki. once endokronoloji bolumune orda bir sey cikmazsa da pedagoga goturun derim ben.

Cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Yüzme kursuna yazdırmayı çok istedim, fakat yüzmeyi kesinlikle istemiyor kızım onun yerine basketbola gitmek istediğini söyledi. Basketbola gönderdik 4-5 ay gitti o dönem daha iyiydi ama daha sonra onu da bıraktı. Mazereti ise, hem okula git hem basketbola git sıkıldım gitmek istemiyorum dedi.

tamam spor olmasada ona bı ugras bulmak lazım..

beynı ac olduğunu düşünmeyecek kadar meşgul olmalı..

ozaman neye ılgısı varsa o yönde bı kursa gönderın..resim,gıtar,keman..

zihnının meşgul olması lazım..veya bıraz sosyallesmelı,evde oldukça aklına yemek yemek gelır..

canı sureklı bısey ceker..dısarda arkadaşlarıyla olursa aklına gelmez..

hıc olmadı gıtsın parkta koşup oynasın arkadaslarıyla

Öncelikle bir çocuk doktoruna görünmeli diye biliyorum.
Herhangi bir sağlık sorununa karşı çeşitli tahliller v.s. yapılır, sonrada gerekli görmesi halinde doktor sizi diyetisyene yönlendirir.
Patronumun kızı şu an 8 yaşında ve 50 kilo, onlarda girmişlerdi ama çok istikrarlı olmadıkları için pek bir sonuç elde edemediler.
İstikrar çok önemli tabi bunun yanısıra çocuğun psikolojisi de.
Son yıllarda çok yaygınlaştı ama insan ne yapacağını şaşırıyor sizde bir pedagog desteği alabilirsiniz belki o bu durumu daha iyi anlatabilir.
Allah yardımcınız olsun, çocuk büyütmek çok zahmetli

Teşekkürler yorumunuz için. Soğuk algınlığı için doktora götürdüğümde doktor muayeneden sonra bana kaç kilosunuz siz dedi bende şaşırdım bir an bana mı sordunuz dedim evet dedi sonra kızıma döndü annenle aranda pek kilo farkı kalmamış farkında mısın dedi? Kızım o an o kadar üzüldü ki anlatamam tabii ben kızıma siz babaannenle dışarıda bekleyin anneciğim ben doktorla bir şey konuşacağım dedim ve doktora bu nasıl bir yaklaşım böyle zaten kilolarından rahatsız insanların çok kilolu demesinden dolayı psikolojisi iyi değil sizin dediğiniz lafa bak çocuk doktoru olmasaymışsınız iyiymiş zira ne çocuk ruhundan anlıyorsunuz ne de çoçuklarla nasıl konuşmanız gerektiğini bilmiyorsunuz demiştim. Kızım çok sinirlenmişti ve çok üzülmüştü bir daha doktora gitmeyeceğim diyordu. Ama ben ikna edip başka bir doktora daha götürdüm. Çok güzel yaklaştı kızıma evet biraz kilolusun ama gelişim çağında olduğun için hemen verebilirsin boy atacaksın zaten bir kısmı gidecek biraz da yemelerine dikkat edersen fıstık gibi bir genç kız olursun ilerde demişti kızım da mutlu oldu tabii. Ama bu seferde çocuk aklı sadece ilerde boy atınca vereceksin kısmını aklında tuttu. Ve bize ilerde nasılsa boy atınca verecekmişim diyor. Offf offf nasıl baş edicem bilmiyorum.

bence diyetisyene degil iyi bir pedagoga goturun. diyetisyen dediginiz 4 senelik genel beslenme egitimi almis olan cogu da fasa fiso insanlar... en son seceneginiz diyetisyen olsun yani sonucta siz de biliyorsunuz kizinizin abur cuburdan uzak durmasi gerektigini vs. beslenme konusundaki arastirmalariniza devam edin, iyi doktorlarin (diyetisyenlerin degil) yazdiklari kitaplari okuyun.
pedagogla anlasip kizinizi diyetisyene goturuyormus gibi davranabilirsiniz. kiziniz doktorun diyet listesi verdigini dusunurse belki daha az hircin davranir size karsi.
bir de kan degerlerine falan bakilmali tabi ki. once endokronoloji bolumune orda bir sey cikmazsa da pedagoga goturun derim ben.

Kızımın maalesef ki yapılan tahlillerde kolestrolü biraz yüksek çıktı. Düzenli olarak 6 ayda bir baktıyorum en son geçen hafta sınırda çıkmıştı ve doktor zayıflaması gerekiyor yoksa 30 yaşlarda insülüne başlamak zorunda kalır dedi.

Önce endokrine gidin o tahlillerde. Sonra diyetisyene yönlendirir zaten. Ama bence burda önemli olan ufaklığın ruh sağlığı. Bir de pedagog araştırın. Hem diyetisyen hem pedagogu birlikte düzenli olarak ziyaret edersiniz. Çok küçük daha, sağlıklı beslenmeyi, diyeti falan anlayamaz ki. Sevilmediğini düşünmesi gayet normal.

Merhaba arkadaşlar,

Dahiliye doktoruna götürerek hormonlarına,tiroitlerine baktırın tiroit rahatsızlığı eğer hormanları az çalışıyorsa kilo alımına neden olur aynı zamanda aşırı sinir yapar,Sürekli acıkma halinde ise şekerinede baktırın.

Son düzenleme:
endokrinolojiye gidin mutlaka,kilosu fazlaymış.Tiroid bezine baksınlar.Bu yaşta rejim olmaz elbet ama pirinç pilavı,beyaz ekmek,makarna,puding,çikolata,tatlı gibi yiyecekleri kesmek rejime girmez çünkü faydalı değil zaten.Spora teşvik edin,akşam 19'dan sonra bir şey yemesin,tatlıyı-ekmeği olabildiğince azaltsın,hormonal bir problemi yoksa verir kesin

endokrinolojiye gidin mutlaka,kilosu fazlaymış.Tiroid bezine baksınlar.Bu yaşta rejim olmaz elbet ama pirinç pilavı,beyaz ekmek,makarna,puding,çikolata,tatlı gibi yiyecekleri kesmek rejime girmez çünkü faydalı değil zaten.Spora teşvik edin,akşam 19'dan sonra bir şey yemesin,tatlıyı-ekmeği olabildiğince azaltsın,hormonal bir problemi yoksa verir kesin

Peki endokrinolojiyeden direkt randevu alabiliyor muyuz yoksa önce çoçuk doktorunun mu görmesi gerekiyor bilginiz var mı?

Peki endokrinolojiyeden direkt randevu alabiliyor muyuz yoksa önce çoçuk doktorunun mu görmesi gerekiyor bilginiz var mı?

gideceğiniz hastaneye göre değişir arkadaşım, dahiliye ve çocukta bu şekilde direkt randevu vermeyebiliyorlar, mesela benim mezun olduğum fakültede dahiliyenin yan dallarına randevu alamazsınız,genel dahiliyeci bakar ona göre yönlendirir. gitmeden önce bi sorun derim.

Kiziniz için bence tüm ev halki artik daha saglikli yemesi gerekiyor. Diger çoçugunuz simdi zayif diye illahi büyük porsiyonlar, abur cubur yemesi gerekmiyor. Sonuçta saglik sadece kilo'ya bagli degil. Cok zayif olupta çok sagliksiz olabilirsiniz. O'da kizinizin destege için aile ile beraber saglikli bir sekilde yiyebilir. Zaten hersey siz ve esiniz ile basliyor. Asil siz kiziniz için örnek olmaniz lazimki, kizinizda sizin yemek tarzinizi benimsesin.

Onun haricinde beraber spor yapabilirsiniz, yani beraber yüzmek, beraber yürümek, kosmak, parklara gitmek. Hem anne kiz olarak biraz zaman geçirmis olursunuz, hem kiziniz enerjisini kaybetmis olur. Biraz zayifladiginda beraber anne kiz, alis verise gidip yeni kiyafet alabilirsiniz. O zaman kizinizda zayifladigini anlayacak ve daha saglikli beslenmek istiyecek. Ki bu kilit kelimedir zaten: saglikli beslenme. Yani diyet felan degil, hepimizin yapmamizin gerektigi seydir aslinda.

gideceğiniz hastaneye göre değişir arkadaşım, dahiliye ve çocukta bu şekilde direkt randevu vermeyebiliyorlar, mesela benim mezun olduğum fakültede dahiliyenin yan dallarına randevu alamazsınız,genel dahiliyeci bakar ona göre yönlendirir. gitmeden önce bi sorun derim.

Bende az önce baktım Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinde çocuk endokrinoloji bölümü var fakat randevu almak istediğimde o bölümden çıkmıyor muhtemelen önce çocuk hastalıkları bölümünden randevu almam gerekiyor. Onlar yönlendiriyorlar sanırım endokrinoloji bölümüne.

Cnm bi spor dalina yonlendir saglik problemi yoksa rahatsızlıkdan degilse benimde hafif kilom vardi o yasta okul kapaninca annem karete kursuna yazdırdı yagimizi cikardi hoca cok guzel zayıflamistim ve boy atmistim yuzmede olabilir :) daha gelisme doneminde çünkü en mantiklisi spor spor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gunde bir abur cubur hakki verin bide oteki cocugunuz onun yaninda yer o bakarsa olmaz biz bile bu yasta diet yapar ken diger kisi yiyosa sinir oluyoruz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X