• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın kilo problemi

Bende az önce baktım Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinde çocuk endokrinoloji bölümü var fakat randevu almak istediğimde o bölümden çıkmıyor muhtemelen önce çocuk hastalıkları bölümünden randevu almam gerekiyor. Onlar yönlendiriyorlar sanırım endokrinoloji bölümüne.

evet öyle.. nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama bilginiz olsun. çapa çok yoğun oluyor. bebeğimi oranın sağlam çocuk polikliniğine götürüyorum hemen çocuk endokrinoloji polikliniğinin yanında yeri.. her gittiğimde endokrinolojide inanılmaz kuyruk oluyor ayrıca hastanenin taşınması gündemde olduğu için çocuk kliniği dağıtıldı oralar biraz karışık.. belki cerrahpaşayı öncelikli deneyebilirsiniz çapadan daha azdır diye düşünüyorum çünkü çapa merkezi yerde..

Kiziniz için bence tüm ev halki artik daha saglikli yemesi gerekiyor. Diger çoçugunuz simdi zayif diye illahi büyük porsiyonlar, abur cubur yemesi gerekmiyor. Sonuçta saglik sadece kilo'ya bagli degil. Cok zayif olupta çok sagliksiz olabilirsiniz. O'da kizinizin destege için aile ile beraber saglikli bir sekilde yiyebilir. Zaten hersey siz ve esiniz ile basliyor. Asil siz kiziniz için örnek olmaniz lazimki, kizinizda sizin yemek tarzinizi benimsesin.

Onun haricinde beraber spor yapabilirsiniz, yani beraber yüzmek, beraber yürümek, kosmak, parklara gitmek. Hem anne kiz olarak biraz zaman geçirmis olursunuz, hem kiziniz enerjisini kaybetmis olur. Biraz zayifladiginda beraber anne kiz, alis verise gidip yeni kiyafet alabilirsiniz. O zaman kizinizda zayifladigini anlayacak ve daha saglikli beslenmek istiyecek. Ki bu kilit kelimedir zaten: saglikli beslenme. Yani diyet felan degil, hepimizin yapmamizin gerektigi seydir aslinda.

Haklısınız, eşim ve ben ilk kızımızla birlikte başladığımızdan beri hala devam ediyoruz belki o da yeniden heveslenir diye. Oğlum zayıf ama ona da öyle abur cubur vermiyorum fakat hani o az yediğinde doyuyor kızım ise onun ondan daha fazla yediğini düşünüyor. O doyuyor ama ben doymuyorum diyor çünkü. Kısa bir süre yemelerine dikkat ettik hepimiz ettik o dönemde 1 beden küçüldü kıyafetleri hatta çok mutlu oldu. Tşört aldım kızıma normalde giyindiğinin bir beden küçüğünü eve gittiğimde tabii bir beden küçük olduğunu bilmiyor hemen giyindi tam oldu üstüne ben o anda dedim biliyor musun kızım bu tişört diğer tişörtlerinden bir beden küçük ve sana tam oldu dedim yaşasın kilo vermişim diye havalara zıpladı. Bir de okuldan babaannesine gidiyor kızım ve oğlum ben akşam oradan alıyorum onları, babaannemiz kıyamıyor (aslında ben onun sağlığı için yapıyorum ama) yesin yazık çocuk süzüldü baksana gözü kalıyor kuzumun diyip yediriyor. Hal böyle olunca bende çaresiz kalıyorum.

evet öyle.. nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama bilginiz olsun. çapa çok yoğun oluyor. bebeğimi oranın sağlam çocuk polikliniğine götürüyorum hemen çocuk endokrinoloji polikliniğinin yanında yeri.. her gittiğimde endokrinolojide inanılmaz kuyruk oluyor ayrıca hastanenin taşınması gündemde olduğu için çocuk kliniği dağıtıldı oralar biraz karışık.. belki cerrahpaşayı öncelikli deneyebilirsiniz çapadan daha azdır diye düşünüyorum çünkü çapa merkezi yerde..

Cerrahpaşa'ya götürmeyi düşünüyorum bende. Daha önce eritema nodozum rahatsızlığı geçirmişti tedavisi için yine Cerrahpaşa'ya götürmüştüm.

Ayni sikinti oglumda da var, ustelik daha kilolu oglum. Ben bulamadim yolunu. Ustelik ben 6aydir diyetteyim, evde surekli saglikli yemekler pisiyor, disarida haftada bir kere ancak yiyoruz, gunde bi tane de aburcubur beriyorum. Ogunleri de yasina gore normal, ama kilo aliyor surekli. Sonra dusundum onun yasinda ben de cok kilo almistim, esimde ergenlik oncesi cok kilo almis. Sonra gitmis tabi hepsi. Ben saglikli yedirdigim icin icim rahat acikcasi, o nedenle fazla takinti yapmamaya karar verdim. Bunalima giriyo cocuk, benim gobegim var diye. Yapi meselesi de onemli, o nedenle fazla takmamaya calisin. Bu arada haftada uc gun karateye gidiyor ,firsat buldukca da yruyus yapiyoruz.

Ayni sikinti oglumda da var, ustelik daha kilolu oglum. Ben bulamadim yolunu. Ustelik ben 6aydir diyetteyim, evde surekli saglikli yemekler pisiyor, disarida haftada bir kere ancak yiyoruz, gunde bi tane de aburcubur beriyorum. Ogunleri de yasina gore normal, ama kilo aliyor surekli. Sonra dusundum onun yasinda ben de cok kilo almistim, esimde ergenlik oncesi cok kilo almis. Sonra gitmis tabi hepsi. Ben saglikli yedirdigim icin icim rahat acikcasi, o nedenle fazla takinti yapmamaya karar verdim. Bunalima giriyo cocuk, benim gobegim var diye. Yapi meselesi de onemli, o nedenle fazla takmamaya calisin. Bu arada haftada uc gun karateye gidiyor ,firsat buldukca da yruyus yapiyoruz.

Evet doktorda verir büyük kısmını boy filan atacak dedi ama yine de ne bileyim kolesterolünün sınırda olması da canımı sıkıyor o yüzden de çok istiyorum dikkat etmesini ama tabii bunu çocuğa anlatmak gerçekten çok zor. Kızıma sen ben ve kardeşin yüzme kursuna yazılalım hep beraber spor yapmış oluruz ve yüzme de iyisin ama çok daha iyi olursun hem de kardeşin yüzme öğrenmiş olur dedim. Ben yüzme kursuna gitmek istemiyorum yüzme konusunu kapatın dedi.

Evet doktorda verir büyük kısmını boy filan atacak dedi ama yine de ne bileyim kolesterolünün sınırda olması da canımı sıkıyor o yüzden de çok istiyorum dikkat etmesini ama tabii bunu çocuğa anlatmak gerçekten çok zor. Kızıma sen ben ve kardeşin yüzme kursuna yazılalım hep beraber spor yapmış oluruz ve yüzme de iyisin ama çok daha iyi olursun hem de kardeşin yüzme öğrenmiş olur dedim. Ben yüzme kursuna gitmek istemiyorum yüzme konusunu kapatın dedi.
I ste buyuk olsa anlar ama cocuk olunca inada bindiriyolar bazen. Alternatif hareket imkanlarini dusunseniz, mesela alisverise beraber gitseniz, mumkun oldugunca parka goturseniz. Onemli olan hareketi artirmak. Bi de babaannesiyle konusun, kiyamiyorum deyip surekli doyurmasin cocugu, o aslinda iyilik degil kotuluk yapiyo cocuga. Benim esimde yapiyodu, boyle deyince birakti.

Merhaba arkadaşlar,

Bu konu gerçekten beni tedirgin etmeye başladı görüşlerinizi almak istiyorum. 10 yaşındaki kızım 45 kg. özellikle mide kısmında kilolar çok daha fazla. İnternette biraz araştırdım ne yapabilirim diye pilav, makarna gibi yemekleri tamamen kesmek yerine porsiyonlarını küçültün yazıyordu (gelişim çağında olduğu için tam olarak kesmeyin yazıyordu) Bende öyle yaptım, abur cubur almadım, çikolata yemesine haftada bir gün izin verdim o da çok büyük olmamak şartıyla. Her şey iyi gidiyordu hafif hafif kilo vermeye de başlamıştı ama bir anda öfke patlaması yaşadı sanki. 5 yaşındaki oğlum da tam tersi çok zayıf o yüzden ona kısıtlama getirmedik. Kızım ise bize siz beni sevmiyorsunuz ben bunu anladım yediğim yemeği bile az veriyorsunuz bana üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz kardeşimi daha çok seviyorsunuz o istediği her şeyi istediği kadar yiyebiliyor ben ise yiyemiyorum siz beni kilolu olduğum için sevmiyorsunuz diye açtı ağzını yumdu gözünü. Ki ben ona onu her haliyle çok sevdiğimizi ama kendi sağlığı ve ileride kilo problemiyle uğraşmaması için kilo vermesini istediğimizi defalarca anlattım. Bir süre kendi haline bıraktım karışmadım ama gelin görün ki sürekli yemek istiyor ve her geçen gün biraz daha kilo alıyor. Eğer kimseye söylemezsem diyetisyene gideceğini söyledi bu aramızda sır olarak kalacakmış (bunun kötü bir şey olduğunu birilerinin duyunca onunla alay edeceğini düşünüyor ve ne kadar konuşursam konuşayım bu düşüncesinden vazgeçiremiyorum) o yüzden bende söz verdim. Ama diyetisyene mi yoksa çocuk endokrolonoji bölümüne mi götürmem gerekiyor onu tam olarak bilemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim.

bence kızınıza şişman olup zayıflamış insanların resmini gösterim :23: daha sonra genç kız oldugunda istediği şeyleri giyebilmesi için arkadaşlarıyla aynı olabilmesi için ve tabiki sağlığı için kilo vermesi gerektiğini anlatın bende 11 yaşında başlamıştım kilo almaya 16 yaşında 78 kiloydum çok şükür ki verdim ama keşke daha küçükken o kiloları taşımasaydım

I ste buyuk olsa anlar ama cocuk olunca inada bindiriyolar bazen. Alternatif hareket imkanlarini dusunseniz, mesela alisverise beraber gitseniz, mumkun oldugunca parka goturseniz. Onemli olan hareketi artirmak. Bi de babaannesiyle konusun, kiyamiyorum deyip surekli doyurmasin cocugu, o aslinda iyilik degil kotuluk yapiyo cocuga. Benim esimde yapiyodu, boyle deyince birakti.

Alışverişe filan birlikte gidiyoruz ama evin içinde çok haraketsiz özellikle hareket etmesi açısından evde belli yapabileceği görevler veriyorum ama 1-2 tanesini yaptıktan sonra yeter ya offf bu evde bütün işi ben yapıyorum zaten diyor :) Ki bu görevler ufak tefek kendisiyle alakalı tokanı toka sepetine koyar mısın ya da odanı toplar mısın gibi ondan bile sıkılıyor çok hareketsiz. Yapı itibariyle öyle birazda öğretmeni bile bir keresinde bana kızınız size ya da babasına hiç benzemiyor çok ağır tahtaya kaldıracağım zaman bile yavaş yavaş ağır ağır geliyor hadi kızım zil çalacak sen tahtaya gelene kadar biraz hızlan diyorum dedi. Babaannemizin orada bahçe var şimdi yaz orada oynuyor arkadaşlarıyla ama tabii bir de babaannemiz yedirmese okuldan gelince bir dönem sürekli kızıma et döner alıyordu istiyormuş kıyamıyormuş bir de bana bu kızın hali ne olacak böyle bunu bir doktora götürsene kızım diyor. Off nasıl ki çocuğa bazı şeyleri anlatmak zorsa belli bir yaştan sonra büyüklere bazı şeyleri anlatmakta o kadar zor. Alma anne diyorum eşimde dedi kaç kere annesinin söyledikleri dışında abur cubur verme anne diye ama dinleyen kim?

Alışverişe filan birlikte gidiyoruz ama evin içinde çok haraketsiz özellikle hareket etmesi açısından evde belli yapabileceği görevler veriyorum ama 1-2 tanesini yaptıktan sonra yeter ya offf bu evde bütün işi ben yapıyorum zaten diyor :) Ki bu görevler ufak tefek kendisiyle alakalı tokanı toka sepetine koyar mısın ya da odanı toplar mısın gibi ondan bile sıkılıyor çok hareketsiz. Yapı itibariyle öyle birazda öğretmeni bile bir keresinde bana kızınız size ya da babasına hiç benzemiyor çok ağır tahtaya kaldıracağım zaman bile yavaş yavaş ağır ağır geliyor hadi kızım zil çalacak sen tahtaya gelene kadar biraz hızlan diyorum dedi. Babaannemizin orada bahçe var şimdi yaz orada oynuyor arkadaşlarıyla ama tabii bir de babaannemiz yedirmese okuldan gelince bir dönem sürekli kızıma et döner alıyordu istiyormuş kıyamıyormuş bir de bana bu kızın hali ne olacak böyle bunu bir doktora götürsene kızım diyor. Off nasıl ki çocuğa bazı şeyleri anlatmak zorsa belli bir yaştan sonra büyüklere bazı şeyleri anlatmakta o kadar zor. Alma anne diyorum eşimde dedi kaç kere annesinin söyledikleri dışında abur cubur verme anne diye ama dinleyen kim?

Ay hareketsizlikle ilgili dedikleriniz sanki benim oglumu anlatiyosunuz. Kilo fazlasi iste bence etkiliyo, totoyu kaldirmak istemiyolar. Ben birde diyet yapiyorum kalori sayiyorum, o da benden gore gore alisti, o cok kalorili yemem ben deyince oglum da yemiyor. Siz babaanneye saglikli atistirmaliklar goturseniz, verince ondan verse. Mesela misir patlatma makinesi alin, yagsiz tuzsuz patlatsin yesin. Ya da sevecegi benzer bisey. Az kalorili olup onu oyalayacak bisey. O kadar zor ki cocuga diyet yaptirmak.

Aklima bir de su geldi, makarna yapinca tam bugday alin, pilav yapinca da mutlaka ayran cacik vs verin yaninda, tok tutuyor. Ben eline arada salatalik havuc veriyorum, cok acikmasini onluyorum. Ozman saldirmiyor tatliya.

Boyu ne kadardi bu arada, merak ettim, benimki boydan da uzun, on ergenlik diye dusunuyorum o yuzden

Ay hareketsizlikle ilgili dedikleriniz sanki benim oglumu anlatiyosunuz. Kilo fazlasi iste bence etkiliyo, totoyu kaldirmak istemiyolar. Ben birde diyet yapiyorum kalori sayiyorum, o da benden gore gore alisti, o cok kalorili yemem ben deyince oglum da yemiyor. Siz babaanneye saglikli atistirmaliklar goturseniz, verince ondan verse. Mesela misir patlatma makinesi alin, yagsiz tuzsuz patlatsin yesin. Ya da sevecegi benzer bisey. Az kalorili olup onu oyalayacak bisey. O kadar zor ki cocuga diyet yaptirmak.

Aklima bir de su geldi, makarna yapinca tam bugday alin, pilav yapinca da mutlaka ayran cacik vs verin yaninda, tok tutuyor. Ben eline arada salatalik havuc veriyorum, cok acikmasini onluyorum. Ozman saldirmiyor tatliya.

Boyu ne kadardi bu arada, merak ettim, benimki boydan da uzun, on ergenlik diye dusunuyorum o yuzden

Boyu 140 cm. Ben babaanneye ne götürürsem götüreyim o yine yapıp yedirecek ondan umudu kestim o yüzden. Tamam torun kıymetlidir tatlıdır filan ama sağlığı da önemli torunun. Ama onu da çözücem şimdi söyleyince anlamıyor doktora götürdükten sonra babaanneyi kızım yanında yokken biraz korkutayım diyorum vazgeçmesi için. (Çok mu kötüyüm ya) Ama ne yapayım başka türlü baş edemeyeceğim onunla da bir de ilk torun olmasından kaynaklı sanırım kızıma daha düşkün. Örneğin, aynı sofrada yemek yiyoruz diyelim ben pilavı az veriyorum bir şey almak için mutfağa gitsem hemen kızımın ağzına tıkıştırıyor al kuzum al babaannesinin bitanesi yazık aç kalacaksın çabuk çabuk annen gelmeden ye diyor kaç kez duydum bunu artık sinirden gülüyorum verme anne diyorum ama tabii çokta kalbini kırmak istemiyorum. Bizimkisi biraz genetik gibide baba tarafı genelde kilolu. Babaannenin yapısına çok benzemeye başladı zaten kızım hatta kayınvalidemin komşuları bile bu kızı bu hale sen getirdin kendine benzettin bunu diyorlar.

Boyu 140 cm. Ben babaanneye ne götürürsem götüreyim o yine yapıp yedirecek ondan umudu kestim o yüzden. Tamam torun kıymetlidir tatlıdır filan ama sağlığı da önemli torunun. Ama onu da çözücem şimdi söyleyince anlamıyor doktora götürdükten sonra babaanneyi kızım yanında yokken biraz korkutayım diyorum vazgeçmesi için. (Çok mu kötüyüm ya) Ama ne yapayım başka türlü baş edemeyeceğim onunla da bir de ilk torun olmasından kaynaklı sanırım kızıma daha düşkün. Örneğin, aynı sofrada yemek yiyoruz diyelim ben pilavı az veriyorum bir şey almak için mutfağa gitsem hemen kızımın ağzına tıkıştırıyor al kuzum al babaannesinin bitanesi yazık aç kalacaksın çabuk çabuk annen gelmeden ye diyor kaç kez duydum bunu artık sinirden gülüyorum verme anne diyorum ama tabii çokta kalbini kırmak istemiyorum. Bizimkisi biraz genetik gibide baba tarafı genelde kilolu. Babaannenin yapısına çok benzemeye başladı zaten kızım hatta kayınvalidemin komşuları bile bu kızı bu hale sen getirdin kendine benzettin bunu diyorlar.

Yok bence kotuluk degil, anlamayinca ne yapacaksiniz. Doktora onu da goturun, ona da anlatsin fazla kilonun risklerini. Yazik yani ufaklar daha, ne gerek var o kadar yuku tasisinlar ki.

Yok bence kotuluk degil, anlamayinca ne yapacaksiniz. Doktora onu da goturun, ona da anlatsin fazla kilonun risklerini. Yazik yani ufaklar daha, ne gerek var o kadar yuku tasisinlar ki.

Fazla kilonun risklerini en iyi onun bilmesi gerekir aslında. Tansiyon ve kalp hastası kendisi her gittiği doktor kilo vermen gerekiyor dediği halde hiç oralı değil. Bütün birim doktorlarına gitmiştir herhalde, bir tek diyetisyene gitmiyor. Hatta geçen gün dedim anne her doktora gittin kalp ve tansiyon dışında bir sorunun yok bacak ağrıların filan kilodan hepsine gittin de niye diyetisyene gitmiyorsun diyet yapıp kilo versen rahatsızlıklarının bir kısmı kendiliğinden çözülecek diye ama hep kulak ardı ediyor.

Kızınız küçükkende kilolumuydu mesela 5 yaşındayken :26: benim kızımda tam 5yaşında giysilerle 28kilo çok iyi anlıyorum sizi :18:

10 yaşında 45 kilo çok fazla değil mi?
boyu nasıl?
ergenliğe girince bu defa da kiloluyum diye ağlayacak :50:

Haklısınız 45 kilo tabii ki fazla boyu 140 cm. özellikle mide kısmında. Bende onu anlatmaya çalışıyorum kızıma ama tabii bu yaşta pek anlamıyor ya da anlamak istemiyor kilo konusu açıldığında onu kilolu olduğu için kimse sevmiyormuş gibi hissediyor onu aşamadık bir türlü.

basketboll,yüzme tarzında kurslara gönderin ..
olmadı bi diyetisyen yardımı alın ..
gelişir değişir henüz küçük annesi oo ..

basketboll,yüzme tarzında kurslara gönderin ..
olmadı bi diyetisyen yardımı alın ..
gelişir değişir henüz küçük annesi oo ..

Bu sabah yatakta oyun oynadık benim fıstığımsın sen dedim ama kilolu fıstık dedi bende ben seni her halinde seviyorum anneciğim sen benim her şeyimsin dedim kilon beni rahatsız etmiyor sadece senin sağlığın için daha sağlıklı büyümen için kilo vermeni istiyorum dedim. Canım annem bende seni çok seviyorum diye boynuma sarıldı. Tabii küçükte beni sevmiyosun hep ablamı seviyosun diye trip attı 2 çocuk olunca böyle oluyor :)

Ben de küçükken makarna pilav çok yerdim hala da çok severim ve hiç zayıf olmadım ama hiç obez de olmadım. Şükür halime.
Babam küçükken pilav yerken az ye kızım demişti de nasıl zoruma gitmiş ağlamıştım:)33 yaşındayım hala unutmadım düşünün. O yüzden kızınızın hissettiklerini çok iyi anladım. Ama ne yapılır inan bilemiyorum . Etrafımda da oldu öyle çok yiyen, çok kilolu ama şimdi çok zayıflar (lise çağlarındalar)..Galiba o iş belli olmuyor ama abur cubur kesilse yeterli gibi geliyor bana sonuçta sağlık açısından bir sorunu yoksa dengeli beslenirse zayıflar .

Benim kızımda 10.5 yasında 142 cm ve 42 kilo
İki yıldır pediatrik endokrine götürüyorum erken ergenlige girmesinden korktugumuz icin
kemik yasıda 2 yıl önde gidiyor hedef boy olarak yaklasık 14 cm daha uzar dediler
kilolu cocukların uzamasıda yavas oluyormus
Diyet tavsiye etmediler büyüme döneminde kilosunu koruyabilirse yeterli olacagını söyledi doktorumuz
Yüzmeye götürüyoruz haftada 4 gün cok faydasını gördük

Back
X