kızımın kilosu fazla, ne yapabilirim veya bir şey yapmalı mıyım

tomrisn

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
1.712
1.923
133
26
Merhaba arkadaşlar.kızım 4 kg doğdu anne sütü alamadı mama ile beslendi.şuan ek gıda ve mama ile devam ediyoruz. 10 aylık 12 kg. iştahlı bi bebek ne görse yemek istiyor elimde bir şey yiyemiyorum gizli yiyorum bazenmaşallah tabi bu durum hoşuma gidiyor ama cevreden sürekli cok kilolu, az yedir vs diyorlar sinir oluyorum. kilosunun fazla oldugunun farkındayım ama ne yapabilirim ki.bu arada cok hareketli aktif bi
bebek emekleme, oturma, tutunup kalkma hepsini normalden erken yaptı şuan da emekliyor asla yerinde durmuyor.ek gıda olarak da mevsim meyveleri ve sebze agırlıklı olarak besliyorum. bazen yedigimiz yemekler acı ve baharatlı degilse tattırıyorum. ne yapabilirim bu durumda

Bebeğim daha küçük olduğu için net bir yorum yapamayacağım ama kendi bebeğim için araştırırken öğrendiklerim arasında mama ile beslenen bebeklerde obezite kategorisi olduğuydu. 10 aylık bebek kilosu ne kadar olmalı bilmiyorum ama çevreden bu kadar söylenen bir durum varsa bunu doktorunuz ile paylaşıp süreci o şekilde yönetmelisiniz. Birde size söylenenler ileride çocuğunuzun kendisine söylenecek o yüzden hem psikolojik hem fizyolojik sağlığı için doktorunuzla konuşup öyle ilerleyin

Kilosu fazla evet. Gerektiği kadar Mama obez yapmaz ama fazlası yapar tabiki. Mamayı ne kadar veriyorsunuz günde ? Onu kısabilirsiniz 1 yaşından sonra tamamen bırakabilirsiniz. Sürekli gittiğiniz bir doktor var mı o ne diyor bu duruma? Bizim millet kilo sever ama kilo iyi bir şey değil son zamanlarda özellikle parka gittiğimde 2,5 3 yaşında obez çocuklar görüyorum yaşıtları gibi yürüyemiyor koşamıyorlar. Şimdiden önlem almak gerekir.

Maşallah demeye geldim bizimkiler gibi iştahsız olsa inan daha beter ye ye ye diye uğraşıyorum çöp bacak geziyor çocuklarım
Tok evin aç kedileri

Aylik kontrolde mutlaka Dr unuza sorun, o nasıl derse o şekilde ilerleyin

evet ben de cocukluk doneminde de boyle olur diye korkuyorum zorbalansın istemiyorum ben de hep kiloluydum hala da kiloluyum yapısı bana cekmiş gibi. doktor da fazla dedi yürürse verir dedi de devlet diye çok ilgilenmedi.

günde 3 kez içiyor bi öğlen uykusunda bi akşamüstü uykusunda bi de gece uykusunda. bazen 2 de oluyor cok vermemeye calısıyorum. şuan baya hateketli ama yine de zayıflamıyor ben de hareketsiz hantal olmasından korkuyorum kilo gercekten iyş bir şey degil

Maşallah demeye geldim bizimkiler gibi iştahsız olsa inan daha beter ye ye ye diye uğraşıyorum çöp bacak geziyor çocuklarım
Tok evin aç kedileri
maşallah ama normal aralıkta olması daha iyi. onemli olan sağlıklı olmaları

Oğlum hep şişman bir bebekti. 4 kilo doğdu. Ama anne sütüyle beslendi. 1 yaşında 13 kilo civarındaydı. O dönem gittiğimiz iki çocuk doktoru da anne sütü obezite yapmaz endişe etmeyin yürüdükçe atacak kilosunu dedi. Dedikleri gibi de oldu şu an zayıf bir çocuk. Ama sadece mamayla beslenen bebeklerde kontrollü gitmek gerekiyor. Şekerli gıdayı kontrollü vermek, hamurişine damak tadını alıştırmamak gerekti. Mama ölçüsünü de mutlaka doktor önerisi kadar verin. Fazlasını vermeyin istese de

Bir de şu var ben ekgıdaya sebzeyle başladım ve bizim salçalı tuzlu yemekleri de 9-10 aydan önce vermedim. 2 yaşına kadar çikolata ve şekerli gıdalar ev keki dahi vermedim. Ekmek sadece sabahları yeriz o da aynı şeye alışkın devam etti. Zaten biz de sebze et ağırlıklı besleniriz pek poğaça börek yapmam. Damak tadı 3 yaşına kadar oturuyor bence. Haliyle oğlum 8 yaşında ama paketli gıda sevmez, hazır yemek sevmez bir insan oldu. Kola, gazoz jelibon hala tadına bile bakmak istemez. Sosis gibi yada çiğköfte gibi hazır şeyleri hala sevmez. Cipsi tuzlu bulur.
Yazları sadece dondurma ve çikolata işini çözemiyoruz biz. seviyor onları olsun diyoruz artık.
Hala kahvaltıda ekmek yer öğlen ve akşam pek yemez. Ayda iki üç hamburger pizza gibi şeyler yediği oluyor akşamları o kadar.
Yani damak tadını ona göre şekillendirmek mümkün bence:

doğrudur ilk aylar cok fazla mama istiyordu sürekli aglıyordu cok sık beslendigi için kilo aldı şimdi de iştahlı mamayı cok tüketmese de yemek cok istiyor mesela corba yapıyorum 1 kase ile doymuyor ikinciyi hatta üçüncüyü bile istiyor bitince aglıyor fazla vermemeye calısıyorum oyalıyorum unutsun diye.

harikasınız gercekten tebrik ediyorum sizi.inşallah ben dr bu şekilde düzen kurabilirimben de sadece ev keki veya hamurişi bir şey olursa veriyorum şimdilik ama onları da kesecegim.

Merhaba benim kızım da 4 kg doğdu. 2 aylıkken kaç kiloydu hatırlıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…