Kızımın kuyruk sokumundaki kırık...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
248
Merhaba arkadaşlar, Cumartesi akşamı çocukları parka götürdük. Her şey gayet eğlenceli geçiyordu. 11 yaşındaki kızım parkta bulunan tırmanma demirlerinin üzerinde resim çekilmek istedi ve demirlere çıkıp oturken ay diye bir ses geldi. Ne oldu kızım dedim popom acıdı anne dedi. Sonra unuttu oyuna daldı kardeşiyle. Dün ise oğlum ateşlendi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyormuş onu doktora götürdük geldik. Anne benim popom çok acıyor otururken kalkarken filan çok ağrıyor eğilemiyorum da dedi (bizde açıkçası kardeşini doktora götürdüğümüzde hiçbir demedi diye acaba kardeşini götürdüğümüz için nazlanıyor mu diye düşündük) sonra baktık anne çok ağrıyor diyince eşime sanırım gerçekten ağrısı var bir götürelim dedim. Çapa'ya gittik acil ortopediye. Film çektiler ve doktor film sonucunda kuyruk sokumunda kırık var dedi. Çatlak-kırık arası bir şey dedi sonra ve oturma simidi verdi. Buna oturacak başka tedavisi yok dedi. İyileşme süresi 1,5-2 ay deyince kızım başladı ağlamaya ben okula bu simitle gitmem diye :) Kızım bu hastalık arkadaşların bu yüzden seninle dalga geçmez neden bunu kafanda sorun haline getiriyorsun desekte bir şey değişmedi. Kızımı ayrıca fizik tedavi doktoruna da götürmem gerekir mi ya da farklı bir doktora daha götürmeli miyim? Beni bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.

inşallah kırık vs.değildir,moralini bozmak istemem ama pek bi çözümü yok.ben düşmüştüm doktor yamulmuş dedi,1 hafta 10 güne kadar acısı geçer ama normal doğumda sıkıntı yaratabilir demişti.çok şükür bşyim yok şimdi.oğlum aynı kızının düştüğü yerden popo üstü düştü.3 gün ne oturabildi ne kalkabildi.doktor röntgende bşy yok dedi,ağrısı devam ederse getir bir daha bakalım dedi.ondanda şükür bşy çıkmadı. annem 60 yaşında acıyla gitti,doktor teyze sen zamanında düşmüşsün kırılmış,simit kullanıcan dedi.şimdi çok zorlanıyor.yolculuğa gidemiyor,uzun süre oturamıyor.ama bunca sene farketmemiş.kızın küçük daha inşallah iiyileşir,için rahat etmezse iyi bir yerde röntgen çektir.her makina iyi göstermiyor.inşallah yanılmışlardır

Evet bende tek tedavi o diye biliyorum yapacak bişey yok siz güzelce konusursanız zamanla alışır sürece bağlı olarak tekrar baska doktora götürebilirsiniz iyileşmezse ama şimdilik mutlaka o simidi kullansın okullar geç açılacak zaten belki iyileşir o zamana kadar bir hafta flnda kimse anlamadan biter gider

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet doktor zaten film ilk baktığında kırık dedi sonra çatlak kırık arası dedi ama net görülmez zaten filmde dedi gördüğüm kadarınca kırık var dedi o yüzden bende ikilemde kaldım.

Yorumunuz için teşekkür ederim. İnşallah fakat dün doktor otururken çok ağrı yapıyor değil mi diye sordu kızımda hayır kalkarken ve eğilirken çok ağrım oluyor dedi. Doktor filmde kırık görünüyor ve bu daha çok otururken ağrı yapar dedi. Anlayamadım ki bende hiçbir şey. Hastaneden çıkınca da gördüğümüz ilk medikalciden oturma simidini aldık eve geldik.

bizim arkadaş orta birde iken servis çarptı

simiti ile okula geldi; pek dalga geçmedik; sağlık bu

Herkes çok üzülmüştü

geçmiş olsunnn

Çok teşekkür ederim. Eminimki kızımla da hiçbir arkadaşı dalga geçmeyecektir ama işte bunu kızıma anlatmak ne mümkün. Simitle okula gitmem diye ağlıyor sinirleniyor filan yeni yetme ergen triplerinden biri herhalde :)

onun için örneği yazdım zaten

Ergenler öyle düşünür bir de hani popo hakkında millet konuşacak vs

Neyse daha okulların açılmasına var bayağı; şimdi biraz dikkat etsin iyileşir belki o zamana

Şimdi hemen kullansın; çabuk iyileş diye motive edin bariii

ben de yüksek bi yerden düşerken çarpmıştım orayı aylarca aylarca ağrıdı
annemden korkumdan (annem biz hastalanınca kızardı :)) söyleyemedim de
belki de kırılmıştı benimki de zamanında
şimdi okurken bile acısını taaa içimde hissettim
okulların açılmasına zaten 1 ay var
bence o zamana kadar alışır kızınız

simidi kullansin okullara 1 ay var zaten cok utanirsa okulda kullanmasin ama evde devam etsin. Cantasinin uzerine oturabilir kemik disarda kalacak sekilde mesela bi yontem gelistirebilir yani

Çok sağolun. Evet bende akşam anlattım şimdi doktorun dediği gibi sürekli kullan, okulların açılmasına epey var o zaman tekrar götürür film çektiririz yaşın küçük olduğu için o zamana kadar iyileşebilir dedim, şimdi simitsiz oturmuyor.

Dün sabah iyiydi öyle acıyor filan dememişti. Akşam üstü başladı ağrıyor demeye. Bu sabah yataktan da kalkamadı beni çağırdı anne gel yardım et bana kalkamıyorum diye, doktorda tam tersini söyledi otururken acı hisseder kalkarken değil dedi hiçbir şey anlamadım inanın ki bu işten.

Evet yasi kucuk kaynar yani uzulmeyin bir de kemikleri kuvvetlendirecek gidalar yiyebilir faydasi olur.. Cocugun fizigi kadar psikolojisi de muhim asla bununla okula gidemem diyorsa saygi duyup alternatif gelistirmek lazim cok hayati bir konu degilse. Ozguven zedelenmesine yol acar ki onun da o yaslarda telafisi guc, okul basarisindan sosyal iliskilere her seyi etkileyebilir.

Uzmanlık alanım:) Bende geçen sene kırdım, temizlik yaparken oturup kaldım o anda kırılmış ama acısına 4 gün sonra giitim doktora.
Ve hala simit ile oturuyorum malesef 2 gün kullnmsm 3. gün feci şekilde acıyor; işe gelirken servistede kullnıyorum, iş yerindede hatt toplu taşımada da.. Tedavisi yok malesef kırık ve çatlağın. Yerinden kaya makattan düzeltiyorlar ama kırık oldumu çaresi yok. Doktor bana iyileşme süreside vermedi sanırım yaş ile ilgili, umarım kızınızın kaynar kemiği

Öncelikle size de çok geçmiş olsun, iyileşme süreci neden bu kadar uzun sürdü peki sizinkinin. Umarım kızımında bu kadar uzun sürmez. Hatta inşallah kırık değildir doktor yanlış görmüştür.

çok geçmiş olsun canım
benim de 15 yıl önce kırıldı.. simit de kullamadım ben (bir de doktorum ben yani ...tedavisini uygulamayan dr) bir süre sonra geçti ağrısı..ama uzun süre oturunca , uzun yolculuklarda çok ağrı yapıyor..
ağrısı olunca ağrıkesici verebilrisiniz daha rahat atlatır..

Teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum size izninizle, ağrı kesici olarak ne verebilirim çok ağrısı olduğun durumlarda?

Benimkinde şişlikte vardı hatta kırılan kısmın etrafı yağ toplamış, 4 gün boyunca öyle dolaşınca vücut korumaya almış o bölgeyi.
Bol bol paça çorbası içtim ben ama kar etmedi sanırım yaş ile ilgili ,28 yaşındayım ben. Doktorun dediğide şu ; kemik kaynayacak diye bekleme hiç kaynamayabilirde ancak bu kemik çok kolay kırılan bir kemik. Hatta kadınların çoğunun bu kemiğini eliyle kırıyormuş doktorlar doğum esnasında; yani bu şekilde yaşayan bir sürü insan var. Dediğim gibi simitsiz uzun süre oturamıyorum; cumartesi düğüne gitmiştik 4 saat sandalyede oturdum diye hala sızlıyor mesela. Bende iyileşme yok ama ilk doktora gittiğim gün ki gibide değilim şükür. İlk gittiğimde ne oturabiliyorum ne yatbiliyordum. Mr a sokmak için bile ağrı kesici iğne yaptılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…