- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Evet bende tek tedavi o diye biliyorum yapacak bişey yok siz güzelce konusursanız zamanla alışır sürece bağlı olarak tekrar baska doktora götürebilirsiniz iyileşmezse ama şimdilik mutlaka o simidi kullansın okullar geç açılacak zaten belki iyileşir o zamana kadar bir hafta flnda kimse anlamadan biter gider
bizim arkadaş orta birde iken servis çarptı
simiti ile okula geldi; pek dalga geçmedik; sağlık bu
Herkes çok üzülmüştü
geçmiş olsunnn
Çok teşekkür ederim. Eminimki kızımla da hiçbir arkadaşı dalga geçmeyecektir ama işte bunu kızıma anlatmak ne mümkün. Simitle okula gitmem diye ağlıyor sinirleniyor filan yeni yetme ergen triplerinden biri herhalde :)
simidi kullansin okullara 1 ay var zaten cok utanirsa okulda kullanmasin ama evde devam etsin. Cantasinin uzerine oturabilir kemik disarda kalacak sekilde mesela bi yontem gelistirebilir yani
ben de yüksek bi yerden düşerken çarpmıştım orayı aylarca aylarca ağrıdı
annemden korkumdan (annem biz hastalanınca kızardı :)) söyleyemedim de
belki de kırılmıştı benimki de zamanında
şimdi okurken bile acısını taaa içimde hissettim
okulların açılmasına zaten 1 ay var
bence o zamana kadar alışır kızınız
Evet yasi kucuk kaynar yani uzulmeyin bir de kemikleri kuvvetlendirecek gidalar yiyebilir faydasi olur.. Cocugun fizigi kadar psikolojisi de muhim asla bununla okula gidemem diyorsa saygi duyup alternatif gelistirmek lazim cok hayati bir konu degilse. Ozguven zedelenmesine yol acar ki onun da o yaslarda telafisi guc, okul basarisindan sosyal iliskilere her seyi etkileyebilir.Çok sağolun. Evet bende akşam anlattım şimdi doktorun dediği gibi sürekli kullan, okulların açılmasına epey var o zaman tekrar götürür film çektiririz yaşın küçük olduğu için o zamana kadar iyileşebilir dedim, şimdi simitsiz oturmuyor.
Merhaba arkadaşlar, Cumartesi akşamı çocukları parka götürdük. Her şey gayet eğlenceli geçiyordu. 11 yaşındaki kızım parkta bulunan tırmanma demirlerinin üzerinde resim çekilmek istedi ve demirlere çıkıp oturken ay diye bir ses geldi. Ne oldu kızım dedim popom acıdı anne dedi. Sonra unuttu oyuna daldı kardeşiyle. Dün ise oğlum ateşlendi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyormuş onu doktora götürdük geldik. Anne benim popom çok acıyor otururken kalkarken filan çok ağrıyor eğilemiyorum da dedi (bizde açıkçası kardeşini doktora götürdüğümüzde hiçbir demedi diye acaba kardeşini götürdüğümüz için nazlanıyor mu diye düşündük) sonra baktık anne çok ağrıyor diyince eşime sanırım gerçekten ağrısı var bir götürelim dedim. Çapa'ya gittik acil ortopediye. Film çektiler ve doktor film sonucunda kuyruk sokumunda kırık var dedi. Çatlak-kırık arası bir şey dedi sonra ve oturma simidi verdi. Buna oturacak başka tedavisi yok dedi. İyileşme süresi 1,5-2 ay deyince kızım başladı ağlamaya ben okula bu simitle gitmem diye :) Kızım bu hastalık arkadaşların bu yüzden seninle dalga geçmez neden bunu kafanda sorun haline getiriyorsun desekte bir şey değişmedi. Kızımı ayrıca fizik tedavi doktoruna da götürmem gerekir mi ya da farklı bir doktora daha götürmeli miyim? Beni bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.
Uzmanlık alanım:) Bende geçen sene kırdım, temizlik yaparken oturup kaldım o anda kırılmış ama acısına 4 gün sonra giitim doktora.
Ve hala simit ile oturuyorum malesef2 gün kullnmsm 3. gün feci şekilde acıyor; işe gelirken servistede kullnıyorum, iş yerindede hatt toplu taşımada da.. Tedavisi yok malesef kırık ve çatlağın. Yerinden kaya makattan düzeltiyorlar ama kırık oldumu çaresi yok. Doktor bana iyileşme süreside vermedi sanırım yaş ile ilgili, umarım kızınızın kaynar kemiği
çok geçmiş olsun canımMerhaba arkadaşlar, Cumartesi akşamı çocukları parka götürdük. Her şey gayet eğlenceli geçiyordu. 11 yaşındaki kızım parkta bulunan tırmanma demirlerinin üzerinde resim çekilmek istedi ve demirlere çıkıp oturken ay diye bir ses geldi. Ne oldu kızım dedim popom acıdı anne dedi. Sonra unuttu oyuna daldı kardeşiyle. Dün ise oğlum ateşlendi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyormuş onu doktora götürdük geldik. Anne benim popom çok acıyor otururken kalkarken filan çok ağrıyor eğilemiyorum da dedi (bizde açıkçası kardeşini doktora götürdüğümüzde hiçbir demedi diye acaba kardeşini götürdüğümüz için nazlanıyor mu diye düşündük) sonra baktık anne çok ağrıyor diyince eşime sanırım gerçekten ağrısı var bir götürelim dedim. Çapa'ya gittik acil ortopediye. Film çektiler ve doktor film sonucunda kuyruk sokumunda kırık var dedi. Çatlak-kırık arası bir şey dedi sonra ve oturma simidi verdi. Buna oturacak başka tedavisi yok dedi. İyileşme süresi 1,5-2 ay deyince kızım başladı ağlamaya ben okula bu simitle gitmem diye :) Kızım bu hastalık arkadaşların bu yüzden seninle dalga geçmez neden bunu kafanda sorun haline getiriyorsun desekte bir şey değişmedi. Kızımı ayrıca fizik tedavi doktoruna da götürmem gerekir mi ya da farklı bir doktora daha götürmeli miyim? Beni bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.
çok geçmiş olsun canım
benim de 15 yıl önce kırıldı.. simit de kullamadım ben (bir de doktorum ben yani ...tedavisini uygulamayan dr) bir süre sonra geçti ağrısı..ama uzun süre oturunca , uzun yolculuklarda çok ağrı yapıyor..
ağrısı olunca ağrıkesici verebilrisiniz daha rahat atlatır..
Öncelikle size de çok geçmiş olsun, iyileşme süreci neden bu kadar uzun sürdü peki sizinkinin. Umarım kızımında bu kadar uzun sürmez. Hatta inşallah kırık değildir doktor yanlış görmüştür.
calpol olabilir veya dolven..Teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum size izninizle, ağrı kesici olarak ne verebilirim çok ağrısı olduğun durumlarda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?