Kızımın okul konusu fikirlerinize ihtiyacım var

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Merhaba arkadaşlar, benim bu yıl ortaokula başlayacak olan bir kızım var. Okul için oturduğumuz semtte ki okullar yarım gün ben de çalıştığım için tam gün bir okul daha cazip geliyor. Kayınpederim oturduğumuz yere uzak bir semtte tam gün bir okul bulmuş, daha doğrusu o okulun matematik öğretmeni kayınpederimin arkadaşı, hatta ben göz kulak olurum zaten matematik derslerine ben giricem demiş. Servisle gidip gelecek ama yine de tam karar veremedim. Okulunun eve ve işyerlerimize uzak olması onda bir rahatlık sağlar mı 1-2 yıl sonra (malum ergenlik dönemi). Fikirlerinize ihtiyacım var uzak ve tam gün bir okul mu, yoksa eve yakın (ki eve yakın olsa bile benim işyerim eve uzak babanın biraz daha yakın) bir okul mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Önemli olan kızının eve ya da işe yakın olup olmaması değil bence. Karakter yapısı çok önemli. Öyle kızlar görüyorum ki annesi işte babası işte ve tek başına evi çekip çeviriyor birde kardeşine bakıyor. Ama bazı kızlarda var ki aklı beş karış havada.

Ben de kızım olsun çok istiyorum. Eğer nasip olursa onu her türlü sosyal aktiviteye göndermek etkinliklere katılmasını sağlamak istiyorum. Hatta yurt dışı gezileri, eğitim programları. Maddi durumlar el verdikçe tabi ki. Bir çocuğun kız olması sürekli gözünün önünde olmasını gerektirmiyor. O eğitimi ve terbiyeyi kızına verdiysen ve çok kapalı yetiştirmediysen korkma derim o bakar başının çaresine.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama yanlış anlaşılmak istemem özellikle kız çocuğu olduğu için bu düşünceye sahip olmadım, hatta kız-erkek aklımın ucundan bile geçmedi. Malum annelik=koruma iç güdüsü oğlum da var ama o henüz anaokuluna gidiyor düşünmek için erken.

Ben sorun olacağını sanmıyorum. Tam gün olmasından ziyada okul çevresi ve kalitesine daha çok dikkat ederdim.
Yanlışa düşen çocuklara dikkat ederseniz aile ortamlarında sorun vardır ya da aile ile iletişimleri zayıftır.
Çocuğuyla ilgilenen bir ailenin çocuğu yanlış yola zor sapar..ben böyle düşünüyorum.

Uzak dediğiniz kac dk lik bi mesafe servisle

Teşekkür ederim. Haklısınız zaten özellikle okulun çevresine ve kalitesine dikkat ediyoruz. Dediğim okulda iyi bir semtte ve iyi bir okul. Her gün o kadar çok şey okuyor duyuyoruz ki bende bir an tedirgin oldum.

Evet sizi çok iyi anlıyorum. Anne olmadığım için annelik duygusunu bilemiyorum ama tahmin edebiliyorum.

Kız çocuklarının çok fazla bastırılmasına gerçekten çok üzülüyorum. Öz güveni eksik kızları gördükçe içim parçalanıyor.

Kendine güvenen, ayakları yere sağlam basan kızlar görmek isterim her zaman.

Teşekkür ederim. Haklısınız zaten özellikle okulun çevresine ve kalitesine dikkat ediyoruz. Dediğim okulda iyi bir semtte ve iyi bir okul. Her gün o kadar çok şey okuyor duyuyoruz ki bende bir an tedirgin oldum.

Çocuğunuz küçükse tamam derim ama ergenlik çağında biraz asi olsalar da iyi bir iletişimle o dönem bile çok kolay geçebilir.
En önemlisi çocuğu çok iyi gözlemlemek..
Şu devirde anne baba olmak gerçekten çok sorumluluk istiyor.

Sanırım kızım yavaş yavaş ergenlik dönemine giriyor. Biraz asileşmeye başladı ama onu da siniri geçince karşıma alıp konuşuyorum sakinleşiyor. Ufak ufak ergenlik dönemine girmeye başlasa da hala çocuk aslında kardeşini kıskanıyor, oysaki elimizden geleni yapıyoruz böyle düşünmemesi için ama küçükte onu kıskanmaya başladı bu aralar offf offf en basiti birini öpünce diğeri ilk onu öptün ama diye surat asıyor.

Yaklaşık 8-10 km.

O zaman ben bi ogretmen olarak sunu söyleyim siz karar verin. Okula gidiş suresi uzun olan cocuklarda erken kalkma ve yolun verdigi yorgunluk sebebiyle algıda düşüklük,konsantre bozukluğu,basarı düşüklüğü oldukça sık görülüyor. Ikincisi su vermeyi düşündüğünüz semtin insan yapısı,gelir ve sosyo ekonomik cevresi de size uygun olmalı ki kızımız arkadaşlık ve sosyallik konusunda uyumsuzluk yasamasın. Size de hak veriyorum tabii isteyken kızınız okulda olursa aklınız kalmamış olacak.

Benim kızım o kadar büyük değil 4 yaşında ama ben harika bir babayla atlattım ergenliği..
Rahmetli canım biricik babam işten yorgun argın gelirdi benimle saatlerce arkadaş gibi konuşurdu.
Ve ben asla tereddüt etmedim en kritik konuyu babama sormak için. İlk aklıma o gelirdi.
Orta 2 deyim teyzemin yazlığına gittim hava değişimden regl oldum hemen babamı aradım denize gireyim mi diye..
Üniversitede dersimi ekle sil yapacağım babamı aradım. Aklına gelen ne konu olursa olsun…
Evlendim kızım oldu gece 3 te ateşlendi babamı aradım..
Canım benim her şeyimdi o benim 3 hafta önce bizi bırakıp gitti…
Yani demek istediğim sarıl ona güven ver, sevgi ver ve inanç ver asla hata yapmaz.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Evet erken kalkmak zorunda kalacak fakat yarım gün bir okula verdiğimde de sabahları yine erken kalkmak zorunda kalacak babaanneye bırakıp işe geleceğim için. Henüz evde tek başına kalamıyor bırakamıyorum da. Kızımda zaten çözemediğim garip bir durum var, ilkokula giderken evde ödevlerini yapardı fakat hemen bitirirdi yani tekrar yapmazdı ya da ne bileyim ödevlerini gönüllü yapmazdı hemen bitsin diye alel acele yapardı kitap okumayı sevmiyor ki ben alışsın diye akşamları kitap okuyorum birkaç sayfa okuyor ve sıkıyor, buna rağmen sanırım okulda dersleri iyi dinliyor olacak ki, okul başarısı çok yüksek öğretmenine evde ders yapmak istemiyor zorla yapıyor gibi dediğimde çok başarılı bir çocuk derslerde çok aktif hatta bazen özellikle matematik dersinde arkadaşlarının çözemediği soruları çözüyor diyor tabii şaşırıyorum evdeki duruma göre bakınca bu benim kızım mı acaba demişliğim bile var. Evet gideceği semtteki okulun insan yapısı ya da sosyo ekonomik yapısı bize uygun. Ama kızım biraz zor arkadaşlık kurabilen bir çocuk. Biraz zaman geçmesi gerekiyor arkadaşlık kurabilmesi için en azından ilkokulda öyleydi. Arkadaş olunca da sıkı arkadaş oluyor orası ayrı tabii.

Başınız sağolsun. Kızımında konuşmak için ilk aklına gelen kişi benim. Babasıyla da arası iyidir çekinmeden her şeyini anlatır hatta öyle ki babasından ölse bir şey gizlemez illaki bir olay olduysa onu babası bilecek. Ama benimle tam bir arkadaş gibi bütün sıkıntılarını sevinçlerini her şeyini paylaşır. Daha yakın buluyor. Gerçi bana anlatır aramızda kalsın anne tamam mı der tamam kızım derim. 10 dakika geçmez içim rahat etmedi baba sana da söyleyeceğim çünkü babalardan bir şey gizlenmez diyor.

Erkek kardeşimden bahsediyor gibi anlattınız :) bizim ailede herkes çocukluktan beri cok olur kardeşimi de alıştıralım dedik ilkokulda tobe almadı eline kitap. Okulda dersi nasıl anlıyorsa ben oyle aman aman bi çalıştığını görmezdim ama tum Sınavları'nda başarılı olurdu ozel okullarda dersanelerde bedava okudu o kadar deyim. :) ama liseye başlamaya yakın kitapları sevmeye başladı simdi onu tutana aşkolsun haftada ilk kitap bitirir. Universite sınavına da oyle essek gibi çalıştığını görmedim hatta biraz uykucudur ama 700. Oldu. Ilkokulda asosyal gibi biseydi simdi Ankara'nın yarısını tanıyor :) bu ornek size iyi gelecektir :)

Bence eve yakın bir yere gönderin okuldaki arkadaş çevresi önemli tabiki ama hangi okula gonderirseniz gönderin sorunlu tipler olacaktır ki 4 sene boyunca uzun yolu ve tam günlük okulu çektiğim için söylüyorum gerçekten çok zor oluyor eve gelip ders bile calisamiyordum yorgunluktan öğle yemekleri mecburen tost tipi şeyler oluyor sağlığa zararlı bence :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gerçekten çok iyi geldi. Umarım benim kızımda kardeşiniz gibi olur. Eşim bazen ben kızımı çözemedim sınava evde 10 dakika ancak çalışıyor ama geliyor baba 100 aldım diyor nasıl iş ya bunda bir gariplik var ya da öğretmende diyor. Bir kere 90 almış sınavdan oturmuş ağlamış sınıfta öğretmeni olabilir bu kızım neden üzülüyorsun ki bu kadar demiş. Eve gelir gelmez beni aradı anne sana kötü bir haberim var diye sınavdan 90 aldım dedi olsun kızım hep 100 alacaksın diye bir şey yok ki çok ağladım ama anne 100 almam gerekirdi ben nasıl bir soruda hata yaptım diye dedi. Çok da hırslı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…