• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizimin okulundaki sorun

Manap

Manam kizlarim
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
2.018
2.279
83
43
Merhaba hanimlar kizim anasinifina basladi...uyum sorunu yasamadi.fakat bir arkadasi yasiyor.
Annesi cikis saatine kadar kapida bekliyor ve cocuk anneyi ne zaman isterse goruyor.
Ogretmen hanim bu durumdan cok rahatsiz.dersim bolunuyor ve diger cocuklarda annesini soruyor dedi.
Imza toplayin baska sinifa gitsin artik enerjim kalmadi dedi.
Olaya vicdani yonden bakarsak zor bir karar.ama 1 cocuk icin diger cocuklarin etkilenmesi de uzucu.siz olsaniz imza atarmiydiniz gitmesi icin.
Annesi asla geri adim atmiyor ve bekliyor .

Bekleme sebebi nedir ? Madem başında duracak vermesin okula... Diğer cocuklar da " anne sen de gel bekle" dese olacak is mi yani... verin imzayı..
Bekleme sebebi kizinin istegi.ozellikle muzik ve dans olunca cikiyormus ogretmen hayir desede...cani ne zaman isterse cikiyor cocuk anne hep orada

Anne kapinin disinda bahcede bekliyor cocuk cikinca kapiya gidiyor..okul acildigindan beri boyle 2 ay yaklasik Milana22 Milana22

Öğretmen anne ile konuşmuştur muhakkak. Anne ne diyor?

Bekleme sebebi kizinin istegi.ozellikle muzik ve dans olunca cikiyormus ogretmen hayir desede...cani ne zaman isterse cikiyor cocuk anne hep orada
Her cocuk istese anneler gelse olacak iş değil. Madem çocuğu zorlanıyor geri alsın zamanı gelince yine verir. Kaos ortamı oluşur o sekilde devam edilirse. Oyle sey olmaz.

ana sınıfı öğretmeni kardeşim 1 hafta 10 günden fazla bekletmez anneyi veliyi bildiğim kadarıyla
siz gidin bi şekilde hallolur der.. çocuk anne gidince önce tereddüt ediyor sonra alııyor diye söyler

öğretmen artık gitmesini kabul edemeyeceğini söylemiyor mu kadına acaba
siz konuşsanız çocuğun annesiyle

Demek ki okul yeterli şekilde uyarida bulunmamış bu nedir. Baska çocukları birak en büyük kötülüğü kendi çocuğuna yapiyor.
Bizde soyledik...fakat rehber ogretmen yavas yavas duzelir demis...kendi sinif ogretmenimiz disiplinli bir kadin bu onu cok uzuyor

Anne için tabiki zor bir durum çocuk içinde.
Annenin kendini buna alıştırması soyutlaması lazım.
Sabah kreşe hergün bıraktığımda kızımı anne gitme diye ağlıyor içim gidiyor.
Ancak öğretmeni veda etmeyi kısa tutarsanız siz gittikten sonra hemen uyum sağlıyor ve oynuyor diyor.
Bizzde öyle yapıyoruz,doğru olanda öğretmeni dinlemek zaten.

Merhaba hanimlar kizim anasinifina basladi...uyum sorunu yasamadi.fakat bir arkadasi yasiyor.
Annesi cikis saatine kadar kapida bekliyor ve cocuk anneyi ne zaman isterse goruyor.
Ogretmen hanim bu durumdan cok rahatsiz.dersim bolunuyor ve diger cocuklarda annesini soruyor dedi.
Imza toplayin baska sinifa gitsin artik enerjim kalmadi dedi.
Olaya vicdani yonden bakarsak zor bir karar.ama 1 cocuk icin diger cocuklarin etkilenmesi de uzucu.siz olsaniz imza atarmiydiniz gitmesi icin.
Annesi asla geri adim atmiyor ve bekliyor .

olayın vicdani bir boyutu yok. o anne böyle yaptıkça uyum sorunu asla aşılmayacak. öğretmen sonuna kadar haklı. başka sınıfa göndermek bir çözüm değil. kreşin sahibi kimse o anne ile ciddi bir konuşma yapmalı. çocuğun psikolojik sorunların varsa pedagog yardımı almalılar. yani imza vermek yerine kreşi sahibi o anne ile konuşsun.
benim de oğlum kreşe gidiyor kapıdan içeri giremiyoruz erken bile gitsek kapıdaki görevli hanım sınıftan alıp geliyor ki diğer çocuklar etkilenmesin diye.

Anne kapinin disinda bahcede bekliyor cocuk cikinca kapiya gidiyor..okul acildigindan beri boyle 2 ay yaklasik Milana22 Milana22

gidip okulun müdürüne söyleyeceksiniz
okulun bahçesi de dahil kimse giremez

onu da geçtim ders saatinde kimse çocukla görüşmemeli

öğretmen kendi kötü olmamak için velileri kullanıyor

önce o yazsın dilekçe ben sözümü dinletemiyorum diye

ne demek dersten çıkıyor

anaokulu öğrencisi öğretmene zimmetlidir ya çıkınca dışarıda başına bir şey gelse ne olacak

teneffüs dahi yok ki öğretmensiz

Her cocuk istese anneler gelse olacak iş değil. Madem çocuğu zorlanıyor geri alsın zamanı gelince yine verir. Kaos ortamı oluşur o sekilde devam edilirse. Oyle sey olmaz.
Yani imza vermelimiyim sizce
ana sınıfı öğretmeni kardeşim 1 hafta 10 günden fazla bekletmez anneyi veliyi bildiğim kadarıyla
siz gidin bi şekilde hallolur der.. çocuk anne gidince önce tereddüt ediyor sonra alııyor diye söyler

öğretmen artık gitmesini kabul edemeyeceğini söylemiyor mu kadına acaba
siz konuşsanız çocuğun annesiyle
Bizde konustuk ogretmende fakat geri adim atmiyor.artik ogretmen cocugun arkasindan cikmiyor bile cunku annesi orada biliyorki gitmeyecek

Back
X