çok alıngan ve hassas. herşeyi çok kafasına takar. sınıftaki bir arkadaşı hep oyunları yönlendiriyor. takım kaptanı oluyormuş. benim kız da hep senin istediğini mi yapıcaz diye tartışınca tek kalmış.Çocuğunuz neden dışlanıyor? Sorun nedir?
Her sorun yaşadığında sorundan kaçmak yerine çözüm yolu bulmayı tercih ederseniz daha iyi olur.
Değişir değişmesine ama köşeye sıkıştığında kaçabileceği imajını vermek hoş olmaz.
Ayrıca ben de ileride imam hatipe gidebileceğinin söylenmesini doğru bulmuyorum, şimdiden konuşmanın ve kafasına sokmanın manası yok. Zamanı gelince araştırır, konuşur, karar verirsiniz.
Ayrıca çocuklar bir anormallik olmadıkça kolay kolay dışlamazlar, sebepleri neler biliyor musunuz?
3. Sınıftaki öğrenci memleket ve dışlanma bilmez. Hemen okul değiştirmek etkili bir çözüm değil, belki geçimsiz biri kızı...o zaman gittiği yerde de dışlanacak, orayı da mı değiştirecekler? Konuşulur, bakılır, sebepsizse değiştirilir.Valla bazen ortada bir sebep yokken de dislaniyorsun. Ben de ortaokul boyunca dislandim hep tek basimaydim. Sebebi memleketimin onlardan farkli olmasiydi. Hep yabanci derlerdi bana. Keske imkanim olsaydi da okulumu degistirebilseydim. Geceleri okul yansa da gitmek zorunda kalmasam diye dua ederdim hep.
3. Sınıftaki öğrenci memleket ve dışlanma bilmez. Hemen okul değiştirmek etkili bir çözüm değil, belki geçimsiz biri kızı...o zaman gittiği yerde de dışlanacak, orayı da mı değiştirecekler? Konuşulur, bakılır, sebepsizse değiştirilir.
çok alıngan ve hassas. herşeyi çok kafasına takar. sınıftaki bir arkadaşı hep oyunları yönlendiriyor. takım kaptanı oluyormuş. benim kız da hep senin istediğini mi yapıcaz diye tartışınca tek kalmış.
Tam 3. Sınıftayken yeğenimin okulunu değiştirdik bu yıl. Ama dışlandığı için falan değil. Aksine çok güzel bir arkadaş grubu vardı, hala da görüştürmeye çalışıyor annesi onlarla. Sorunlar farklıydı ama okul değiştirince çocuk kendine geldi. Başarısı arttı. Öyle bir şey ki fiziksel etkisi bile gözle görülür durumda şu an. Boy attı, kilo aldı, yüzüne renk geldi çocuğun. Çok mutlu yeni okulunda. Eğer sorun kızınızdan kaynaklanmıyorsa başka okulda mutlu olacaktır. Ama kesinlikle sorunun kaynağına inilmeli. Bir de anne babadan ayrı olması ne derece doğru tartışılır. Başka bir çözüm bulmak daha mantıklı sanki.
Dışlanmasına sebep şu imam hatip meselesi olabilir gibi geldi. Hükümetimiz bu konularda çok güzel nefrettohumları ekti. El kadar bebelerde bile sorunlara sebep oluyor bu. Evim çocuk parkına bakıyor, arada dinliyorum konuşmalarını çocukların. Yazın alevi olduğunu bildiğim bir arkadaşımın 8 yaşındaki oğlunu yaşıtı bir kaç çocuk sıkıştırmış onun kendileriyle neden kuran kursuna gelmediğini soruyorlardı. Çocuk muhtemelen bunu babasına sormuş ki babam izin vermiyor dedi. O el kadar çocukların ağzından çıkanlara inanamadım. Senin baban gavur, senin baban dinsiz, ahlaksız vs bir sürü belli ki aileden öğrenilmiş bir sürü şey. Kızınızda bu tarz bir dışlanmaya maruz kalıyor olabilir. İmam hatip meselesini bu kadar küçük bir çocuk nerden öğrendi? Nasıl böyle bir tercih yaptı? Muhtemelen siz empoze ettiniz bunu ufaklığa. O daha çok küçük, bunlarla aklını karıştırmayın. Lise çağı geldiğinde seçenek olarak sunarsınız önüne.
Çocukları bu konuda bilinçlendirmek mi gerekli yoksa bilmesinler şimdilik zamanı gelince öğrensinler demek mi gerekli bilemiyorum artık. Çocuğuma belli yaşa gelene kadar (ki din gibi soyutkavramları anlamaları 9 yaştan sonra oluyormuş) dinle ilgili birşeyler vermeyi düşünmüyordum. Şimdi din canavarlarının arasında kafası karışır, bizden öğrense daha mı iyi acaba diye düşünüyorum.daha 8 yaşında iken apartmanda üç kızdık yaşıt .Arkadaştık komşuyduk iyi geçinirdik .Bir gün Fatoş dedi ki ikimiz varken .(Büyüklerden duymuş )Biliyor musun Mehtap'lar aleviymiş .Ben de alevi ne demek dedim .Bilmem dedi.Muhabbete bak.Mehtap'a hiç sormadık arkadaşlığımız devam etti.Şimdi internet var tvlerde herşey ortada alenen konuşuluyor .Biz hakikaten çocuktuk saftık şimdikiler canavar gibi .O hale getirenler utansın ...
dindar olsun ki tinerci olmasın .Çocukları bu konuda bilinçlendirmek mi gerekli yoksa bilmesinler şimdilik zamanı gelince öğrensinler demek mi gerekli bilemiyorum artık. Çocuğuma belli yaşa gelene kadar (ki din gibi soyutkavramları anlamaları 9 yaştan sonra oluyormuş) dinle ilgili birşeyler vermeyi düşünmüyordum. Şimdi din canavarlarının arasında kafası karışır, bizden öğrense daha mı iyi acaba diye düşünüyorum.
Ben denedimtineri sevmedim. Alkolik olmaya karar verdim. Dindar olmayınca ya alkol ya uyuştururcu ya fuhuş falan birini seçmen lazım.dindar olsun ki tinerci olmasın .
allahtan büyük bir şans eseri olarak tinerci olmadım .
Çocukları bu konuda bilinçlendirmek mi gerekli yoksa bilmesinler şimdilik zamanı gelince öğrensinler demek mi gerekli bilemiyorum artık. Çocuğuma belli yaşa gelene kadar (ki din gibi soyutkavramları anlamaları 9 yaştan sonra oluyormuş) dinle ilgili birşeyler vermeyi düşünmüyordum. Şimdi din canavarlarının arasında kafası karışır, bizden öğrense daha mı iyi acaba diye düşünüyorum.
Ne güzel. Keşke herkes sizin gibi bu şekilde davranmayı öğretse çocuklarına. O zaman en azından çocuklukta böyle dışlanmalara engel olunabilir.Benim kızım 11 yaşında ve hala hangi arkadaşı hangi dinden ya da mezhepten bilmez çünkü sormaz. Kızıma her zaman arkadaşının memleketi önemli değil sadece iyi bir insan ve iyi bir arkadaş olması önemli diye öğrettim bugüne kadar. Kızımda o yüzden sanırım hiç bu tip şeylerle ilgilenmiyor.
Ne güzel. Keşke herkes sizin gibi bu şekilde davranmayı öğretse çocuklarına. O zaman en azından çocuklukta böyle dışlanmalara engel olunabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?