kızımın okulunu değiştirmelimiyim çok mutsuz

kesinlikle değiştimelisin..bu yaşta okuldan soğması geleceği etkileyebilir..

Kızınızın yaş grubundaki çocuklar ne yazık ki akranlarına davranışlarında bazen çok acımasız olabiliyorlar. Öncelikle diğer arkadaşların da dediği gibi sorunu tesbit etmelisiniz ve çözüm arayışına girmelisiniz. Mesela bazı çocuklar daha kilolu olduğu için "şişko" denilerek alay edilir, bazıları daha sakin yapılı oldukları için diğer çocuklar tarafından kırıcı espirilere maruz kalabilir vb. Fakat çocuk okuldan bu kadar soğuduktan sonra da onu aynı okula göndermekte ısrarcı olmak çocuğunuza daha fazla zarar verebilir. Okulunu değiştirmelisiniz bence fakat bunu kendinizden ayırmadan yapın. Çocuğunuzun kişiliğinin şekillenmeye başladığı ve size belki de en fazla ihtiyacı olduğu zamanlar bunlar. Anneanneyi ne kadar çok sevse de anne ile bir tutulamaz bence. Umarım kızınız için en doğru kararı verirsiniz.

Gelecekteki çocuklarımızın son derece yaratıcı bir güce sahip olmalarını canı gönülden diliyorum hanımefendiler. Öncelikle lütfen güzel evlatlarımızın beyninin içini yıkayarak ''Şunu yapmalısın bunu yapmalısın..'' vs cümleler kurmamaya özen gösteriniz.
Kendi isteklerinizi yaptırarak zorlamayın !!!
Öğütler verin, ufak efek naçizane uyarılar verin ama lütfen evlatlarımızın gelecekteki hayatlarına karışıp meslek konusunda karışmayalım.

Başka okul düşünmektense ilk önce bir sorununuzu kendinizde aramalısınız. Okulda rehber hocasıyla görüşüp konuşmanız herşeyden faydalı olacaktır. Çocuk yetiştirmede en çok AİLENİN ve özellikle ANNENİN etkisi vardır. Bunun sizden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuzla bol bol vakit geçirin konuşun okulda neler yapması gerektiğini anlatın.

Çocuğunuz neden dışlanıyor? Sorun nedir?
çok alıngan ve hassas. herşeyi çok kafasına takar. sınıftaki bir arkadaşı hep oyunları yönlendiriyor. takım kaptanı oluyormuş. benim kız da hep senin istediğini mi yapıcaz diye tartışınca tek kalmış.

Sorunun kaynagına inmeyi düşünmüyor musunuz? Diğer okulda da böyle lider ruhlu bi çocuk olursa ordan da mı alacaksınız? Çocuğunuzla konuşup yaşadığımız toplumda farklı karakterde insanlar olduğunu onlarla başa çıkma yolları olduğunu öğretmenlerinin rehberliğinde anlatmalısınız. Bir ömür pamuklara sarmalayamazsınız onu. Ayrıca anneanne de kalması doğru değil.

Okul değiştirmek çare olur mu?Neden çocukla dalga geçiyorlar biliyor musunuz ?
Eğer vaktiniz varsa bir parti yapın hafta sonu evde .Arkadaşlarını çağırsın hem kaynaşırlar hem birbirlerine saygıları artar .

Valla bazen ortada bir sebep yokken de dislaniyorsun. Ben de ortaokul boyunca dislandim hep tek basimaydim. Sebebi memleketimin onlardan farkli olmasiydi. Hep yabanci derlerdi bana. Keske imkanim olsaydi da okulumu degistirebilseydim. Geceleri okul yansa da gitmek zorunda kalmasam diye dua ederdim hep.

neden dışlanıyor bu önemli. orada da dışlanırsa ne olacak. oradaki okulun buradan daha güzel olduğu nereden belli

3. Sınıftaki öğrenci memleket ve dışlanma bilmez. Hemen okul değiştirmek etkili bir çözüm değil, belki geçimsiz biri kızı...o zaman gittiği yerde de dışlanacak, orayı da mı değiştirecekler? Konuşulur, bakılır, sebepsizse değiştirilir.

haklı olabilirsiniz. ben bu konuda pek sağlıklı düşünemiyorum yaşadıklarımdan dolayı. hala içimden atamadım çünkü.

Bu yazdığınız sebep genel olarak o yaştaki çocukların çoğunda olan bir şey. Sınıfta birkaç kişi tarafından dışlanmak ya da arkadaşlık yapılmaması normal ama tüm sınıftakiler tarafından dışlanıyorsa bence okul değiştirmek yerine çocuğunuzun arkadaşları tarafından dışlanmasına yol açan davranışı üzerinde yoğunlaşın.

Kesinlikle değiştirmelisiniz. Ben ortaokulda mecburen hiç istemediğim bir okula gittim 2 sene, hala o okulda yaşadıklarımın karakterim üzerinde ciddi etkileri olduğunu düşünüyorum. Şimdi annemle konuşuyoruz, yeni fark ediyoruz ne kadar büyük bir hata olduğunu. Ama bizim hakikaten başka alternatifimiz yoktu, sizin varmış. Hiç düşünmeden alın çocuğunuzu o okuldan.

Tam 3. Sınıftayken yeğenimin okulunu değiştirdik bu yıl. Ama dışlandığı için falan değil. Aksine çok güzel bir arkadaş grubu vardı, hala da görüştürmeye çalışıyor annesi onlarla. Sorunlar farklıydı ama okul değiştirince çocuk kendine geldi. Başarısı arttı. Öyle bir şey ki fiziksel etkisi bile gözle görülür durumda şu an. Boy attı, kilo aldı, yüzüne renk geldi çocuğun. Çok mutlu yeni okulunda. Eğer sorun kızınızdan kaynaklanmıyorsa başka okulda mutlu olacaktır. Ama kesinlikle sorunun kaynağına inilmeli. Bir de anne babadan ayrı olması ne derece doğru tartışılır. Başka bir çözüm bulmak daha mantıklı sanki.

Dışlanmasına sebep şu imam hatip meselesi olabilir gibi geldi. Hükümetimiz bu konularda çok güzel nefrettohumları ekti. El kadar bebelerde bile sorunlara sebep oluyor bu. Evim çocuk parkına bakıyor, arada dinliyorum konuşmalarını çocukların. Yazın alevi olduğunu bildiğim bir arkadaşımın 8 yaşındaki oğlunu yaşıtı bir kaç çocuk sıkıştırmış onun kendileriyle neden kuran kursuna gelmediğini soruyorlardı. Çocuk muhtemelen bunu babasına sormuş ki babam izin vermiyor dedi. O el kadar çocukların ağzından çıkanlara inanamadım. Senin baban gavur, senin baban dinsiz, ahlaksız vs bir sürü belli ki aileden öğrenilmiş bir sürü şey. Kızınızda bu tarz bir dışlanmaya maruz kalıyor olabilir. İmam hatip meselesini bu kadar küçük bir çocuk nerden öğrendi? Nasıl böyle bir tercih yaptı? Muhtemelen siz empoze ettiniz bunu ufaklığa. O daha çok küçük, bunlarla aklını karıştırmayın. Lise çağı geldiğinde seçenek olarak sunarsınız önüne.

daha 8 yaşında iken apartmanda üç kızdık yaşıt .Arkadaştık komşuyduk iyi geçinirdik .Bir gün Fatoş dedi ki ikimiz varken .(Büyüklerden duymuş )Biliyor musun Mehtap'lar aleviymiş .Ben de alevi ne demek dedim .Bilmem dedi.Muhabbete bak.Mehtap'a hiç sormadık arkadaşlığımız devam etti.Şimdi internet var tvlerde herşey ortada alenen konuşuluyor .Biz hakikaten çocuktuk saftık şimdikiler canavar gibi .O hale getirenler utansın ...

Çocukları bu konuda bilinçlendirmek mi gerekli yoksa bilmesinler şimdilik zamanı gelince öğrensinler demek mi gerekli bilemiyorum artık. Çocuğuma belli yaşa gelene kadar (ki din gibi soyutkavramları anlamaları 9 yaştan sonra oluyormuş) dinle ilgili birşeyler vermeyi düşünmüyordum. Şimdi din canavarlarının arasında kafası karışır, bizden öğrense daha mı iyi acaba diye düşünüyorum.

dindar olsun ki tinerci olmasın .
allahtan büyük bir şans eseri olarak tinerci olmadım .

Benim kızım 11 yaşında ve hala hangi arkadaşı hangi dinden ya da mezhepten bilmez çünkü sormaz. Kızıma her zaman arkadaşının memleketi önemli değil sadece iyi bir insan ve iyi bir arkadaş olması önemli diye öğrettim bugüne kadar. Kızımda o yüzden sanırım hiç bu tip şeylerle ilgilenmiyor.

Ne güzel. Keşke herkes sizin gibi bu şekilde davranmayı öğretse çocuklarına. O zaman en azından çocuklukta böyle dışlanmalara engel olunabilir.

Ne güzel. Keşke herkes sizin gibi bu şekilde davranmayı öğretse çocuklarına. O zaman en azından çocuklukta böyle dışlanmalara engel olunabilir.

Bunu kırmak için aslında bütün ebeveynlerin bu şekilde davranması gerekir. Ama maalesef ki toplum olarak düzelmek yerine iyice kötü duruma ulaştık. Kızım 4. sınıfa giderken okulunda serbest kıyafet vardı forma yoktu. Bir gün tam diz hizasında bir etek giyinmişti, bir arkadaşı senin annen baban sana nasıl izin veriyor böyle hiç mi seni düşünmüyorlar günaha girmene izin veriyorlar o eteğin altına uzun tayt giyinmelisin demiş. Kızım şaşkınlık içinde geldi anne ben cehenmnemde yanacak mıyım? diye. Anneciğim insanlar farklı düşünüp farklı giyinebilirler, herkesin günahı sevabı kendine aittir. Kimin günah kimin sevap işlediği giyindiği kıyafete göre belirlenmez dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…