kızımın okulunu değiştirmelimiyim çok mutsuz

Kesinlikle dogru bir yaklasim. Cocuklarin yaninda konusurken de dikkat etmeli belli bir grubu asagilayici cumleler kurmamali. Bunlar maalesef cocugun beynine kaziniyor.

çözüm mü peki okul değiştirmek?
önce bir gidip araştırsanız ne olduğunu
benim kızımın da sınıfında vardı böyle lider tipler
bir kavga etti iki kavga etti benimki de alıngan ve hassas aynı zamandan
çok da sinirlidir.. ama biz sabrettik aldırış etmedik.. sonra düzeltti kendi kendine
sinirden hüngür hüngür ağlar bide o derece
deneme yanılmayla öğrenecekler
kıyamıyoruz tabi çocuklarımıza ama böyle
hemen çözüm bulursak da ileride çok zorlanırlar..

Once neden dislandigini arastirin. Sonra okulu degistirin ve dislanmasina sebep olan seyleri duzeltmeye calisin.

Bir öğrenci koca sınıfta neden bütün arkadaşları tarafından dışlanır ki? Sebeplerini araştırın diğer okulda da aynısı olmayacağı ne malum hem bu sefer yanında siz de olmayacaksınız anneannesiyle kalacakmış.

tamda böyle birşey yaşıyor arkadaşım çocuklarımız aynı sınıfta benimki erkek onun ki kız sınıf içinde gruplaşma olduğunu duyduk bir tane lider ruhlu bir kız var zaten toplam sınıf içinde 9 kız öğrenciler bu lider olan etrafına 3 tane daha kız almış diğerleriyle konuşmayacaksınız onlar köylü şöyle böyle diye oynatmıyor onlarda oynamıyorlarmış bu grubun içinde arkadaşımın kızıda var arkadaş yanlış yapıyorsun kızım onlarda arkadaşın diyince çocuk konuşmaya başlıyor diğer arkadaşlarıyla bu sefer bunlada konuşmuyorlar geçen gün arkadaşlarım benle konuşmuyor diye üzgün ve ağlıyordu ne dediysek başarılı olamadık en son dedim annelerle konuş başkası olacak gibi değil

bende 3.sınif ögrtmenym cocugunuzun dislanmasi zor bi psikoloji gercekten altında yatan sebep bulunmali en cok ta ögrt.iş düser imam hatip olayi yorumunuda göz önüne alirsak degstir bencede kendi fikrine uymasada o boyuta karisamaz kimse doguda ögretmenim bosa kürek cektgmi bazen düsünsemde sinifimda memur cumhuriyetci velilermde var babasi teröre yardmddan hapiste olanda var hepsi esit bence cünkü cocuk onlar yargilamak ögrt.ne düşmez okulu degrtirin fakat bu sebepleri cocugunuz bilmesn

Başkalarının yanlış anlaması açısından değil, çocuğunuzun iyiliği açısından
daha şimdiden ileride imam hatibe gideceksin gibi çocuğa yüklemek doğru değil bence.

Çocuğun isteği, ilgisi, yeteneğine göre o gün karar vermeniz uygun olur.

3. sınıfta sebepsiz dışlanma olacağını düşünmüyorum.
Sebeplerini araştırmanızı öneririm.

Tabi ki buna rağmen çözülmezse sorun, okul değiştirmeniz faydalı olabilir.

Bence öğretmen kızınızı diğer çocuklarla kaynaştırsın onlara gruba katılmasını sağlasın olmuyorsa değiştirin okulu

degıstırmelısınız bence yoksa suankı okulunda bu hep boyle devam eder ve derslerde hep kotuye gıder cocugunuzun ıyılıgı ıcın degıstırın

bu sorunumuz 3 4 aydır var. çözüm aradım öğretmeniyle konuştum daha önce. rahberlik servisine yönlendirmedi gerek yok diye. bu arada bazı arkadaşlar çocuğuna imam hatipe gideceksin diye dayatma demişler. kesinlikle öyle bir şey yok. zaten eşimle aynı mezhepten değiliz. öyle bir sorun yok. kızıma mahallede bile baskı yaptılar çocuklar. sen kürtmüsün türkmüsün. kızım ben insanım de dedim. çocuğumun aklına hep soktular. ama ben hep anlattım kızım hepimiz eşitiz diye. biz kürt değiliz ama insanları iyi insan kötü insan diye ayırmalıyız dedim. evde başını kapatır dua kitabını okur . ara ara bende senin gibi kapalı olmak istiyorum der. ben daha çocuksun kızım derim. imam hatipe de kendi gitmek istedi. düşünürüz daha 1 senen var dedim. çok istekli yani içinde var. arkadaşlarına çok değer verir. ayrım bilmez gerçekten. okuldaki sorun zaten kız liderlik yapıyor herkesi yanına çekiyor. benim kız da istemediği şeyleri yapmaz. arkadaşımın her istediğini yapıyolar ben yapmak istemiyorum diye. sonra tek kalıyor.bir tane arkadaşı var. o da bazen onlarla oynuyor. anlatıp ağlıyor. çok üzülüyor yani tabiki çözüm aradım. bir de öğretmenin bana. çocuğunuzu imam hatipe göndercenizi kimsenin yanında söylemeyin yanlış anlarlar demesi çok saçma anlam veremedim...

okul dğiştirmek çözüm değil zannımca.onun yerine çocuğunözgüvenini yükseltip,sosyalleştircek ortamlara sokun.çocuk kaçmaya alışırsa başına ayı şey geldiğinde hep kaçmak ister.hayat bazan mücadele gerektirir ve buda en iyi o yaşlarda öğrenir.

3. sınıf öğrencisi(7-8 yaş) hangi bilgi birikimiyle imam hatipe gitmek isteyebilir ki? Ne biliyor yani okullar hakkında?

3. sınıf öğrencisi(7-8 yaş) hangi bilgi birikimiyle imam hatipe gitmek isteyebilir ki? Ne biliyor yani okullar hakkında?
bildiği sadece dini eğitimin verilip kuran öğretildiği.
ben derdimi anlatamadım galiba

Benim kardesim de ayni seyleri yasadi bikac yol once.bir pedegogla gorustum.cocuk mutlu ve rahat olamadgi bir ortamda basarili olamaz.kendinizi dusunun o daha 10yasnda bile degil.sizi alsak rahat olamadiginiz mutsuz hissettiginiz bir ortama gotursek ;isinizde ne kada basari saglayabilirdiniz???yuzde kac oraninda bunu dusunun.
bence hemen alin okuldan e tabi ogretmenleriyle oncelikle konusun cozum bulamazsaniz alin cocugunuzu karsisina goz hizasina inin yasitinizla onun anlayabilecegi düzeydeki kelimelerle konusun.onun dusuncelerine saygi duydugunuzu bilsin.desteginizi ona hissettirin..uzakta bir okula verme pahasina olsa da alin okuldan.
biz bunu cok gec yaptik.kardesim deneme sinavlarinda turkiye ve bolge dereceleri vardi.daha iyi olsun dye koleje verdik ama hata yaptik
o yil icersinde basarisi yuzd yuz dustu.cunku okulda problem yasadi sevmedi ve mutsuzdu.
iyi dusunun psikologdan yardim alabilirsiniz..sevgiler ...

bildiği sadece dini eğitimin verilip kuran öğretildiği.
ben derdimi anlatamadım galiba

Çocuğun seçim zamani geldiğinde imam hatipi isterse ona gonderin muhakkak kararini degistirmeye çalışmayıp saygı gosterin. Ayrıca çocuğunuzu istediğiniz gibi yetistirirsiniz buna kimse karisamaz. Nasil ki isteyen aileler cocuklarini bale piyano kursuna vs. gonderiyorsa siz de (cocugun isteği dahilinde tabi) imam hatip ortaokuluna gonderebilirsiniz tabi. Çocuğunuzun ogretmeninin de sizi bu konuda cagirip konuşması çok saçma. Ve de cocugunuzun okulunu değiştirin bence, bu yaşta bu kadar mutsuz olacağı ortamda bulunmamali.

Katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…