- 8 Kasım 2014
- 4.973
- 7.239
- 248
- 38
Kesinlikle dogru bir yaklasim. Cocuklarin yaninda konusurken de dikkat etmeli belli bir grubu asagilayici cumleler kurmamali. Bunlar maalesef cocugun beynine kaziniyor.Benim kızım 11 yaşında ve hala hangi arkadaşı hangi dinden ya da mezhepten bilmez çünkü sormaz. Kızıma her zaman arkadaşının memleketi önemli değil sadece iyi bir insan ve iyi bir arkadaş olması önemli diye öğrettim bugüne kadar. Kızımda o yüzden sanırım hiç bu tip şeylerle ilgilenmiyor.
çözüm mü peki okul değiştirmek?çok alıngan ve hassas. herşeyi çok kafasına takar. sınıftaki bir arkadaşı hep oyunları yönlendiriyor. takım kaptanı oluyormuş. benim kız da hep senin istediğini mi yapıcaz diye tartışınca tek kalmış.
aslında seçeneklerin artırılmış olması hoşuma gitti . Demokrasi işte .Ne kadar güzelBen denedimtineri sevmedim. Alkolik olmaya karar verdim. Dindar olmayınca ya alkol ya uyuştururcu ya fuhuş falan birini seçmen lazım.
degıstırmelısınız bence yoksa suankı okulunda bu hep boyle devam eder ve derslerde hep kotuye gıder cocugunuzun ıyılıgı ıcın degıstırınkızım 3. sınıf öğrencisi. okulumuz ve oturduğumuz fazla gelişmemiş bir yer. kızım 1 aydır bana sınıfta dışlandığını herkesin onunla dalga geçtiğini ve hiç arkadaşı olmadığını söyledi. kızım çok hassas bir çocuktur. dersleri etkilenmeye başladı. bir de kızım öğretmeniyle konuşurken imam hatip okuluna gitmak istiyorum annem gönderebilir demiş. öğretmen benimle konuşmak istedi. bu çocuk imam hatibe gidecek çocuk değil. kimsenin yanında böyle konuşmayın sizi yanlış anlarlar falan dedi. çocuğun yanında da konuşmayın bunları falan. ben şaşırdm tabi niye yanlış anlasınlar falan dedim. neyse öğretmenle tartışmaya girmedim. benim kız okula zorla gidiyor. çok isteksiz. okuldan soğumuş. bende anneannesinin yanında çok güzel bir olkul var oraya göndermek istiyorum. çocuğumun mutluluğu için bunu yapmalımıyım sizce. annemlerde kalıcak. çok istiyor ama biraz kararsızım. yorumlarınız nelerdir. teşekkür ederim.
okul dğiştirmek çözüm değil zannımca.onun yerine çocuğunözgüvenini yükseltip,sosyalleştircek ortamlara sokun.çocuk kaçmaya alışırsa başına ayı şey geldiğinde hep kaçmak ister.hayat bazan mücadele gerektirir ve buda en iyi o yaşlarda öğrenir.kızım 3. sınıf öğrencisi. okulumuz ve oturduğumuz fazla gelişmemiş bir yer. kızım 1 aydır bana sınıfta dışlandığını herkesin onunla dalga geçtiğini ve hiç arkadaşı olmadığını söyledi. kızım çok hassas bir çocuktur. dersleri etkilenmeye başladı. bir de kızım öğretmeniyle konuşurken imam hatip okuluna gitmak istiyorum annem gönderebilir demiş. öğretmen benimle konuşmak istedi. bu çocuk imam hatibe gidecek çocuk değil. kimsenin yanında böyle konuşmayın sizi yanlış anlarlar falan dedi. çocuğun yanında da konuşmayın bunları falan. ben şaşırdm tabi niye yanlış anlasınlar falan dedim. neyse öğretmenle tartışmaya girmedim. benim kız okula zorla gidiyor. çok isteksiz. okuldan soğumuş. bende anneannesinin yanında çok güzel bir olkul var oraya göndermek istiyorum. çocuğumun mutluluğu için bunu yapmalımıyım sizce. annemlerde kalıcak. çok istiyor ama biraz kararsızım. yorumlarınız nelerdir. teşekkür ederim.
3. sınıf öğrencisi(7-8 yaş) hangi bilgi birikimiyle imam hatipe gitmek isteyebilir ki? Ne biliyor yani okullar hakkında?bu sorunumuz 3 4 aydır var. çözüm aradım öğretmeniyle konuştum daha önce. rahberlik servisine yönlendirmedi gerek yok diye. bu arada bazı arkadaşlar çocuğuna imam hatipe gideceksin diye dayatma demişler. kesinlikle öyle bir şey yok. zaten eşimle aynı mezhepten değiliz. öyle bir sorun yok. kızıma mahallede bile baskı yaptılar çocuklar. sen kürtmüsün türkmüsün. kızım ben insanım de dedim. çocuğumun aklına hep soktular. ama ben hep anlattım kızım hepimiz eşitiz diye. biz kürt değiliz ama insanları iyi insan kötü insan diye ayırmalıyız dedim. evde başını kapatır dua kitabını okur . ara ara bende senin gibi kapalı olmak istiyorum der. ben daha çocuksun kızım derim. imam hatipe de kendi gitmek istedi. düşünürüz daha 1 senen var dedim. çok istekli yani içinde var. arkadaşlarına çok değer verir. ayrım bilmez gerçekten. okuldaki sorun zaten kız liderlik yapıyor herkesi yanına çekiyor. benim kız da istemediği şeyleri yapmaz. arkadaşımın her istediğini yapıyolar ben yapmak istemiyorum diye. sonra tek kalıyor.bir tane arkadaşı var. o da bazen onlarla oynuyor. anlatıp ağlıyor. çok üzülüyor yani tabiki çözüm aradım. bir de öğretmenin bana. çocuğunuzu imam hatipe göndercenizi kimsenin yanında söylemeyin yanlış anlarlar demesi çok saçma anlam veremedim...
bildiği sadece dini eğitimin verilip kuran öğretildiği.3. sınıf öğrencisi(7-8 yaş) hangi bilgi birikimiyle imam hatipe gitmek isteyebilir ki? Ne biliyor yani okullar hakkında?
Benim kardesim de ayni seyleri yasadi bikac yol once.bir pedegogla gorustum.cocuk mutlu ve rahat olamadgi bir ortamda basarili olamaz.kendinizi dusunun o daha 10yasnda bile degil.sizi alsak rahat olamadiginiz mutsuz hissettiginiz bir ortama gotursek ;isinizde ne kada basari saglayabilirdiniz???yuzde kac oraninda bunu dusunun.kızım 3. sınıf öğrencisi. okulumuz ve oturduğumuz fazla gelişmemiş bir yer. kızım 1 aydır bana sınıfta dışlandığını herkesin onunla dalga geçtiğini ve hiç arkadaşı olmadığını söyledi. kızım çok hassas bir çocuktur. dersleri etkilenmeye başladı. bir de kızım öğretmeniyle konuşurken imam hatip okuluna gitmak istiyorum annem gönderebilir demiş. öğretmen benimle konuşmak istedi. bu çocuk imam hatibe gidecek çocuk değil. kimsenin yanında böyle konuşmayın sizi yanlış anlarlar falan dedi. çocuğun yanında da konuşmayın bunları falan. ben şaşırdm tabi niye yanlış anlasınlar falan dedim. neyse öğretmenle tartışmaya girmedim. benim kız okula zorla gidiyor. çok isteksiz. okuldan soğumuş. bende anneannesinin yanında çok güzel bir olkul var oraya göndermek istiyorum. çocuğumun mutluluğu için bunu yapmalımıyım sizce. annemlerde kalıcak. çok istiyor ama biraz kararsızım. yorumlarınız nelerdir. teşekkür ederim.
bildiği sadece dini eğitimin verilip kuran öğretildiği.
ben derdimi anlatamadım galiba
Katılıyorum.Benim kardesim de ayni seyleri yasadi bikac yol once.bir pedegogla gorustum.cocuk mutlu ve rahat olamadgi bir ortamda basarili olamaz.kendinizi dusunun o daha 10yasnda bile degil.sizi alsak rahat olamadiginiz mutsuz hissettiginiz bir ortama gotursek ;isinizde ne kada basari saglayabilirdiniz???yuzde kac oraninda bunu dusunun.
bence hemen alin okuldan e tabi ogretmenleriyle oncelikle konusun cozum bulamazsaniz alin cocugunuzu karsisina goz hizasina inin yasitinizla onun anlayabilecegi düzeydeki kelimelerle konusun.onun dusuncelerine saygi duydugunuzu bilsin.desteginizi ona hissettirin..uzakta bir okula verme pahasina olsa da alin okuldan.
biz bunu cok gec yaptik.kardesim deneme sinavlarinda turkiye ve bolge dereceleri vardi.daha iyi olsun dye koleje verdik ama hata yaptik
o yil icersinde basarisi yuzd yuz dustu.cunku okulda problem yasadi sevmedi ve mutsuzdu.
iyi dusunun psikologdan yardim alabilirsiniz..sevgiler ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?