Kızımın regl olduğu gün hamile olduğumu öğrendim

12 yaşına girmesine 2 ay kala kızım regl oldu.ve ben aynı gün hamile olduğumu öğrendim.Şu an şoktayım.İki kardeşin arası 12 yaş olacak kısmetse çok mu geç kaldım.Ona söyleyemedim,sadece eşim biliyor şu an,devamlı yaş hesapları yapıyorum ve kendimi meğer hiç hazır hisstemiyormuşum Allah’ın gücüne gitmesin.Planlı bir bebekti ama yine de çok uzun yıllar geçti kafam çok karışık,yaşım 38 bu arada.İnşallah yapıcı yorumlar alırım,ya da benzer şeyleri yaşayan varsa yorumlarsa sevinirim.

Öncelikle hayirli uğurlu olsun. Benim kardesimle aramda 16 yas var. Hem ablasi hem annesi gibi hissediyorum . Daha fazla sahipleniyor insan yas farki cok olunca. Hic kafaya takma.göreceksin kizinda kücük anne olucak. Bende 3 yildir ugrasiyorum 2.bebek icin. Icini bozma Allah in gücüne gider

Bu arada 1 dip not düseyim halam dogum yaptiginda babanem hastaneye gitmis. Kizi dogum yaptiginda babanem 7 aylik hamileymis. Dayim halamin kızına abla diyor.yabancı ortamlarda insanlarin kafasi karisiyor

Tebrik ederim. Tadını çıkar. Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin.

Bir tanıdığım kardeşiyle arası 19 yaş üniversitedeyken kardeşi olmuş. Ayrıca kuzenim teyzemden ve dayımdan büyük mesela 🥴

Bence hiç geç degil. Istemissiniz ve olmus bebek. Yas araligi konusunu bu kadar endise yapma derim.

Sadece su tavsiyeyi vermek isterim, kizini sürekli abla rolüne sokma. Her lafa "ama sen söyle ablasin, böyle ablasin" demeyin. O ayni zamanda halen çoçuk, kendi istekleri, hayalleri var. Hele ergenlik döneminde, zaten kendi kisiligini ararken, yeni bir rol ekstra ona katilmasi zorlar onu.

Onun ile yanliz zaman geçirmeyide özen gösterin. Bir anne/kiz magza gezip dolasma yada abur cubur ile beraber film izleme olabilir. Ani öfke patlamalari olacak, kurallara karsi gelmesi olacak, kiskanma olacak. Mümkün mertebede anlayis gösterin ama ayni zamanda kurallar oldugunu hatirlatin.

Umarim çok mutlu olursunuz hep beraber.

Ha bide kizinin regl'ini kutlamak için beraber disarda zaman geçirebilirsiniz. Güzel bir kolye alabilirsin. Ve en önemlisi regl üzerine konusun. Kadin vücüdü, cinsellik,.. Bunlar konusulmasi lazim. Bunun üzerine ton ile kitap var, kiziniz ile beraber okuyun. Eger sorulari varsa, sana sorsun.

Benim kardeşimle aramda 13 yaş var onu çok seviyorum ama kardeşlikten çok annelik yaptığımı düşünüyorum bebekken altını değiştirdim karnını doyurdum parka ben götürdüm hatta beni öyle gören komşular akrabalar iki analı bebek bu diyorlardı kardeşim için..yani kısaca bence çok geç kalmışsınız ikinci çocuk için büyük çocuğunuz ergenlik gibi oldukça zor bir dönem geçirirken bebeğiniz diş ağrısı yürüme telaşı konuşma çabalarıyla uğraşıyor olacak ve hiçbir ortak noktaları olmayacak birlikte vakit geçirmek onlar için çok sıkıcı olacak bence

2 görümcem de 3 . Ye geç hamile kaldı birinin 15 yaşındaydı diğeri 11 son çocukları arasındaki fark yani olabiliyor çok kişi var sizin gibi bence size iyi gelecek küçük bebek ozleniyor miss gibi koklayın.

benim de en küçük kardeşimle aramda 13 yaş var hiçte bir sıkıntı olmadı büyük olduğum için anneme yardım ettim hep birlikte büyüttük

Ben 14 yaşındayken annem ikinci kardesime hamile kaldığını söylemişti ve ben(büyük terbiyesizlik biliyorum) annemin suratına tükürmüştüm ah rahmetli annecim hic sesini çıkarmamıştı... aramızda 15 yas var sipayla koca kadin oldu ama benim icin hala sipa:D ergenlik nedeniyle tepki gosterse de en gec dogdugunda çok sevecek emin ol

Çocuklarım 20, 5, 2 yaşındalar yaş 41 ; gösterdiğim yaş 30 herkes şok; geç yaşta anne olmak gençleştiriyor ya da onlarla ilgilenirken dinç kalınıyor sebebini bilmiyorum ama kendimi müthiş hissediyorum yorgunum biraz ama çok da mutlu üstelik çalışıyorum.....

Ha bide kizinin regl'ini kutlamak için beraber disarda zaman geçirebilirsiniz. Güzel bir kolye alabilirsin. Ve en önemlisi regl üzerine konusun. Kadin vücüdü, cinsellik,.. Bunlar konusulmasi lazim. Bunun üzerine ton ile kitap var, kiziniz ile beraber okuyun. Eger sorulari varsa, sana sorsun.
Bu kısma o kadar katılıyorumki
Malesef ülkemizde regl ayıp olarak görülüyor. Anneye ilk söylendigi zaman olumsuz tepkiler alınabiliyor
Bu konular örtbas edilince de bilinçsiz yetişiyoruz keza benim annem de çok saçma bi tepki vermişti.
Ama ben internetten vs.araştırmalarımla bunu doğal bir şey oldugunu ayıp olmadığinı utanmamam gerektigini anlamıştım
Belki mantıksız gelicek bunu internetten araştırma vs.yapmadanda anlayabilirdin diye ama o yaşıma kadar bu konulardan bahsedilmemişti bana ben kendim okudugum dergilerden filan bir şeyler biliyodum. Annemle konuşamıyordum annem sürekli kapatırdı bu konuları.
Çunkü o yaşlarda her şey çok karmaşık geliyor ve ilk regl oldugumda korkmuştum. Sonradan anlamıştım zaten ilkini anneme söylemedim ikincisini söyledim.
Annem biraz tuhaf bi tepki verdi o zamanlar çok üzülmüştüm o tepkiye ama şimdi diyorumki niye üzülmüşüm bu normal bir şey işte dedigim gibi o yaştaki akılla
Bu yüzden kızınızla kadin vücududur cinsellik vs.konularını konuşmak gerek.
Asıl konuşmamak kötü çünkü bilinçsiz bi dönem olur.
Ben annemle konuşmadım annem konuşmaz ayıp olarak görür bu konulara kendi araştırmalarımla vs. birçok şeyi öğrendim. Ama bunu yapamayan kızlar da var mesela
O yüzden kızınızı bilgilendirin
Bu arada tebrik ederim
İnşallah saglıklı bir şekilde bebeginizi kucagınıza alırsınız

Şöyle söyliyim sen hesapla :D
Ablamın kızıyla aramda 4 yaş var :D Ben 34 yaşındayım :D
Hiç dert etme :)

Benim en buyuk ablam 41 ben 27yasindayim sıkmayın canınızı 😊

Kızınızla kardeş mevzusunu konuştunuz mu hiç? Ne düşünüyordu? Planlamak sadece korunmayı bırakmak demek değil :)
Bu endişenize çözüm bulmaya bakın. Kızınız eğer büyük tepkiler verecekse daha doğuma çok var, bir cocuk-ergen psikoloğu ile görüşün.

Bu kısma o kadar katılıyorumki
Malesef ülkemizde regl ayıp olarak görülüyor. Anneye ilk söylendigi zaman olumsuz tepkiler alınabiliyor
Bu konular örtbas edilince de bilinçsiz yetişiyoruz keza benim annem de çok saçma bi tepki vermişti.
Ama ben internetten vs.araştırmalarımla bunu doğal bir şey oldugunu ayıp olmadığinı utanmamam gerektigini anlamıştım
Belki mantıksız gelicek bunu internetten araştırma vs.yapmadanda anlayabilirdin diye ama o yaşıma kadar bu konulardan bahsedilmemişti bana ben kendim okudugum dergilerden filan bir şeyler biliyodum. Annemle konuşamıyordum annem sürekli kapatırdı bu konuları.
Çunkü o yaşlarda her şey çok karmaşık geliyor ve ilk regl oldugumda korkmuştum. Sonradan anlamıştım zaten ilkini anneme söylemedim ikincisini söyledim.
Annem biraz tuhaf bi tepki verdi o zamanlar çok üzülmüştüm o tepkiye ama şimdi diyorumki niye üzülmüşüm bu normal bir şey işte dedigim gibi o yaştaki akılla
Bu yüzden kızınızla kadin vücududur cinsellik vs.konularını konuşmak gerek.
Asıl konuşmamak kötü çünkü bilinçsiz bi dönem olur.
Ben annemle konuşmadım annem konuşmaz ayıp olarak görür bu konulara kendi araştırmalarımla vs. birçok şeyi öğrendim. Ama bunu yapamayan kızlar da var mesela
O yüzden kızınızı bilgilendirin
Bu arada tebrik ederim
İnşallah saglıklı bir şekilde bebeginizi kucagınıza alırsınız

Cogumuzun bu konuda kötü tecrübelerimiz var. Ben yine sansliydim ve dogdugum ülkede cinsellik üzerine egitim veriliyordu. Neyin ne oldugunu biliyordum fakat anne ile bunlari konusabilmek çok farkli.

Yani ülkede oglanin pipisi kesiliyor ve bir dügün veriliyor, kiz ise tüm hayati boyunca cebellesecegi regl yasiyor ve utanmak, sikilmak zorunda. Niye ki? Hani iki konudada bencede dügün verilmesin. Ama bu kadar tezzatlik cidden fazla.

Geçenlerde Rayka Kumru'nun konusmalarina rastladim. Harika bir kadin! O kadar çok dogru noktalara deginiyor ki. Cocuklarin herseyini anne babasi ile konusabilmesi o kadar önemli ki.

38 2.si için cok iyi bir yaş bence. Kardeşler arasında yaş farkına çok takılmamak lazim benim erkek kardeşimle aramda 10 yaş var ama problem olmadı hiç hatta onun için avantajli bile oldu. 💐

Back
X