Merhaba arkadaşlar, bugün kızımın okulunda (müdürün açgözlülüğü nedeniyle erken olan) kep töreni vardı. Kızım ilkokulu bitiriyor bu sene. Öğretmen kızlara abiye kıyafet giyinin saçlarınızı kuaförde ya da evde anneniz güzel yapsın demiş. Tabii benim kızda bir hevesli ki sormayın. Sınıf annesini aradım abiye nereden çıktı diye okul öyle istemiş herkes abiye giyebilecek mi ki normal kıyafetle gelinmesi daha hoş olurdu dedim ama tabii karar verilmiş. Sabah kızımla birlikte gittik. Sınıfa girdiğimizde öğretmen bütün öğrencilerle tek tek resim çekilmek istedi slayt yaparız diye fotoğraf makinasını bana verdi çekebilir misiniz diye bende çektim. Tabii resim çekerken dikkatimi çekmedi baktım öğretmen bir dakika dedi en arka sırada oturan bir kızı aldı yanına resim çekilmek için. Kız önce gelmek istemedi. Neyse resminler bitti sonra toplu resim çekilmek için baktım o kız yine en arkada oturuyor. Döndüm gelsene kızım sende dedim kalktı geldi. Kız toplu resimde kimin yanında durduysa uzak durdular. Sınıf annesine ne oluyor böyle dedim. Kızım saçında bit varmış o yüzden yaklaşmıyorlar dedi annesini bilgilendirmediniz mi bu konuda dedim. Annesini göremiyoruz ki telefonu da yok 10 kardeşlermiş kadın okula gelemiyor kız tek geliyor babasıda hapisteymiş dedi. Aslında temizlenmiş kız ama yine de kimse yanaşmıyor dedi kıza sınıfta baktım bazı çocuklar bitli sen gelme diyorlar. Kızın durumuna o kadar üzüldüm ki anlatamam. İçim sızladı resmen ayrı duruyor bir köşede aldım kendi kızımın yanına olduğu tarafa getirdim burada dur bitanem tamam mı dedim tamam dedi gülümseyerek. Fotoğraf işi bittikten sonra o bir grup bağıran çocukları etrafıma toplayıp çok ayıp ama bu şekilde bağırmanız onun durumunda siz olsaydınız ve sizinle dalga geçirseydi ne hissederdiniz lütfen böyle yapmayın dedim. Öğretmenle de konuştuk bende çok üzülüyorum ama anneye ulaşamıyoruz dedi ve kız tüm bunların farkında. Çocuk için o kadar üzüldüm ki anlatamam. Üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim.