kızımın sınıf arkadaşı

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, bugün kızımın okulunda (müdürün açgözlülüğü nedeniyle erken olan) kep töreni vardı. Kızım ilkokulu bitiriyor bu sene. Öğretmen kızlara abiye kıyafet giyinin saçlarınızı kuaförde ya da evde anneniz güzel yapsın demiş. Tabii benim kızda bir hevesli ki sormayın. Sınıf annesini aradım abiye nereden çıktı diye okul öyle istemiş herkes abiye giyebilecek mi ki normal kıyafetle gelinmesi daha hoş olurdu dedim ama tabii karar verilmiş. Sabah kızımla birlikte gittik. Sınıfa girdiğimizde öğretmen bütün öğrencilerle tek tek resim çekilmek istedi slayt yaparız diye fotoğraf makinasını bana verdi çekebilir misiniz diye bende çektim. Tabii resim çekerken dikkatimi çekmedi baktım öğretmen bir dakika dedi en arka sırada oturan bir kızı aldı yanına resim çekilmek için. Kız önce gelmek istemedi. Neyse resminler bitti sonra toplu resim çekilmek için baktım o kız yine en arkada oturuyor. Döndüm gelsene kızım sende dedim kalktı geldi. Kız toplu resimde kimin yanında durduysa uzak durdular. Sınıf annesine ne oluyor böyle dedim. Kızım saçında bit varmış o yüzden yaklaşmıyorlar dedi annesini bilgilendirmediniz mi bu konuda dedim. Annesini göremiyoruz ki telefonu da yok 10 kardeşlermiş kadın okula gelemiyor kız tek geliyor babasıda hapisteymiş dedi. Aslında temizlenmiş kız ama yine de kimse yanaşmıyor dedi kıza sınıfta baktım bazı çocuklar bitli sen gelme diyorlar. Kızın durumuna o kadar üzüldüm ki anlatamam. İçim sızladı resmen ayrı duruyor bir köşede aldım kendi kızımın yanına olduğu tarafa getirdim burada dur bitanem tamam mı dedim tamam dedi gülümseyerek. Fotoğraf işi bittikten sonra o bir grup bağıran çocukları etrafıma toplayıp çok ayıp ama bu şekilde bağırmanız onun durumunda siz olsaydınız ve sizinle dalga geçirseydi ne hissederdiniz lütfen böyle yapmayın dedim. Öğretmenle de konuştuk bende çok üzülüyorum ama anneye ulaşamıyoruz dedi ve kız tüm bunların farkında. Çocuk için o kadar üzüldüm ki anlatamam. Üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim.

Madem ki o cocuk su anda ilgiye muhtac anneye de ulasilamiyor ogretmeni cocukla beraber evine gitse ya.ogretmen anne yarisidir.yazik ya uzuldum

Madem ki o cocuk su anda ilgiye muhtac anneye de ulasilamiyor ogretmeni cocukla beraber evine gitse ya.ogretmen anne yarisidir.yazik ya uzuldum

Öğretmenimiz bu sene değişti dönem başında yeni bir öğretmen geldi. Ve maalesef ki öğretmenimiz o kadar detaylı düşünemiyor. Ben çalışmasam özellikle bugün işe dönmek zorunda olmasaydım ben bile düşündüm bu dediğinizi hatta sınıf annesine de dedim birisi gitse kızla birlikte annesiyle konuşsa bu yaştaki çocuk için çok ağır bir durum bu diye ama bilmiyorum tabii o nasıl düşündü bu tamamen benim düşüncemdi.

Öğretmenimiz bu sene değişti dönem başında yeni bir öğretmen geldi. Ve maalesef ki öğretmenimiz o kadar detaylı düşünemiyor. Ben çalışmasam özellikle bugün işe dönmek zorunda olmasaydım ben bile düşündüm bu dediğinizi hatta sınıf annesine de dedim birisi gitse kızla birlikte annesiyle konuşsa bu yaştaki çocuk için çok ağır bir durum bu diye ama bilmiyorum tabii o nasıl düşündü bu tamamen benim düşüncemdi.

Yazık ya .
Annesinde de suç var 10 çocuğu varmış hepsine bu şekilde mi davranıyor merak ettim ?
Ev telefonları yok mu ?
Elbet yakınlarında oturan birileri vardır gitseniz konuşsanız annesiyle .
Haftasonu mesela ?

Merhaba arkadaşlar, bugün kızımın okulunda (müdürün açgözlülüğü nedeniyle erken olan) kep töreni vardı. Kızım ilkokulu bitiriyor bu sene. Öğretmen kızlara abiye kıyafet giyinin saçlarınızı kuaförde ya da evde anneniz güzel yapsın demiş. Tabii benim kızda bir hevesli ki sormayın. Sınıf annesini aradım abiye nereden çıktı diye okul öyle istemiş herkes abiye giyebilecek mi ki normal kıyafetle gelinmesi daha hoş olurdu dedim ama tabii karar verilmiş. Sabah kızımla birlikte gittik. Sınıfa girdiğimizde öğretmen bütün öğrencilerle tek tek resim çekilmek istedi slayt yaparız diye fotoğraf makinasını bana verdi çekebilir misiniz diye bende çektim. Tabii resim çekerken dikkatimi çekmedi baktım öğretmen bir dakika dedi en arka sırada oturan bir kızı aldı yanına resim çekilmek için. Kız önce gelmek istemedi. Neyse resminler bitti sonra toplu resim çekilmek için baktım o kız yine en arkada oturuyor. Döndüm gelsene kızım sende dedim kalktı geldi. Kız toplu resimde kimin yanında durduysa uzak durdular. Sınıf annesine ne oluyor böyle dedim. Kızım saçında bit varmış o yüzden yaklaşmıyorlar dedi annesini bilgilendirmediniz mi bu konuda dedim. Annesini göremiyoruz ki telefonu da yok 10 kardeşlermiş kadın okula gelemiyor kız tek geliyor babasıda hapisteymiş dedi. Aslında temizlenmiş kız ama yine de kimse yanaşmıyor dedi kıza sınıfta baktım bazı çocuklar bitli sen gelme diyorlar. Kızın durumuna o kadar üzüldüm ki anlatamam. İçim sızladı resmen ayrı duruyor bir köşede aldım kendi kızımın yanına olduğu tarafa getirdim burada dur bitanem tamam mı dedim tamam dedi gülümseyerek. Fotoğraf işi bittikten sonra o bir grup bağıran çocukları etrafıma toplayıp çok ayıp ama bu şekilde bağırmanız onun durumunda siz olsaydınız ve sizinle dalga geçirseydi ne hissederdiniz lütfen böyle yapmayın dedim. Öğretmenle de konuştuk bende çok üzülüyorum ama anneye ulaşamıyoruz dedi ve kız tüm bunların farkında. Çocuk için o kadar üzüldüm ki anlatamam. Üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim.
Anneye nasıl ulaşamıyorlar okul idaresinde mutlaka ulaşılacak bir telefon bir adres vardır.Kep töreni içinde çok erken değil mi 11. ayda kep törenimi olur mayıs yada haziranda yapılıyor.

Son düzenleme:
Yazık ya .
Annesinde de suç var 10 çocuğu varmış hepsine bu şekilde mi davranıyor merak ettim ?
Ev telefonları yok mu ?
Elbet yakınlarında oturan birileri vardır gitseniz konuşsanız annesiyle .
Haftasonu mesela ?

Evet inanın bunu ben de düşündüm hatta eşimle de paylaştım bu düşüncemi fakat eşim nasıl insan olduğunu bilmiyorsun kalkıp sanane benim kızımdan derse ya da ters bir tepki verirse ne yapacaksın dedi. İdarede hiç telefonları kayıtlı değil öğretmen de telefon numarası aramış ama bulamamış annesi geçen senelerde 1-2 kez gelmiş ama bu sene hiç gelmemiş henüz okula kız evde anlatıyormu bilemiyorum. Bu sabah yine gördüm kızımı bırakırken merdivenlerden iniyordum o da yeni geliyordu teyze öğretmen girmişmi sınıfa dedi evet girmiş canım dedim kızarmı acaba bana geç kaldım diye dedi hayır kızımda geç kaldı kapıyı vurduk içeriye girdi dedi ama onun annesi yanında diye belki bir şey dememiştir bana derse zaten beni kimse sevmiyor dedi gel seni de ben götüreyim sınıfına dedim o kadar hoşuna gitti ki hatta kapıyı vurdum kızı sınıfa soktum kız girerken teyze sen çok iyisin dedi. O kızı her görüşümde içim burkuluyor.

Anneye nasıl ulaşamıyorlar okul idaresinde mutlaka ulaşılacak bir telefon bir adres vardır.Kep töreni içinde çok erken değil mi 11. ayda kep törenimi olur mayıs yada haziranda yapılıyor.

Sanırım durumları çok kötü ev yada cep telefonları yok. Yakınında oturan birileri varsa da ilgilenmiyorlar ki çoğu veli aman bit geçer diye çocuğunu o kıza yaklaşmaması için öğütlüyor. Bu sabah bazı veliler bahçedeydi hala benim kızım onunla konuşuyor ve oyunda oynuyor ama kızımın kafasında bite rastlamadım demekki temizlenmiş çocuk. Çocuklarınıza söyleyin dışlamasınlar o kız bizlerden birinin çocuğuda olabilirdi dedim. Sınıf annesi de evet sudem5'in kızı ilgileniyor bir tek kızla dedi. Kız bir şey soracağı zaman sınıfta bir tek onun yanına gidiyor dedi. Bir de yoksul ama gururlu bir çocuk kızıma kızım sana beslenme koyarken fazla koysam arkadaşına da versen dedim anne almaz ki kimseden bir şey almıyor dedi. Ve beslenme saatinde yemeğini yerken eliyle kapatıyor kimse görmesin diye dedi.

Bu arada kep töreni için evet çok erken ama maalesef ki paragöz müdür yüzünden Kasım ayında yapıldı okulun parası yokmuş zor durumdaymış o yüzden erken almış. O da ayrı bir problem.

Yazık ya çok üzüldüm kızcağızın durumuna. Okulda iletişim bilgileri kesin vardır, aslında öğretmenin ulaşması çok daha doğru. Eşinizin dediği gibi size "sen nedne karışıyorsun" demeyeceğini bilemezsiniz. Ama öğretmenine demez. Bence bu konuda öğretmenine ısrarcı olun,ya da varsa okulun rehberlik öğretmenine de danışabilirsiniz.

Bu arada siz gerçekten çok iyi kalpli ve asil bi hanımsınız, başkası olsa farketmez bile,farketse de umursamaz. Allah işlerinizi hep rast getirsin inşallah :31:

Okul idaresi isterse o kızın ailesine ulaşır ve gerekli yardımı yapabilirler canım.Okullarda maddi durumu iyi olmayan çocuklara yardım edilir yardım konusunda okul aile birliginin devreye girmesi gerek.

kendi küçüklüğüm geldi aklıma. bende hep bitlenirdim arkadaşlarım hep benden kaçardı dışlanmak çok kötü bi şey temizlensen bile adın hep öyle kalıyo maalesef. ailenin durumu kötüyse sınıfça bi şeyler yapabilirsiniz bizim sınıftada öyle yardıma muhtaç bi kaç kişi vardı aramızda üç beş bi şey toplar yardım ederdik sizde toplayıp evine götrüp yardımda bulunabilirsiniz. gerçekten güzel bi davranış sergilemişsiniz herkes sizin yaptığınızı yapmaz kutlarım..

Yazık ya çok üzüldüm kızcağızın durumuna. Okulda iletişim bilgileri kesin vardır, aslında öğretmenin ulaşması çok daha doğru. Eşinizin dediği gibi size "sen nedne karışıyorsun" demeyeceğini bilemezsiniz. Ama öğretmenine demez. Bence bu konuda öğretmenine ısrarcı olun,ya da varsa okulun rehberlik öğretmenine de danışabilirsiniz.

Bu arada siz gerçekten çok iyi kalpli ve asil bi hanımsınız, başkası olsa farketmez bile,farketse de umursamaz. Allah işlerinizi hep rast getirsin inşallah :31:

Amin canım Allah cümleminiz işlerini rast getirsin.

Benim de 3 yıldır öyle bitli bir öğrencim var. Annesine ulaşabiliyoruz söylüyoruz ama nafile. Kızın kardeşleri de bitli evlenecek yaşta ablası vardı geldi okula o da bitli. Kesin anaları da bitlidir. Sürekli söylüyoruz ama yok bu ailenin biti meşhur yani. Sizin bu kız da 10 kardeşmiş hayatta temizlenmezler bence. Ondan ona ondan ona gene bitlenirler. Öğretmen de bir şey yapamaz. Ona da hak verin sınıftaki diğer veillerle başedemiyordur. O kız sizin kızın yanında otursun 1 hafta sonra sis de uyarırsınız kızınızı uzak dur diye. O yaş grubu öğrenciler de acımasız olur. Onların laflarına çok takılmayın.

Back
X