Kızımın utangaçlığı

Tiramusi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2018
80
85
3
42
merhabalar, Konu kızım 7 yaşında bugün okulunda başarı belgesi alıcaktı.Fakat bütün okulun önünde alıcağı için almak istemedi ve ağlayıp durdu mutlu olması gerekırken.Çok utangaç sınıfının içinde sorun yok fakat başkalarının önünde çok çekıngen ve utanğaç. Kalabalığın önünde utangaçlığını çekingenliğini atabilmesi için sizce nasıl davranmamız gerekiyor?Aranızda bu durumu yaşayan var mi? Herkese teşekkürler...

Bol bol kalabalık ortamlarda bulunsanız , belki faydası olur. Benim oğlumda çekingendi oturmalarda , günlerde yazın yaz kurslarında attı çekingenliğini...

Götürüyoruz . Şimdi de gidiyor aslında yüzmeye jimnastiğe gidiyor yinede çekingen .tşkler yinede

Götürüyoruz . Şimdi de gidiyor aslında yüzmeye jimnastiğe gidiyor yinede çekingen .tşkler yinede
Evde yuksek ses veya hatalari karsisinda onu asagilamak buna sebep olabilirmis.kizimda boyleydi 6 yasinda.hala yasiyoruz ama azaldi.
Benim tepkilerim cok sertti kendimi duzeltmeye calissamda cocuk yine yaparim diye korkuyor belliki.ebeveyn tutumu cok onemli.sabirli olmak lazim

Kızınız aynı ben :olamaz:
Küçükklüğümde azmı ağladım andımızı söylerken , az mı elim ayağım titre titre bi hal oldu . :/
Hala yenı bir ortama girdim mi utancımdan asla konuşmam :))
Ama alıştığımda yeter gari sus dersiniz :))

Siz elinizden geldiğince kalabalık ortamlarda bulundurun ama geçmiyor .
Umarım hafifler kzıınızın bu problemi

Küçükklüğümde azmı ağladım andımızı söylerken , az mı elim ayağım titre titre bi hal oldu . :/

Bi egeli ellammm:KK200:

• Beğen
Reactions: H E
Evde yuksek ses veya hatalari karsisinda onu asagilamak buna sebep olabilirmis.kizimda boyleydi 6 yasinda.hala yasiyoruz ama azaldi.
Benim tepkilerim cok sertti kendimi duzeltmeye calissamda cocuk yine yaparim diye korkuyor belliki.ebeveyn tutumu cok onemli.sabirli olmak lazim
Eşimle anlaşamadığımız konular tabi ki olur fakat çocukların yanında tartışmamaya dikkat ediyoruz.Cokta duygusal zaten bişey söylerken dikkat ediyoruz üzmemek için fakat söylediğinizi dikkate alıcam. Tşk ederim.

Ben de aşırı sessiz bir çocuktum, utangaçtım. Sırf biraz açılayım diye 4 kardeşten sadece ben anaokuluna gitmiştim :) Faydası oldu mu, olmadı. Üniversitede de bile öyleydim. Mezun olduktan sonra açıldım :D

Yurtdışındayız burda ailemizden kimse yok fakat aktivitelere götürüyoruz .

Eşimle anlaşamadığımız konular tabi ki olur fakat çocukların yanında tartışmamaya dikkat ediyoruz.Cokta duygusal zaten bişey söylerken dikkat ediyoruz üzmemek için fakat söylediğinizi dikkate alıcam. Tşk ederim.
Rica ederim.bende pedagogdan ogrendim.ne kadar dikkat etsekte bszen sesler yukseliyor ne yapayim.umarim duzelir uzulmeyin

Benim kuzenim de öyle. Annesinin yanından 1 dakika ayrılmaz, annesi onu öyle bile isteye kendisine bağımlı büyüttü.
Liseye gidiyor, hala 2.tabak yemek istiyorsa annesinin kulağına söyler, annesi ister.
Bir de o kız, hep yetişkin sohbetlerinin döndüğü ortamda bulundu, aile meclisi, altın sohbeti gibi. Hep dinleyerek büyüdü. Ee tabi büyüğün çok olduğu ortamda çocuk aklıyla teyp gibi dinledi.
Aile içinde sadece anneyi dinler, ama anneye babaya bağırır, ev dışında acayip ezik.
Okula hala annesi götürür getirir, servis olmasına rağmen.
O kız mesela üniversiteye gitmez anneden ayrılmamak için. Annesi kızın dış dünyayla bütün iletişimi, ya da bağı.
Geç olmadan, böyle ortamı varsa değiştirin.
Spora gidiyormuş bu çok iyi. Enstruman kursları faydalı, tek başıma alet kullanıyorum algısı oluşur

Ben de aşırı sessiz bir çocuktum, utangaçtım. Sırf biraz açılayım diye 4 kardeşten sadece ben anaokuluna gitmiştim :) Faydası oldu mu, olmadı. Üniversitede de bile öyleydim. Mezun olduktan sonra açıldım :KK70:
Bende sesdim ama kızımın benim gibi olmasını istemiyorum.Sonradan çok ezilir o yüzden şimdi den onun bu çekingenliğini atmasını istiyorum.

kesinlikle baski uygulamayin ve kiyas yapmayin lütfen
bende o yaslarda öyleydim hatta ayni durumu yasadim belgemi herkesin önünde almak istememistim kipkirmizi olmustum az kaldi aglayacaktim. Ardindan eve geldigimde annem bana cok kizmisti ve asagilamisti.
Simdi düsünüyorumda annem beni o zamanlar cok zorluyordu hadi yap bak X de yapiyor...off onun kadar olamiyormusun vs vs.
Kalabaliga götürün özellikle yasitlariyla :)

Gençlik ve spor bakanlığının tiyatro vb kursları oluyor. O kurslara katılsa belki biraz yenebilir. Çevremde bu şekilde çocuğunun utangaçlığını azaltanlar var

Benim kuzenim de öyle. Annesinin yanından 1 dakika ayrılmaz, annesi onu öyle bile isteye kendisine bağımlı büyüttü.
Liseye gidiyor, hala 2.tabak yemek istiyorsa annesinin kulağına söyler, annesi ister.
Bir de o kız, hep yetişkin sohbetlerinin döndüğü ortamda bulundu, aile meclisi, altın sohbeti gibi. Hep dinleyerek büyüdü. Ee tabi büyüğün çok olduğu ortamda çocuk aklıyla teyp gibi dinledi.
Aile içinde sadece anneyi dinler, ama anneye babaya bağırır, ev dışında acayip ezik.
Okula hala annesi götürür getirir, servis olmasına rağmen.
O kız mesela üniversiteye gitmez anneden ayrılmamak için. Annesi kızın dış dünyayla bütün iletişimi, ya da bağı.
Geç olmadan, böyle ortamı varsa değiştirin.
Spora gidiyormuş bu çok iyi. Enstruman kursları faydalı, tek başıma alet kullanıyorum algısı oluşur[/ Bende bundan korkuyorum bana bağlı olmasını istemiyorum ayağının üzerinde ben olmadan da durabileceğini bilsin istiyorum.Sınıfında spor aktıvelerinde sorun yok öğretmenleriyle arkadaşlarıyla iletişimi iyi fakat topluluk önünde böyle.tşk ederim.

kesinlikle baski uygulamayin ve kiyas yapmayin lütfen
bende o yaslarda öyleydim hatta ayni durumu yasadim belgemi herkesin önünde almak istememistim kipkirmizi olmustum az kaldi aglayacaktim. Ardindan eve geldigimde annem bana cok kizmisti ve asagilamisti.
Simdi düsünüyorumda annem beni o zamanlar cok zorluyordu hadi yap bak X de yapiyor...off onun kadar olamiyormusun vs vs.
Kalabaliga götürün özellikle yasitlariyla :)
Zorlamadım öğretmenide söyledi zorlamayalım diye.Zaten genelde yaşıtlarıyla ama bilmiyorum aşamadık.

Baskı ile mi büyüyor ? Mesela evde özgür ortam var mı ? Eğer kavga ediyorsanız onun gözünün önünde çocuklar bundan da etkilenip Çekingen olabiliyorlar . Ama sosyal hayatta çok büyük bir sorun :(( ve ne yazık ki hafiflese bile Geçmiyor asla .
Tiyatro kursuna yazdırsanız o zamsn daha kolay aşabilir .

Zamaninda bende oyleydim.. Ne ögretmenlerimle dialok ne de arkadas cevrem vardi.. Iki kizim benim tam tersi.. Sınıfın önunde bisiler anlatamazdim.. Bir keresinde aglamistim korkudan, heycandan veya yapamicam diye.. Anca iş ortamina girdikten sonra acildim.. Insallah yazdirdigin kurslar yarar..

Back
X