Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eger kalkmasaydım peşinden gidip bağirmaya belkide itmeye devam edecekti.böyle birşeye kusura bakmayın izin veremezdım.bağırmadım merak etmeyin.
olaydan 10 dakika sonra kızıma tost yedirdim uzaktan bizi izliyordu yanima çagirdim tost verdim hatta..
Kızınız ortamdan hemen uzaklaşmış zaten öyle dediniz. Peşinden bağırıp itmeye niye çalışsın yanına arkadaşı da gelmiş. Olmamış hatta bence olmayacak şeyler üzerinden yaptığınızı normallestirmeyin.

Benim kızım da parkta oynamak istemediği biri oolunca git yanımdan derdi hep. Şimdi 9 yaşında hala der. Ki ben iyi bir şey olarak görüyorum. Istemedugi birini yanından uzaklastirmasini.sadece küçüklere de yapmaz hem. Ama öyle dediklerinden birinin annesi gelip kızımla öyle ya da böyle konuşsa kızar ben kovarım o ebeveyni. Çocukların arasındaki şeyin için de ne işi var. Benim çocuğuma laf söylemeye ya da. Sanki git dedi diye sadece. Cocuk onlar öyle öyle öğrenecekler işte bir şeyleri. Koskoca kadın küçücük çocuğa nutuk çekecek peh. Bir de bunu tapan eğitimci olacak kendini okulda sandı herhalde derim.
Off ne biçim okuyorsunuz konuyu.2.5 yaşındaki kızımı itip hunharca bağırmasına sessızmi kalmalıydım.kaldıki sadece sakince uyardım bağırmadım sonrasinda cagirip kizimin gemeğini bile bölüştürdüm.
Sizin kiziniz bagiracak itecek karşı tarafin annesi izleyecek.
ve siz bu davranişa iyi diyorsunuz pes

Kızınız ortamdan hemen uzaklaşmış zaten öyle dediniz. Peşinden bağırıp itmeye niye çalışsın yanına arkadaşı da gelmiş. Olmamış hatta bence olmayacak şeyler üzerinden yaptığınızı normallestirmeyin.
bağırmaya devam ediyordu.normalleştirmiyorum açıklıyorum.belkide siz haklısınız bilemiyorum şuan için

Off ne biçim okuyorsunuz konuyu.2.5 yaşındaki kızımı itip hunharca bağırmasına sessızmi kalmalıydım.kaldıki sadece sakimce uyardım bağırmadım sonrasinda cagirip kizimin gemeğini bile bölüştürdüm.
Sizin kiziniz bagiracak itecek karşı tarafin annesi izleyecek.
ve siz bu davranişa iyi diyorsunuz pes
Ben kızım bağırıyor itiyor demedim. Kaldı ki benim kızıma da yapıldı. Biz Ankarada yaşıyoruz. Dolayısıyla parklara avmdeki oyun yerlerine vs çok gittik. Benim kızıma da bizle oynama vs diyen oldu. Özellikle kardeşi, kuzeni, arkadaşı vs ile gelenler yapıyor bunu. Cocuk işte. Ben niye müdahil olayım. Kızıma açıklama yapacaksam yaparim. Olay ileri gidecekse kızımı kucağıma alır giderim elalemin çocuğuna ne diye laf edeyim. Ona da kendi ana babası görsün doğruyu öğretsin. Zaten bu şekilde insanlarla hep karsilacaklar ben hep yanında olamam ya. Okulda mesela .

Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
Dun benim kizimda yegenimin kafasina vurdu cok uzuldu agladi yegenim.Gece uyku uyumadim uzuntumden.Sabah yine benim kizi ariyodu evde😊Bosuna uzulmusum.Bunlar yasamak istemesek de olan seyler.Bu sekilde ogrenecekler hayati ve guclu bireyler olacaklar.

Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
Çocuklar acimasizlar bilmiyorum sorun ailelerde mi yoksa çocuklardan mi kaynaklı
Ben aşılıyorum elimden geldiğince çocuklarıma sevgiyi o yüzden mi bilmiyorum benim çocuklarım çok hassaslar hele oğlum
Bizde sizin gibi ailelerden ayrıyız tayin nedeniyle ben tek buyutuyorum ve olmasını istediğim gibi yetistiriyorum çocuklarımı bazen yanlış mi yapıyorum diye düşünmediğim olmuyor değil çünkü okulda,disarda vs.karsilastigimiz çocuklar benimkiler gibi degil onları dis dunyaya nasıl hazırlayabilirim bilmiyorum
Gecen mesela yürüyüş parkurunda 4 yaşındaki oğlum playcari sürüyordu yaşıtı bir çocuk geldi durduk yere arabaya tekme attı gittik napiyosun sen dedim ama hızla uzaklaştılar aileside yanındaydı keşke tepkim ailesine karsi daha fazla olsaydı herneyse oğlum dondu kaldı tepki bile veremedi
Bu ve benzeri olaylarda tepki bile veremedi çünkü hiç böyle bişeyle karşılaşmamışlardı evin içinde eşimle konuşurken bile çok dikkatliyiz
Ama sanırım bi yerden başlamak lazım

Bende çok üzülüyorum böyle durumlarda seni çok iyi anlıyorum ama bizim suçumuz yok biz kızlarımızı arkadaş canlısı kibar yetiştiriyoruz ama maalesef bazı aileler hod hod yetiştiriyor onlarda bizim güzel ahlaklı kızlarımızın kalbini kırıyor bu duruma çok üzülüyorum bende.. kziima şunu dedim ..güzel kızım burası dünya iyi insanlar var kötüde var ..bazen kalbimiz kırılabilir ..ama önemli olan pes etmeden güzel ahlaklı olmaya devam etmek ..ve inşallah ömür boyu iyi bir insan olur.

3 yaşındaki kızınız 5 yaşındaki kızdan çok çok küçük ama siz 5 yaşındaki kızdan çok çok büyük değilsiniz sanırım gidip kızma hakkı bulabildiğinize göre?

Davranışınız hiç doğru değil. Sizinki çocuksa o da çocuk. Kaldı ki akranın kızmasıyla koskoca yetişkinin kızması arasında dağlar kadar fark var. Bu kadar hassas olup bu kadar yanlış nasıl davranabilirsiniz pes gerçekten.

Öğrenecek tabi ama annesi olarak beninde onun için endişelenmem normal.
akranı onu itti bagırdı başkasının yanında.oda herşeyi anlıyor.muhtemelen incindigi için ortamdan kaçti.
bu onun gelişimine ilerde etki edecek belkide
Amma abartmissiniz. Daha çok itilip kakilacak tüm çocuklar gibi. Hepimiz anneyiz hepimizin cocugu kendine çok değerli de siz fazla arabesk baglamissiniz

Bende çok üzülüyorum böyle durumlarda seni çok iyi anlıyorum ama bizim suçumuz yok biz kızlarımızı arkadaş canlısı kibar yetiştiriyoruz ama maalesef bazı aileler hod hod yetiştiriyor onlarda bizim güzel ahlaklı kızlarımızın kalbini kırıyor bu duruma çok üzülüyorum bende.. kziima şunu dedim ..güzel kızım burası dünya iyi insanlar var kötüde var ..bazen kalbimiz kırılabilir ..ama önemli olan pes etmeden güzel ahlaklı olmaya devam etmek ..ve inşallah ömür boyu iyi bir insan olur.
Karşısındaki 5 yasinda çocuk yahu. Kötü insan olmasi ne alaka. İyi insan olan vs nutugu da ayrı bir tuhaflıklar. Çocuk onlar cocuk😂

Benim kızım da parkta oynamak istemediği biri oolunca git yanımdan derdi hep. Şimdi 9 yaşında hala der. Ki ben iyi bir şey olarak görüyorum. Istemedugi birini yanından uzaklastirmasini.sadece küçüklere de yapmaz hem. Ama öyle dediklerinden birinin annesi gelip kızımla öyle ya da böyle konuşsa kızar ben kovarım o ebeveyni. Çocukların arasındaki şeyin için de ne işi var. Benim çocuğuma laf söylemeye ya da. Sanki git dedi diye sadece. Cocuk onlar öyle öyle öğrenecekler işte bir şeyleri. Koskoca kadın küçücük çocuğa nutuk çekecek peh. Bir de bunu tapan eğitimci olacak kendini okulda sandı herhalde derim.
Git yanımdan demek ile yanımdan gidermisin seninle oynamak istemiyorum arasında dağlar kadar fark var bence aynı sonuca çıksada tarzlar farkli çocuklara üslup da öğretmeliyiz evet istemediği biri ile oynamak zorunda degil ama tarzı hoş değil hele ki küçüklere

Konunuz bana bir sey hatirlatti. Gecen gun bir arkadasla bulustuk. Kizi yeni yuruyor. Dengesini saglayamadi ve hafifce yana yatti. Basini vurdu gibi oldu ama acidigini sanmam. Daha cok korktugu icin agladi cocuk. Hemen babasi kostu. Annesi kostu. Cocugu sakinlestirdiler ama gorduklerime inanamadim. Kizin dunyasi basina yikildi. Donup donup cocuguna bakiyor, gozleri doldu.. morali bozuldu. Muhabbetten koptu, konsantre olamadi. Babasindan dahi sakinarak cocugu susturmaya calisti adami disladi diye bilirim hatta cocuk aglarken. Ben dedim ki kendi kendime herhalde simdi esine der ki kalk gidelim benim keyfim kacti. Gitmediler ama benim de tadimi kacirdi. Gebe kalamadigim icin ben alindim diye kendimi sucladim. Ama ne zaman bulussak saatlerdir gormemis gibi cocugunu sever ama nasil sevmek hasretle boyle ope ope doyamaz. en az bes video yirmi tane fotograf ceker. Ne zaman bulusalim desek cocuguyla ilgili bir sebep bulup soz vermeyeyim gelemeyebilirim der. Yeri geldi ben de icimi dokmek istedim bu konuda. Bu normal mi, ben mi alinganim.. baska arkadaslarim da var. cocuklariyla olan tavirlari beni rahatsiz etmiyor. Gerek var mi bu kadar buldumcuk olmaya. Cok uzerine dusulen seylerle Allah imtihan eder. Ondan korkmusumdur hep. Hatta arkadas ben nazar degirdim kendi cocuguma bile dedi.
Biraz da empati yapip anne olamayan insanlari da dusunmek lazim.

sizin paylasiminiz icin de; hassassiniz ondan. herkes sizin kadar seviyor yavrusunu, herkes koruyup kollamak istiyor. basarisizliklari da olacak, kalp kirikliklari da.. ne demisler; tahtini yapabilirsiniz ama bahtini..

Karşısındaki 5 yasinda çocuk yahu. Kötü insan olmasi ne alaka. İyi insan olan vs nutugu da ayrı bir tuhaflıklar. Çocuk onlar cocuk😂
Evet çocuk haklisiniz ama malesef niyeti kötü çocuklar da yok değil hayvana,insana bile isteye zarar vermek isteyen çok cocuk gördüm cevap bana degil di ama yazmadan edemedim

Benim yeğenime de benzer bir durum oldu yakın zamanda bende çok çok üzüldüm . Ama inanın iki üç saat geçmeden yeğenim olayı unutmuştu bile . Kuzucuklar bizler kadar hassas değiller unutuveriyorlar :)

Git yanımdan demek ile yanımdan gidermisin seninle oynamak istemiyorum arasında dağlar kadar fark var bence aynı sonuca çıksada tarzlar farkli çocuklara üslup da öğretmeliyiz evet istemediği biri ile oynamak zorunda degil ama tarzı hoş değil hele ki küçüklere
Üslûp öğretiyoruz zaten. Şimdi 9 yaşında dedim ya hep rica ederek konusur. Hatta fazla mı öğrettim diyorum şu an.Kibar insan biraz eziliyor çünkü günümüzde. Ben daha küçüklüğünden bahsetmiştim. Hem gider.misin dese de git yanımdan dese de çocuklar arasında plan bir şeye ebeveynin müdahale etmesini gerektiren bir şey değil. Olayın özü oydu. Fiziksel olarak kavga başlarsa alırsın çocuğunu kucağına, karşıdakinin annesi babası kim varsa lafını da ona söylersin işte.

Hayatın kendisini bu şekilde öğreniyorlar aslında. Her an yanlarında olup onları kollayamayız, her duruma alışmaları lazım . Annelik içgüdüsü belki bu şekilde düşünmeye itti sizi ama yine de fazla müdahale etmemek lazım. Karşınızdaki de çocuk, sizin dediklerinizi anladığını sanmıyorum. Onun da kendi iç dünyasında neler var kim bilir. Fazla koruyup her olumsuzlukta içinize dert olursa kızınız da fazla hassas yetişir ve duygusal olarak kolay etkilenir. Belki de kendisi fazla takmayacakken sizin halinizden etkilenip demekki bu önemli bir durum diyerek yaşadıklarını problem görmeye başlayabilir. Düşe kalka büyüdük hepimiz .

Ya yeri gelecek sizin kızınız da böyle yapacak, çocukluk böyle birşey, duygusallık ve mantık aramayın, o an kimle eğleniyorsa onu isteyip diğerini dışlayacak, sonra onu bi başka çocuk dışlayacak, sonra bi bakacaksınız beraber oynuyorlar falan. Yani ezdiğimiz de oldu ezildiğimiz de, hiç birimiz herkes tarafından ooo diye karşılanmadık. Ben çocukken belki de çevremin en duygusal, en çekingen, en vicdanlı çocuklarından biriydim ki ben bile en yakın arkadaşıma yeni tanıştığım bir kızı tercih ettim bir ara ve yeni arkadaşımla bir olup onunla dalga dahi geçtiğim oldu. Kendimce intikam almıştım aslında biraz da çünkü eski arkadaşımın da beni bir iki kere sattığı olmuştu :))) Kızınız reddedilmelere de alışmalı reddetmeye de. Yeter ki iş şiddete varmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X