Doğuma Hazırlık Kizimiz icin isim oneriniz lutfen!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhabalar benim kızım olucak daha yeni ogrendim erkek olsa ismi hazırdı ama kiz olunca isler değişti eliz ismi kulağa hoş geliyor ama anlamı guzel degil anlamına bakin ona göre koyun el izi vs sıçrama anlamları.var ben asel koymayı düşünüyorum cennet ırmağında akan bal anlamındaymış hem farklı hem anlamı guzel hem kuran geçiyor diye okudum sanirim ama gene bakmak lazım tabi isim.bakmaktsn insanın kafası karışıyor anlamlar da birbirine karışıyor :)

Asel diye bir Cennet ırmağından Kur'an'da ve hadislerde bahsedilmiyor. Asel sadece bal demek Arapçada. Cennetteki bal ırmağı falan değil.

Farklı bir isim de değil hem... Son 2 senedir aşırı derecede popüler bir kız ismi. Baydı.

biraz yanlış yazmışım sanirim burda yazıyor demek istediğim anlamı guzel sonuçta ben duymadım etrafımda yok öyle bi isim

biraz yanlış yazmışım sanirim burda yazıyor demek istediğim anlamı guzel sonuçta ben duymadım etrafımda yok öyle bi isim
Eki Görüntüle 2193463
canim internette Aselle ilgili boyle cok yanlis ve kuranda gecmeyen bir anlam var dogru degil ve sadece asel ismi degil bunun gibi bir suru isim var bunu gibi.....cennete yagan yagmur akan damla cenneteki bir melek cennet meyvesi olarak mesela bknz. Buglem kuranda gecmeyen kaynagida olmayan isimler arasinda ama internette yaygin... Gercekte var olmayan peki yayinlayanlara ne demeli, Asel arapcada geciyor kelime olarak anlamida sadece bal demek...

Muhammed süresi deyince inandım kuranı açıp dedikleri ayete bakmak lazım o zaman mealine isim koymak çok sıkıntı ya

Kur'an'da geçiyor. Kur'an'da geçmesi kelimenin anlamını değiştirmez ki ama. Asel sadece bal demek. Ha Bal ismini koymuşsun, ha Asel.
Asel ismini beğendiysen koy tabii canım ama her ismi Cennetle, Kur'an'la bağdaştırmayın ya...
Dinimizdeki en önemli kadın isimlerinden biri olan Ayşe Kur'an'da geçmiyor mesela.

Ya ben ne bileyim baktigim yerde öyle yazıyordu illa kuranda geçmesi önemli değilmiş zaten anlamı guzel olması gerekliymiş peki bu asel ismini koymak caiz mi dır internete güvenmeyelim madem

Biz de sadece Nil koyacaz heralde :)
Gökçe Nil koyacaktik cok fazla turkce harf var sıkınti olmasin dedik ileride :)

Monadesert, sırf senin için yazmadım o yorumu, canım. Burada Asel ismiyle ilgili araştırma yapan başka anne adayları da vardır diye yazdım. Ama gerçekten coğu site güvenilir değil...
Asel bal demek. Yani anlamı uygun. Ama öyle ahım şahım bir anlamı da yok.

Nezbjk, Nil ismi hoş ve kibar bence.
Göknil nasıl?

Eliz ne demek bence yabancı is gibi şuan isimler çok saçma ya asel lina mina duru nefes derin bana çok saçma geliyor bu benim fikrim anlamı bile yok kulaktan dolma bilgiler bizim dinimizde çok anlamlı güzel isimler var ayşe fatma zeynep sevde humeyra gibi benim de kızım oldu adini Amine koydum EFendimizin annesinin ismi onun gibi saliha bir kız olur inşallah isim çok önemli ahirette sorulacak anne baya ona gore koyun derim sağlıkla kucağınıza alin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…