Doğuma Hazırlık Kızımıza hangi ismi koysak ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kızımıza hangi ismi koysak ?

• Elvin : Cennet çiçeği

OY: 11 32,4%
  • Elis : Güzel kokulu bir çiçek

OY: 17 50,0%
  • Aden: Cennet bahçesi

OY: 8 23,5%

• Ankete Katılan
    34
  • Anket Kapalı .
Kesinlikle Elis diyorum canım. Söylenişi de çok güzel etrafta da çok yok. Ablamın kızının ismi ayrıca :KK200:

D şıkkı hiçbiri :)
elis güzel içlerinden ama
melis mi, eliz mi , yeliz mi karmaşası yaşanır gibi

Farklı isimler ben elvin ismini daha güzel buldum
Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Elvini duydum da elisi duymadim elis koyarsak el isi diycekler elis demezler sen annenin el isiymidin derler kulagima hoş gelmedi cocuk uzulur annem niye elis koydu der nefret eder cnm elvinin gerçek anlami renk demekmiş çocuğun rengi olsun mu?

Elvin ve elis in anlamları uydurma olabilir. Cennette birşey demek çok moda oldu bu ara. Aden ise adn cenneti var.aynı kökse olabilir,ama iyice araştırın. Anlam önemli.

Elvini duydum da elisi duymadim elis koyarsak el isi diycekler elis demezler sen annenin el isiymidin derler kulagima hoş gelmedi cocuk uzulur annem niye elis koydu der nefret eder cnm elvinin gerçek anlami renk demekmiş çocuğun rengi olsun mu?
renkli rengarek bır cocuk olur ;)

Ben pek islami isimleri ya da klasikleri sevmiyorum, iki isim koyma sansımız yok babamız istemiyor, o nedenle farklı modern anlamı güzel olan ve söylenişi kulağa hoş gelen hatta mümkünse e ile başlayan isimleri araştırıyorum ....
Neden "e" derseniz soy ismimiz e ile başlıyor...
Latince kökenli isimlerde hosuma gidiyor ama isim karmaşası yasıyorum :D

Elvin ismi bende begeniyorum ama Elvin Ece koyun bence renk kraliçesi olur diğer de cennet kraliçesi:)
eşim iki isim istemiyor....

dün ece muhabbeti geçti hatta isim düşündün mü dedim, eşimin ilk evliliğinden ege isminde oğlu var, kardeş olacaklar ya ona da uysun derdınde sanırım ece olsun dedi ama bende eceyi sevmedim, 30 lu yaşlarda olup adı ece olan da var , cok kullanılan bır ısım ya :KK66:

ama elvin ece fena değilmiş :KK70:

eşim iki isim istemiyor....

dün ece muhabbeti geçti hatta isim düşündün mü dedim, eşimin ilk evliliğinden ege isminde oğlu var, kardeş olacaklar ya ona da uysun derdınde sanırım ece olsun dedi ama bende eceyi sevmedim, 30 lu yaşlarda olup adı ece olan da var , cok kullanılan bır ısım ya :KK66:

ama elvin ece fena değilmiş :KK70:
Karar verdiniz mi;)

Ben pek islami isimleri ya da klasikleri sevmiyorum, iki isim koyma sansımız yok babamız istemiyor, o nedenle farklı modern anlamı güzel olan ve söylenişi kulağa hoş gelen hatta mümkünse e ile başlayan isimleri araştırıyorum ....
Neden "e" derseniz soy ismimiz e ile başlıyor...
Latince kökenli isimlerde hosuma gidiyor ama isim karmaşası yasıyorum :KK70:
Islami isimler diye adlandirilan isimlerin cogu, anlami ya uydurulmus, ya Kur'an'da gecen bir kelimenin takisi ya da anlamsiz olan isimler.
Onemli olan dediginiz gibi anlaminin guzel olmasi. Farkli isim derseniz aklima Lavin geldi ama onun da anlami kötuydu..
E ile baslayip aklima gelen isimleri yazayim belki icinden bir tane begendiginiz cikar ;)
Esil, Esna, Ezgi, Eyşan, Erva, Ela, Ekin..

Back
X