- Konu Sahibi FundaBerrak
-
ben "dilda peren" düşünüyorum bu aralar sizce nasıl? tek isim de olabilir ya da
ben mihrimaha oy verdim ama hepsinin anlamlarına baktımm daa ekin dışındakiler en azından hoş anlamlar içeriyor ekin sadece kulağa hoş gelen bi isim yoksa kızcağıza adının anlamı ne diye sorduklarında tarlada bitmiş tahıl mı desin :) yoruma açık olduğunuzu düşünerek yazdım affınıza sığınarak...Rabbim hayırlısıyla kavuştursun evladınıza...
dilda: gönül vermek yada gönülde
peren: Ülker yıldızı, pervin, Süreyya.
Bende Mihrimah için oy kullandım canım kulağa gerçekten çok masum ve hoş geliyor. Bu arada Yazel ve Belis te fena değil :) ama bence bebeğini ilk gördüğünde bu isimlerden en çok yakışacak olanı sen mutlaka o an hissedeceksindir tatlımmm...inan bana...
mihrimahh harika :)
hadi anneler,anketimizi oylayın,yada anlamlı güzel isimlere de acıgız :)
kızımız isimsiz kaldı(
alissa ne demek canım ?Ekin ismine oy kullandim, umarim guzel melegine en guzel ismi koyarsin. Bende cok dusunmustum.Hatta kizim dogdukdan 1.5 ay sonra ismine tam olarak karar verdik. Gittik geldik gittik geldiik en nihayetinde Alissa dedik:)
tesekkür ederim :)bencede mihrimah çok güzel
bence en güzeli mihrimah ama söylenişi oldukça zor, 3heceli....bunu da düşün..
diğerisimler mihrimah kadar gösterişli değil,mihramahı koymasan bile başka bir isim düşün bence..
bi de kendini kızına o isimle seslenirken hayal et bakalım hangisi hoşuna gidiyor..
ekin bana tarlayı çağrıştırıyor, yazelin söylenişi oldukça zor..belis diye bir arkadaşım vardı..
dilem de dilenmek gibi geliyor kulağa..inci halamın adı, o yüzden genç bir kıza yakıştıramıyorum..
şunlara ne dersin peki benim beğendiklerim : Ela, Bade, Nehir, Dilara, Dila, Diyar..
Mihrimah ilk defa duydum çok hoşuma gitti :)
İlk defa isim anlayışımın uyuştuğu birine rastladım.
Mihrimah çok özel bir isim =) Benim de ileride çocuğum olursa aklımda tuttuğum isimlerdendir.
Çok gösterişli, ağır ama bir o kadar da masalsı...
Ama İnci'yi de çok severim. Çok böyle zarif, narin, şık, hanım hanımcık bir kızın ismi olmalı İnci.
Diğer isimlere bakacaksak olursak Yazel güzel ve farklı, Belis'i ise herkes Melis olarak anlayacağı için bir yerlerde isim yazdırırken falan çok başı ağrır hep yanlış yazarlar (ben çok yaşadım şahsen), Ekin unisex bir isim hoş ama yeterli ışıltısı yok gibi bence, Dilem ise dilenmek fiilini çağrıştırdı bana da. Kulağa güzel geliyor ama çağrıştırdığı şeyler önemli. Ele onu bence.
Uzun lafın kısası, İnci :) çok zarif!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?