Merhaba arkadaşlar 4 yaşında bir kız annesiyim ve yaklaşık 2 aydır kızımla başım dertde :)) Napıcağımı şaşırdım. Kasımda 4 yaşına girdi sanki küçücük kızım gitti yerine kocaman bi kız geldi.Söylediğim herşeye cevap veriyor. Benimle büyük insan gibi ses tonunu benden daha fazla yükselterek kavga ediyor. Yatmıyor bir türlü uykusu gelmiyor sürekli uykum yok diyor.Benimle mutfakta zaman geçiriyor yani nasıl yemek yaptığımı öğrenmeye çalışıyor. Ama huyları çok değişti ben napıcağımı bilemiyorum. Yardım edermisiniz

(
canim kardesim kiziniz gayet normal sadece sinirlarini sorluyor aslinda sergiledigi haeketi kendisi bile beyenmiyor bundanda hircinligi odasina girip aglamasi bunlar yardim ciliklari
mutvakda sizlen saman gecirmesi size kendini yakin his etmesi ve sevgi beklemesine isaret.
tüm cocuklar 2 - 6 yas arasi bu deyisikligi yasarlar kimi cok belirgin olur kimi hafif gecirir.
bu deyisime kendini bulma adi verilir.
su an kizmak ceza vermek olayi daha cikmaza sokar ve dahada sorlastirir.
kendisine bol ilgi verin ve ne kadar sevdiginizi soyleyin ama uymasi gerekdigi kuralida kadi olarak söyleyin ve bu kuralda ne pasina olursa olsun taviz vermeyin.
bir sey söyledinizmi birkere tekrarlayin sonra bozuk pilak metodu uygulayin ( hani cocuklar bunu cok güzel uygular: neden nicin niye bizim söyledigimizi agsimisda cevirerek isteseler 2-3 saat saman gecire bilirler ) agiz dalasina uymayin uymasa düsünmesi icin odasina gönderin ve odasinda kalmasini söyleyin 5 dakika sonra uzlasma teklif edin gidib sinirinin gecip gecmedigini sorun eyer yanit evetse sakinlesmisse olayi unutun ve normal davranin eger daha halen hircinsaodadan cikin ve birdaha 7 dakika sonra girin ve bunu taki sakinlesene kadar uygulayin.
ben size bir kitap önerebilirim
Her Çocuk Kuralları Öğrenebilir
Küçücük Bedendeki Güçlü Kişiliklerle Anlaşabilmek
Annette Kast-Zahn
bu kitap cocukunuzu daha iyi anlamayi sagliyacak
bol basarilar hihoyyyt