Kızımla gece

Vasfiyeteyzeniz

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
8.856
19.021
448
35
Sinirim bozuldu gece gece. Bayanlar benim kızım 29 aylık. Tuvalet işini 23 aylıkken çözmüştük. Gündüzde bi sıkıntımız yok bazen oyuna dalarsa söylemeyi unutur ama onda da uzun süre gitmediyse ben götürürm. Ama gece. Bitirdi beni bu geceler. 10 günün 3 ünde yapmıyorsa 7 sinde altına işiyor. Bazen gecede 2-4 kere. Gece 12 de götürülüyorum,saat kurup gece de götürüyorum. Bazen kurduğum saate kadar yapmış oluyor (saat 3 E kurulu) bazen o saatten sabaha kadar. Bu arada öyle bi yapar ki büyük insan yapıyor gibi yapar çok meyve yeyip su içtiğinden heralde. Sürekli çamaşır yıkamaktan bıktığım bi kenara bazen farkedene kadar ıslak ıslak yatıyor öyle. Hastalanacak sonunda ondan korkuyorum.bez takarsam gündüz fe bez ister diye de korkuyorum. Çok kararsızım off

Tuvalete alıştırmak zorlu süreç. Gece genelde aynen bu şekilde yapıyorlar. Uyku saatine yakın sıvı vermemeye çalış. Yatmadan önce tuvalete götürüp yatırmaya çalış. Zaman'la o da alışacaktır.
Stresini hissederse oyun haline getirir ve yapar :) sakin ol Can'ım

Tuvalete alıştırmak zorlu süreç. Gece genelde aynen bu şekilde yapıyorlar. Uyku saatine yakın sıvı vermemeye çalış. Yatmadan önce tuvalete götürüp yatırmaya çalış. Zaman'la o da alışacaktır.
Stresini hissederse oyun haline getirir ve yapar :) sakin ol Can'ım
Ah nerde sıvı vermicem. Gece bile uyanır bazen su içer anasına babasına çekmiş. Yatırmadan tuvalete götürüyorum. 2,2.5 saat sonra tekrar götürüyorum 12 de. 3 de kalkıyorum götürmek için bi bakıyorum yapmış. E hadi tamam yaptın saat 6 da bida yapılır mı ya. Vallahi artık kendimi geçtim üşütüp hasta olacak korkum o

Ah nerde sıvı vermicem. Gece bile uyanır bazen su içer anasına babasına çekmiş. Yatırmadan tuvalete götürüyorum. 2,2.5 saat sonra tekrar götürüyorum 12 de. 3 de kalkıyorum götürmek için bi bakıyorum yapmış. E hadi tamam yaptın saat 6 da bida yapılır mı ya. Vallahi artık kendimi geçtim üşütüp hasta olacak korkum o
:D Can'ım benim. Biraz daha sabır inşallah düzelir yakında. En tatlı zamanları. O kadar kısa sürede hasta olmaz. Yerime öpün yaramazı :)

Çok erken başlamışsınız tuvalet egitimine bizim çocuk doktorumuz erken daha demişti ben o aylarda sorduğumda, ilerde kaçırmalar çok olabiliyor erken başlanınca demişti.
Henüz uykuda tutamıyor yada uyanıp tuvalete gitmek istemiyor demekki.
Emici gece külotları var, kumaş olanlarda ,bez gibi kullan at tarzdada var,gece giydirin gerekirse. Hem size yazık gece kaç kere uyanıyorsunuz,üzerine çamaşır yıkıyorsunuz sürekli,hemde çocuğa yazık, hemen farketmezseniz üşür. İlerleyen zamanda ıslak kalkma durumuna göre çıkarırsınız kilodu yine.

Çocuklarda tuvalet eğitimi iki yaşında başlar, 3 4 yaşlarında sonuç verir. Kritik bir dönem bu dikkatle müdahale etmeniz lazım.

Çok erken başlamışsınız tuvalet egitimine bizim çocuk doktorumuz erken daha demişti ben o aylarda sorduğumda, ilerde kaçırmalar çok olabiliyor erken başlanınca demişti.
Henüz uykuda tutamıyor yada uyanıp tuvalete gitmek istemiyor demekki.
Emici gece külotları var, kumaş olanlarda ,bez gibi kullan at tarzdada var,gece giydirin gerekirse. Hem size yazık gece kaç kere uyanıyorsunuz,üzerine çamaşır yıkıyorsunuz sürekli,hemde çocuğa yazık, hemen farketmezseniz üşür. İlerleyen zamanda ıslak kalkma durumuna göre çıkarırsınız kilodu yine.
Kızım çok erken başladı konuşmaya Canım ve kendi daha ben düşünmezken söylemeye başladı anne bezi çıkart tuvalete götür diye. Şu an 29 aylık var konuştuğu seyleri duysan şok olursun :) öyle olunca doktoruyla konuştun Zehra hazır bile çoktan dedi. Gerçekten de 5. Gün tamamen öğrenmişti.

Bu olgunlaşmayla ilgili bir şey değil mi?

Yani kızınızın 10 geceden 7sinde altına yapması henüz bez bırakmaya -en azından geceleri- hazır olmadığını göstermez mi?
Evet olgunlaşmayla ilgili. Ben aslında bu yaz tuvalet eğitimi vermeyi düşünmüyordum işin doğrusu. Ama kızım o kadar istekliydi ki. Zaten erken konuşmaya başladı.5 gün sürdü bizim tuvalet eğitmi. Ama işte ilk Zaman'lar geceler daha iyiydi. Özellikle son 2 aydır dediğim gibi 10 da en az 5-7 gece altına yapıyor. Yeni şeylere çok çabuk heves ediyorlar bezi gece yakarsam gündüz de ister diye korkuyoım

Erken olmuş sanki, kendini tam ifade edebiliyor mu
Oooooo hemde ne. Öyle seyler konuşuyor ki herkesin ağzı açık kalıyor. Mesela tatilde aldığımız 5 liralık küçük bi oyuncak bile görse başlıyor anlatmaya. Hani biz tatile gitmiştik ya ben seni hiç üzmemiştim ya sende bana bunu almıştım ana ben yanlışlıkla kırıp ağlayınca yenisini almıştın sonra biz havuzda halamla bunu yüzdürmüştük,sonra denize gitmiştik ben babaannemle kumdan ev yapmıştım sende halayla uçmuştun(parasailing :) ) hatırladın mı anne diye devam eden ve tüm yazı anlatana kadar susmayan bi çocuk :)

Kızım çok erken başladı konuşmaya Canım ve kendi daha ben düşünmezken söylemeye başladı anne bezi çıkart tuvalete götür diye. Şu an 29 aylık var konuştuğu seyleri duysan şok olursun :) öyle olunca doktoruyla konuştun Zehra hazır bile çoktan dedi. Gerçekten de 5. Gün tamamen öğrenmişti.
Benim kızimda 18 aylıkken gayet güzel cümle kuruyordu canım ona rağmen doktorumuz önermedi,fiziksel gelişimle alakalı olduğunu söylemişti doktor,konuşmaktan daha ziyade. Kaslarını kullanma anlamında zorlanabileceğinden bahsetmişti.
18 aylıkken oğluna tuvalet eğitimi veren arkadaşımda kısa sürede öğretti fakat 28 aylıkken sizinle aynı sorunu yaşadı uzunca bir süre,şu an 3 yaşında ama hala geceleri kaçırıyor haftada 1-2 günde olsa ,gece kilodu kullanıyor şu an son çare olarak.
Tabiki artık geri dönülecek bir durum yok,sadece bu kışı gece kiloduyla gećirmeyi deneyin,ne zaman sabah kuru uyanır o zaman bırakırsınız gece kilodunu ki yaza kadar hallolur diye düşünüyorum çünkü gece fazlaca uyandıriyorsunuz buna raģmen kaçırıyor demişsiniz.

Benim kızimda 18 aylıkken gayet güzel cümle kuruyordu canım ona rağmen doktorumuz önermedi,fiziksel gelişimle alakalı olduğunu söylemişti doktor,konuşmaktan daha ziyade. Kaslarını kullanma anlamında zorlanabileceğinden bahsetmişti.
18 aylıkken oğluna tuvalet eğitimi veren arkadaşımda kısa sürede öğretti fakat 28 aylıkken sizinle aynı sorunu yaşadı uzunca bir süre,şu an 3 yaşında ama hala geceleri kaçırıyor haftada 1-2 günde olsa ,gece kilodu kullanıyor şu an son çare olarak.
Tabiki artık geri dönülecek bir durum yok,sadece bu kışı gece kiloduyla gećirmeyi deneyin,ne zaman sabah kuru uyanır o zaman bırakırsınız gece kilodunu ki yaza kadar hallolur diye düşünüyorum çünkü gece fazlaca uyandıriyorsunuz buna raģmen kaçırıyor demişsiniz.
Doktoru da başlatabilirsiniz demişti Ya. Çok da ilgili bi doktoru var aslında başından savmak için bişey yapmaz. O gece kilotlarını da hiç sevmiyorum doldurup doldurup içinde tutuyor sonra çıkarırken foşş :) sonunda sıvıyı kesecem o olacak :)

Doktoru da başlatabilirsiniz demişti Ya. Çok da ilgili bi doktoru var aslında başından savmak için bişey yapmaz. O gece kilotlarını da hiç sevmiyorum doldurup doldurup içinde tutuyor sonra çıkarırken foşş :) sonunda sıvıyı kesecem o olacak :)
Kullan at olanlar bez gibi aslında,emiyor sıvıyı. Uyuduktan sonra giydirirseniz,gündüz istemez diye düşünüyorum, yinede siz bilirsiniz tabi.
Kolay gelsin

Sanırım öyle yapıcam :( anneme gidicektim bugün bi konuşayım bakayım o öocuk gelişimi mezunu üniden bakalım o ne diyecek
Ne kaar sanslisiniz anneniz muhakkak yardimci olacaktir, sabirlisiniz anladigim kadariyla ama bu konuda lutfen daha cok ozveri gosterin yavrunuza. kardesim belli bir yasa kadar altina yapti annemin senin yuzunden misafirlige gidemiyorum deyip bizi evde birakip kendi gittigi gunleri bilirim. ufacikti kardesim ama her seyi biliyordu annrm beni sevmiyor deyip aglamalarini hatirladim bitanemin :(

Ne kaar sanslisiniz anneniz muhakkak yardimci olacaktir, sabirlisiniz anladigim kadariyla ama bu konuda lutfen daha cok ozveri gosterin yavrunuza. kardesim belli bir yasa kadar altina yapti annemin senin yuzunden misafirlige gidemiyorum deyip bizi evde birakip kendi gittigi gunleri bilirim. ufacikti kardesim ama her seyi biliyordu annrm beni sevmiyor deyip aglamalarini hatirladim bitanemin :KK43:
Oyyyy kıyamam ya. Yok asla öyle bişey yapamam ki zaten dışarda asla altına kaçırmaz. Evde de oyuna dalarsa ancak. Ama bu gece tüketti beni. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum ve çamaşırı uykumu bölmeyi dalan geçtim artık ben farkedene kadar kış günü ıslak ıslak yatması beni çok üzüyor. Uykum kaçıyor sonra ne zamandır böyle yatıyo yavrum acaba diye

Back
X