- 10 Mayıs 2016
- 236
- 146
- 18
- 37
- Konu Sahibi hadibeyaaa
benim oğlum da çok inat ve sınırlı oyunlar oynayıp ,huyuna gidersem anlatırsam anlıyor ama biraz ters gidersem inatlaşyor ,oyunlar oyna ve iyi niyetli ol ;-)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Karar vermiyor, mesela yumurta mi yersin, yoksa peynir ekmek mi. Bu sefer bas bas bagiriyor. Ben onlarin hic birini istemiyorum diye, ne istiyorsun diye soruyorum onada cevap yok. Bunu mesela anca kahvaltida yaparim, aksam ben her kafaya ayri yemek hazirlayamam.
Peki Boyle davrandigi zaman sizin tepkiniz ne oluyor?Karar vermiyor, mesela yumurta mi yersin, yoksa peynir ekmek mi. Bu sefer bas bas bagiriyor. Ben onlarin hic birini istemiyorum diye, ne istiyorsun diye soruyorum onada cevap yok. Bunu mesela anca kahvaltida yaparim, aksam ben her kafaya ayri yemek hazirlayamam.
Ben de yüzde yüz doğru bulmuyorum. Davranışın ilk anda yerleşmesi için daha doğru geliyor. Sürekli olmamak kaydıyla. Mesela gıdaların ödül olarak kullanılmasına çok kızıyorum. Özellikle şeker, çikolata vb.Ödül sistemi aslında doğru bir terbiye etme stili değil. Konu sahibine de açıklamıştım üstteki mesajlarda siz de okuyabilirsiniz. Ha bu şekilde yerleşik bir sistem var mı, bilişsel davranışçı bir sistem olarak var ama doğru bulmuyorum ben.
Mesela bir akrabamızın kızı karakter olarak çok inatçıydı. Kış günü doğumgününde mayo giymişti. Mümkün değil annesi ikna edemedi.Bende düsündüm Sticker kullanmayi. Bir deneyeyim belki faydasi olur.
Tabi bende kiyamiyorum, ama diyorum saat su oldu mu gidicez, duuuurrr diye bagiriyor, diyorum eve gelince istersen beraber yapalim yada yuvada tamamla hayir kendi ne derse o olacak o anda. Mesela baska bi örnek, dislerini yika diyorum banyoda bekliyor dislerini yikamak icin. Yikamadan da yatmiyor, son defalarda diyorum mesela 10 a kadar sayiyorum eger dislerini fircalamazsan pis dislerle yatacaksin, ilk günlerde inatlasti simdi simdi fayda ediyor gibi.
Bi arkadas daha yazmis saglikla alakali bu durum olur diye. Yarin sakin kafayla arastirip pazartesi doktoru aricam.
Hatalı olduklarını ve böyle devam ederse okulda nasıl sorunlar yaşanacağını anlattığım halde beni direk
suçlama yoluna giden bir veliye hiç bir öneride bulunmam ben hanımefendi.
Anlayacağına inancım olmadığından..
Çok gördük de artık çözdük.
İşi zor evet bu yaklaşımla.
Ya evet ben de bundan korkuyorum işte ne önerirsiniz diye soracaktı o zaman hanım hanım.
Ama sizi de kendisine benzettim ben.
O yüzden birbirinize daha güzel önerilerde bulunursunuz.
İyi akşamlar.
Inanın kararlı olmak işe yarıyor. Zaafımız olduğunu anlayınca daha çok kullanıyorlar.Bende yaptım sizin gibi,aman yesinde ben yaparım derdim,bir baktım gün geldi yaptığım makarnanın şekli sorun oldu düşünün,fiyonk olsaymış yermiş o derece yani.O gün karar verdim,dedim ki bu bahane,sen 40 çeşit koysan önüne o yine bir bahane bulacak yememek için.Yemek konusunda pek kararli durmadim, gercekden ama gercekden cok zayif oldugu icin yine israrla yedirdim, yada bin bir türlü sey hazirladim aman yeter ki yesin diye.Verdiginiz fikirleri mutlaka deneyecegim. Belki en azinda istahi acilir. Bazen huyuzlugu acligindan diye dünüyorum.
Peki Boyle davrandigi zaman sizin tepkiniz ne oluyor?
Onuda denedim inanirimisiniz o gün ac yatti. Gercekden bir lokma yemedi.Bence sizde çok ısrarcısınız. Yemesin istemiyorsa, acıkınca söyle diyin. Tuvalete istediği zaman gitsin mesela. Belliki çocuk kendi tercihlerini yapmak istiyor. Saygılı olmak lazım.
Bide bi sorum daha olacak, kizim cok kücük dogdu zamaninda dogmasina ragmen. Simdi gelisimi gayet normal, ama kilo olarak sinirda, cok zayif. Sizde nasilmis bi bilginiz var mi?