Kizimla iletisimim

benim oğlum da çok inat ve sınırlı oyunlar oynayıp ,huyuna gidersem anlatırsam anlıyor ama biraz ters gidersem inatlaşyor ,oyunlar oyna ve iyi niyetli ol ;-)

Karar vermiyor, mesela yumurta mi yersin, yoksa peynir ekmek mi. Bu sefer bas bas bagiriyor. Ben onlarin hic birini istemiyorum diye, ne istiyorsun diye soruyorum onada cevap yok. Bunu mesela anca kahvaltida yaparim, aksam ben her kafaya ayri yemek hazirlayamam.

Bu sureci atlatana kadar yapmam
hazirlayamam gibi bir luksunuzun oldugunu sanmiyorum. Kahvaltiyi eglenceli hale getirebilirsiniz. Ondan yard istersiniz birlikte gulen yuzlu bir tabak hazirlanabilir vs vs.

Emek vermeniz gerek kizinizda dav degisikligi kolay gerceklesmez. Sabir ve kararlilik görmezse sizde isedigini yapar. Neden biliyor musunuz size kendini inat bir cocuk olarak kabul ettirmis.

Belki siz farkinda degilsiniz ama bu cumleyi "kizim inat" sizden duyuyorsa. Degisim zor

Karar vermiyor, mesela yumurta mi yersin, yoksa peynir ekmek mi. Bu sefer bas bas bagiriyor. Ben onlarin hic birini istemiyorum diye, ne istiyorsun diye soruyorum onada cevap yok. Bunu mesela anca kahvaltida yaparim, aksam ben her kafaya ayri yemek hazirlayamam.
Peki Boyle davrandigi zaman sizin tepkiniz ne oluyor?

Ödül sistemi aslında doğru bir terbiye etme stili değil. Konu sahibine de açıklamıştım üstteki mesajlarda siz de okuyabilirsiniz. Ha bu şekilde yerleşik bir sistem var mı, bilişsel davranışçı bir sistem olarak var ama doğru bulmuyorum ben.
Ben de yüzde yüz doğru bulmuyorum. Davranışın ilk anda yerleşmesi için daha doğru geliyor. Sürekli olmamak kaydıyla. Mesela gıdaların ödül olarak kullanılmasına çok kızıyorum. Özellikle şeker, çikolata vb.
Mesajını da bakayım çok teşekkürler.

Bende düsündüm Sticker kullanmayi. Bir deneyeyim belki faydasi olur.

Tabi bende kiyamiyorum, ama diyorum saat su oldu mu gidicez, duuuurrr diye bagiriyor, diyorum eve gelince istersen beraber yapalim yada yuvada tamamla hayir kendi ne derse o olacak o anda. Mesela baska bi örnek, dislerini yika diyorum banyoda bekliyor dislerini yikamak icin. Yikamadan da yatmiyor, son defalarda diyorum mesela 10 a kadar sayiyorum eger dislerini fircalamazsan pis dislerle yatacaksin, ilk günlerde inatlasti simdi simdi fayda ediyor gibi.

Bi arkadas daha yazmis saglikla alakali bu durum olur diye. Yarin sakin kafayla arastirip pazartesi doktoru aricam.
Mesela bir akrabamızın kızı karakter olarak çok inatçıydı. Kış günü doğumgününde mayo giymişti. Mümkün değil annesi ikna edemedi.
Ama sağlık kısmına da bakın dediğiniz gibi.
Umarım yakın zamanda kızınızda sizde rahatlarsınız.

Bence sizde çok ısrarcısınız. Yemesin istemiyorsa, acıkınca söyle diyin. Tuvalete istediği zaman gitsin mesela. Belliki çocuk kendi tercihlerini yapmak istiyor. Saygılı olmak lazım.

Hatalı olduklarını ve böyle devam ederse okulda nasıl sorunlar yaşanacağını anlattığım halde beni direk
suçlama yoluna giden bir veliye hiç bir öneride bulunmam ben hanımefendi.
Anlayacağına inancım olmadığından..
Çok gördük de artık çözdük.

İşi zor evet bu yaklaşımla.

Ya evet ben de bundan korkuyorum işte ne önerirsiniz diye soracaktı o zaman hanım hanım.

Ama sizi de kendisine benzettim ben.
O yüzden birbirinize daha güzel önerilerde bulunursunuz.
İyi akşamlar.

Konu sahibi çözüm arıyor fark edemedin galiba. Konu sahibini sizin sorunlu veliler yerine koyup böyle atarlanman ne kadar doğru? Velilere çözüm önerdim anlamadılar ee ben yaptım yapacağımı demişsin de buraya bir katkı sağlamadin ama. Önce bir katkı sağla bakalım konu sahibi ne diyecek. Sonra haklı mı çıkarsın haksız mı görürüz.

Yemek konusunda pek kararli durmadim, gercekden ama gercekden cok zayif oldugu icin yine israrla yedirdim, yada bin bir türlü sey hazirladim aman yeter ki yesin diye.Verdiginiz fikirleri mutlaka deneyecegim. Belki en azinda istahi acilir. Bazen huyuzlugu acligindan diye dünüyorum.
Inanın kararlı olmak işe yarıyor. Zaafımız olduğunu anlayınca daha çok kullanıyorlar.Bende yaptım sizin gibi,aman yesinde ben yaparım derdim,bir baktım gün geldi yaptığım makarnanın şekli sorun oldu düşünün,fiyonk olsaymış yermiş o derece yani.O gün karar verdim,dedim ki bu bahane,sen 40 çeşit koysan önüne o yine bir bahane bulacak yememek için.
Şimdi bir düzen oturttuk.Ne yemek isterse onu yediriyorum zorlama asla yok. Bakın dün sabah kahvaltıda salatalık istedi,tamam dedim soydum verdim eline,sonra bir tane daha istedi,onuda verdim,havuç istedi verdim yarım havuç yedi,1 dilimde ekşi mayalı ballı ekmek yedi,1 minik bardakda mandalina suyu,bu kahvaltısı.Yedi mi yedi hemde hepsini kendi istedi.Peynirde yemeyiversin,ayran,yoğurt,süt zaten tüketiyor.Ben böyle bakıyorum artık. Eskiden olsa hazırlar saatlerce peşinde dolanırdım ye diye,oda ısrarla yemek istemezdi.Şimdi kendi istiyor
Biraz rahat ve kararlı olmak ikinizede iyi gelir emin olun.

Sebep basli basina belli.
Kocaniz size arka cikmali.
Taa kadinlar sitelerine konular actim yardimlar istedim diye bahset. Uzmandan yardim almak icin arastiriyorum de.
Durumun ne kdr ciddi oldugunu anlasin.

Bence sizde çok ısrarcısınız. Yemesin istemiyorsa, acıkınca söyle diyin. Tuvalete istediği zaman gitsin mesela. Belliki çocuk kendi tercihlerini yapmak istiyor. Saygılı olmak lazım.
Onuda denedim inanirimisiniz o gün ac yatti. Gercekden bir lokma yemedi.

Bide bi sorum daha olacak, kizim cok kücük dogdu zamaninda dogmasina ragmen. Simdi gelisimi gayet normal, ama kilo olarak sinirda, cok zayif. Sizde nasilmis bi bilginiz var mi?

Kusura bakmayın biraz geç yanıtlıyorum. Ben hem doğum kilosu ve boyu olarak hem de büyüme sürecinde hep üst sınırdan gitmişim boyum uzun kilom da normaldi ancak çölyak açısından genellikle beklenilen emilim bozukluğu nedeniyle düşük kilo ve kısa boy.

Ama emilim kaynaklı bir rahatsızlık olduğu için kalıplara sığdırılamıyor herkeste farklı belirtiler verebiliyor. Ancak önceki yorumumda bahsettiğim gibi sinirlilik hali, öfke büyük küçük her yaştan çölyaklının ortak noktalarından, yani beş yılda gözlemlediğim ve tanıdığım kadarıyla. O yüzden ben kızınızda kilodan daha çok bu durum açısından düşündüm açıkçası.

Back
X