merhaba arkadaşlar.geçtiğimiz günlerde kafamı nete gömüp bu konuda cok araştırma yaptığım için sizi çok iyi anlıyorum. inanın anneler çocuklardan daha panik oluyor. eğer bizler rahat olursak bu süreci çok daha kolay atlatırız. şimdi sizlere tavsiyelerde bulunacağım. umarım sizin içinde rahatlatıcı olur bu yöntemler...
benim kızımda 28 aylık yaklaşık 10 gün önce ilk defa başladık tuvalet eğitimine. sırf bu iş için bir hafta izin aldım ve tuvalet eğitimine benimle başlasın istedim. ilk gün tam bir fiyaskoydu. şöyleki her yarım saatte götürmeme rağmen 10 kez çiş, 2 kezde kakayı altına yaptı. üstelik bir kaç ay öncesinden sevimli süslü lazımlığı, ve klozet adaptörünü almış ve tuvalette devamlı gözünün önüne koyarak alışmasını sağlamıştık. lazımlıkla oyun oynuyordu bebeklerine çiş yaptırıyordu. bu nedenle lazımlığa yada klozete oturmada bu geçmiş sayesinde sıkıntı yaşamadık.
bu süreçte sabır ve güven destek çok önemli.sinir stres halini hiç yaşamayın. koltuğum halım kirlenecek diye çocuğunuzu daraltmayın.siz ne kadar sakin olursanız çocuğunuzda o kadar rahat olacak ve emin olun size geri dönüş yapacaktır.2. günümüz ilk güne rağmen daha iyi geçmişti. kaçırma oranını yarı yarıya düşürmüştük.klozet yada lazımlığa oturma seçimini kendisine bırakarak ben yine her yarım saatte bir tuvalete götürdüm kızımı. tabi kendisi hala bir kere çişini sölemiyordu. anneler çocuklarından bir mucize bekleyip hemen 3-5 gün içerisinde sölemesini ve bu sürece alışmasını bekliyor.ama bira sebat ettiğinizde bir hafta en geç on gün içinde çocugunuz sölemeye başlıyor inanın.yeterki onu bu eğitimden korkutmayın tiksindirtmeyin. benim için en etkili yöntem ödül yöntemi oldu. her lazımlığa oturup çişini yaptığı zaman bir bayram havası oluşturarak ona bu işin ev halkını ne kadar mutlu ettiğini hissettirdik. alkışlarrrr aferinnnlerrr hediyelerrr.petito çikolatalar ve bonibon sakızlar en sevdiği şeyler. her yapışta ödül olarak bunları sunduk.klozetten kakalarını denizde yüzen balıklar olarak sifonunu beraber çekerek yüzdürdük.canı sıkıldı lazımlığın yanına bebeklerini altlarına kaplar koyarak beraber çiş yaptırdık.şarkılar söleyerek bekleme sürecince canının sıkılmasını engelledik.kilit nokta eğitimden korkutmak değil bir oyun havası vermektee.o zaman çocuğunuz uçarak, keyifle kabvulleniyor bu işi.
artık kızım çok nadiren günde bir kez falan oda unuttuğu için altına kaçırır oldu.. çişi kakası geldimi doğrucaaa tuvalete koşuyoruzzz ve mutluuuu olıyoruzz. tüm annelere başarılarrrrrrrr.