Doğuma Hazırlık Kızınızin ismi nedir ve neden bu ismi sectiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yaldizy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
216
22
118
İzmir
Merhaba gebeliğimin 30. haftasindayim. Allah nasip ederse bir kizim olacak. İsim arayisindayim kulağa cok gelen bazi isimleri arastirdigimda anlamlari nedeniyle vaz geçmek durumunda kaldim. Populer isimlerden beğendiklerim de o kadar yoğun kullanilmis ki her bes çocuktan biri Defne, Derin, Alya, Mira ... gibi. Sonuc olarak içime sinen beğenebileceğim bir isim bulamadım. Oglumda da isim bulma, arama surecim uzun surmustu. Bebeklerin isimlerini tasidigina ozelliklerini aldigina inanirim.Sizin kizlarinizin isimleri nedir? Neden bu ismi seçtiniz???

Çocuğum yok fakat yine de bir mesaj yazmak istedim. :)
Haklısınız, birçok yeni çıkan ismin anlamı sanıldığı gibi değil. Onun dışında bizim Türk halkı medyadan çok çabuk etkileniyor. Bir dizide "Mira" isimli kız var diye birden popüler oldu...

Bilindik isimlere yönelebilirsiniz:
Esra
Ayça
Aylin
Bilge
Reyhan
Özlem
Pınar
Gül
Ebru

bende 31 haftalık hamileyim benimde kızım olck ins.sevde ismine karar verdik.peygamber efndimızn eslerindn biri hz.sevde.eli acik comert bilgilı olgun biriymis.kulagada hos ve naif kibar geliyo.

Bende Sevde ismine dun bir anne bebek bloğunda rastladım. Anlamlı naif bir isim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah...

Dün gittim Doktora kıza yakın dedi.Kız olursa eylül koyacağım demiştim.Öyle istiyorum. Çünkü tanışma ewlenme hep eylül benim.Eylüldede hamile haberimi aldım.Benim için çok önemli :)

benimkide kız ama isim bulamıyorum yeni okunusu cok güzel isimler var ama anlamları dedikleri gibi kuranda gecmiyor.hem güzel hem anlamlı bir isim arıyorum:anneadayı:

Benim kızımın adı"Hayat" oğlum kardeşim kız olursa adını hayat koyucam dedi ve koyduk

Allah in izniyle erkek bebek bekliyorum kiz olsaydi "aselya" koyacaktik kulaga hos geliyo anlamida guzel bildigim kadariyla

İsim konulurken Kur'an'da geçiyor olmasına değil, anlamının güzel olmasına dikkat edilmelidir..

Ayşe Sare koyduk kızımın adını. Çok severek koyduk..
Biri Peygamber Efendimiz'in eşinin, diğeri Hz.İbrahim'in eşinin ismi..

Ayşe: Bolluk ,çinde,rahat ve huzur içinde yaşayan.
Sare: Saf. temiz..

Allah nasip eder de bir kızım daha olursa ELİF ismini koymayı çok istyorum..

Benim prensesimin ismi humeyra
Hz ayse annemize peygamberimizinden bir lakap.. Aişe annmiz cok güzel bir kadınmış.. Yanakları almış.. Peygamber efendimizde aişe annemize humeyram diyeseslenirmiş bu yüzden koydum.. Hosumuza gitti..
Anlamıda al yanaklı güzel demek zaten ...

İsminkuranda geçip gecmemesine degil anlmalı olmasına bak canım benim...

Back
X