Kızkardeşim,babam ve benim aynı evde yaşamamız..karar veremedim..

_deryaw_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
166
1
116
İstanbul
kızlar bi konuda karar vermedim. Şimdi benim annem babam ayrı.kız kardeşim evli yeni bebeği oldu, erkek kardeşim annemle kalıyor, ben babamla kalıyorum. Hepimiz kirada oturuyoruz. Kız kardeşim büyük bir ev tutalım babam ve sen beraber yaşayalım diyor hem maddi açıdan da hepimiz rahat ederiz diyor ama karar veremedim daha mı iyi olur daha mı kötü olur.

kızlar bi konuda karar vermedim. Şimdi benim annem babam ayrı.kız kardeşim evli yeni bebeği oldu, erkek kardeşim annemle kalıyor, ben babamla kalıyorum. Hepimiz kirada oturuyoruz. Kız kardeşim büyük bir ev tutalım babam ve sen beraber yaşayalım diyor hem maddi açıdan da hepimiz rahat ederiz diyor ama karar veremedim daha mı iyi olur daha mı kötü olur.

Siz, babanız, ablanız, eşi ve bebek.

İyiyken kötü olmaya gerek yok. Siz kendinizi o evde misafir gibi hissedersiniz.

aile yapınızı siz bilirsinz tabi ama kardeşinizin eşi bu durumu nasıl karşılar bilmiyorum ve bana göre ev ev
üstünde olmaz böyle herkes rahatken huzurunuz bozulmasın sonra

kocasıda istiyor kendileri teklifte bulundu dublex bi ev tutalım üst kat sizin olsun altta biz oturalım yeme içme beraber tek kira verelim yatmaya yukarıya çıkarsınız diyorlar. Hem para biriktirirsin diyorlar.

kocasıda istiyor kendileri teklifte bulundu dublex bi ev tutalım üst kat sizin olsun altta biz oturalım yeme içme beraber tek kira verelim yatmaya yukarıya çıkarsınız diyorlar. Hem para biriktirirsin diyorlar.

Arkadaşım, ev ev üstüne olmaz. Ben size söyleyeyim beş kuruş para biriktiremezsiniz, bi de ablanıza bebek konusunda, ev konusunda yardım edeceksiniz, babanız da diken üstünde olacak. Ne gerek var?

Zorlanıyor musunuz kira öderken?

aldıgım tam yetiyor zorlanma degilde kenara bir şey koyamıyorum annemede yardım ediyorum kalmıyor bana bir şey. Ev ev üsttüne olmaz bende biliyorum böyle iyi diyorum çok ısrar ettiler bende kararsız kaldım.

ev ev üstüne olmaz herşeyi maddiyat düşünmeyin bence rahatınız bozulur diye düşünüyorum.ayrıca ben şahsen enişteyle aynı evde rahat edemezdim kendi fikrimce

aldıgım tam yetiyor zorlanma degilde kenara bir şey koyamıyorum annemede yardım ediyorum kalmıyor bana bir şey. Ev ev üsttüne olmaz bende biliyorum böyle iyi diyorum çok ısrar ettiler bende kararsız kaldım.

Muhtemelen onlar da zorlandıkları için teklif ettiler böyle bişeyi, yoksa birlikte yaşayalım herşey güllükgülistanlık olsun diye değil.

Valla siz bilirsiniz ama bana böyle birşey teklif edilse asla kabul etmem, azıcık aşım kaygısız başım...

Ben de tercih etmezdim. Benim annemler ve kayınvalidemler bakıyor bebeğime, annemler daha uzun kalıyor, onların bir işi olduğunda kayınvalidemler geliyor. Başka şehirde yaşadıkları için beraber kalıyoruz. Yani 1,5 yıldır evde ya annemler var ya kayınvalidemler. İki aile ile de çok çok iyi anlaşırız. Daha birgün yüz eğrimiz olmamıştır. Ama gene de çok zor, inanın. Eşimle kavga etmek için bile gece olup odamıza çekilmeyi beklememiz gerekiyor, değil başka şeyler. Ki bizde sonuçta misafir durumundalar ve işin içinde maddiyatı bölüşme filan yok. Bir de sizde o tür sorunlar olacak. Bence yapmayın. Daha küçük bir eve geçin daha ucuz bir semte geçin ama evi ev üstüne kurmayın.

kız kardeşimin kocası küçük benden kardeşim gibi evet genede kendi kardeşin gibi olmuyor onlarda sıkıntıya girecekler evet ikisi çalışıyordu şimdi bebek olunca kardeşim çalışamayacak kaynanası bakacaktı oda yan çizdi. Hem beni hemde kendilerini düşünüyorlar ama 3 yıl oldu evleneli baştan beri beraber oturalım diyorlar iyi anlaşıyoruz babamda öyle rahatsız olacak biri degil :D neyse ben biraz daha düşüneyim sağolun fikirleriniz için.

yercekimlikaranfil haklısın kavga etmek için bile odalarına geçmeleri lazım bizim yanımızda olmaz kardeşime bir şey dese ben kırılırım. Karı kocalar sonuçta onlarında bir rahattı var bebişleriyle vakit geçirmek isterler rahat hareket etmek isterler bunları düşünüyorum bende ondan başta olmaz demişti onlarda sıkışacagı için şuan onlarıda düşündügümden bian acaba olur mu dedim ama söyledikleriniz iyi oldu çok sağolun.

k.valide başka da insanın kendi babası, ablası rahatsızlık vermez
siz de onlardan rahatsız olmazsınız
zaten dublex tarzı olunca çıkacaksınız yukarı canınız istediğinde
ayrı ev gibi işte
bilmiyorum bana çok antipatik gelmedi, bir müddet için denenebilir..

gel demek kolaydır fakat gıt demek zordur, bence kendınızı ıdare edıyorsanız boyle bırseye hıçgerek yok,:50: cunku ıllakı huzursuzluk cıkacagını dusunuyorum

bence zamanla onlarda pişman olabilir. uzaktan bazı şeyler hoş gözükebilir. birlikte yaşamak falan. ama sizden çok kardeşinizle eşi rahatsız olur bence. ucuz karşılıklı iki daire olsun bence. bir evde iki kadın olmuyor. her kadının ayrı mutfağı olmalı bence. dubleks te olsa sadece mutfaktan bile sorun çıkabilir bence.

Tabiiki sen içinden geliği gibi yap ama yerinde ben olsam kabul etmezdim..
Hem dubleks evin kirasıda az olmayacakki sonuçta...

Bana kalırsa dublex bir evin kirasıda ucuz değildir,uzaktan herşey güzel gelebilir birbirinizi sevebilirsiniz,ancak aynı,evi paylaşmak sorun yaratabilir,sizin bir hayatınız var onların bir hayatı var,ablanız çalışacaksa gün içinde gider evine bebeğe bakarsın,yakın bir ev tutmanız bana göre dahamantıklı,ne bileyim ben düzenime alıştıktan sonra böyle beraber yaşama fikri zor gibi geldi..kendi ablamla paranın konusunu konuşmak evin ihtiyaclarını paylaşmak nasıl olur:19:bana göre değil.:19:

ben şuan kira 600 veriyorum dublex ev kirasıda 750-900e kadar. Ben çalışıyorum kızlar kardeşim bebegi olan o şuan çalışamayacak zaten kendi bebegine bakacak kayınvalidesi bakıcam demişti şimdi vaz geçti kendi annemde çalışıyor bakamaz. Ben evde sadece cumartesi pazar olucam mutfak konusunda zaten pek anlamam işten çıktıktan sonra anneme gidiyorum orda yiyorum yada evde tost falan atıştırıyorum.

bencede olur yabancı yokki. insan her konuda birbirine destek olur.

Back
X