Kızkardeşime nasıl davranmam gerektiğini şaşırdım artık

kendihalinde_

🌸
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
2.372
601
723
32
Selamlar

Benden altı yaş küçük bir kız kardeşim var.
Onun bebekliğini , hatta doğduğu günü cok net hatırlıyorum
18 ini gecti ama onun yüzüne baktıgımda onu hala küçük bir çocuk gibi görüyorum.
Kendime ne kadar engel olmaya çalışsamda ona bazen kücücük birine davranır gibi davranırken buluyorum kendimi
O kimi zaman bundan rahatsız lafla ya da bedensel olarak saldırıya geciyor
Az da olsa bazı zamanlar bi şey demiyor kullanıyor birazcıkta
bana gelirken çikolata al gibi.. tatlı bir ses tonuyla

Ben bu yıl bi yerde calışmadan kpss ye hazırlanıyorum
ders calışmayı derslerle ugrasmayı seviyorum
kardeşim tam tersi liseyi zor bitirttirdik ona üniversite sınavına bile girmedi
şu an avm içinde bir magazada calışıyor

Bana karşı iyi zamanlarıda var gercekten bir kardes gibi oldugu zamanlar
Ama kötü oldugu zamanlar daha fazla
olmayacak bir şeyden bi şey çıkarıyor
lafla gıcık etmeye çalışıyor beceremeyince üstüme saldırıyor saç çekmek , tekme vs. şeklinde
ve acı verici şekilde
ben onu durdurmaya çalışıyorum ellerini falan tutmaya çalışıyorum durduramıyorum bende karşılık versem
hareketleri daha da şiddetleniyor ki o benden güçlü

diyorum düşmanına vurur gibi neden böyle yapıyorsun diyor düşmanımsın benim ablanım diyorum hayır düşmansın diyor tekrarlıyor bu kelimeyi

bazende ben ders çalışıyor oluyorum giriyor odaya kıskançsın diyor neyi kıskanmışım ablalar kardeşlerini kıskanmaz diyorum sen kıskanıyorsun diyor

böyle işte.. az öncede benzer bi kavgamız oldu..
çok üzülüyorum
ne yapacağımı bilemiyorum

sizlere danışmak ve yorumlarınızı dinlemek istedim

El kaldırmak ne demek ya.. go..nun bo..yla kardeşim bana el kaldiracak.. ayipta bişey simdi tartistiniz araniz bozuksa bir daha seninle konusmayacagim ilgilenmeyecegim ablana bu sekilde davrandığın icin saygisizligin icin diyin.. normal haline dondugunde de konusmayin yaptiginin ayip ve saygisizca oldugunu ogrenmeli.

Aynı biz. Bir farkla bizim aramızda 2 yaş var ben onun doğduğunu hatırlamıyorum :)
Deli ederdi beni sataşmayı geçiyorum fiziksel olarak da zarar veriyordu bazen. Ben ona göre daha zayıfım bir de kıyamam ona ama duvara yapıştırıldığımı hatırlıyorum.

Şimdi evlendi de normal bir insana dönüştü benden ayrı kalmak yaradı kıza. Arar ablam da ablam diye, kıymetlendim bi :))

Düğün haftası kavga çıkaran kız bu mu diyorum kendi kendime. Biraz uzak kalsanız anlar kıymetinizi. Üzerine çok gitmeyin. Çocuk gibi de davranmayın o da bir birey sonuçta ve bu tavır onu rahatsız edip hırçınlaşmasına sebep olabilir.

Çok şımartmışsınız.Benimde kardeşimle aramda 10 yaş fark var.Gelip bana bir kere bu tarz davransa öyle bir döverimki onu annemle babam elimden alamazlar. Kardeş kardeşliğini bilicek abla ablalığını.Terbiyesizliğin hiç lüzumu yok.Hiç hoş değil.Yaşıda küçük değil üstelik kardeşinizin artık. Çok şaşırdım.Yetiştirilme tarzını yanlış bulduğumu söylemek durumundayım.Yani sebebin muhtemelen bu olduğu kanaatindeyim.

psikolog yardımı alın haberi olmadan öncelikle size ne yapmanız gerektığini anlatır o

çok şımartılmış.

maalesef ailede o küçük onun dediği olsun şeklinde büyüdü genelde

Ne kadarda bize benziyorsunuz.
Duvara mı yapıştırdı kardeşiniz bende benzeri şeyleri yaşıyorum sürekli

Aslında biz ayrı kaldık ben 4 yıl başka şehirde okudum ama bu onu değiştirmedi

Ergenliğinden çıkamamış da olabilir zira benimki hala ergen. Kocası nöbete gitti diye 4 gün bizde kaldı, 3. gün fabrika ayarlarına geri döndü hatun :)

Yetiştirme dönemi de etkili gerçekten. Bana sürekli sen büyüksün idare et diye diye tepeme çıkardılar. Dediğim gibi, fazla bir arada olmayınca da kendisi aramaya başlıyor abla napıyorsun bize gelsene diye.

Aynen bizimkiside o şekil tepemize çıktı. Annemlerde zaman zaman şaşırıyor artık ona nasıl davranacaklarını
sizin kardeşiniz kaç yaşında

Sorun ailenin en kucugu olmasi.
Eger bisey yapilmazsa bu karakter onu sonsuza kadar birakmaz.
Evin en kucuklerine acirim hep.
Onlar ben en kucuguyum her istedgim oluyor oh mis havasindalar.
Ama bi cocugun her dedgini yapmak onu hayalsiz birakmaktir, sabretmeyi bilmemesini saglamaktir.
Ben eskiden ´tm kizim gelecek hafta alirim o oyuncagi sana´ denildiginde hayal dunyasina dalardim, gun sayardim, heycanlanirdim, sabretmeyide ogrenirdim o gunler.
Ama mesela bunlar hic olmadi benim kucuk erkek kardesimde.
Su an benim kardesim 17 yasinda benden 4 yas kcuk.
Neyseki son 1 senedir duzelmeye basladi.
Eger kalk yemek yap demesine hayir dersek bagirip cagirmiyor, itip kakmiyor artik.

Okulunda bu tarz davranislari buyuk sorun yarattigi icin okuldan kovuldu zamaninda.
Ofke kontrolune gitti her hafta. Gittigi klinikle okul beraber calisti. Her derse girdiginde ogretmene cemkirmedigi, kufur etmedigi, kapiyi cekip carpmadigina dair imza almasi gerekti ogretmenlerden. Yoksa okula sonsuza dek almiycaklardi artik. Basta kardesim klinige gitmek icin gidiyor olsada( okuldan kovulmamak icin), zamanla gercekten ofkesini kontrol edebildi. Su an normal insan gibi konusabiliyoruz, guluse biliyoruz cok sukur.

Destek sart konu sahibi, 18 yas zaten gec kalinmis bi yas, daha fazla zaman harcamayin.

Çok şanslı böyle bir ablası olduğu için. Umarım çabuk olgunlaşır, sizi kıskanıyor gibi geldi bana.

Küçükler fazla sevilir, simartilir bir de ergenlik eklenince kombo olmuş. İdare edin.

Moral vermek isterdim ama malesef durum hic iyi degil.Zamanla duzelmeyecek hatta sunu soyliyim siddet devam etmeyecek tabii , buyudukce vurmalari azalacak ama bu sefer baska seyler baslayacak.Tam bir kucuk seytan olacak.En ufacik seyinizi aleyhinize kullancak.anne-babayi size karsi dolduracak.Diger kardes yada kardesleri size dusman edecek.Benim bildigim bir cozumu de yok.Simdiden tedbirli olun tek diyecegim budur.

Su yeni neslin okumak yerine gidip bir yerde calisma hevesine hastayim ne o bagimsizik ilani....bitir ogretinimini sonra zaten elin mahkum bazi seyler sonradan kor ah birde anlasalar....o neyi kiskaniyor bende bunu merak ettim ?ergen ablasi ayari kacik dogal ortamina birak ve mumkunse ciddi bir sekilde bir kac konus ki saygisizlik alir basini gider daha resmi olunnoyke cikolata falan tatli tatli istersede bazen almayin samimi soyluyorum cizgilerinizi belirleyin karakteri oturma asamasinda size guvensin ama saygilli olsun az korksun hele el kaldriyorsa artik büyüdün seklinde saglam ama ciddi olun ve sizde unutmayin o besike bebek degil artik buyudu en cok hata yapma yasinda dikkat edin ergenlerin evde cekindikleri biri olmasi sart....kucuk simarik kardes olarak ben ablamdan cekinirim annemle tartissam barisim ama ablamdan cekinirim coktanise yariyor tecrube ile sabit

Ergenlik döneminde kardeşiniz,karakter olarak,asi ve hırçınsa birazda bu tetikliyordur. Bence delide değil,küçük şeytanda ,sadece ergen. Kalbinizi kırdıgında,size vurduğunda bir süre konuşmayın,mesafeli durun, anlasın ne yaptığını. Beni kıskanıyorsun diyor ya,muhtemelen o sizi kıskaniyor eğitim hayatınız devam ettiği ićin,aile ićinde sizi örnek göstererek"bak ablan hala okuyor,bak ablan şöyle yapıyor vb"cümleler kuruluyorsa içten içe size bileniyordur. Bu tarz konuşmalar varsa yapılmaması icin ailenizle konuşun. Zamanla törpülenecektir. Kolaylıklar dilerim

Kardeşini bir psikolağa götür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…