kızkardeşimin dolabında gebelik testi bulduk

kardeşinizle konuşsanızda söylemez
böyle şeyler babalara da söylenmez ki:26:yani benm aannem söylemezdi,sonuçta babalar çok kötü tepkiler verir
doktorada götürmeyn

sadece şunu söyleyn,yaptın yapmadn artık o boyutu aşalım diyin
yeter ki hamile kalma diyebilirsiniz...

düşük bir ihtimal ama:

ben geçen ay kimseyle ilişkim falan olmadığı halde, sırf meraktan nasıl bir şey acaba diye gebelik testi aldım ve evde inceledim :)

yani tabi benim gibi yapan kaç kişi vardır bilmiyorum ama belki senin kızkardeşin de benim gibi yapmış olabilir.

Son düzenleme:
şu anda belki mantıklı düşünemiyor olabilirsiniz
diyelim ki doktora göürdünüz doktor kız olmadığını söyledi eee ne olacak?
ona öyle bişey yaşattığınız için sizden soğuyacak ve bu olayı hiç bir zaman unutamayacak
veya tam tersi kız olduğunu öğrenirseniz bu sefer daha da ağır etkiler bırakacak onun üzerinde
yani doktor olayı her iki durumda da zarar verecek
yardımcı olmaya çalışın bi abla olarak
mümkün olduğu kadar anlayışlı olun ve doğru yolu gösterin
eğer yok yere şüphelendiğiniz ortaya çıkarsa da özür dileyin...

lisede gebelik testi asla dagıtılmaz, burası amerikamı ordada tek prezarvatif dagıtılıyo yani bizim kültürümüzde lisede cinsellige teşvik edilmez allah yardımcınız olsun

tekrar söylüyorum
sakın kolundan tutup doktora bekaret testine götürmek
ya da müdürle konuşup onu bütün okula rezil etmek
gibi hatalara düşmeyin.

karşınızda ergenlik çağında ve heran bunalıma girip kendine zarar verecek bir kızcağız olduğunu unutmayın
siz onun düşmanı değil ailesisiniz
siz ona sahip çıkmazsanız kimse çıkmaz
destek olun, güzelce konuşun anlatmasını sağlayın.

onu yapayalnız bırakmayın kendi dünyasında
daha sonra çok pişman olabilirsiniz çünkü

Son düzenleme:
çok şükür ki doktora filan götürmeyin diyen insanlar çıktı, bi tek ben miyim diye kendimden şüphe ediyordum. gerçekten durum bu arkadasım doktor kız oldugunu söylese o kız bi daha sizin yüzünüze bakmaz, olmadıgını söylese siz bakmayacaksınız anlaşılan yüzüne ee ne olacak bunun sonu? Neye yarayacak ki?
olay şu ki bu kız denemek için arkadası için vs aldıysa bile size bunu söylemiyor ve saçma bi yalan söylüyor. Bu kızla aranızda bi duvar bi iletişimsizlik var size okulda olanları, geçindiği geçinemediği arkadaslarını anlatır mıydı? Üniversiteye filan hazırlanmıyor mu bu kız? Ders filan derdi yok mu, hiç paylaşır mıydı? erkek arkadası varmış ama bilmiyorsunuz gizlemesi gerektiğini mi düşünüyor? BElki kızarsınız diye korktu?
kötü olan ihtimal de su ki belki gerçekten bişey yaşadı ve bunu hata olarak da görmüyor. çünkü psikolojisinde davranışlarında bi değişiklik yokmuş, gayet rahatmış. neye güveniyor onu bulmak lazım.

almanya olsaydı normal derdım. prezervatıf tampon felan dagıtırlardı bıze cınsellık konusu ıslendıgınde.
ama turkıyede testın dagıtılabılecegını hıc sanmıyorum .

Belki arkadaşı için aldı ele vermek istemiyor... belkide kendi için
ama bunun çözümü doktora götürmek degil bence
kendi icin almıs olsa gebelik testi alacak kadar düsündüyse atmayıda dusunurdu.:44:
tabi bunlar sadece varsayımlar....
ben sizin kardeşinizle iletişiminizin iyi olmadıgı kanaatindeyim...

4 kardesmissiniz birinizle daha iyi anlaşıyordur belki diger ablanız filan yazmıssınız..?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kız kardeşin yerinde olsam ve bu durum karşısında ailem beni jinekoloğa götürmeye kalksa çıldırırdım sanırım. Bir ilişki yaşamadım diyorsa inanmanız gerekir bence. Gidip jinekoloğa doğruluğunu teyit ettirmek çok çok küçük düşürücü bir olay. 18 yaşında bir kızdan bahsediyoruz, böyle bir şey onun için travma olur. Çok iyi niyetle yaklaşıp sakince konuşmak gerekiyor işin içine kimseyi katmadan. Ne baba, ne okul... Konuşmayı kabul etmiyorsa da üstüne gitmemek gerek diye düşünüyorum. Onun psikolojik durumunu çok iyi anlayabiliyorum şu an, yapacağınız en ufak hatalı davranış çok şeyi değiştirebilir; zaten asi biri olduğundan bahsedilmiş; sizi de pek takmıyor, kafasına göre, gayet rahat devam ediyor yaşamına. Eğer bir suç işlediğini düşünseydi bu kadar rahat davranmazdı bence, demek ki rahatsız edici bir şey yaşamadı. Şimdi bu konuyu çok gündeme getirmeyip biraz zaman geçince kendini iyi hissettiği bir anda sorgulayabilirsiniz onu. sonra da bir psikolog devreye girebilir belki.

kendi hayatı saygı dumak lazım.:2:

Kendi hayatı değil.. O evde yaşıyorsa o evdekilere karşı sorumluluk taşımak zorunda. Bu yüzden hal ve hareketlerine ''ben bir bireyim '' diye bir isim veremez..Üstelik 18 yaşında bir lise öğrencisi bu.

Ne saygısı, ne hayatı ? Müdahale edilmediği taktirde o hayat nasıl bir hayat haline gelir kestirebiliyor musunuz ?

Tek doğru olan ; gururunu ve onurunu incitmeden , gözlerinin içine gerçekten yardım etmek için konuştuğunu belli edecek şekilde bakarak konuşmak..

Bunu çok normal olarak görüp , çok anlayışılı olarak konuşulsa bu seferde bu durumun çok normal olduğunu idrak eder o çocuk aklıyla ve bir dahakine güzel bir zemin hazırlanır hiç farketmeden..

Bağırıp çağırarak, babasına söyleyerek,doktora götürmek gibi çağ dışı bir eylem yapılırsa
arkadaşlarına ileterek v.s olursa evden kaçar ya da bu olay onda çok büyük tahribatlara yol açar..

Orta yol..

Öğrenmenin diğer yolu okul müdürü.. Fakat bunu yüzyüze değil , okul müdürünün tanımadığı bir kişiyi okula yönlendirerek öğrenebilirsiniz isim vermeden..

Telefonla boşuna aramayın , asla doğru cevap vermezler ; basından olduğunu düşünerek..Bu tür konular çok safsata oluşturur, okul müdürüde elbetteki hayır cevabını verir..

Dua , dozunda anlayış ve iletişimle çözeceksinizdir.. Fevri yaklaşmayın yeterki..

Son düzenleme:
Kızım yapacak birşey yok diyor olan olmuştur diyor

Kızınız var mı ? Aynı şeyi onun içinde düşünüyor ya da düşünecekseniz susarım.. !

Kızım olursa aynı şeyi onun için can-ı gönülden düşünürüm.Herkesin kendi seçimi hayatı...Gebelik testi almaya gerek duymayan,ama o noktaya kadar her şeyi yapıp ortalarda gezen biri olacağına,duygularıyla,sevgisiyle hareket eden bir birey olsun bin kat iyidir.

Son düzenleme:

Hayretle susuyorum öyleyse..

geçmi,şi okuyamadım test kardeşininmiymiş canım üzüldüm sizin adınıza..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…