Kizkardesimin evlilik düşüncesi....

Bence eşin, erkek kardeşin, baban filan gitsinler bir işyerine. Yani adamın durumu nedir görsünler!!! Adamla konuşsunlar madem planlı programlı hiç birşey istemiyor paşam!

Nedir? Arlı mıdır, arsız mıdır? Ortamı nasıldır? İşyerine öğleden sonra gidiyormuşmuşşşş!
7 yıldır kendi şirketimiz var, daha öğleden sonra işe gitmişliğim yok.

O kız ağaç kavugunda büyümedi. Her kız evladı ailesinin inci tanesi...

Böyle söylemek kolay da insanın canının parçası olunca yaşı 30muş 40mış fark etmiyor
Ben olsam uyarırdım ama üstüne gitmezdim. Üstüne gidersen kötü olan sen olursun..

Şimdi siz evlisiniz ,evliliginiz nasil yürüyor?

Büyük bir düğün kardesimde istemiyor fakat isteme olayi bir yüksük takma merazi tabii oda istiyor.
Birde bizimle annemle babamla hic görüşmeden nasil olacak?
Biz yabanci gibi sadece resmi nikahami cağirilacak?

Bu siraladiklarinizin hic birini kardesimde istemiyor,oda hoşlanmaz bütün aileyle yemek yemek ,kavalti yapmak her iki haftaya ziyaret etmek kardesimi bunaltir.
O ikimiz yalniz gezelim tatil yapalim ve arada herkes yalnizda görüşebilit düşüncedinde.

bakın siz anlattıkça durum yavaş yavaş değişiyor.

açıkçası ben de istemem ailelerde mıç mıç olmayı, sevmiyorum. ayrıca yabancı olsanız zaten nikaha davetli olmazsınız. zaten çağırılıyorsanız tanıdık arkadaş eş dost akraba olduğunuz iiiçin çağrılırsınız. ya herkes bu işlere böyle meraklı olmayabilir bu tuhaf bişey değil. şöyle anlatayım ben ne okul mezuniyetimde baloya gittim ne şimdiye kadar 40 tane yakın düğünde 1 kez abiye giydim. ama kızkardeşlerim var, onlar seviyorlar. onlar seviyorlar diye kıza 300-400 liralık elbiseler almışlığım var. kardeştir, önemli olan herkesin istediği gibi mutlu olması ,bizim istediğimiz gibi değil. düğün olsa onda da bu görüş ve tercih farklarımız ayan beyan ortaya çıkar.

ancak adamın öğlene kadar yatması filan acaip. benim de kendi işim ve gayet yoğun oluyorum. adamın maddi durumu, harcama alışkanlıkları, ne biliyim borcu harcı, evde elini işe atar mı dışarıda arkdaşlarıyla ne kadar takılır vb. bunlara bi bakmakta fayda var.

Adam kardeşinize "evde kalmissin lütfedip seninle evlenirim ama benden cokda büyük beklentilerin olmasın" diyor ustu kapalı bir şekilde. Kardeşiniz buna raziysa yapılacak birşey yok.

Şimdi siz evlisiniz ,evliliginiz nasil yürüyor?

çok güzel gidiyor maşallah. Tabii sorunlarımız var, olmaz olur mu. Yok diyen yalan söyler zaten. İnsan öz anasıyla babasıyla anlaşamıyor yeri geldiğinde. Elin adamı oluyor neticede. Ama bu yapı meselesi. Düğün de yaptık ama küçücük bir hadise. Üstelik o süreçte çok sinirliydim. Her şeyi alttan aldı. Onun ailesi benimle tanışmak istediği zaman bile o kadar işi yokuşa sürdüm ki. Düğünden önce bi yemeğe gittik dışarda o da. Babamı yeni kaybetmiştim çok ağır depresyondaydım, onun da etkisi var tabii. Annemi zaten çok küçükken kaybetmiştim. Kimsesizdim, ve orada onun yüzüme vurulmasını istemedim. Ama o da gidip burada olduğu gibi eşim insanlara sormuş olsaydı, aynen yukardaki arkadaşlar gibi herkes beni kötüleyecekti. 'öyle şey mi olur, kızın sakladığı şeyler var demek ki, ayrıl o kızdan' bile diyeceklerdi. Hatta ailesinin hakkımda öyle düşündüğüne, şımarık falan dediğine bile eminim. Ama insanın içini kimse bilemez.
O dönem çok ama çok kötüydüm, beni sardı sarmaladı. ona kötü davrandım gık demedi. Geçti bitti hepsi. O süreçte öyle büyük serenomilere katlanamazdım. Zaten her şeyi dişimizden tırnağımızdan kendimiz yaptık. Ailelere ihtiyacımız yoktu.
Belki onlar da öyledir. Belki gerçekten çocuğun bi sorunu vardır. Anlıyorum, gelenekler çok önemli ama insanın psikolojisi daha önemli. Varsın düğün olmasın, yanında ya.
Çocuk konusuna gelince, şu ekonomik sıkıntıda kedi gibi doğuralım dese daha mı güzel. Binlerce konu var, 'çocuğumla ortada kalmaktan korkuyorum' diye. En azından mantıklı düşünmüş. Türk erkeği kafasıyla, kadını aldım. Çocuğu karnına koyarım. Olmadı anasının evine yollarım diye düşünmüyor.

Bu konuda ,müstakbel enişte gibi düşünen sadece ben varım sanırım kk'da.
Ne kadar aile ne kadar gelenek o kadar bela demek bana göre.
Amaaa bana saygısızlık etmeyene etmem,seveni sever ve sayarım.Ayrıca bu adam her an kaçacak gibi görünüyor,çünkü Türk toplumundaki kadınlar ve kadın tarafı gelenek vs çook önem verirler,mutlaka bir yerden patlak verir.
Ablan bu adamı son şansı olarak görüyor gibi ,bu fikrin doğru olmadığını ona aşılarsan sanırım biraz gözü açılır.

Bi akrabamizin kızı vardı. Yaşı da yakın 28 29 du. Biriyle görüşüyorlar di 5 yıldır minimum.
Çocuk evlilikle ilgili önünü kesmisti. Açma bu konuyu yoksa biter, istemiyomus ve böyle diyormus.
O da hiç acmamisti o konuyu. Yıllar sonra artık toplumsal baskı midir evlenmesi gerektiğini mi anladı bilinmez kendisi evlenmek istedi.
Her şeyi de imkanları ölçüsünde usulüne göre yaptılar.
İyi bi ailesi vardı. Ve şu anda çok mutlular. Hiç beklemezdim ama örnek bi profil çiziyor o adam.
Yani evlilik bu gerçekten karpuz misali.
İnş zamanla ikna olur o da.

Düğünü unut aile ile tanışmayı unut onu unut bunu unut ohoooo bi de gönlü olursa bi tane çocuk yapabilirmiş ! Tam dayaklık bu herif kendini bi mok sanmış iyice.
Evlilik için 30 geç değilki ..
Sepetlesin bu manyağı

Mesela dedimki "eee...ozaman tanişalim artik enişteyle ,bir gün bize gelin"
"Abla öyle biz randevulu gelemek ,bir tesadüf olmali cunku X kimseyle tanismak istemiyor"
Nasil yani kimseyle tanişmadan isteme olayi olmadan düğün yapilmadan sen bir dul gibimi evleneceksin ?"dedim.

lütfen biraz dikkat. biz kadınlar yapmayalım bari bunu.

üzgünüm, konunuzla ilgili bi yorum yapamayacağım. hakkınızda hayırlısı

Göz göregöre kardesimin mutsuzluğa gitmesi beni cok üzüyor

Örflere adetlere çok takılmayın bence. Kardeşini de bu adam kafasindaysa mutlu olur. Ama kardesiniz sosyal biriyse daha onemlisi aile bağlarına önem veriyorsa mutsuz olur. Beraber terapiye giderler olmazsa ayrılırlar.

Sizin yaziminizdan kardeşiniz sanki koca olsun da nasıl olursa olsun mantığı guduyor gibi geldi. Ama bu size öyle geliyor gerçekte kardeşimiz onu istiyor onu seviyor olabilir.

Endiselerinizden bahsediyorum çekinmeyin ama onu ikna etmeye girişmeyin ve ondan gelen yanıtı da olduğu gibi kabul edin.

Ne kadar ilgili bir ablasınız derken dul gibi lafına geldim ve kaldım. İyi günler.

30 yaş sendromu mu ki?
Evde kaldım korkusu..

dul gibi evlenmek nasıl oluyor? kk beni aydınlatsın lütfen.

ayrıca 30 yaşında koskoca kadın. kendi göze alıyorsa bi bildiği vardır. ha benle böyle hayrına evleniyormuş tavrı takınan adama ben tekmeyi basardım şahsen. hep onun istediği mi olacak?

Canım " dul gibi olmak " 2. sınıf kadın olmak (!) sanırım. Herkes namus abidesi ama boşanmış kadınlar öyle değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…