Kızlar 28 haftalık hamileyim yolculuk yapa bilir miyim sizce

Nur Danem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
63
11
3
30
Kızlar 28 haftalık hamileyim istanbul dan sinop â memlekete gitmek istiyorum ama sadece 1 haftalığına ve otobüsle sizce gitsem bir sıkıntı olur mu hiç bnm gibi olup otobüs yolculuğu yapan var mı

Konu acacaktım :) Banlanıcam dıye acamadım
Bende 12 saatlık yolculuk yapmak ıstıyorum arabayla bılen arkadaslar musadenle banada yazabılır mı, nedır bu ısın rıskı , neden rısklıdır ? Nur Danem Nur Danem :KK37:

Bacaklarınıza kramp girecektir belli aralıklarla kalkıp dolasmaniz gerek. Bi riski var mı bilemem. Onu doktoruna sormalisin

hafta olarak uygun ama uzun otobus yolculuklarinda mola 2-3 saatte bir veya daha fazla oldugundan sizi yorabilir cunku yurumek gerekiyormus bende 4 saatlik yola cikicam 25. haftamda arabayla gidicez saat basi durur tuvalete giderim yururum diye dusundum

hafta olarak uygun ama uzun otobus yolculuklarinda mola 2-3 saatte bir veya daha fazl oldugundan sizi yorabilir cunku yurumek gerekiyormus bende 4 saatlik yola cikicam 25. haftamda arabayla gidicez saat basi durur tuvalete giderim yururum diye dusundum
Yazıyorum ama daha oncekı hamılelıgımın uzerınden 7 sene gectı aslında tatıl planımız agustos ayındaydı o zamanda suanda sızın kadarlık oalcagım dıye ıptal ettık. Acıkta kalmakla haftaya yola cıkmak arasında gıdıp gelıyorum . Nasılsınız sahı, agırlasma fılan varmı yoksa suanda hersey guzelmı hanı en rahat donemdesınız aslında yanı oyle yazıyor doktorlar

Yazıyorum ama daha oncekı hamılelıgımın uzerınden 7 sene gectı aslında tatıl planımız agustos ayındaydı o zamanda suanda sızın kadarlık oalcagım dıye ıptal ettık. Acıkta kalmakla haftaya yola cıkmak arasında gıdıp gelıyorum . Nasılsınız sahı, agırlasma fılan varmı yoksa suanda hersey guzelmı hanı en rahat donemdesınız aslında yanı oyle yazıyor doktorlar
evet guzel geciyor agirlasma yorulma falan da yok hatta hamileligin ilk ayinda cikmistim yolculuga ozaman daha cok kasildim agri sanci daha fazlaydi yerlesme zamanlari diye sanirim yola cikilcaksa onemli olan tuvalet ihtiyaciniz oldugunda fazla beklemeden giderebilmeniz cunku agri yapiyor

Uzun yol uzun süre hareketsiz kalma nedeniyle önerilmiyor. Uzun süre harelet etmeyince kanın da pıhtılaşma eğilimi artıyor diye biliyorum. Ayrıca ayaklarda şişme/morarma/ ağrı tarzında şeyler olabiliyor. Ben 33 haftalıkkendi sanırım Ankara-İstanbul yaptım kişisel araçla. Ama otobüsle olsa yapamazdım sanırım, çünkü kanım pıhtılaşmaya eğilimli, saatte 1 mola verip yürümem lazım aşağı yukarı. Kaldı ki arabada bile otururken belim ağrıdı, ayaklarım huzursuzlaştı vs. O ara çok şükür ayaklarımda şişme yoktu, şu anda olsa (37+6) gidemem sanırım. :)

benim doktorum 7 aylıkken İtalya'ya bir haftalığına geziye katılmış. bana da tavsiye etti. gezebildiğin kadar gez dedi. biz de karadeniz turu düşünüyoruz nasipse inşallah. :)

Back
X