Kızlar acil bilenler E-devlet E-imza

Blackbluee1

Kavuşmamız cennete kaldı canım kızım...
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2017
4.505
7.022
158
27
Kızlar e devlette artık Bi kolaylık çıkmış yeni doğum bildirimini e devletten yapabiliyormuşuzz. Ama bunun için e imza veya mobil imza istiyor sanırım. Bu yöntemi kullanan var mı kimlik kartı için bu yeterli mi nufus mudurluğüne gitmeye gerek varmı.?? Bir de E-imza nasıl alınır. İntermettem baktım ama kesin net bir şey bulamadım. Nasıl alınıyor bilenler yazarsa sevinirim

E imza olayını bilmiyorum ama nüfus müdürlüğü eskisi gibi değil , telefonla ya da internetten randevu alıp saatin gelince pat giriyorsun .

Anladım o zamma hiç gerek yok Teşekürler,

E imza satan 3-4 firma var, pttden de başvuru yapabilirsiniz, 3-4 gün içinde evinize kurye ile geliyor, usb stick gibi bir şey, yıllık 2 yıllık 3 yıllık gibi ödeme seçenekleri var. 2 sene önce 1 yıllık 150 tl gibi bir tutar idi.

Nüfusa kimlik Çıkart maya doğum belgesi ile herkes gidebilir. Anne baba dedeler nineler amcalar teyzeler vs. İlla babaya gerek yok.

Sadece anne baba diye biliyodum ben o yüzden.

Sadece anne baba diye biliyodum ben o yüzden.
İnternette aratınca tekrardan güdül kaymakamlığı çıktı ilk ordan alıntı;

Doğum İşlemleri

1- Yeni doğan çocukları nüfus kütüğüne kimler kayıt ettirebilir?

Doğumları ana, baba, vasi veya kayyım, bunların bulunmaması halinde, çocuğun büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocuğu yanında bulunduranlar bildirerek nüfus kütüğüne kaydettirmekle yükümlüdür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…