Kizlar Acil fikir istiyorum !

beyzat2014

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
1.172
788
323
35
esimin ailesi beni bildiginiz el yerine koyuyorlar. Esim bunu asla anlamiyor ve bu yuzden beni cok ezio geciyor bilincli ya da bilincsiz. Mesela bana 10 kere geldilerse , biz ya hic gitmemisizdir ya da bir kere. Sehir disindalar ama is geregi yolumuz cok dustugu icin gideriz ara ara. En son gittigimizde de 3 kardesi resmen isleriniz var dediler ve bizi kabul etnediler. Onemli degil olabilir fakat ben 11. defa kabul edememe gibi bisey yapsanm , " bize zaten kimse gelemiyir, hepsi ayagino cekti artik kimse gelmiyor muhabbetine giriOr". Bukisimlari iliskilerin anornalligini anlayin diye yazdim. Asil meselem su ki, ablasinin kizini istemeye gelecekler ve esim ablasiyöa yazismasinin sonrasinda bana dönüp " ablam ne olur olmaz sen gel , ortam gergin olabilir diyor dedi" . Yani dedim? Beni istemiyor özetle , oyle mi dedim. Ya ortam gergin olabilir diyor dedi. Gelenler tufekle ni geliyor? Cikolatasini cicegini alip gelecekler. Herkes orda olacak ve senin karin istenmiyor dedim. Ciddeb merakli degilim fakat durum cok sinir bozucu. Hasta annelerine bakmayip bana gonderirken ailen oluyorum ama is ozel gune gelince el oluyorum. Sizce ne Yapmam gerekiyor? Nadil bir tavir almaliyim. Onlar da anlasin istiyorum

Eşinize ve ailesine tolerans göstermeyerek işe başlayabilirsiniz.
Gelirlerse almayın müsait değilim diyin,sizi istemeyeni siz neden istiyorsunuz ki?

Diğer konularda kırgın ve haklı olabılırsınız fakat kız isteme söz gibi olaylarda kişi sayısı sınırlı tutulur ve erkek yakınlara öncelik verilir mümkünse eşsiz katılım beklenir bu normaldir bizde de etrafta da sık karşılastığımız bir durum bunu sorun yapmayın bence zor duruma düşersiniz bu konuda anlayışlı olmamakla suçlanıp

Bekar olarak boyle konu görünce hem üzülüyorum hemde cok korkuyorum cok kötü birsey bence şişirmek gibi olmasında bu kocanızada yapılan saygisizlik bence sizin hatriniz yoksa bile kocanızın hatri icin sizede cagirmaliydı.Gul dikeni ile sevilir

Ben yoksam eşimde yok diyeceksiniz n3 demek tek katılmak resmen el yerine koymak bu.takmamaya çalışın fazla değer vermeyin.

Acil durumluk bir şey göremedim ben konunuzda. Böyle konuları okudukça, biz gelinler kaşınıyor muyuz acaba diyorum kendi kendime. Ya hem üç kardeşi de sizi kabul etmemiş diyorsunuz, hem de beni niye çağırmadi diye üzülüyorsunuz. Ne kadar meraklısıniz içlerine girmeye. Ne güzel işte, uzak durun.

O ne demek yahu!
Erkek aileleri genelde el kızı muamalesi yapar zaten, kendi çekirdek aileleri içinde her türlü şey gelişir ama gelinin ruhu duymaz ama sizinki aşırı abartı.
Eşiniz tek giderse kesinlikle tavır koyun.
Siz artık bir ailesiniz ve öyle ayrı gayrı olamayacağını, eğer giderse bundan sonraki aile görüşmelerinde olmayacağınızı ve evinize bile geldiklerinde evden gideceğinizi söyleyin.
Oldu canım ya, dış kapının dış mandalı mısınız siz!
Hadsizler...

Evli misiniz

Ailede sorun yok. Ailesine zamanında sizi kendi ezdirmiş sorun eşinizde. Bence ailevi sorunlarınızı da paylaşmış bu nedenle size karşı duruyorlar.
Eşiniz tek giderse dönmemesini söyleyin. Ben asla tek göndermem.

Mesele iclerine girme meselesi degil. Ben zaten mesafeden yanayim ama sdamlar annelerini bana gonderirken gayet samimi olabilirken. Ya da bana gelirken... mesele benim gitmem olunca boyle davraniyorlar, ben de esime onun da anlayacagi dilden bunj anlatmak istiyorum. Esimi patmaklarinda oynatiyorlar ve ben sadece izliyorum.

Konuma ilk yorum yapan arkadas, kiz isteme merasimlrri essiz olur genelde demis de. Ben mi yanlis dusunuyorum dedim. Ama bir evli olarak siz de yadirgadiniz bu durumu
Ben hiç eşsiz yapılan bir merasime tanık olmadım.
Hatta benim evdeki sözüme arkadaşlarım sevgilileri ile geldi, bırakın eşi...
Ama akraba olayında, iki çift arasında resmileşmiş durum var ise daima beraber gidilir.
Siz evlisiniz, görümcenizin kızı istenecek, yenge olarak orada olacaksınız el mahkum!
Eğer onlar sizi yenge yerine koymuyorsa, o zaman da siz onları görümce yerine koymayacak ve bağlantınızı koparacaksınız bu kadar basit.
Eşinizin iş arkadaşı evlenmiyor, yeğeniniz evleniyor yani.

Konuma ilk yorum yapan arkadas, kiz isteme merasimlrri essiz olur genelde demis de. Ben mi yanlis dusunuyorum dedim. Ama bir evli olarak siz de yadirgadiniz bu durumu
Eşsiz olduğunu görmedim. Esas insanlar gelin niye yok diye yadırgar bizim memlekette. Sonuçta siz de ailedensiniz. Hadi uzaktan dostlar falan olur onlara yalnız gel dersin neyse...
Ki zaten kalabalık olmayalım denmemiş gerginlik olur denmiş ne alakaysa?

Esim saf ve politik kardesleri onu ayakta uyutuyorlar. Esimle ufak tartistim ama hemen cocugu bahane edip uzaklasti. Onlar beni istemediler ve sen bunu bana rahatlikla iletebiliyorsn, bu kadar mi saygin var kendine karina dedim ama daha vurucu, kafasina dank ettirecek ve net sekilde ne soyleyebilieim

sim saf ve politik kardesleri onu ayakta uyutuyorlar. Esimle ufak tartistim ama hemen cocugu bahane edip uzaklasti. Onlar beni istemediler ve sen bunu bana rahatlikla iletebiliyorsn, bu kadar mi saygin var kendine karina dedim ama daha vurucu, kafasina dank ettirecek ve net sekilde ne soyleyebilieim

Eşinize ve ailesine tolerans göstermeyerek işe başlayabilirsiniz.
Gelirlerse almayın müsait değilim diyin,sizi istemeyeni siz neden istiyorsunuz ki?
Sevgili anneleriyle anlasamiyorlar. Ve bana gonderiyorlar. Hadi bi suraya ugrayalim demisler ve resmen kadini alavereyle bize getirip biraktilsr. 3 haftadir bende ve gidip isteme olayindan sonra tekrar gondermeyi planliyorlsr. Mesele anne olunxa elim kolum da baglaniyor ama banaboyle yapinca artik istemiyorum annelerinin de gelmesini

Sen beni ezip tek tabanca, hiç eşin çocuğun yok gibi oraya gideceksen dönmeye zahmet etme, çok kıymetli ablan evlenip gidecek kızının boşalan odasını sana ayarlasın, derdim ben.

Sen beni ezip tek tabanca, hiç eşin çocuğun yok gibi oraya gideceksen dönmeye zahmet etme, çok kıymetli ablan evlenip gidecek kızının boşalan odasını sana ayarlasın, derdim ben.
Ama kesinlikle gidecek ve dönecek. Evlenen bosanmis ailede. Diger erkek kardesi dul , bu essiz isteniyor.

Herkese aynı şey söylenmez tepkiler farklıdır ama “biz bir aile isek beraber gideriz, değilsek zaten tek git ve bir daha gelme” diyin. Ben ailene kötülük yap sadece ben olayım hayatında demiyorum. Ailendir elbet görüşeceksin yardımcı olacaksın ama biz de bir aileyiz çocuğuna böyle mi örnek olacaksın. Annesini evde bırakan ezdiren bir baba mı olmak istiyorsun diyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…