Bulaşık Makineleri Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var..

gur_bet

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.280
23
358
Batman
Kızlar şubatta evleniyorum..Evim batmanda olacağı için eşyalarımı almak için buraya geldim...Bugüne kadar beyaz eşyalara hiç dikkat etmezdim. Şimdi sizden yardım istiyorum..
Bulaşık makinesi alırken neye dikkat etmek lazım..Kaç programlı olmalı,dijital olması dezavantaj mı? Kullandığınız marka ve modelleri yazar mısınız ? Mümkünse buzdolabı ve çamaşır makinesi hakkında da bilgi verir misiniz?

canım nişanlımla ben çeyiz için bulaşık makinemizi hotpoint ariston aldık 8 program ve buzdolabımızı da samsung aldık...
teknosadan aldık ikisini de ve oradaki satış elemanı çocuk önerdi bize bunları. biz çok uçuk pahalı olmayan,gerçekten kullanışlı ve şikayet gelmeyen modelleri gösterir misiniz dedik bunları söyledi ama nasıl çıkar bilmiyorum daha kullanmadığımız için...görüntü olarak çok güseller,bulaşık makinesinde bebek biberonu gibi hassasları yıkamak için program var,buzdolabımızın üstü de deri kaplı gibi ve ikisinide beyaz renk tercih ettik...
bulaşık makinesi alırken özellikle oradaki elemanın bize dediği şuydu; kapağını açtığınız zaman sepetlerin altına tabana bakın plastik ise kesinlikle almayın,metal olanları tercih edin dedi.
bu kadar söyleyeceklerim inşallah gönlüne göre bulursun canım...

arkadaşlar bulaşık makinesinde 2 programdan fazlası kullanılmıyor diyo..ben daha önce bulaşık makinesi kullanmadığım için hiç bi fikrim yok..

arkadaşlar bulaşık makinesinde 2 programdan fazlası kullanılmıyor diyo..ben daha önce bulaşık makinesi kullanmadığım için hiç bi fikrim yok..

evet aslında haklılar ya 50 ya da 65 te yıkanıyor bulaşıklar ama tek sepet,sadece üst sepeti yıkama gibi seçenekleri var makinenin,benim hoşuma gitti o yüzden

canım benim bulaşık makinem bosch 6 programlı. 3 ayrı derecede yıkayabiliyorum. 45-50 - 65 ve 70 derece sıcaklıklarında yıkıyor

vario speed tuşu ile uzun süren yıkamayı kısaltabiliyorum. zaten bulaşıklarını sudan geçirip makinene dizdiğin için kısa programı seçmen mantıklı oluyor. 30 yada 33 dakika gibi kısa bir surada yıkıyor duruluyor ve kurutuyor

kızlar başlığı açalı 3 ay oldu ve evlendim.. ama hala eşyalarım yok ...çünkü farklı şehirlerde olduğumuz için bi araya gelemedik..şimdi evlendik balayını yaptık eşimin bekar evinde kalıyoruz.. mobilyalar alındı sadece beyaz eşyalar kaldı..lütfen bu sefer yardımcı olun...

özellikle marka ve model olarak yardımcı olursanız çok sevinirim..

öncelikle mutluluklar dilerim.
bende lg'nin d1455cf bulaşık makinesi var. ben çok memnunum. temizliği - kurutması süper.
alt sepetin ayrı üst sepetin ayrı yıkanması da bence çok güzel.

sen öncelikle ne renk istediğini ne kadar bütçe ayırdığını belirtirsen çok daha iyi olur.

Evet bütçe önemli.

özellikle marka ve model olarak yardımcı olursanız çok sevinirim..

Ben Bosch'un bulaşık makniesini kullanıyorum,ankastre olduğu için modelini yazmıyorum sen solo alacaksındır büyük ihtimal,ama bulaşık makinesi alırken dikkat edebileceğin şeyler (çok lükse kaçmadan,temel olanları söylüyorum) A sınıfı olması ,12 lt.den fazla su kullanmaması,üst sepetin yüksekliğinin ayarlanabilir olması ve maximum 4 programlı olması (çok programa gerek yok çünkü en fazla 2 program kullanıyorsun)
Ben beyaz eşyalarımı yeniledim ve hepsini Bosch aldım ama bütçemi zorlamak istemem dersen,Arçelik de kullanabilirsin çünkü eski eşyalarım Arçelikti ve hiç problem yaşamadım.
Beyaz eşya seçerken gereksiz detayları olan şeyler almamaya çalış çünkü çoğu program ya da özellik kullanılmıyor ve her bir özellik fiyatlara yansıyor.

Sana tavsiyem aklındaki markaların bayilerine gir ve kitapçıklarını al,tek tek incele,karşılaştırmalar yap,beğendiğin modelleri mağazada görmeye git. Ben beyaz eşyalarımı yenilerken öyle yaptım,daha mantıklı karar veriliyor bu şekilde

Son düzenleme:
biz evimizi sıfırdan düzeceğimiz için fazla bütçe ayıramıyorum beyaz eşyaya aynı zamanda tayinciyiz..

bulaşık makinasının özellikler arçelik 6230 HT 635 tl

Yemek Takımı Kapasitesi 12
Program sayısı 3
Tablet Deterjan Var
Parlatıcı Göstergesi Var
Tuz Göstergesi Var
Üst sepet yükseklik ayarı Var
58 dakika program Var
Kurutma sistemi Normal
Gürültü/ses seviyesi (dBA) 52
Enerji Performansı A
Yıkama Performansı A
Kurutma perf B
Su tüketimi (lt) 15
Elektrik tüketimi (kWh / 24 Saat ) 1,05
Su taşma emniyeti Var
Yükseklik ayarlı fincan rafları Var
Yükseklik (cm) 85
Üst tablasız yükseklik (cm) 82
Genişlik (cm) 59,8

Son düzenleme:
arçelik çamaşır makinası 7103 HE 950 tl

( A+++) Sınıfı Enerji ve Siyah Kapak
Genel Özellikler
Su Girişi Tek
Kapak Çapı 34 cm
Tezgah Altı Kullanabilme Var
Elektronik Program Takip Göstergesi Ön Yıkama-Ana Yıkama-Durulama-Yumuşıtıcı-Sıkma-Bitti
Zaman Programlama Özelliği Var
Kalan Zaman Özelliği Var
Yükseklik (cm) 84
Genişlik (cm) 60
Derinlik (cm) 55
Yıkama Program Ve Fonksiyonları
Program Sayısı 16
Kapasite (kg) 7
Enerji Performansı A-%20
Yıkama Performansı A
Sıkma Performansı C
Sıkma Hızı(d/d) 1000
Elektrik Tüketimi (kWh) 1,05
Çocuk Kilidi Var
Acil Su Boşaltma Hortumu Var
Su Tüketimi ( lt ) 49
Su Taşma Emniyet Sistemi Var
Su Jeti Yok
Gösterge Tipi LCD
Aquasafe Yok

arçelik 5273 1,735 tl

Nofrost

Soğutucu Net Hacmi (lt) 355
Dondurucu Net Hacmi (lt) 90
Kontrol Sistemi Mekanik
Dondurma kapasitesi (kg/24 s.) 6
Renk Beyaz
Yıldız sınıfı ****
Hijyen özelliği Koku Filtresi (Hijyen+), Gümüş Kaplama (Gümüş+), Antibakteriel Kapı Contası
Kapı Yönü değiştirebilme Var
Dondurucu-Soğutucu Özellikleri
Gövde raf tipi Cam
Kapı raf tipi Şeffaf
Dondurucu Özellikleri
Buzluk Buzmatik
Dondurucu Bölümde Aydınlatma Var
Sıfır derece bölmesi Var
Şişelik/şaraplık Çoklu
Sebzelik Kayar-Çift
Ikinci Kat Sebzelik Var
Kapı rafı altında hareketli saklama kabı Var
Enerji Performansı A++
Elektrik tüketimi (kWh / 24 Saat ) 0,978
Yükseklik (cm) 192
Genişlik (cm) 70
Derinlik (cm) 68

düşündüğümüz ürünler ARÇELİK bütçemizi de zorlamıyor bu ürünler..

yada fiyatı çok hafif yükselterek

BOSCH SMS53M42 TR BULASIK MAKINESİ

BOSCH WAE20464 ÇAMAŞIR MAKİNESİ

BOSCH WAE20464 ÇAMAŞIR MAKİNESİ

bu ürünleride alabiliriz..

İÇİNİZDE BUNLARI KULLANAN YADA FİKRİ OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİR Mİ? AYRICA SERVİS KONUSUNDA ARÇELİK SERVİSİ DAHA GENİŞ DENİYOR..BOSCH NASIL ACABA SERVİS KONUSUNDA.
.

canım söylediğin modelleri bilmiyorum ama annemim çamaşır makinesi bosch çok memnun .benimki arçeliğin 12 yıldır kullanıyorum .bulaşık makinem beko ve buzdolabımda arçelik memnunum .arada arızalar olsada servis ağı çok yaygın arçeliğin. sana kolay gelsin .ayrıca tebrik ederim ömür boyu mutluluklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…